Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Orbán: a magyarok sikerének kulcsa a munkaalapú gazdaság


A munkaalapú gazdaság lehet Magyarország jövõjének, a magyarok sikerességének és életszínvonal-emelkedésének kulcsa a miniszterelnök szerint.

A szakképzési rendszert össze kell hangolni a gazdaság igényeivel, helyre kell állítani a kétkezi munka becsületét, és átláthatóbbá, egységesebbé kell tenni az oktatási rendszert - mondta Orbán Viktor szerdán Budapesten, a 6. Szakma Sztár Fesztiválon, a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntõjének megnyitó ünnepségén.

A kormányfõ emlékeztetett, a rendezvény jelmondata az, hogy egy jó szakma felér egy diplomával. "Most azonban már azt is tudjuk, hogy ennek a mondatnak a fordítottja is igaz: nem minden diploma ér fel egy jó szakmával" - tette hozzá.

Beszédében az elmúlt évtizedek problémájának nevezte, hogy a szakképzés veszített korábbi tekintélyébõl, az iskolarendszer egyre távolabb került a valós gazdasági igényektõl, mindez pedig a vállalatoknál munkaerõhiányra, a pályakezdõknél munkanélküliségre vezetett, és egyes ágazatokban szakmunkáshiány alakult ki.
Orbán Viktor a 6. Szakma Sztár Fesztiválon
Képgaléria

"A gazdasági válságból kikecmeregni akaró Európának szembe kell néznie azzal az õsi igazsággal, hogy valódi értékteremtõ munka nélkül nem fogunk kijutni a kátyúból. Nincs olyan technológia, tudományos, technikai fejlettség, nincs olyan pénzügyi trükk és manõver, ami a munkát és a termelést kiváltaná" - fejtette ki Orbán Viktor.

Szerinte a mostani versenyeken részt vevõ fiatalok is azt az üzenetet közvetítik, hogy hamis az az elképzelés, amely szerint a mai világban csak azok érvényesülhetnek, akik "homályos üzleti vállalkozások keretei között a lehetõ legkisebb munkával tetemes profitot tudnak létrehozni". Az is tévképzet - folytatta -, hogy az embernek csak diplomával lehet hivatástudata, mert a hivatás elsõsorban azt a hozzáállást jelenti, ahogyan az ember a saját szakmájához viszonyul.

A miniszterelnök szavait azzal zárta, hogy a magyarok szakértelme, rátermettsége és munkabírása bizonyított tény, ellenkezõ esetben ugyanis nem jönnének Magyarországra olyan világcégek, mint például a Mercedes, az Audi vagy éppen a Lego.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke köszöntõjében elmondta, 110 iskola csaknem 200 versenyzõje vetélkedik egymással a fesztivál során.

Hangsúlyozta, Magyarországon az elmúlt években újra megindult az a folyamat, amelynek lényege úgy hangzik, a kétkezi munkának van becsülete. Közölte azt is, hogy a kamara azt javasolja a kormánynak: tekintsék át, milyen helyzetben van ma a szakképzés.
Az idén 39 szakterületen, a nappali tagozaton végzõs szakiskolai és szakközépiskolai tanulóknak meghirdetett szakmai versenyek célkitûzése a gyakorlatigényes fizikai szakmák társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése. Az elõdöntõkön országosan csaknem négyezren vettek részt, a szakmai versenyek döntõjébe pedig 198 diák került be. A lipcsei WorldSkills nemzetközi szakmai versenyen 15 szakmában 16 versenyzõ képviseli majd Magyarországot.

A hazai versenyeket az MKIK rendezte meg.

Link

Hozzászólások


#11 | lovagina - 2013. április 25. 06:54:18
Nincs itt semmiféle tévképzet, amit tapasztalnak a fiatalok, az a valóság.Nem hiszem, hogy ismételni vagy ragozni kéne,kik azok a kevesek(?), akik boldogulnak és milyen módszerekkel mentalitással.

A szakképzést is kik és milyen politikai céllal verték szét? Az oktatás egyéb problémáiról már ne is beszéljünk!

A fogyassz-fogyassz-fogyassz alapú berendezkedésben milyen helye van a szakmunkának?

