Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Megv√°ltozott munkak√∂r√ľlm√©nyek a K√©szenl√©ti Rend√Ķrs√©gn√©l


A TMRSZ azzal a megkeres√©ssel fordult Dr. Balogh J√°nos r. dand√°rt√°bornok rend√Ķrs√©gi f√Ķtan√°csos, orsz√°gos rend√Ķr-f√Ķkapit√°ny helyettes, a K√©szenl√©ti Rend√Ķrs√©g parancsnok√°hoz, hogy figyelm√©t felh√≠vja √©s mihamarabbi int√©zked√©sek megt√©tel√©re s√ľrgesse az ut√≥bbi id√Ķben a K√©szenl√©ti Rend√Ķrs√©gen foganatos√≠tott munk√°ltat√≥i int√©zked√©sek miatt nagy sz√°mban a szakszervezethez √©rkezett olyan panaszok miatt, melyek azonnali, √©s hathat√≥s megold√°st ig√©nyelnek.

A K√©szenl√©ti Rend√Ķrs√©g szem√©lyi √°llom√°ny√°ban jelent√Ķs sz√°m√ļ tags√°ggal van jelen Szakszervezet√ľnk, ez√©rt mindent megtesz√ľnk annak √©rdek√©ben, hogy az √°lland√≥ figyelemmel k√≠s√©rj√ľk az ott szolg√°latot teljes√≠t√Ķ hivat√°sos √°llom√°ny helyzet√©t √©s azonnal reag√°lni tudjunk, annak √©rdek√©ben, hogy az √©rintett √°llom√°ny a lehet√Ķ legr√∂videbb ideig szenvedjen jogh√°tr√°nyban.

A K√©szenl√©ti √°llom√°ny egy r√©sze √ļgynevezett „kihelyezett szolg√°latokon” vesz r√©szt, ami azt jelentette, hogy a ny√°ri id√Ķszakban, idegenforgalmilag frekvent√°lt helyekre telep√ľlt le az √°llom√°ny meghat√°rozott id√Ķre (pl. egy hetes turnusokra). 2013. m√°rcius 1. napj√°t√≥l azonban a hivat√°sos √°llom√°ny tagjainak szolg√°latteljes√≠t√©s√©t az eddigiekhez k√©ppest eg√©sz elt√©r√Ķ m√≥don kezdt√©k el szab√°lyozni.

Az √°llom√°ny tagjainak szoci√°lis k√∂r√ľlm√©nyei, tov√°bb√° az √©let- √©s munkak√∂r√ľlm√©nyei jelent√Ķs m√©rt√©kben h√°tr√°nyosan megv√°ltoztak a kihelyezett szolg√°latokon. El k√≠v√°njuk √©rni, hogy a kijel√∂lt sz√°ll√°sok minden esetben feleljenek meg a vonatkoz√≥ el√Ķ√≠r√°soknak: legyen a k√∂zelben √©lelmiszerbolt, a szob√°k legyenek t√°gasabbak, a f√ľrd√Ķben legyenek szell√Ķz√Ķ ny√≠l√°sok, a nem megfelel√Ķ higi√©n√©s k√∂r√ľlm√©nyeket sz√ľntess√©k meg a szob√°kban, tov√°bb√° int√©zkedjenek olyan sz√°ll√°sr√≥l ahonnan a t√∂megk√∂zleked√©s √©sszer√Ľ t√°vols√°gon √©s id√Ķn bel√ľl el√©rhet√Ķv√© v√°lik.

A munkahelyek munkav√©delmi k√∂vetelm√©nyeinek minim√°lis szintj√©r√Ķl sz√≥l√≥ 3/2002. (II. 8.) SzCsM-E√ľM egy√ľttes rendelet 2. ¬ß (5) bekezd√©se szerint a munk√°ltat√≥ k√∂teles biztos√≠tani, hogy a munkahelyeket, a munkaeszk√∂z√∂ket, illetve a felszerel√©seket √©s berendez√©seket a higi√©n√©s k√∂vetelm√©nyeknek megfelel√Ķen rendszeresen takar√≠ts√°k √©s tiszt√≠ts√°k. Ennek keret√©ben gondoskodnia kell a z√°rt t√©ri munkahelyek rendszeres, a haszn√°latnak megfelel√Ķ gyakoris√°gban t√∂rt√©n√Ķ takar√≠t√°s√°r√≥l. A TMRSZ halad√©ktalanul kezdem√©nyezte a munkav√©delmi ellen√Ķrz√©st.

