Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Halálos összecsapások Kínában


Legalább 21 ember, köztük egy rendõr meghalt az északnyugat-kínai Hszincsiang-Ujgur autonóm területen rendõrök és fegyveresek között kirobbant összecsapásban - közölték szerdán a helyi hatóságok.

A Tianshan Net kormányzati weblap szerint a terület nyugati részén fekvõ, többségében muszlim ujgurok lakta Kasgar városhoz tartozó Bacsu körzetében a rendõrség - bejelentés alapján - egy illegális helyi fegyvergyártó mûhelyre készült lecsapni, amikor a tûzpárbaj a hatóságok és a fegyveresek között kitört.

Úgy tudni, a lakóközösség biztonságát ellenõrzõ három embert túszul ejtettek, majd fogva tartóik megölték õket. A lakóházat késõbb felgyújtották. Az akciónak sebesültjei is vannak. Az elsõ jelentések 15 halottról szóltak, de állítólag késõbb további hat "bûnözõt" lelõttek. Az áldozatok között rendõrök is vannak. Az eseményt terrorcselekménynek nevezi a közlemény.

A muszlim vallású ujgur népcsoport tagjai, az északnyugat-kínai, körülbelül 21 milliós Hszincsiang-Ujgur autonóm terület õslakói jelenleg a terület népességének megközelítõen 45 százalékát adják. Hszincsiangban idõrõl idõre fegyveres akciókkal, esetenként terrorcselekményekkel hívják fel magukra a figyelmet ujgur lázadók, olykor vallási fanatikusok is, illetve a terület elszakadását hirdetõk.

Az utóbbi évek legsúlyosabb, közel 200 halálos áldozattal és csaknem 1700 sérülttel járó zavargása 2009 júliusában történt, amikor a terület székhelyén, Urumcsiban a han kínai lakosságra támadtak ujgurok. A városban rombolásokkal, gyújtogatással jelentõs károk keletkeztek, az ügyben több halálos ítélet született.
Link

Hozzászólások


#1 | fefe - 2013. április 24. 14:42:30
Érdemes megnézni Dr. Horkovics-Kováts János zentai elõadását, melynek címe: Az õsnyelv.
Ebben beszél ezekrõl a testvér népeinkrõl és arról, hogy milyen módszerekkel irtják õket a kínaiak, és mit mûvelnek velük és leányaikkal!
Nem is csodálom, hogy fellázadnak. Errõl persze a modern világ szinte semmit sem tud!!!
Én drukkolok nekik, hogy tudják kivívni szabadságukat, függetlenségüket!
s_v
#2 | csillagosvenyen - 2013. április 24. 18:20:41
dehogynem tudunk ezekrõl a dolgokról!
a kinai kisajátitotta az ujgur területeket azok minden
természeti kincsével, olaj ,földgáz, nemesfémek stb.
és pont a terület jogos tulajdonosainak nem juttat semmit ezekbõl a javakból... kinaitól sok jóra ne számits magyarként sem.... bekebeleznek mindent,
:(
#3 | atya - 2013. április 24. 18:50:15
De jó, hogy fölvilágosítottatok, én hülye meg azt hittem, hogy az amerikaiak által pénzelt muszlim politikai szervezetekbe beépült ügynökök gerjesztik a balhét...
Tibetben is azt hittem, hogy mossados bérencek gyújtottak fel közel száz kínait, amire válaszlépés történt, mert nem tetszik nekik, hogy egyben van a birodalom stratégiailag fontos területtel! Én naív! A csába is, hogy nem osztották fel maguk közt egész Kínát 200 éve az angolszász zsidó hordák! :o

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.