Hamu s_yuppy
#12 | GERRY - 2013. április 25. 06:58:46
úgy kezdeném, ahogy annak idején én kezdtem itt:
orsóska, csotányocska, pintyöcske, masterhízócska, meg az összes többi! Munkakezdés egy kis 6x6 méteres helyiségben, teherautó hütörácsokat, drótkefével pucolni, 80-100 fokos vizgözzel nagy nyomással kiveretni a lamellák közül a több évi beszáradt mocskot, kitinpáncélt döglegyekett, itt ott néhány madárcsont, savval lemosni, megint pucolni és ha végre látszanak a rácsok, akkor laposfogóval - ameddig be nem görcsöl tenyeredben minden izom - kiegyengetni az elhajlott, elldeformálódott lemezt,, ha ez is kész akkor lehet a falhoz támasztani, jöhet a következö, a szádban ott érzed a savas ízt, nem ízlik semmi, iszod a vizet, hogy kicsit jobban érezd magad, rádtapad a nedves ruha, viszket a böröd, kezeden a szakadozott gumikesztyü, itt ott véres, ahogy megsérült böröd alól szivárog a vér, valamikor délután feldobálod a kiskocsira az addigra leszáradt 20...60 kilós "felújított" hütörácsokat, és eltolod a raktárba, felteszed a polcra, indulsz vissza és útközben kiválasztod a következö néhány pucolnivaló, mocskos, rohadó, rozsdás olajos autóhütöt....
Amikor - sajgó, felhójagzott kezedröl lehúzod a szétszabdalódott kesztyüt és szólsz a spanyol kisfönöködnek, hogy szeretnél egy másikat, az lerántva a saját kezéröl az izzadságától csöpögö kesztyüt, obadobja feléd és magának vesz ki egy újat a fiókból...
Este, hazaérve a bérelt szobádba, ott vár a feleséged, akinek még nincs munkája és egész nap arra várt, hogy este hazajössz és végre történik vele valami, csillogó szemekkel meséli, hogy elment vásárolni, hazasétált a guruló bevásárló kocsival, fözött neked és átkarol, hogy aztán gyorsan visszarettenjen a szagodtól, elmész fürödni, tested olyan mint amit nagykalapáccsal törtek össze, megvacsoráztok, este az ágyban öt perc alatt elalszol, nem hallod, nem érzed amikor melléd bújik az asszony, óvatosan megszólít, majd - látva, hogy elaludtál, sóhajtva fordul vissza és álmatlanul várja, hogy ö is el tudjon aludni. Másnap reggel, irány a munka - amit te fogadtál el, amit - ha bele is döglesz, akkor is el fogsz végezni, mert nincs más nyelvtudás ismeretség nélkül nincs lehetöség olyan munkára amire képes lennél ha... Nincs ha, csak az amit a sors neked adott...

... néhány év múlva már nevetsz az egészen, a karácsony-szilveszteri munkán is amit, hogy elég legyen a pénz a számlákra, felvállaltál egyik ismerösöd helyett, ameddig szabira mentek, te egyedül minden éjszaka egy sportközpontot pucolsz, 6 teniszpálya, termek, 4 szauna, 8 WC... stb. este 10-kor kezded és reggel 4-5 között kész is vagy... de rég is volt, bár megtörtént, szinte ködbe veszett...
Aztán amikor már megismernek, elfogadnak téged, akkor elhiszik, hogy te is emberböl vagy, jártál iskolába, ismered a világ azon részét is amit úgy hívnak, hogy kultúra, müvészet, szorult beléd is némi intelligencia, mint "jó szomszéd", megfelelsz az elvárásoknak, a munkahelyeden megbecsülik a munkádat söt... néhányan még dícsérnek is hátad mögött, hogy te milyen remek szakember vagy...

Fiacskáim, Orbánka, Szijártó, és a többi néhányezer szófosó kis politikában pancsoló szerencsétlen, igazatok van, a munka alapú életnek is van értéke! ... Akkor is ha hamarabb leamortizálja az embert mint a bársonyszékben tespedés ahol a seggeteken idönként megjelenö pattanás a legnagyobb problémátok.

Illene kipróbálnotok végre, miröl is beszéltek ott a magasban...
Aztán - esetleg - megiszunk veletek egy sört a sarki kocsmában is s talán össze is tegezödünk valamikor a jövöben.

