Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Tisztáznák 'Hitler pápájának' szerepét


R√©g√≥ta t√°madj√°k XII. Piust amiatt, hogy a Vatik√°n √©l√©n 1939 √©s 1958 k√∂z√∂tt √°ll√≥ p√°pa nem emelte fel szav√°t a holokauszt ellen, nem g√°tolta meg a r√≥mai zsid√≥ k√∂z√∂ss√©g hal√°lt√°borokba hurcol√°s√°t, √©s ezzel bizonyos fokig m√©g hozz√° is j√°rult a r√©mtettekhez. A Szentsz√©k szint√©n r√©g√≥ta pr√≥b√°lja tiszt√°zni XII. Pius szerep√©t, √©s azzal √©rvel, hogy a v√©szkorszak idej√©n sz√°mos zsid√≥nak a p√°pa utas√≠t√°s√°ra az egyh√°zi int√©zm√©nyek falain bel√ľl biztos√≠tottak rejtekhelyet √©s oltalmat a n√°cik el√Ķl. A katolikus egyh√°zf√Ķre ragadt "Hitler p√°p√°ja" b√©lyeget most egy m√°rciusban megjelen√Ķ k√∂nyv pr√≥b√°lja let√∂r√∂lni.

Kor√°bban

Mussolini milli√≥ib√≥l √©p√ľlt a Vatik√°n offshore-birodalma
√Ėsszt√Ľz z√ļdult a lefebvrist√°kra
A gondvisel√©s k√ľld√∂tt√©nek tartotta Mussolinit a p√°pa
Mivel közlekedtek a pápák?

hirdetés

R√©g√≥ta dolgozik a Szentsz√©k azon, hogy lemossa a XII. Pius (Eugenio Pacelli, 1876-1958) p√°pa becs√ľlet√©n ejtett foltot. Egy – Pius tev√©kenys√©g√©t nem √©ppen a legjobb sz√≠nben felt√ľntet√Ķ – k√∂nyv nyom√°n g√ļnyosan "Hitler p√°p√°j√°nak" is nevezett, a Vatik√°n √©l√©n 1939 √©s 1958 k√∂z√∂tt √°ll√≥ szentaty√°t ugyanis azzal v√°dolj√°k, hogy nem emelte fel a hangj√°t a holokauszt ellen, nem g√°tolta meg a r√≥mai zsid√≥ k√∂z√∂ss√©g hal√°lt√°borokba hurcol√°s√°t, √©s ezzel bizonyos fokig m√©g hozz√° is j√°rult a n√°ci r√©mtettekhez.

A Vatik√°n egy id√©n m√°rciusban megjelen√Ķ k√∂nyvt√Ķl rem√©li, hogy siker√ľl helyre√°ll√≠tani XII. Pius megt√©p√°zott tekint√©ly√©t. A feladatot egy angol protest√°ns szerz√Ķ, Gordon Thomas v√©gezte el, aki hatalmas, eddig nem l√°tott vatik√°ni iratanyagba nyerhetett betekint√©st, felt√°rva ezzel az √°ldozatok, az egyh√°ziak √©s m√°sodik vil√°gh√°bor√ļ egy√©b szerepl√Ķinek eddig ismeretlen, kev√©ss√© √°rnyaltan megjelen√Ķ t√∂rt√©net√©t.

The Pope's Jews (A p√°pa zsid√≥i) c√≠m√Ľ k√∂nyvben Thomas r√©szletesen sz√≥l arr√≥l, hogyan adta √°ld√°s√°t XII. Pius a Vatik√°n ter√ľlet√©n, illetve az eur√≥pai kolostorokban kialak√≠tott zsid√≥ mened√©kh√°zak fel√°ll√≠t√°s√°ra, de Pacelli fel√ľgyelte azt a titkos misszi√≥t is, amely sor√°n a kl√©rus tagjai – √©let√ľk kock√°ztat√°s√°val – zsid√≥kat b√ļjtattak a p√°pai √°llam ter√ľlet√©n, n√©h√°nyuk r√©sz√©re pedig vatik√°ni √°llampolg√°rs√°got bizony√≠t√≥ iratot √°ll√≠tottak ki.

