Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

LuxusnyugdĂ­jat kap a korrupt bĂ­rĂł


Már az is csoda, hogy egy ilyen piti dologért ítélet született, pedig ezek nagyban - ahogy nálunk is- maffiózók és kötél járna élbõl, tárgyalás nélkül minegyiknek! Hiába ítélték el havonta 1,1 millió forintnak megfelelõ összeget folyósítanak számára.
Zavartalanul megkapja havi 16 ezer lejes luxusnyugdíját Florin Costiniu, a román legfelsõ bíróság polgári részlegének volt vezetõje, miután korrupcióért jogerõsen négy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték - közölte szerdán a Gandul címû napilap.

Costiniut befolyással való üzérkedésben való bûnrészességért ítélték el hétfõn volt kollégái Catalin Voicu egykori államelnöki tanácsos korrupciós perében, aki hét év letöltendõ börtönbüntetést kapott. Az ügyükben jogerõsen eljáró bírói tanács bizonyítottnak találta, hogy az elsõrendû vádlott - Costiniu közremûködésével - bírósági döntéseket és rendõrségi vizsgálatokat próbált meg befolyásolni két üzletember érdekében, akiktõl ezért pénzt fogadott el.

A független Gandul címû lap kiderítette, hogy az elmarasztaló ítélet nem fosztja meg Costiniut a volt bíráknak járó speciális nyugdíjtól és jövedelmét jó eséllyel ügyvédi irodája bevételeivel is kiegészítheti. A cikkíró felidézi, hogy 2011-ben a legfelsõ bírói tanács a bírák jogállását szabályozó törvény módosítását kezdeményezte, azt javasolva, hogy a büntetõperekben jogerõsen elítélt bírák ne kaphassanak kiemelt nyugdíjat, de a kezdeményezés már az igazságügy-minisztériumban elakadt és nem jutott el a parlamentig.

A lap szerint az ügyvédi kamara elvileg kizárhatja a hivatásra méltatlannak bizonyult tagjait, de ez többlépcsõs, hosszas folyamat és nem kötelezõ, hanem a kamara vezetésének döntésétõl függ.
Romániában az átlagnyugdíj 770 lej, ami 53 ezer forintnak felel meg.
Link

Hozzászólások


#1 | szabir - 2013. április 24. 16:20:00
nalatok sokkal rafinaltabban mennek a zsido-ugyek

a romanoknal a szokasos bizanci-roman cigania

persze itt is az alap a hatterbe judan

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.