Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Komoly gesztust tett a korm√°ny az oroszoknak


Várható Obama-Putyin találkozók az idén
Barack Obama nemzetbiztons√©gi tan√°csad√≥ja, Tom Donilon Moszkv√°ba utazott, ahol t√∂bb vezet√Ķ beoszt√°s√ļ szem√©llyel t√°rgyalt t√∂bbek k√∂z√∂tt a nukle√°ris fegyverekr√Ķl, valamint az Ir√°n √©s √Čszak-Korea jelentette atomfenyeget√©sr√Ķl. Mind a tan√°csad√≥ l√°togat√°s√°t, mind a n√°la l√©v√Ķ, Putyin eln√∂knek sz√≥l√≥ szem√©lyes levelet bar√°ts√°gos gesztusk√©nt √©rt√©kelte az orosz f√©l. Moszkva egy√ļttal jelezte is: a k√©t √°llamf√Ķ szem√©lyes tal√°lkoz√≥j√°ra is sor ker√ľlhet ez √©v j√ļnius√°ban √©s szeptember√©ben.


Barack Obama amerikai eln√∂k az id√©n k√©tszer is tal√°lkozhat szem√©lyesen orosz koll√©g√°j√°val, Vlagyimir Putyinnal, √≠rja a The New York Times. Az els√Ķ „bilater√°lis” tal√°lkoz√≥ra val√≥sz√≠n√Ľleg a j√ļniusban, √Čszak-√ćrorsz√°gban tartand√≥ G8-as cs√ļcs sor√°n fog sor ker√ľlni, a k√∂vetkez√Ķ orosz-amerikai √°llamf√Ķi cs√ļcsra pedig a szeptemberben az orosz f√Ķv√°rosban megrendezend√Ķ G20-as tal√°lkoz√≥ folyam√°n ny√≠lik majd lehet√Ķs√©g.
Kattintson és nézegessen képeket Putyinról!

A k√©t eln√∂ki tal√°lkoz√≥ bejelent√©s√©re Moszkv√°ban az ut√°n ker√ľlt sor, hogy Obama eln√∂k nemzetbiztons√°gi tan√°csad√≥ja, Tom Donilon az orosz f√Ķv√°rosban j√°rt, ahol t√∂bb vezet√Ķ beoszt√°s√ļ szem√©llyel is t√°rgyalt.

Donilon √ļtja el√Ķsz√∂r az Orosz F√∂der√°ci√≥ k√ľl√ľgyminiszt√©rium√°ba vezetett, ahol Szergej Lavrov k√ľl√ľgyminiszterrel tal√°lkozott, majd k√∂vetkez√Ķ √°llom√°sk√©nt a Kremlbe ment, hogy megbesz√©l√©seket folytasson orosz koll√©g√°j√°val, az Orosz Biztons√°gi Tan√°cs els√Ķ titk√°ri tiszts√©g√©t bet√∂lt√Ķ Nyikolaj Patrusevvel. T√°rgyal√°suk k√∂zep√©n egy√©bk√©nt megjelent szem√©lyesen maga Vlagyimir Putyin orosz eln√∂k is, aki k√∂r√ľlbel√ľl h√°romnegyed √≥r√°n kereszt√ľl tart√≥zkodott a k√©t f√©rfi t√°rsas√°g√°ban. Z√°r√°sk√©nt a nemzetbiztons√°gi tan√°csad√≥ megl√°togatta Oroszorsz√°g kor√°bbi amerikai nagyk√∂vet√©t, a jelenleg Putyin eln√∂k tan√°csad√≥jak√©nt tev√©kenyked√Ķ Jurij Usakovot.

Rossz id√Ķz√≠t√©s?

Donilon √ļtj√°nak id√Ķz√≠t√©s√©ben van n√©mi pikant√©ria, hiszen a tan√°csad√≥ l√°tgat√°sa el√Ķtt mind√∂ssze h√°rom nappal az Obama-adminisztr√°ci√≥ t√∂bb mint k√©t tucat orosz √°llampolg√°rt√≥l vonta meg az Egyes√ľlt √Āllamokba val√≥ beutaz√°s lehet√Ķs√©g√©t - mindezt az emberi jogok megs√©rt√©s√©re hivatkozva. A l√©p√©snek egy√©bk√©nt volt jogi alapja, hiszen azt egy decemberben elfogadott t√∂rv√©ny alapj√°n foganatos√≠tott√°k, m√©gis hatalmas felh√°borod√°st v√°ltott ki az int√©zked√©s az oroszokb√≥l, akik szint√©n el√Ķ√°lltak (mintegy er√Ķfitogtat√°sk√©nt) egy hasonl√≥ list√°val, melyen hasonl√≥ szankci√≥kra sz√°m√≠that√≥ amerikai √°llampolg√°rok neve szerepelt.
Az Egyes√ľlt √Āllamok csod√°i. Kattintson √©s n√©zegessen k√©peket is!

