Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

T√∂bb sz√°z brazil √∂szt√∂nd√≠jas tanul szeptembert√Ķl haz√°nkban


A Brazil-Magyar Gazdas√°gi Vegyes Bizotts√°g √ľl√©s√©n m√©g novemberben al√°√≠rt meg√°llapod√°s √©rtelm√©ben Magyarorsz√°g a k√∂z√©p-kelet-eur√≥pai r√©gi√≥ban els√Ķk√©nt csatlakozott a brazil Tudom√°ny Hat√°rok N√©lk√ľl programhoz, melynek keret√©ben 450 brazil di√°k tanulhat haz√°nkban - √≠rja a LatimoPORT.


A brazil √°llam fels√Ķoktat√°s√©rt √©s kutat√°s√©rt felel√Ķs √ľgyn√∂ks√©ge, a Capes √©s a Magyar Rektori Konferencia meg√°llapod√°s√°nak √©rtelm√©ben a 2013 √©s 2015 k√∂z√∂tt sz√°mos magyar fels√Ķoktat√°si int√©zm√©ny v√°rja a d√©l-amerikai orsz√°g di√°kjait.
Kattintson és nézegessen képeket Brazíliáról!

Az els√Ķ 260 hallgat√≥ j√ļlius 1-ig √©rkezik haz√°nkba, hogy intenz√≠v angolnyelvi-el√Ķk√©sz√≠t√Ķ kurzuson vegyen r√©szt, a m√°sodik, k√∂zel 200 f√Ķs brazil di√°kcsoport pedig szeptember elej√©n kezdi meg fels√Ķfok√ļ tanulm√°nyait Magyarorsz√°gon.

A brazil √°llam jelent√Ķs forr√°sokat k√ľl√∂n√≠tett hallgat√≥i k√ľlf√∂ldi tan√≠ttat√°s√°ra. A Tudom√°ny Hat√°rok N√©lk√ľl program keretein bel√ľl nem kevesebb, mint 100 ezer hallgat√≥ tanulhat √°llami √∂szt√∂nd√≠jjal term√©szet-, m√©rn√∂ki-, eg√©szs√©g- √©s informatikai tudom√°nyokat neves k√ľlf√∂ldi egyetemeken. A p√°ly√°zati felt√©teleknek alapk√∂vetelm√©nye volt a jelentkez√Ķk idegennyelv-tud√°s√°nak tesztel√©se, amelynek elv√°rt szintj√©t a fogad√≥int√©zm√©nyek hat√°rozz√°k meg.

Az √∂szt√∂nd√≠jprogramr√≥l tartott sajt√≥t√°j√©koztat√≥n Mezey Barna, a Magyar Rektori Konferencia (MRK) eln√∂ke elmondta: a fels√Ķoktat√°si int√©zm√©ny √°ltal k√≠n√°lt programokra 627 brazil hallgat√≥ jelentkezett. K√∂z√ľl√ľk v√°lasztott√°k ki a f√Ķleg alapk√©pz√©sben r√©szt vev√Ķ 450 di√°kot. A haz√°nkban tanulni k√≠v√°n√≥ brazil hallgat√≥k a felm√©r√©sek szerint f√Ķk√©nt a magyar fels√Ķoktat√°si int√©zm√©nyek magas szakmai sz√≠nvonal√°val, illetve orsz√°gunk kedvez√Ķ f√∂ldrajzi elhelyezked√©s√©vel indokolt√°k v√°laszt√°sukat.