A szekrényemben van egy régi munkaruhám, kicsit kopott, de jó erös anyagból van. Szürkéskék, amilyen a való élet szine. Valamelyikötöknek biztos passzolna. Csak szóljatok. Audim soförrel nincs, de a BKV bérletet talán hasznosnak fogjátok találni utazási célra.
#13 | 1 hazafele - 2013. április 25. 07:11:12
GERRY
Ne mond hogy te ilyet csináltál!
Hah de jo érzés hogy nem egyedül
adtam el a testem lelkem egy tál paszulyért!De most hazudtam..Volt hogy csak igérték.....:|:|:|
"Aztán - esetleg megiszunk veletek egy sört a sarki kocsmában is és talán össze is tegezödünk valamikor a jövöben.
Na a tegezödésig én eljutottam!
A sarki kocsmát Vlagyivosztokban nevezném ki, ahol a pohár sört
egy pohár söréttel cserélném ugy
csipömagasságba hogy sokáig élvezzék...
#14 | kovika - 2013. április 25. 09:02:57
Szivesen írnék most valami dörgedelmeset,lenne is téma,lenne bizonyíték,lennének bicskanyitogató sztorik,lenne minden ,ami alátámasztaná mondanivalómat! De a felesleges beszéd idejének számomra vége,a kiborogatott bili tartalmára senki nem kiváncsi!Már nem elég kiborogatni,az arcukba kell tolni.költség téritéseket vesznek fel százezreket,a tisztességes melóst meg be sem jelentik,A kafetériáról a többség csak a tv-ben hall! a munka alapú társadalom kialakításához kell tissztességes üzleti környezet,vásárlóerõ,és még számtalan dolog.Na de mér megint dörgök, pedig megfogadtam hogy nem teszem! a jövõben dörögjenek inkább a fegyverek ezeknek a szemeteknek a pofjába.a végén legyen egy fõvárosi cég jelenlegi mûszaki színvonalát bemutató rövid videó! http://youtu.be/r...
#15 | postaimre - 2013. április 25. 09:21:25
Kovika a program hosszú távú és a tisztesség olyan dolog, melyet közben fel kell támasztani és a környezetet hoozzá alakítani.

A cím nem kicsit pejorítív, mert már vagyunk, de ezek két lábon járnak.

Hatmillió disznó országa leszünk

Csaknem 900 forintot adna a szaktárca minden egyes sertés után. A következõ években megdupláznál az állatállományt.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter szerint a kormányzat sertésstratégia értelmében 2020-ig a kétszeresére nõ a jelenlegi 3 milliós állatállomány, az ágazat helyzetének javítására 2,6 milliárd forintot fordítanak.

A miniszter elmondta: azzal számolnak, hogy a sertéslétszám megduplázásával 20 ezer új munkahely is létrejöhet, és segíti az exportpiacok keresését és egészséges hazai élelmiszerek termelését.

Ebbõl az összegbõl kutatás-fejlesztési programokra 160 millió forint, sertéstenyésztõ beruházásokra mintegy 500 millió, az eredetigazolási rendszer és a hatósági nyilvántartás fejlesztésére 200 millió, bel- és külpiaci marketingre pedig mintegy 580 millió fordítható.
http://privatbank...unk-257215
#16 | atya - 2013. április 25. 09:42:56
Én ebben nem feltétlenül a rabszolgatartás bõvítését látom, hanem mást. Olvasni kell a sorok között. Aki tud házat építeni, vagy szerelni, ért az állattartáshoz, növénytermesztéshez, erdõmûveléshez, és nem szak marketing-kommunikációs-gazdasági- aktakukac, az tud magáról és családjáról gondoskodni, fel tud építeni egy házat és nem retteg az áramtól, nem esik kétségbe attól, hogy be kell csavarni egy villanykörtét. Aki cipész szakmát kitanulja, nem retten meg attól, ha bezár a pláza, tud készíteni cipõt és másét is meg tudja javítani.


A jó szakemberek, akik emlékeznek arra, hogy egymás házát építették fel barátságból, mára kihaklófélben vannak, ahogyan a bartermunkát is kiölték, most kezd visszajönni. Az emberek azon kívül, hogy beülnek az autóba, felszálnnak reggel a buszra és napközben buzerálják a számítógépet, meg a telefont és papírokat gyártanak, nem éretnek semmihez. Ki vannak szolgáltatva. Az, hogy valaki szakember, nem zárja ki, hogy tovább tanulhasson, mert beleszámít a képzettség a továbbtanulásnál.

Az nem szakember, aki betanított munkásként dolgozik egy gyárba és egyik alkatrészt fröccsönti a másik után. A szakember egyedül is képes magát foglalkoztani, mert egyre kevesebb ember teheti azt meg, hogy új dolgokat vásároljon, ezért nem kidobják, hanem inkább javíttatnak.

Probléma viszont, hogy a rendszer nagyon romlott, sok önös érdeken és ostoba zsidó döntésen megy át, hogy az eredeti elgondolt célja szerint jól mûködhessen.
#17 | postaimre - 2013. április 25. 10:25:12
Csak, hogy világos legyen, mert ugye ezt is hoztam nem egyszer!

