Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Vedomosztyi: Putyin elégedetlen a kormánnyal, de kivár


Alekszej Makarkin orosz politológus szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök még az idén leválthatja a Dmitrij Medvegyev vezette kormány népszerûtlen minisztereit. A kabinet azonban még nem végezte el az összes népszerûtlen feladatot, így a kormány menesztésére még nem kell számítani.

Az orosz államfõ elégedetlen a kormánnyal, de még kivár - vonta le a következtetést a Vedomosztyi címû orosz napilap Vlagyimir Putyin csütörtöki élõ televíziós mûsorából. A lakossággal folytatott párbeszédet jelképezõ, közel ötórás program egyik központi témája a kormány munkájának hatékonysága volt.

A befolyásos üzleti-politikai lap úgy tudja, hogy a Dmitrij Medvegyev vezette kabinet ülésének a televíziós mûsorral egy idõben kellett volna kezdõdnie, ugyanakkor a mindig pontos kormányfõ csak azután lépett be az ülésterembe, hogy Vlagyimir Putyin élõ adásban bejelentette, hogy a kormánynak még idõt kell adni annak ellenére, hogy felgyülemlettek a kifogások vele szemben. Ezután azonban az államfõ Medvegyev legfõbb ellenfele, Alekszej Kudrin volt pénzügyminiszter érdemeit kezdte méltatni.

A Vedomosztyi elemzése szerint Vlagyimir Putyin az utóbbi idõszakban hozott minden sikertelen döntésért a kormányra hárította a felelõsséget. Emellett utalt arra, hogy Dmitrij Medvegyev államfõi idõszaka (2008-2012) alatt tovább növekedett a korrupció Oroszországban, viszont miután õ visszatért a Kremlbe, megkezdõdött a rendcsinálás a védelmi minisztériumban. Az orosz kormány élén az elõzõ négy évben Vlagyimir Putyin állt.

Az is feltûnt az orosz lapnak, hogy a Szkolkovo Innovációs Alapítványt érintõ korrupciós botránnyal kapcsolatos valamennyi kérdésre válaszolva az elnök arra emlékeztetett, hogy Dmitrij Medvegyev projektjérõl van szó.

A múlt csütörtökön házkutatást tartottak az orosz kormányfõ által támogatott és Viktor Vekszelberg milliárdos üzletember vezette innovációs alapítvány moszkvai székházában, mivel a hatóságok szerint az alapítvány nem célirányosan használt fel költségvetési forrásokat.

A Vedomosztyi arra is felhívta a figyelmet, hogy az orosz államfõ hosszas beszélgetést folytatott Dmitrij Medvegyev ellenlábasával, Alekszej Kudrin volt pénzügyminiszterrel. Dicsérte õt, és közölte, hogy visszahívta a hatalomba, de Kudrin ezt nem fogadta el. A szakember pedig kifejtette, hogy nem áll készen olyan kormányban dolgozni, amelynek nincs konkrét fejlesztési programja és amely "félintézkedéseket hoz".

Alekszej Makarkin orosz politológus szerint Putyin még az idén leválthatja a népszerûtlen minisztereket, így a felsõoktatási reform miatt bírált Dmitrij Livanov oktatási tárcavezetõt. A kormány azonban még nem végezte el az összes népszerûtlen feladatot és a makrogazdasági helyzet sem olyan, hogy a közeljövõben a kabinet menesztésére kellene számítani.

Mihail Kaszjanov volt miniszterelnök viszont úgy gondolja, hogy a kormány napjai meg vannak számlálva. Szerinte Alekszej Kudrin májusban az elnöki hivatal vezetõjének elsõ helyettese, szeptemberben pedig már kormányfõ lesz.
Link

Hozzászólások


Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.