Probl√©m√°k azonban nemcsak a sz√°ll√°sok min√Ķs√©g√©vel kapcsolatban mer√ľlnek fel, hanem a „kihelyez√©s” id√Ķtartama alatti pihen√Ķid√Ķ megfelel√Ķ kioszt√°s√°val √©s a szolg√°lati beoszt√°sr√≥l val√≥ t√°j√©koztat√°s k√©rd√©sk√∂r√©ben is. Ind√≠tv√°nyoztuk, hogy sz√ľntess√©k meg azt a gyakorlatban bev√°lt m√≥dszert miszerint csak el√Ķz√Ķ nap √©rtes√ľlhetnek arr√≥l a hivat√°sosok, hogy szolg√°latot kell-e teljes√≠teni√ľk vagy sem, szeretn√©nk el√©rni, hogy megfelel√Ķen tudjanak a hivat√°sosok szabadidej√ľkkel gazd√°lkodni, mely az egy√©n √∂nrendelkez√©si jog√°nak alapja. A szolg√°latteljes√≠t√©si id√Ķ heti 40 √≥ra, de a Hszt. vonatkoz√≥ rendelkez√©sei kimondj√°k, hogy a heti 48 √≥r√°t meg nem halad√≥ szolg√°latteljes√≠t√©si id√Ķ √°llap√≠that√≥ meg. Tov√°bb√°, ha csup√°n a 8 √≥r√°s pihen√Ķid√Ķt biztos√≠tja a munk√°ltat√≥, akkor megs√©rti a t√∂rv√©nyben foglaltakat.

Tov√°bbi probl√©mak√©nt mer√ľl fel, hogy a K√©szenl√©ti Rend√Ķrs√©g mi√©rt ilyen m√≥don („kihelyez√©ssel”) szervezi meg a szolg√°latteljes√≠t√©st, hiszen k√∂lts√©ghat√©konynak a bevezetett szolg√°lati rend egy√°ltal√°n nem mondhat√≥. Maga a sz√°ll√°s √©s √©tkeztet√©s t√∂bbe ker√ľl, mintha napi rendszeress√©ggel a munkav√©gz√©s helysz√≠n√©re utazn√°nak.

Tov√°bbi kifog√°sra adhat alapot az a t√©ny is, hogy a jelent√Ķs sz√°m√ļ teljes√≠tett t√ļl√≥r√°k feljegyz√©s√©t a hivat√°sos √°llom√°ny tagjainak nem enged√©lyezik. V√©lem√©ny√ľnk szerint a hivat√°sos √°llom√°ny tagjait a Hszt. 112. ¬ß-a szerinti t√°voll√©ti d√≠j is megilleti.

A K√©szenl√©ti Rend√Ķrs√©g √©rintett oszt√°ly√°n szolg√°latot teljes√≠t√Ķ hivat√°sosok teh√°t teljesen m√°s kapit√°nys√°gon l√°tj√°k el a szolg√°latot, mint az eredeti √°llom√°shely√ľk, ennek ellen√©re √°tvez√©nyl√©s√ľkr√Ķl semmif√©le √≠r√°sos dokumentummal, paranccsal nem rendelkeznek, ezzel a munk√°ltat√≥ a Hszt. szab√°lyait s√©rtette meg.

√Āll√°spontunk szerint t√°j√©koztatjuk szakszervezet√ľnk tagjait arr√≥l, hogy a hivat√°sos √°llom√°ny tagj√°nak vez√©nyl√©se idej√©re j√°r a d√©lut√°ni-, √©jszakai-, k√©szenl√©ti p√≥tl√©k, ha a foly√≥s√≠t√°shoz a jogszab√°lyi felt√©telek adottak.

