Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Orbán: a magyarok sikerének kulcsa a munkaalapú gazdaság


A munkaalapú gazdaság lehet Magyarország jövõjének, a magyarok sikerességének és életszínvonal-emelkedésének kulcsa a miniszterelnök szerint.

A szakképzési rendszert össze kell hangolni a gazdaság igényeivel, helyre kell állítani a kétkezi munka becsületét, és átláthatóbbá, egységesebbé kell tenni az oktatási rendszert - mondta Orbán Viktor szerdán Budapesten, a 6. Szakma Sztár Fesztiválon, a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntõjének megnyitó ünnepségén.

A kormányfõ emlékeztetett, a rendezvény jelmondata az, hogy egy jó szakma felér egy diplomával. "Most azonban már azt is tudjuk, hogy ennek a mondatnak a fordítottja is igaz: nem minden diploma ér fel egy jó szakmával" - tette hozzá.

Beszédében az elmúlt évtizedek problémájának nevezte, hogy a szakképzés veszített korábbi tekintélyébõl, az iskolarendszer egyre távolabb került a valós gazdasági igényektõl, mindez pedig a vállalatoknál munkaerõhiányra, a pályakezdõknél munkanélküliségre vezetett, és egyes ágazatokban szakmunkáshiány alakult ki.
Orbán Viktor a 6. Szakma Sztár Fesztiválon
Képgaléria

"A gazdasági válságból kikecmeregni akaró Európának szembe kell néznie azzal az õsi igazsággal, hogy valódi értékteremtõ munka nélkül nem fogunk kijutni a kátyúból. Nincs olyan technológia, tudományos, technikai fejlettség, nincs olyan pénzügyi trükk és manõver, ami a munkát és a termelést kiváltaná" - fejtette ki Orbán Viktor.

Szerinte a mostani versenyeken részt vevõ fiatalok is azt az üzenetet közvetítik, hogy hamis az az elképzelés, amely szerint a mai világban csak azok érvényesülhetnek, akik "homályos üzleti vállalkozások keretei között a lehetõ legkisebb munkával tetemes profitot tudnak létrehozni". Az is tévképzet - folytatta -, hogy az embernek csak diplomával lehet hivatástudata, mert a hivatás elsõsorban azt a hozzáállást jelenti, ahogyan az ember a saját szakmájához viszonyul.

A miniszterelnök szavait azzal zárta, hogy a magyarok szakértelme, rátermettsége és munkabírása bizonyított tény, ellenkezõ esetben ugyanis nem jönnének Magyarországra olyan világcégek, mint például a Mercedes, az Audi vagy éppen a Lego.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke köszöntõjében elmondta, 110 iskola csaknem 200 versenyzõje vetélkedik egymással a fesztivál során.

Hangsúlyozta, Magyarországon az elmúlt években újra megindult az a folyamat, amelynek lényege úgy hangzik, a kétkezi munkának van becsülete. Közölte azt is, hogy a kamara azt javasolja a kormánynak: tekintsék át, milyen helyzetben van ma a szakképzés.
Az idén 39 szakterületen, a nappali tagozaton végzõs szakiskolai és szakközépiskolai tanulóknak meghirdetett szakmai versenyek célkitûzése a gyakorlatigényes fizikai szakmák társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése. Az elõdöntõkön országosan csaknem négyezren vettek részt, a szakmai versenyek döntõjébe pedig 198 diák került be. A lipcsei WorldSkills nemzetközi szakmai versenyen 15 szakmában 16 versenyzõ képviseli majd Magyarországot.

A hazai versenyeket az MKIK rendezte meg.

