Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Párizs szerint régen nem volt ilyen rossz a francia-német viszony


A francia miniszterelnök, Francois Fillon úgy véli, német tárgyalópartnereit aggasztja a francia gazdasági helyzet, és aggodalommal figyelik annak veszélyét, hogy Franciaország németellenes politika irányába hajlik.

Francois Fillon volt francia kormányfõ szerint a francia-német viszony mindeddig kevés alkalommal volt ennyire rossz, mint jelenleg.
"Attól tartok, hogy a hangnem sokkal keményebbé válik a szeptemberben esedékes németországi választások után" - mondta Fillon pénteken Berlinben.

Nicolas Sarkozy volt államfõ egykori miniszterelnöke Wolfgang Schduble német pénzügyminiszterrel és a kormányzó Német Kereszténydemokrata Unió (CDU) képviselõivel folytatott megbeszéléseket a német fõvárosban. Fillon úgy vélte, "német tárgyalópartnereit aggasztja a francia gazdasági helyzet, illetve aggodalommal figyelik annak veszélyét, hogy Franciaország németellenes politika irányába hajlik".

A volt kormányfõ úgy vélte, Francois Hollande, a jelenlegi szocialista francia elnök Angela Merkel kancellár bukását várja, abban bízva, hogy talán a németországi választások után lesz némi esély arra, hogy megváltozzon a német és az európai gazdaságpolitika. "Úgy vélem, hogy ez roppant súlyos hiba" - hangsúlyozta Fillon. Hozzátette: az az érzése, hogy a Merkel és Hollande közötti kapcsolatot "nagyrészt a szûklátókörû politizálás" alakítja.

Francia konzervatív politikusok gyakran Hollande elnök szemére vetik, hogy felelõs a francia-német viszony megromlásáért. Hollande és Merkel eltérõ álláspontot képvisel az európai gazdasági válság kezelését illetõen: míg a német kancellár a szigorú takarékossági politika mellett érvel, a francia kormány attól tart, hogy az tovább fékezné a gazdasági növekedést.

A német kancellár és a francia elnök többször cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint rossz lenne a viszonyuk. Ehhez képest Fillon Berlinben arról is beszélt, hogy Hollande máig neheztel Merkelre amiatt, hogy az nem fogadta õt a 2012-es francia elnökválasztási kampány idején.
Link

Hozzászólások


Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.