Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

A CIA vetette fel Canajevet a terrorelhárítás adatbázisába


Az amerikai K√∂zponti H√≠rszerz√Ķ √úgyn√∂ks√©g (CIA) kezdem√©nyez√©s√©re ker√ľlt be t√∂bb mint egy √©vvel a m√ļlt heti bostoni robbant√°sos mer√©nylet el√Ķtt Tamerlan Carnajev neve a Nemzeti Terrorelh√°r√≠t√°si K√∂zpont (NCTC) adatb√°zis√°ba.

Az amerikai K√∂zponti H√≠rszerz√Ķ √úgyn√∂ks√©g (CIA) kezdem√©nyez√©s√©re ker√ľlt be t√∂bb mint egy √©vvel a m√ļlt heti bostoni robbant√°sos mer√©nylet el√Ķtt az egyik elk√∂vet√Ķ, Tamerlan Carnajev neve a Nemzeti Terrorelh√°r√≠t√°si K√∂zpont (NCTC) adatb√°zis√°ba - k√∂z√∂lt√©k szerd√°n internetes kiad√°sukban, hivatalos forr√°sokra hivatkozva a The Washington Post √©s a The Boston Globe napilapok.

Az orosz hat√≥s√°gok 2011-ben, az Egyes√ľlt √Āllamok moszkvai k√∂vets√©g√©n kereszt√ľl k√©t alkalommal fordultak az amerikai biztons√°gi szervekhez azzal az agg√°lyukkal, hogy Carnajev - aki a terrort√°mad√°st k√∂vet√Ķen t√∂bb nappal √©let√©t vesztette a rend√Ķr√∂kkel v√≠vott t√Ľzharcban - a radik√°lis iszl√°m k√∂vet√Ķje. A Moszkv√°b√≥l √©rkezett jelz√©s szerint a f√©rfi arra k√©sz√ľlhetett, hogy bel√©pjen egy f√∂ldalatti szervezetbe √©s terrort√°mad√°st k√∂vessen el Oroszorsz√°gban. El√Ķsz√∂r, m√°rciusban a Sz√∂vets√©gi Nyomoz√≥ Irod√°t (FBI), m√°sodszor, szeptemberben a CIA-t kerest√©k meg.

Az FBI nyomoz√≥i kihallgatt√°k a fiatalembert, √©s megvizsg√°lt√°k a k√∂rnyezet√©t, de terrorizmusra utal√≥ jelet nem tal√°ltak. Err√Ķl az orosz felet is t√°j√©koztatt√°k, amely a washingtoni lap forr√°sai szerint el√©gedett volt a kapott inform√°ci√≥val, √©s nem k√≠v√°nt tov√°bbi adatokat az amerikaiak rendelkez√©s√©re bocs√°tani. Az √Ķsszel megkeresett CIA azonban √ļgy √≠t√©lte meg, hogy Carnajev egyre jobban radikaliz√°l√≥d√≥ iszlamista, aki k√ľlf√∂ldi utaz√°sokat tervezhet, ez√©rt kezdem√©nyezte, hogy adatait vegy√©k fel az NCTC potenci√°lis terrorist√°kat azonos√≠t√≥ k√∂zponti adatb√°zis√°ba (TIDE).
HIRDET√ČS

A TIDE alapul szolg√°l egyebek k√∂z√∂tt az FBI terroristafigyel√Ķ adatb√°zis√°hoz, valamint a K√∂zleked√©sbiztons√°gi Igazgat√≥s√°g (TSA) azon list√°j√°hoz, amely a rep√ľl√©st√Ķl eltiltott szem√©lyek nev√©t tartalmazza. A The Washington Postnak nyilatkoz√≥ hivatalos szem√©lyek szerint ugyanakkor egyel√Ķre nem vil√°gos, hogy minek alapj√°n vetette fel a CIA Carnajevet a megfigyelend√Ķ szem√©lyek k√∂z√©.

Az amerikai kongresszusban szerd√°n folytat√≥dott annak kivizsg√°l√°sa, hogy az amerikai hat√≥s√°gok elegend√Ķ figyelmet ford√≠tottak-e Tamerlan Carnajevra, amikor az oroszok inform√°ci√≥t k√©rtek r√≥la. A k√©pvisel√Ķh√°z h√≠rszerz√©si bizotts√°g√°ban emellett k√ľl√∂n√∂sen az keltett aggodalmat, hogy amikor a k√©s√Ķbbi terrorista tavaly elhagyta az orsz√°got, az amerikai v√°mhat√≥s√°gn√°l m√©g jelzett a biztons√°gi rendszer, √°m hat h√≥nappal k√©s√Ķbb Carnajev √©szrev√©tlen√ľl t√©rt vissza Amerik√°ba.

A honaty√°k arra is k√≠v√°ncsiak voltak, vajon t√≠z √©vvel a 2001. szeptember 11-i terrort√°mad√°sok ut√°n hogyan fordulhatott el√Ķ, hogy az id√Ķsebb Carnajevra vonatkoz√≥ inform√°ci√≥k elkall√≥dtak a biztons√°gi szervek k√∂z√∂tt.

A The Boston Globe szerd√°n azt k√∂z√∂lte, hogy Tamerlan Carnajev, a feles√©ge, Katherine Russell √©s a h√°rom√©ves kisl√°nyuk 2012-ig a Massachusetts √°llam √°ltal foly√≥s√≠tott szoci√°lis seg√©lyen √©lt. A h√°zasp√°r jogosults√°g√°nak lej√°rta ut√°n az iszl√°m hitre √°tt√©rt feles√©g h√°zi beteg√°pol√°st v√°llalt, a f√©rj azonban tov√°bbra sem dolgozott. A csal√°d anyagi helyzet√©re jellemz√Ķ, hogy a f√©rfi egy 15 √©ves Hond√°val j√°rt.
Link

HozzŠszůlŠsok


#11 | atya - 2013. Šprilis 25. 19:48:53
√Črdekes k√∂d√∂s√≠t√©sek... egy orosz korm√°nyk√∂zeli lap szerint a CIA √©s a gr√ļz tikosszolg√°lat k√©pezte ki Canajevet.

http://nol.hu/kul...i_merenylo

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.