Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Peking és Párizs szuperhatalom nélküli világot szeretne


Kína és Franciaország egyaránt egy többpólusú világot szeretne, egyensúlyt - mondta a a francia elnök kínai látogatásán.
Kína és Franciaország összefog egy többpólusú világ megvalósítása érdekében, amelyben egyetlen szuperhatalom sem uralkodik - hangoztatta csütörtökön a két ország elnöke, Hszi Csin-ping és Francois Hollande Pekingben.

"Kína és Franciaország egyaránt egy többpólusú világot szeretne, egyensúlyt. Elutasítjuk a hatalmak és a szuperhatalmak világát" - hangoztatta Hollande a tárgyalásait követõen újságírók elõtt.

Vendéglátója, Hszi Csin-ping ugyancsak a nemzetközi kapcsolatok demokratizálásának szükségességérõl beszélt.

A felek véleményt cseréltek nemzetközi kérdésekrõl, köztük szóba került Mali, Észak-Korea, Szíria és Irán - számolt be a kínai központi televízió. Hollande a Koreai-félszigeten uralkodó feszültséggel kapcsolatban megállapította, Kínának befolyást kell gyakorolnia Phenjanra.

A kétoldalú gazdasági kapcsolatokkal összefüggésben Hollande megjegyezte, hogy a kereskedelmi mérlegben nagy a francia deficit, ezért a kínai piac nagyobb nyitottságára számít és bízik abban, hogy a társaságában lévõ üzletemberek népes serege képes lesz a kínai piacon jól hasznosítható szolgáltatásokat ajánlani. Egyben biztosította a kínai vállalatokat arról, hogy szívesen látják õket a hazájában.

Partnere, Hszi Csin-ping egyebek mellett a két ország között fennálló atomerõmûi és légiipari együttmûködést méltatta.

Hollande látogatása alkalmából kínai részrõl aláírtak egy 60 darab Airbus vásárlásáról szóló szerzõdést, amelynek értékét legalább 8 milliárd dollárra teszik. Úgy tudni, köztük 18 széles törzsû A330-as is van, a többi az A320-as családba tartozik.

Sajtóértesülések szerint további, autóipari, nukleáris energiát és élelmiszeripart érintõ megállapodásokra is számítani lehet. A kétoldalú kereskedelem összege tavaly alig két százalékát tette ki Kína összkereskedelmének, a francia hiány 34 milliárd dollár körül van.

A francia elnök látogatása kapcsán a Hszinhua hírügynökség kommentárja megállapítja, hogy Hollande az elsõ nagy európai állam vezetõje, akit az új kínai vezetés vendégül lát. Egyúttal emlékeztet arra is, hogy a francia elnök hivatalba lépése után elsõként a kínai nagykövetet fogadta. Francois Hollande pénteken Sanghajban folytatja kínai útját.
Link

Hozzászólások


#1 | Perje - 2013. április 26. 09:50:16
Pekingról elhiszem, de a francia vezetésrõl aligha. Õk dörzsölõdnek ide, oda.
#2 | mattila - 2013. április 26. 10:53:41
Azért jó látni, hogy itt-ott pendülnek azok a húrok...

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.