Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Orbán: a magyarok sikerének kulcsa a munkaalapú gazdaság


A munkaalapú gazdaság lehet Magyarország jövõjének, a magyarok sikerességének és életszínvonal-emelkedésének kulcsa a miniszterelnök szerint.

A szakképzési rendszert össze kell hangolni a gazdaság igényeivel, helyre kell állítani a kétkezi munka becsületét, és átláthatóbbá, egységesebbé kell tenni az oktatási rendszert - mondta Orbán Viktor szerdán Budapesten, a 6. Szakma Sztár Fesztiválon, a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntõjének megnyitó ünnepségén.

A kormányfõ emlékeztetett, a rendezvény jelmondata az, hogy egy jó szakma felér egy diplomával. "Most azonban már azt is tudjuk, hogy ennek a mondatnak a fordítottja is igaz: nem minden diploma ér fel egy jó szakmával" - tette hozzá.

Beszédében az elmúlt évtizedek problémájának nevezte, hogy a szakképzés veszített korábbi tekintélyébõl, az iskolarendszer egyre távolabb került a valós gazdasági igényektõl, mindez pedig a vállalatoknál munkaerõhiányra, a pályakezdõknél munkanélküliségre vezetett, és egyes ágazatokban szakmunkáshiány alakult ki.
Orbán Viktor a 6. Szakma Sztár Fesztiválon
Képgaléria

"A gazdasági válságból kikecmeregni akaró Európának szembe kell néznie azzal az õsi igazsággal, hogy valódi értékteremtõ munka nélkül nem fogunk kijutni a kátyúból. Nincs olyan technológia, tudományos, technikai fejlettség, nincs olyan pénzügyi trükk és manõver, ami a munkát és a termelést kiváltaná" - fejtette ki Orbán Viktor.

Szerinte a mostani versenyeken részt vevõ fiatalok is azt az üzenetet közvetítik, hogy hamis az az elképzelés, amely szerint a mai világban csak azok érvényesülhetnek, akik "homályos üzleti vállalkozások keretei között a lehetõ legkisebb munkával tetemes profitot tudnak létrehozni". Az is tévképzet - folytatta -, hogy az embernek csak diplomával lehet hivatástudata, mert a hivatás elsõsorban azt a hozzáállást jelenti, ahogyan az ember a saját szakmájához viszonyul.

A miniszterelnök szavait azzal zárta, hogy a magyarok szakértelme, rátermettsége és munkabírása bizonyított tény, ellenkezõ esetben ugyanis nem jönnének Magyarországra olyan világcégek, mint például a Mercedes, az Audi vagy éppen a Lego.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke köszöntõjében elmondta, 110 iskola csaknem 200 versenyzõje vetélkedik egymással a fesztivál során.

Hangsúlyozta, Magyarországon az elmúlt években újra megindult az a folyamat, amelynek lényege úgy hangzik, a kétkezi munkának van becsülete. Közölte azt is, hogy a kamara azt javasolja a kormánynak: tekintsék át, milyen helyzetben van ma a szakképzés.
Az idén 39 szakterületen, a nappali tagozaton végzõs szakiskolai és szakközépiskolai tanulóknak meghirdetett szakmai versenyek célkitûzése a gyakorlatigényes fizikai szakmák társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése. Az elõdöntõkön országosan csaknem négyezren vettek részt, a szakmai versenyek döntõjébe pedig 198 diák került be. A lipcsei WorldSkills nemzetközi szakmai versenyen 15 szakmában 16 versenyzõ képviseli majd Magyarországot.

A hazai versenyeket az MKIK rendezte meg.

Link

Hozzászólások


#21 | Kedvesi - 2013. április 25. 12:10:33
Nem fognak. Mert nem akarják hogy a magyar mezõgazdaság versenyképes legyen. Ennyi csapadék lesz mint most volt, aztán kifújt.
#22 | 1 hazafele - 2013. április 25. 13:17:24
Detonators_csins_gratB)
#23 | Perje - 2013. április 25. 15:15:16
Akkor lenne igazi siker, ha munkaalapú lenne a jövedelem is, de csak a tisztességes munkáé.
#24 | lovagina - 2013. április 25. 18:35:25
Csak egy kis szelet a legaktuálisabb tortából, mézesmadzag elhúzva......http://www.hir24....ei-kozott/
http://hvg.hu/gaz..._2013_4_25
Szerintem, tovább is lesz.....Jaa, nálunk is a polgi nyerte mindkettõt!
Mani-lové-dohány...
#25 | istok bela - 2013. április 25. 21:21:30
lovagina! Lehet, hogy a végén ugrik minden. Ez lesz nekik a füstbe ment terv. Mert a sok szegény antiszemétraszistanikotinista bedobja a boltba a földrõl felszedett izzó dekket. s_luci
#26 | lovagina - 2013. április 25. 22:22:00
Béla - már ki is bújt a szög a zsákból. Figyi!
http://index.hu/g...k_hasznat/
A törvĂ©nymĂłdosĂ­tás szándĂ©ka azĂ©rt is figyelemre mĂ©ltĂł, mert mindössze kĂ©t napja hirdettek eredmĂ©nyt a mĂ©g a mostani szabályok szerint kiĂ­rt trafiktenderen, amelyen több fideszes politikushoz köthetõ szemĂ©ly, strĂłman, szĂĽrkĂĽlõ celeb, illetve CBA-val kapcsolatba hozhatĂł pályázĂł nyert dohánykereskedelmi jogot. Vagyis a mĂłdosĂ­tásbĂłl kirajzolĂłdhat egy olyan kĂ©p, hogy miután eldõlt, hogy kik lesznek a hazai dohánykereskedelem Ăşj erõs emberei – Ă©s köztĂĽk kellõen magas a „baráti” Ă©s „családi” pályázĂłk aránya –, Lázár megkönnyĂ­tenĂ© az Ă©letĂĽket a kĂ©t Ă©s fĂ©lszeresĂ©re emelt árrĂ©ssel.
#27 | GERRY - 2013. április 25. 23:36:21
"...a pályázatok értékelését ugyanis úgy titkosították, hogy még a vesztes pályázók sem nézhetnek bele a bírálatba, vagyis nem tudhatják meg, miért buktak el...."

Nem is kell belenézni. Mégis kik nyerhették ha nem a kiváló nép okos gyermekei és rokonai... mér bukott el... mert nem volt nyissz "bármikor" az életébens_ezt

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.