Ugyanakkor azt is meg kell eml√≠teni, hogy az orosz-amerikai kapcsolatok nem mostan√°ban kezdtek h√Ľv√∂sre fordulni: itt els√Ķsorban Putyin 2012-es eln√∂kv√°laszt√°si kamp√°ny√°ra kell gondolni, melyben gyakorta szerepet kapott az Amerika-ellenes retorika. Ehhez j√∂n m√©g r√°ad√°sul az is, hogy a putyini vezet√©s korl√°tozni k√≠v√°nta a k√ľl√∂nb√∂z√Ķ, ellenz√©khez k√∂thet√Ķ NGO-k mozg√°ster√©t.

Pozitív fogadtatás

Barack Obama t√∂bbsz√∂r is kifejtette abb√©li sz√°nd√©k√°t, hogy el√Ķrel√©p√©s szeretne el√©rni a (tov√°bbi) nukle√°ris leszerel√©s ter√ľlet√©n. T√∂bbek k√∂z√∂tt ez√©rt is k√ľldte Donilont Moszkv√°ba, akinek t√°rgyal√°sai sor√°n f√Ķleg az atomfegyver-arzen√°l helyzete, valamint az Ir√°n √©s a Koreai N√©pi Demokratikus K√∂zt√°rsas√°g fel√Ķli nukle√°ris fenyeget√©s elh√°r√≠t√°s√°ban val√≥ egy√ľttm√Ľk√∂d√©s ker√ľlt sz√≥ba t√©mak√©nt, a "szok√°sosnak" mondhat√≥ gazdas√°gi kapcsolatok meger√Ķs√≠t√©se mellett. A k√∂zeled√©s komolys√°g√°t kihangs√ļlyozand√≥, az amerikai eln√∂k nemzetbiztons√°gi tan√°csad√≥j√°n kereszt√ľl szem√©lyes level√©t k√ľld√∂tt Putyinhoz, mely f√Ķleg a fent eml√≠tett t√©m√°kat tartalmazza.

Az orosz reakci√≥k pozit√≠vnak mondhat√≥ak a tan√°csad√≥ √ļtj√°val √©s a lev√©llel kapcsolatban. Egy moszkvai bennfentes √≠gy nyilatkozott Donilon l√°togat√°s√°r√≥l: „a nemzetbiztons√°gi tan√°csad√≥ olyan gazdas√°g- √©s v√©delempolitikai javaslatokkal √©rkezett, melyekr√Ķl √ļgy gondolom, hogy mind Oroszorsz√°g, mind az Egyes√ľlt √Āllamok k√∂z√∂s √©rdek√©t szolg√°lja.” Usakov k√©s√Ķbb √ļgy nyilatkozott az Interfax h√≠r√ľgyn√∂ks√©gnek, hogy mind a tan√°csad√≥ √ļtja, mind pedig a lev√©l, melyet mag√°val hozott, az ir√°nyukba k√ľld√∂tt pozit√≠v jelz√©sk√©nt √©rt√©kelik.

Minden rendben lesz?

Donilon tan√°csad√≥ moszkvai √ļtja √©s Obama eln√∂k szem√©lyes lev√©l√ľzenete egy√©rtelm√Ľ pozit√≠v gesztus Moszkva fel√© a k√©t orsz√°g tov√°bbi k√∂zeled√©s√©nek √©rdek√©ben, az orosz f√©l bar√°t√°sogs nyilatkozatai pedig pozit√≠v v√°rakoz√°soknak adhat okot a k√©t vezet√Ķ √©v k√∂zepi tal√°lkoz√≥ival kapcsolatban.
Link

HozzŠszůlŠsok


Mťg nem kŁldtek hozzŠszůlŠst

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.