A jelenl√©v√Ķ Klinghammer Istv√°n fels√Ķoktat√°si √°llamtitk√°r rem√©nyei szerint minden felt√©tel adott, hogy Magyarorsz√°g, vonz√≥ c√©lorsz√°g legyen a d√©l-amerikai √°llamok di√°kjainak k√∂r√©ben.
Sérgio Eduardo Moreira Lima nagykövet

A hat√©kony egy√ľttm√Ľk√∂d√©sben kulcsszerepet j√°tszott Braz√≠lia budapesti nagyk√∂vets√©ge, illetve S√©rgio Eduardo Moreira Lima nagyk√∂vet √ļr t√°mogat√°sa, aki a sajt√≥t√°j√©koztat√≥n kifog√°stalan kiejt√©ssel, magyarul k√∂sz√∂nte meg a hazai f√©l egy√ľttm√Ľk√∂d√©s√©t, valamint m√©ltatta a program eredm√©nyeit - √≠rja a Latimo tud√≥s√≠t√≥ja.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | enid - 2013. Šprilis 27. 21:49:18
Hja brazil. Olyan, mint a magyar-magyar. Olyan, mint pl. a Kovacs Arpad Attila ... Istvan, Bela, Almos, Janos.... Oszt a vegen kiderul, hogy Yzaknak hij-jak, csak most ippen brasilero-nak erzi magat. De szoljatok es felebredek ebbol a remalombol...
#2 | Perje - 2013. Šprilis 27. 22:06:13
Lassan f√©r√Ķhely sem lesz a magyar di√°koknak. Mi√©rt j√≥ az, ha nem a mi fiataljainkat k√©pzik, hanem a k√ľlf√∂ldieket? Nullszald√≥ss√° akarj√°k tenni ezek szerint az oktat√°st is.
#3 | istok bela - 2013. Šprilis 29. 12:26:23
Na most esett le, hogy mi√©rt is raktad fel ezt a cikket Imre. A BRICS-r√Ķl van itt sz√≥. √Čs egyre er√Ķs√∂dik n√°lunk is a t√©rnyer√©s√ľk. K√≠na, Orosz √°llampolg√°rok Magyar √°llampolg√°rs√°g v√°s√°rl√°sa. Csak az Indiai √©s az Afrikaiakkal kapcsolatos jelenl√©t hi√°nyos a sz√°momra Magyarorsz√°ggal kapcsolatban. s_francba
#4 | postaimre - 2013. Šprilis 29. 14:14:42
B√©la, √©s pont, b√°r k√©rd√Ķjel, hogy mennyi zsidaj van k√∂zt√∂k, vagy mannyi nem. Itt √≠ zsi√≠nai nyomul√°s is, b√°r sejtem, hogy k√≥hn-f√ļciuszt √©rtenek alatta asokan √©s t√∂bba tet√Ľhint√°s a gyerk√Ķc√∂k k√∂zt, mint magyar.

Virágzik Magyarországon a kínai nyelv tanítása
Ez lehet a magyarok sikeres j√∂v√Ķj√©nek kulcsa

Az egyre b√Ķv√ľl√Ķ nyelvtanfolyamok √©s egyetemi k√©pz√©sek mellett √Ķszt√Ķl indul Magyarorsz√°gon az els√Ķ k√≠nai-magyar k√©ttannyelv√Ľ gimn√°ziumi oktat√°s a K√Ķr√∂si Csoma S√°ndor K√©t Tan√≠t√°si Nyelv√Ľ Gimn√°ziumban. A Magyar-K√≠nai K√©t Tan√≠t√°si Nyelv√Ľ √Āltal√°nos Iskola – amelynek igazgat√≥n√Ķj√©vel k√©sz√≠tett interj√ļt is hamarosan olvashatj√°k a rovatunkban – pedig imm√°ron kilenc √©ve fogadja a k√≠nai √©s magyar di√°kokat is egyre n√∂vekv√Ķ n√©pszer√Ľs√©g mellett √©s szint√©n k√∂z√©piskolai k√©pz√©s ind√≠t√°s√°t tervezi.
http://kitekinto....v_tanitasa
#5 | istok bela - 2013. Šprilis 29. 15:12:56
Imre! Na mit tal√°ltam? √Čn csak most l√°tom el√Ķsz√∂r. M√©g j√≥ ,hogy R√©v√©sz J√°nosnak pont a vizi-ter√°pi√°s vide√≥j√°t rakt√°tok fel.
Pont a te m√Ľsorod a Vizi-ter√°pia 15.-16.r√©sz.
Na ez egy j√≥l √∂sszeszedett m√Ľsor. s_grat
Tetszett.

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.