Tov√°bb√° meg kell t√©r√≠teni a hivat√°sos √°llom√°ny tagjai r√©sz√©re az egyik szolg√°lati helyr√Ķl a m√°sikra szolg√°lati √©rdekb√Ķl t√∂rt√©n√Ķ √°thelyez√©ssel vagy vez√©nyl√©ssel kapcsolatos k√∂lts√©geit. El k√≠v√°njuk √©rni, hogy a t√ļlszolg√°latot az √°llom√°nyillet√©kes parancsnok √≠r√°sban rendelje el √©s a teljes√≠tett t√ļlszolg√°latr√≥l nyilv√°ntart√°st vezessen.

Fentiekre tekintettel kil√°t√°sba helyezt√ľk a K√©szenl√©ti Rend√Ķrs√©g Parancsnok Ur√°nak a kialakult helyzet alapj√°n, hogy t√∂bb, a rend√Ķrs√©gi hivat√°sos √°llom√°ny√°ba tartoz√≥ koll√©g√°t √©rt k√ľl√∂nb√∂z√Ķ m√©rt√©k√Ľ jogs√©relem miatt az elk√∂vetkezend√Ķ id√Ķben jelent√Ķs sz√°m√ļ szolg√°lati panasz bead√°s√°val lehet sz√°molni. A jogs√©rt√©seknek a jogorvoslat√°ban seg√≠ts√©get ny√ļjtunk tagjainknak.

Kifejtettek orvosl√°sa √©rdek√©ben k√©rt√ľk a Parancsnok Urat, hogy halad√©ktalanul tegyen l√©p√©seket a fenti k√∂r√ľlm√©nyek kivizsg√°l√°s√°ra √©s felold√°s√°ra. Int√©zkedni sz√≠veskedjen az elmaradt j√°rand√≥s√°gok kifizet√©s√©re, bizalmatlan l√©gk√∂r felold√°s√°ra, a jobb egy√ľttm√Ľk√∂d√©s, illetve az eredm√©nyesebb szolg√°latteljes√≠t√©s √©rdek√©ben.

Minden munkav√°llal√≥nak joga van az eg√©szs√©g√©t, biztons√°g√°t √©s m√©lt√≥s√°g√°t tiszteletben tart√≥ munkafelt√©telekhez. Minden munkav√°llal√≥nak joga van a napi √©s heti pihen√Ķid√Ķh√∂z, valamint az √©ves fizetett szabads√°ghoz.

-A TMRSZ r√©sz√©r√Ķl a figyelemfelh√≠v√°s prevent√≠v jelleggel t√∂rt√©nt, hiszen a MI √ČRDEK√úNK (TMRSZ) IS AZONOS a Tisztelt Rend√Ķrs√©g√©vel, √≠gy a K√©szenl√©ti Rend√Ķrs√©g√©vel is, m√©gpedig a RENDV√ČDELEM z√∂kken√Ķmentes m√Ľk√∂d√©se √©rdek√©beni

“S Z O L G √Ā L A T”.TMRSZ

HozzŠszůlŠsok


#1 | apacuka11 - 2013. Šprilis 25. 13:37:07
Eddig se volt munka amit csin√°ltak, a k√∂r√ľlm√©nyeket, meg bor√≠t√©kolni lehet...! (az ad√≥z√≥knak...)
Kibacott lumpenek....
#2 | von Dorlatosch - 2013. Šprilis 25. 15:30:57
apacuka, a munka fogalma kimondja, hogy azt nevezz√ľk munk√°nak, ami a k√∂z√∂ss√©g sz√°m√°ra hasznos tev√©kenys√©g. Na most bajban vagyunk. Melyik k√∂z√∂ss√©g? Jelenleg a k√©zn√©l-l√©ti rend√Ķrs√©g prib√©k feladatk√∂rt l√°t el. A prib√©k sz√≥ defin√≠ci√≥ja zsikisz√≥t√°r szerint:

1. Hóhér segédje.
2. Az elnyomó hatalom szolgálatában álló, mindenre kapható személy.
3. Elvetem√ľlt, aljas, rabl√≥, zsiv√°ny.
4. Pénzért magyarból törökké vált áruló, rabló.

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.