Eugenio Pacelli 1924-ben, mint Németország apostoli nunciusa

Az egyh√°zi vezet√Ķk ezen id√Ķ alatt t√∂bb sz√°z, Genov√°ban, R√≥m√°ban √©s Olaszorsz√°g m√°s v√°ros√°ban b√ļjtatott zsid√≥nak szereztek keresztlevelet, nekik k√∂sz√∂nhet√Ķen t√∂bb mint k√©tezer magyarorsz√°gi zsid√≥ kapott hamis, a kereszts√©get tan√ļs√≠t√≥ okiratot, s ez a h√°l√≥zat akad√°lyozta meg n√©h√°ny N√©metorsz√°gban √©l√Ķ zsid√≥ deport√°l√°s√°t is. XII. Pius k√ľl√∂n erre a feladatra egy vatik√°ni tisztvisel√Ķt is kinevezett, aki megszervezte, hogy a r√°szorultak √©lelmet, gy√≥gyszert √©s ruh√°t kapjanak.

A m√°sodik vil√°gh√°bor√ļ alatt √©s ut√°n a katolikus egyh√°zf√Ķt m√©g a zsid√≥k megment√Ķj√©nek tartott√°k. A zsid√≥ vezet√Ķk – k√∂zt√ľk Jeruzs√°lem f√Ķrabbija 1944-ben – sorra ismert√©k el a p√°p√°nak √©s a t√∂bbi vatik√°ni tisztvisel√Ķnek sorst√°rsaik megment√©se √©rdek√©ben tett er√Ķfesz√≠t√©seit, s ezen a v√©lem√©nyen voltak a Nagy-Britanni√°ban √©s az Egyes√ľlt √Āllamokban kiadott zsid√≥ lapok is, mik√∂zben Hitler a "zsid√≥k szerelmes√©nek" nevezte XII. Piust.

A p√°pa szem√©ly√©r√Ķl √©s m√Ľk√∂d√©s√©r√Ķl alkotott, egy√©rtelm√Ľen pozit√≠v k√©p a hatvanas √©vekben alapjaiban v√°ltozott meg, k√∂sz√∂nhet√Ķen a Vatik√°nnal szembeni ellens√©ges szovjet magatart√°snak, valamint Rolf Hochhuth 1963-ban rendezett, Der Stellvertreter. Ein christliches Trauerspiel (A helyettes; egy kereszt√©ny trag√©dia) c√≠m√Ľ, a p√°p√°t n√©mas√°ggal √©s t√©tlens√©ggel v√°dl√≥ darabj√°nak. Az egyre elterjed√Ķben lev√Ķ n√©zetet John Cornwell 1999-es, Hitler’s Pope c√≠m√Ľ m√Ľve er√Ķs√≠tette fel, amelyben a szerz√Ķ egy√©rtelm√Ľen el√≠t√©l√Ķen sz√≥l Piusnak a holokauszt idej√©n tan√ļs√≠tott m√Ľk√∂d√©s√©r√Ķl.

A 80 éves XII. Pius

Mindezek ellen√©re √ļgy t√Ľnik, hogy a Piusszal m√©goly kritikus Izrael √°ll√°spontja is megenyh√ľlt a p√°pa m√°sodik vil√°gh√°bor√ļs szerep√©t illet√Ķen. Egy tavaly megrendezett ki√°ll√≠t√°s cs√∂kkenteni pr√≥b√°lta a Szentatya szerep√©t a n√°ci N√©metorsz√°ggal k√∂t√∂tt szerz√Ķd√©s megk√∂t√©s√©ben, amely arr√≥l sz√≥lt, hogy a Vatik√°n k√∂telez√Ķ garanci√°t k√©rt a n√©metorsz√°gi katolikus iskol√°k megmarad√°s√°ra. A k√≠s√©r√Ķsz√∂vegek egy√©rtelm√Ľ utal√°st tettek arra, hogy ezt XII. Pius el√Ķdje, XI. Pius hozta tet√Ķ al√°, mikor Eugenio Pacelli m√©g a Vatik√°n √°llamtitk√°rak√©nt tev√©kenykedett. A t√°rlat a hangs√ļlyokon is v√°ltoztatott: a ki√°ll√≠t√°s r√©gi ki√≠r√°sa szerint Pius „nem avatkozott k√∂zbe”, mikor a zsid√≥kat deport√°lt√°k R√≥m√°b√≥l, az √ļj ezzel szemben azt √°ll√≠tja, hogy „nem protest√°lt nyilv√°nosan”.