Link

Hozzászólások


#1 | miskolcilaci - 2013. április 24. 20:09:30
Megfelelõ mennyiségû lõszer és kender + józan paraszti ész, valóban képes új munkaalapú gazdaságot teremteni.
#2 | jano - 2013. április 24. 20:16:16
:D De nagy szarban lehet!!! Hungarista retorika?
Ej mi fényes jövõ vár reánk! Már nyalom a számat!
#3 | Holdas - 2013. április 24. 20:19:39
Én nem kérek több sikert van nekünk elég .http://wangfolyo....llnak.html
#4 | anzsi a macska hala - 2013. április 24. 20:37:28
Ez kb. olyan, mint a viccben: a kannibál meghív vacsorára, csak nem mondja meg, hogy milyen minõségben.
#5 | hamu - 2013. április 24. 20:40:19
tetszik nekem ez a termelés alapú gazdaság. (Jobb, mint a munkaalapú). Legyen az elõállított terméknek újra értéke. És tetszik, hogy beszélgetünk elõre tervezésrõl a gazdaságban, országos szinten. Mert ki ne látna át a szitán? Amíg nincsen világosan és könnyen érthetõen világgá bömbölve, hogy mi is a népgazdaság célja mondjuk egy év alatt, vagy 5 év és 10 év alatt, addig nagyon jól tudjuk, hogy a gazdaságunk pont olyan, mint egy pszcihopata, semerre sem megy, csak a gazdaság kulcsfigurái akarnak továbbra is a zavarosban halászni. Márpedig fiataljaink is látják, hogy ez igy nem vezet sehova. Legyen kimondva a cél: a nyugdíjkorhatár csökkentése, és a nyugdíjak évrõl évre reálértéken emelése. Vagy, mondjuk ki, hogy ismeretlen országok multinacionális cégeinek leányvállalatait készülünk olcsó, jól képzett és eszmeiségében átmosott engedelmes magyar rabszolgákkal feltölteni...mert a szövegben ez áll.

A hatalom ezen idõ szerint túl gyenge ahhoz, hogy merje nyíltan vállalni gonosz szándékait.
#6 | vesterhagen - 2013. április 24. 21:13:42
MIÉRT ? VAN MUNKAHELY????????
#7 | livia - 2013. április 24. 22:51:14
Nincs munkahely! A látszat csal, vagy éppen nem Te vagy a megfelelõ! legtöbb hirdetés csak csalás. Az állami meghirdetések is csak kötelezõen lettek meghirdetve, de már van rájuk tuti csókos, no, vannak kivételek, ritka.
#8 | Vizilo - 2013. április 24. 23:46:38
Orsos is hazudik mint a baratja Gyurcsany mit lehet elvarni KISZ-titkaroktol?
#9 | keepfargo - 2013. április 25. 03:46:07
hamu
Tisztelettel olvasom frappans megfogalmazasodat. Minden vilagos. Mar csak szemelyes indulataimat tehetem hozzaa.
Orsos/Olstein
Ormanyfonk, neked pedig most lett vilagos, hogy dolgozni kell, meg a munkat meg kell becsulni - hogy mik nem vannak....de persze ezt csak a jovoben. Mi van a jelennel, ormanyfo uram? Vagy mi van a beigert "ket het alatt rendet csinalunk" link dumaval? Majd a Fidesz, majd mi, meg Pinter, meg en, meg,...meg van b...va az az orszag, amelyikben ilyen hivatasos hazudozok "kepviselik" a nep erdekeit. Vagy csak feledekenynek tetszik lenni, ormanyfo urunk?
Nem baj, ha nem igaz, de jol hangzik - ennyi eleg is? Meg meddig, tisztelt ormanyfo, vajon meg meddig?

Ne bantsd a magyart; ne hazudj neki, ne lopj tole, ne tartsd rabszolgasagban, mert egy szep napon neked fog esni ennyi disznosag miatt.
#10 | keepfargo - 2013. április 25. 04:06:14
Ujra elolvasva a cimet; "A magyarok sikerenek kulcsa a munkaalapu gazdasag" nem tudom abbahagyni a rosszindulatu kepzettarsitast.
Olstein mar magyar sikerekrol beszel, mert megtalalta az elveszett(nek hitt) kulcsot...dolgozni kell! Heureka! Dolgozni pedig azert kell (megtobbet), mert az izraeli bevandorlokat (is) el kell majd tartsa a magyar nep - mert hogy azok dolgozni nem fognak, az eleg vilagos; valakinek az uzleti eletet is vinni kell, nem beszelve a Tora tanulmanyozasarol, aki abba asta bele magat, azt szolgalolany kell meeg pisiltesse is. Ugy nez ki hogy lesz azert munka, idovel, de akkor turelemmel ki kell varni a teljes bevandorlast, hogy mindenkinek legyen munkaadoja...s a munka adoja...

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.