Az orosz államfõ visszaállítaná a Munka hõse kitüntetést, ugyanakkor szerinte nem szabad lemásolni a szovjet korszak elismerését - hangzott el hétfõn azon a találkozón, amelyen Vlagyimir Putyin az úgynevezett elnöki megbízottakkal találkozott.
"Munkaalapú társadalom": itt az orosz megoldás

A sztálini korszakban - 1927-ben alapított és 1928-1938 között - adományozott kitüntetést a több éve dolgozó élmunkások kaphatták a szakszervezetek ajánlása és a munkásgyûlések döntése alapján. Az elismerés mellé a kitüntetettek az annak idején hiánycikknek számító értékes ajándékokban is részesültek: például egy pár csizmát vagy egy vég szövetet kaptak.
http://www.stop.h...s/1106365/

Pontosan mit is jelenthet ez, mikor a bank-alapú, pénz-alapú, haszon-alapú rendszer inog?
Aztán képzeljétek el, hogy mi lesz a sok irodistával, szellmi munkással és az aparátcsikokkal?


Itt egy példa, hogy mely zsidó machinációkra nincs szükség!

MTA Történelemhamisító Intézet

Bartók és Kodály maradhat utcanév, mert az Akadémia ostoba; Wass és Nyírõ nem aggályos, mert az Akadémia gerinctelen.

Oszlik a hazánk sĂ­kjait Ă©s bĂ©rceit megĂĽlõ szellemi sötĂ©tsĂ©g. Magyar tudĂłsok – mit tudĂłsok?!, a tudomány krĂ©mje, akadĂ©mikusok! – megállapĂ­tották a „szabadság” kifejezĂ©srõl, hogy „önmagában nem utal közvetlenĂĽl önkĂ©nyuralmi politikai rendszerre”.
http://hvg.hu/vel...to_Intezet

Itt meg az irány.

Az EU páriája
Spiegel: Orbánt el kell szigetelni, miniszterein át kell nézni

A magyar miniszterelnök az EU páriája: zaklatja a mĂ©diát, mĂ©retre szabta magának az alkotmányt, megkĂ­sĂ©rli ellenõrizni a bĂ­rĂłságokat Ă©s a jegybankot, országában erõs Ă©s veszĂ©lyes a demokráciára nĂ©zve – Ă­rja a Spiegel.
A lap szerint ezért Reding asszony az atombombával, vagyis a szavazati jog felfüggesztésével fenyeget, aminek eredményeként Budapest elvesztheti uniós tagságát. Pedig az katasztrófa lenne Magyarország számára.

De meg lehet-e csinálni és van-e értelme? Ehhez a Bizottságnak és az EiT-nek meg kellene állapítania az európai demokrácia szemszögébõl fennálló veszélyt, és az EP-nek is jóvá kellene hagynia, jóllehet a testület már most is megosztott a kérdésben. Orbán pártja éppenséggel ugyanahhoz a frakcióhoz tartozik, mint a CDU/CSU. És az eljárás kudarcát Orbán menlevélként értelmezné a maga számára. Vagyis ha belekezdenek, végig kell csinálni, különben blamázs lesz.
http://www.168ora...13130.html
#18 | istok bela - 2013. április 25. 10:40:00
Orbika tudja,hogy mi lenne a jó, de nem õ dirigál. Próbálkozik a maga szintjén és pont ezért támadja az eu. Most kettõ helyrõl is irányítják, próbálja is kiszolgálni õket. Elsõnek a cion eut, másodszor Orosz-Kínát. Miért is kezdõdik is el a termelés növelése? Zsidó földeken termelik meg az Oroszoknak szánt élelmiszert melyen Magyar címke lesz. Ezért ez a nagy Orosz tárgyalásosdi. És ehhez kell majd a sok Magyar rabszolga. Nem véletlenül nevezték kis hazánkat Európa éléskamrájának. A felsõoktatás létszám csökkentése is errõl szól, majd a pár helyet a kibuc porontyok betöltik a Magyarnak meg marad az ipari iskolák amit hamarosan visszahoznak. De majd meglátjuk, hogy mit hoz a jövõ. Az biztos, hogy 2014-es választásnál nem lesz 2/3-os többség, és ezért még elõtte megcsinálják az összes alkotmány és törvény módosítást. És utána kezdõdnek a gondok, a mostani kutya f@sza lesz ahhoz képest. De már várom, mert ez a várakozás és a folyamatos kombinálgatás felõrli az agyat. s_francba
#19 | Kedvesi - 2013. április 25. 11:35:07
Béla, ilyen agyonbäszott idõjárással amit a tavalyi évben is csinált itt a szemétláda zsidó, lásd a nyarat. Olyan aszályos környezetben nem terem semmi, ha nincs kellõ esõ, de ezek idióták, csak pusztítani tudnak.
#20 | istok bela - 2013. április 25. 11:57:22
Kedvesi ! Akkor figyeld meg, hogy jó esõs évek jönnek. A földeket felvásárolták, a kormány meg nekik kedvez az új tervekkel és minden egyébbel. Ja és lesz bõven rabszolga munkás lásd közmunka program minimálbérért. Vagy visszatér a koszt kvártély. :@

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.