Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

√Črdekes dolgok der√ľltek ki a v√©grehajt√≥kr√≥l


A k√∂vetel√©skezel√©ssel vagy a faktoringgal szemben kev√©ss√© √ľgyf√©lbar√°t a magyarorsz√°gi v√©grehajt√°s, r√°ad√°sul a k√∂lts√©gei is magasak nemzetk√∂zi √∂sszehasonl√≠t√°sban.

Egy√©rtelm√Ľen "√ľgyf√©lbar√°tabb√°" kell tenni a v√©grehajt√°st − v√©lekedett az √úzleti Konferencia K√∂zpont v√©grehajt√°ssal foglalkoz√≥ konferenci√°j√°n Felfalusi P√©ter, a k√∂vetel√©skezel√Ķ Intrum Justitia Kft. √ľgyvezet√Ķ igazgat√≥ja. V√©lem√©nye szerint nehezen v√©dhet√Ķ √°ll√°spont, hogy m√≠g a k√∂vetel√©skezel√Ķk, illetve a faktoringc√©gek eset√©ben a jogszab√°ly komoly √ľgyf√©lszolg√°lati k√∂telezetts√©get √≠r el√Ķ, amit a PSZ√ĀF folyamatosan ellen√Ķriz, addig a v√©grehajt√≥k megtehetik, hogy hetente egyetlen alkalommal, 2-3 √≥r√°ban fogadj√°k az √ľgyfelek szem√©lyes vagy telefonos √©rdekl√Ķd√©s√©t. A felsz√°mol√≥ √°tlagosan 3-4 sz√°zal√©k k√∂r√ľli d√≠jaz√°s√©rt dolgozik, v√©grehajt√≥i oldalon azonban ez 10 sz√°zal√©k felett van. A v√©grehajt√°sban jellemz√Ķen t√ļlzottan sok a fix k√∂lts√©g √©s a v√°ltoz√≥ d√≠jak is magasak − tette hozz√° Felfalusi.

Reuters

Mindezzel nemcsak a fogyaszt√≥nak, hanem a v√©grehajt√°st k√©r√Ķnek is probl√©m√°ja van, hiszen p√©ld√°ul a sikertelen elj√°r√°s eset√©n Finnorsz√°gban √∂sszeghat√°rt√≥l f√ľggetlen√ľl √∂sszesen 8 eur√≥t kell fizetni a v√©grehajt√≥nak − ut√≥lag. Magyarorsz√°gon a v√©grehajt√°si el√Ķleg 20−35 ezer forint k√∂r√ľl mozog, a magasabb k√∂lts√©geket v√©g√ľl mindenk√©pp az ad√≥s fizeti ki.

Felfalusi c√©ge adatait id√©zve elmondta, m√≠g a v√©grehajt√≥k egytizede 6 h√≥nap alatt az √°tadott k√∂vetel√©sek 74 sz√°zal√©k√°t tudta behajtani, addig a legrosszabbul teljes√≠t√Ķ tized mind√∂ssze 14 sz√°zal√©kos sikerar√°nyt tudott felmutatni. A sikeress√©g r√°ad√°sul ter√ľletekt√Ķl sem f√ľgg.

Finnorsz√°gban a fizet√©si meghagy√°si k√©relmekhez hasonl√≥ megold√°snak √∂sszeghat√°rt√≥l f√ľggetlen√ľl 79 eur√≥ a d√≠ja, Lengyelorsz√°gban 20, Spanyolorsz√°gban pedig 2 ezer eur√≥ alatt ingyenes a jogi elj√°r√°s. Itthon a fizet√©si meghagy√°s kibocs√°t√°s√°√©rt √∂sszeghat√°rt√≥l f√ľgg√Ķen 3 sz√°zal√©k (minimum 5, maximum 300 ezer forint) d√≠jat k√©rhetnek a k√∂zjegyz√Ķk. Az √∂sszeghez k√∂t√©s itt az√©rt is √©rthetetlen, mert az elj√°r√°shoz sz√ľks√©ges dokumentumot egys√©ges sablon alapj√°n √°ll√≠tj√°k ki. Az √ľgyf√©l k√∂lts√©geit cs√∂kkenthetn√© az √ľgyvezet√Ķ igazgat√≥ szerint, ha a joger√Ķre emelkedett fizet√©si meghagy√°sok eset√©ben a k√∂vetel√©skezel√Ķnek nem kellene v√©grehajt√≥hoz fordulnia az inkassz√≥ kibocs√°t√°s√°√©rt, azt saj√°t jogon elind√≠thatn√°.
Ingatlan-v√©grehajt√°si adatok Elindult v√©grehajt√°si √ľgy Kit√Ľz√∂tt ingatlan-√°rver√©s T√©nylegesen √©rt√©kes√≠tett Kilakoltat√°s
2007 194 482 25 874 2 577 248
2008 212 053 30 957 2 588 247
2009 255 822 28 676 2 363 367
2010 325 471 33 150 2 377 moratórium
2011 434 037 39 499 2 769 199
Forr√°s: MBVK
A fedezett (jelz√°logalap√ļ) k√∂vetel√©sek megt√©r√ľl√©se jelenleg csek√©lyebb, mint ak√°r a k√∂z√ľzemi, ak√°r a hitelk√°rtya-tartoz√°sok√©. A k√∂vetel√©skezel√Ķk ezeket nem is sz√≠vesen veszik √°t, a bankok pedig nem is igaz√°n √©rt√©kes√≠tik ilyen k√∂vetel√©seiket. A Magyar B√≠r√≥s√°gi V√©grehajt√≥i Kamara (MBVK) adataib√≥l is l√°that√≥, hogy a bankok nem √©rdekeltek az ingatlan-v√©grehajt√°sban. A k√©sedelembe es√©s id√Ķpontj√°t√≥l 13,5−64 h√≥nap is eltelhet az ingatlan elveszt√©s√©ig akkor is, ha az ad√≥s meg sem pr√≥b√°l megegyezni hitelez√Ķj√©vel.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | eleven68 - 2013. Šprilis 29. 00:26:52
Felfalusi Péter engem Doszpot Péterre emlékeztet..
Ha tudtok, linkeljetek be egy fotót róla !

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.