Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

A szír hadsereg elvágta a felkelõk fegyver-utánpótlását


A Bassár el-Aszad elnökhöz hû szíriai erõk elfoglalták szerdán a Damaszkusztól keletre fekvõ Otaiba városát, elvágva ezzel a lázadók létfontosságú utánpótlási útvonalát - mondták el aktivisták és harcosok.

A lázadók tartanak kezükben több, a szíriai fõvárost dél és kelet felõl övezõ elõvárost, de csak nagy nehézségek árán tudták megvédeni állásaikat a hadsereg néhány hete indított, tüzérségi és légitámadásokkal támogatott offenzívájával szemben. "Bekövetkezett a katasztrófa, a hadsereg bevonult Otaibába. A rezsimnek sikerült elzárnia a fegyvercsapot" - mondta egy harcos a Skype-on keresztül a Reuters hírügynökségnek.

A férfi azt jósolta, hogy a város elfoglalása miatt akár húszszorosára, 1000 szíriai fontra (mintegy 10 dollárra) emelkedhet egyetlen lõszer ára, mivel ez volt a legfontosabb, ha nem az egyetlen utánpótlási útvonaluk. Szavai szerint nyolc hónapja már Otaibán át kapták az utánpótlást a lázadók. A fegyverek a jordániai határról érkeztek, ahol feltételezések szerint Szaúd-Arábia és magán támogatók indították útnak a szállítmányokat. "Most egyik falu a másik után fog elesni" - mondta a Skype-on elért harcos.

A lázadók szerda hajnalban kényszerültek kivonulni a Damaszkusz keleti negyedeivel szomszédos Otaibából, 37 napi harc után, amelynek során vegyi fegyverek bevetésével is megvádolták a Bassár el-Aszad elnökhöz hû erõket. A kormány azonban cáfolt, és azt állította, hogy éppen a lázadók használtak ilyen lõszereket Aleppóban.

A szíriai tájékoztatási miniszter szerdán újfent azt hangoztatta, hogy Damaszkusz nem fog vegyi fegyvereket bevetni, sem saját állampolgárai ellen, sem egy, a szomszédos Izraellel megvívandó esetleges háborúban. Omran az-Zubi egy moszkvai egyetemen tartott elõadásában ezt "elsõsorban morális, másodsorban pedig jogi és politikai megfontolásokkal" magyarázta. Az izraeli hírszerzés egyik vezetõje elõzõ nap azt állította, hogy a szíriai kormányerõk bevetettek vegyi fegyvereket az Aszad elnök megdöntéséért harcoló lázadók ellen.

Diplomáciai vonalon Damaszkusz szerdán részrehajlással és beavatkozással vádolta meg Lahdar Brahimit, az ENSZ és az Arab Liga szíriai különmegbízottját, miután Brahimi bírálta a kormány homályos reagálását az ellenzék egyik tárgyalási javaslatára, és azt sugalmazta, hogy Aszad elnöknek nem kellene újból jelöltetni magát az elnöki posztra. Brahimi az ENSZ BT pénteki zárt ülésén állítólag azt mondta, hogy Damaszkuszt meglepte Ahmed Moáz el-Hatíbnak, a Szíriai Nemzeti Koalíció elnökének egy januári tárgyalási javaslata, s a válasz ezért "lassú és zavarodott" volt.

A szíriai külügyminisztérium az ügyrõl szerdai nyilatkozatában kijelentette, hogy ha Brahimi meg akar maradni jelenlegi szerepében, akkor pártatlanságot kell mutatnia, és meg kell értenie, hogy "a szíriai nép az egyedüli, aki eldöntheti, hogy kit választ meg képviselõinek".
Link

Hozzászólások


#1 | Bulcsu - 2013. április 25. 12:27:14
Szíria arra kéri Oroszországot, hogy segítsen közzétenni az igazat az országban történõ eseményekrõl

http://hungarian....menyekrol/
#2 | Perje - 2013. április 25. 13:22:14
Egy ilyen hírt már elénk is tártak: A szír felkelõk zöme külföldi titkosszolgálatos, nagy részük maszatos: Tõlök származik ( ez utóbbiaktól) a a hír is, hogy Szíria vezetõje vegyi fegyvert vetett be.:
http://www.mignew...69194.html
Igaz is lehet a hír, ha az éber média is hozza:
http://www.timeso...-in-syria/
image.almanar.com.lb/english/edimg/2011/caricatures/b20130311104956.jpg


Leromboltak egy XII. századi mecsetet is, amely az ókori kelet egyik szimbóluma volt.
http://www.youtub...HwHRjlSJIg
#3 | Perje - 2013. április 25. 14:50:00
Már" megint" a csecsenek! Most éppen szír ortodox püspököket raboltak el?
Nagyon megy a mûfelhajtás ellenük, addig ameddig el nem kezdõdik a Kaukázusban ellenük a tenorellenes külföldi beavatkozás, olyan, mint Afganisztánan.
A napokban írta a z újság, hogy meggyöüngültek a tálubok. Ha így van "új ellenség" után kell nézni.
http://www.csmoni...-otherwise
#4 | Perje - 2013. április 25. 16:22:59
Mágnesen bombával ölték meg a szír energiaügyi minisztert:
http://www.almana...;eid=91259

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.