Mindk√©t verzi√≥ egybehangz√≥an √°ll√≠totta: XII. Pius tart√≥zkodott att√≥l, hogy al√°√≠rja a sz√∂vets√©geseknek a zsid√≥k kiirt√°sa elleni tiltakoz√°s√°r√≥l sz√≥l√≥ deklar√°ci√≥j√°t 1942 december√©ben. Azonban az √ļj sz√∂veg megeml√≠ti a p√°p√°nak az 1942-ben elhangzott kar√°csonyi r√°di√≥besz√©d√©t, amelyben XII. Pius arr√≥l sz√≥l, hogy nemzetis√©gi hovatartoz√°suk miatt „emberek sz√°zezreit √≠t√©lik hal√°lra vagy lass√ļ pusztul√°sra”, igaz, az egyh√°zf√Ķ ny√≠ltan nem tett eml√≠t√©st a zsid√≥kr√≥l.

XVI. Benedek 2010-ben megjelent k√∂nyv√©ben szint√©n v√©delm√©be vette el√Ķdj√©t. A vil√°g f√©nye: a p√°pa, az egyh√°z, √©s az id√Ķ jelei c√≠m√Ľ m√Ľv√©ben a p√°pa kifejti: ad√≥dik a k√©rd√©s, hogy XII. Pius mi√©rt nem tiltakozott er√©lyesebben a zsid√≥k √ľld√∂z√©se ellen. A szerz√Ķ szerint erre a v√°lasz az, hogy XII. Piusnak sz√°molnia kellett azokkal a k√∂vetkezm√©nyekkel, amelyeket ny√≠lt tiltakoz√°sa v√°ltott volna ki.

Nagyon sokat szenvedett, tudta, hogy fel kell emelnie a szav√°t, de a kialakult helyzet ezt nem tette lehet√Ķv√© sz√°m√°ra – v√©lte XVI. Benedek. A minap hivatal√°r√≥l lemondott egyh√°zf√Ķ a titkos, illetve titkos√≠t√°s alatt l√©v√Ķ vatik√°ni lev√©lt√°ri dokumentumok alapj√°n meg van gy√Ķz√Ķdve arr√≥l, hogy XII. Pius sz√°mos zsid√≥t mentett meg Eur√≥p√°ban azzal, hogy r√≥mai √©s k√ľlf√∂ldi egyh√°zi int√©zm√©nyekben rejtette el √Ķket, s az√©rt hallgatott, nehogy nehez√≠tse a sorsukat.
Link


Ferenc megnyitn√° "Hitler p√°p√°j√°nak" akt√°j√°t

2013. √°prilis 24. 09:41

T√∂bb √©vtizedes vit√°ra tehetne pontot Ferenc p√°pa, ha - ahogyan azt egyik k√∂zeli bar√°tja sugallta a minap - feoldan√° a Hitler p√°p√°j√°nak is g√ļnyolt XII. Piusz pontifik√°tusa alatt keletkezett lev√©lt√°ri anyagok titkoss√°g√°t.

Kor√°bban

Az utolsó nem európai pápa
Volt-e valaha sz√≠nesb√Ķr√Ľ p√°pa?
Botr√°nyos p√°p√°k
Megnyitja titkos levéltárát a Vatikán


√Ātt√∂r√©st √©rhet el a Vatik√°n, ha val√≥ban megkezd√Ķdhet a vitatott meg√≠t√©l√©s√Ľ p√°pa, XII. Piusz (1939-1958) m√°sodik vil√°gh√°bor√ļs tev√©kenys√©g√©nek √©s √©let√ļtj√°nak alapos, sokak √°ltal √©vtizedek √≥ta k√∂vetelt tudom√°nyos kutat√°sa. Ferenc p√°p√°n nem fog m√ļlni semmi - legal√°bbis ezt √°ll√≠tja a katolikus egyh√°zf√Ķt idestova h√ļsz √©ve ismer√Ķ Abraham Skorka rabbi, aki egy interj√ļban k√∂z√∂lte: meggy√Ķz√Ķd√©se, hogy bar√°tja, a „forradalmi” p√°pa egyszer √©s mindenkorra lesz√°mol a m√ļlttal √©s megnyitja a kutat√≥i szemp√°rok el√Ķl eddig gondosan elz√°rt, XII. Piusz pontifik√°tusa idej√©n keletkezett lev√©lt√°ri forr√°sokat.

XII. Piusz kritikusai azt vetik a n√©hai katolikus egyh√°zf√Ķ szem√©re, hogy nem emelte fel szav√°t a holokauszt ellen, nem g√°tolta meg a r√≥mai zsid√≥ k√∂z√∂ss√©g hal√°lt√°borokba hurcol√°s√°t, √©s ezzel bizonyos fokig m√©g hozz√° is j√°rult a r√©mtettekhez. A Szentsz√©k r√©g√≥ta igyekszik tiszt√°zni XII. Pius szerep√©t, √©s azzal √©rvel, hogy a v√©szkorszak idej√©n sz√°mos zsid√≥nak (N√©metorsz√°gban p√©ld√°ul 200 ezer zsid√≥t menek√ľl√©s√©ben ny√ļjtott seg√≠t√Ķ jobbot) a p√°pa utas√≠t√°s√°ra az egyh√°zi int√©zm√©nyek falain bel√ľl biztos√≠tottak rejtekhelyet √©s oltalmat a n√°cik el√Ķl.

