Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

√öj vil√°gp√©nzt akarnak a felt√∂rekv√Ķ nagyhatalmak


T√ļls√°gosan instabilnak tartj√°k az amerikai doll√°rt, √©s √°ltal√°noss√°gban is agg√≥dnak a fejlett orsz√°gok t√ļlzott valutakibocs√°t√°sai miatt az √ļgynevezett BRICS-orsz√°gok. A felt√∂rekv√Ķ gazdas√°gi nagyhatalmak √ļj tartal√©kvalut√°t szeretn√©nek, m√©gpedig az IMF √°ltal elsz√°mol√°si egys√©gek√©nt szolg√°l√≥ SDR-t, de a mait√≥l elt√©r√Ķ m√≥don √°llap√≠tan√°k meg az √©rt√©k√©t.
Tréner, tanácsadó


A Braz√≠li√°b√≥l, Oroszorsz√°gb√≥l, Indi√°b√≥l, K√≠n√°b√≥l √©s D√©l-Afrik√°b√≥l √°ll√≥ - nev√ľk angol kezd√Ķbet√Ľj√©b√Ķl k√©pzett r√∂vid√≠t√©ssel - BRICS-orsz√°gok szerint a doll√°r helyett a jelenleg csak a Nemzetk√∂zi Valutaalap (IMF) elsz√°mol√°si egys√©gek√©nt szolg√°l√≥ SDR lehetne a vil√°g els√Ķ sz√°m√ļ tartal√©kvalut√°ja - √≠rja az az aranybefektet√©sekkel foglalkoz√≥ Conclude Befektet√©si Zrt. az MTI-hez eljuttatott elemz√©s√©ben.

Egy SDR - angolul Special Drawing Rights, azaz k√ľl√∂nleges leh√≠v√°si jogok - jelenleg egyenl√Ķ 1,5042 amerikai doll√°rral. A Conclude k√∂zlem√©nye szerint a BRICS-orsz√°gok m√°rcius v√©gi, a d√©l-afrikai Durban-ben tartott cs√ļcstal√°lkoz√≥jukon kifejtett√©k: az SDR stabilit√°st vinne a vil√°g p√©nz√ľgyi rendszer√©be, miut√°n - fogalmaztak - az amerikai jegybank szerep√©t bet√∂lt√Ķ Fed instabill√° teszi a doll√°rt az√°ltal, hogy ezermilli√°rdokat pump√°l bel√Ķle a vil√°ggazdas√°gba.

A BRICS-orsz√°gok szerint negat√≠van hathat a szeg√©nyebb orsz√°gokra, hogy a fejlett √°llamok jegybankjai a saj√°t valut√°jukkal √°rasztj√°k el a vil√°got. Ez√©rt is v√°ltoztatn√°nak az SDR √©rt√©k√©t meghat√°roz√≥, az IMF igazgat√≥s√°ga √°ltal √∂t√©vente fel√ľlvizsg√°lt valutakos√°r √∂sszet√©tel√©n, amelyben a nemzetk√∂zi kereskedelemben leggyakrabban haszn√°lt p√©nznemek szerepelnek, 2016-ig p√©ld√°ul n√©gy valuta: az amerikai doll√°r 41,9, az eur√≥ 37,4, az angol font 11,3, a jap√°n jen 9,4 sz√°zal√©kos s√ļllyal.

Az IMF √©s a Vil√°gbank helyett a BRICS-orsz√°gok √ļj glob√°lis fejleszt√©si int√©zm√©nyt javasolnak, amely el√Ķseg√≠thetn√© az amerikai doll√°r els√Ķsz√°m√ļ glob√°lis tartal√©kvaluta szerep√©nek cs√∂kken√©s√©t a nemzetk√∂zi kereskedelemben. Ebb√Ķl a c√©lb√≥l a tavaly egym√°s k√∂z√∂tt 75 milli√°rd doll√°r √©rt√©kben k√©toldal√ļ forgalmat el√©rt Braz√≠lia √©s K√≠na √©ppen Durbanben √≠rt al√° meg√°llapod√°st arr√≥l, hogy a k√∂vetkez√Ķ h√°rom √©vben √°ruforgalmukb√≥l √©vente mintegy 30 milli√°rd doll√°rt saj√°t valut√°ikban sz√°molnak el.

Annak ellen√©re, hogy a BRICS adja a vil√°g n√©pess√©g√©nek k√∂zel fel√©t, 14 ezer milli√°rd doll√°ros √∂sszes√≠tett GDP-j√ľk nagyj√°b√≥l az Egyes√ľlt √Āllamok√©val egyenl√Ķ. Magyarorsz√°g ez √©v m√°rcius v√©gi, k√∂zel 35,5 milli√°rd eur√≥s nemzetk√∂zi valutatartal√©k√°b√≥l mind√∂ssze 248 milli√≥ eur√≥nak megfelel√Ķ volt az SDR - olvashat√≥ a Conclude elemz√©s√©ben.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | kukackac - 2013. Šprilis 29. 13:17:19
mixednews.ru/wp-content/uploads/2013/04/brics.jpg

és már van a MIST! s_olle

MIST: Ez Mexikó, Indonézia, Dél-Korea és Törökország.
#2 | Vizilo - 2013. Šprilis 29. 14:35:59
Na vegre egy jo hir...)) Akkor a Dollar napjai meg vannak szamolva ! Ebböl haboru lesz 100%
#3 | kukackac - 2013. Šprilis 29. 21:23:07
farm9.staticflickr.com/8121/8677891069_2c9e57b6ab.jpg

s_kac

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.