XII. Piusz boldogg√° avat√°sa √©vtizedek √≥ta h√ļz√≥dik, k√©t √©ve pedig katolikus tud√≥sok egy csoportja lev√©lben el√©rte XVI. Benedek p√°p√°n√°l, hogy ne is folytat√≥djon, am√≠g minden r√©szletre f√©ny nem der√ľl a vitatott meg√≠t√©l√©s√Ľ katolikus egyh√°zf√Ķ m√°sodik vil√°gh√°bor√ļs szerep√©vel kapcsolatban. Benedekre hatalmas √∂sszt√Ľz z√ļdult, mikor az √°ltala kiadott dekr√©tumban XII. Piuszr√≥l sz√≥lva „h√Ķsi er√©nyekr√Ķl” besz√©lt, k√∂zelebb hozva el√Ķdj√©t a szents√©ghez.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | ARMOGUR - 2013. Šprilis 25. 00:25:29
Az ellen ami nem volt, nem emelhette fel a szav√°t.

Ferenc pápa is gazsulál a rabbiknak, hogy megnyitja a levéltárat.

Biztos van m√©g elt√ľntetni vagy √°t√≠rni val√≥juk a zsid√≥knak, miel√Ķtt a teljes vatik√°ni bilit ki√∂ntik.
Legink√°bb a vatik√°ni vagyonra f√°j a foguk!
#2 | repuloszonyeg - 2013. Šprilis 25. 07:27:52
A zsidók megint hazudnak. " Hazudtunk reggel-délben-este".
A vatik√°ni zsid√≥ ment√©sr√Ķl k√©sz√ľlt egy film, a c√≠me: B√≠bor √©s fekete. √Čn is l√°ttam. F√Ķszerepl√Ķje Gegory Peck aki n√©h√°ny √©ve j√≥ √∂regs√©gben hunyt el. √ē j√°tszott a p√°pa helyettes√©t. Zsid√≥ √∂sszt√Ľz van a vil√°gra, √©s annyi a hazugs√°guk hogy most m√°r nem tudj√°k visszavonni, mert d√Ķlne minden√ľk.
#3 | postaimre - 2013. Šprilis 25. 08:07:19
Gyerekek, XII. Priusz p√°p√°nak volt egy megegyez√©se Hitlerrel (vagyis a hitler m√∂g√∂ttes zsid√≥kkal) √©s ennek fej√©ben pl. a n√©metek nem cinc√°lt√° darabokra sem R√≥m√°t, sem Vatik√°nt, cser√©ben viszont sok-sok bes√ļg√≥-lyuk √©s persze a vatik√°ni bank is az alvil√°g bankja lehetett, mert a fasizmust, n√°cikat (zsidaj vil√°gcs√°szars√°g) ugyan√ļgy t√°mogatta. Nem tehetett m√°st, ez√©rt regn√°lhatott id√°ig. Maffia ez a sz√≥ legmocskosabb √©rtelm√©ben. Ez√©rt kell megpiszk√°lni az √ľgyet, mert megy a t√°mad√°s a kaotikus jujdej√≥ kereszt√©ny fegyh√°z "ellen".
#4 | Perje - 2013. Šprilis 25. 13:06:21
Ez√©rt mehet Perec is a j√∂v√Ķ h√©ten a Vatik√°nba.
A vati kanok m√©g ki is t√ľntetik ( vagy a mebocs√°t√°s√°√©rt esedeznek ) nagybani felv√°s√°rl√≥t a Vil√°g igaza vagy valalmi hasonl√≥ elnevez√©s√Ľ d√≠jjal. :P
http://www.mignew...82642.html
#5 | postaimre - 2013. Šprilis 25. 14:20:38
Perje aztolvastad?

A belga f√Ķpap is kapott egy kis n√Ķies s√°t√°nista virt-zaftot!
maffiozok.szunyi.com/images/5x94y13128q-53443x24.jpgmaffiozok.szunyi.com/images/37x7-qw8-342q959w-4.jpgmaffiozok.szunyi.com/images/18-4x5-y3wy1yy7w35.jpg
http://www.mignew...89556.html

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.