Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Doh√°nymutyi: most megmutatjuk Br√ľsszel s√∂t√©t arc√°t


√öj sziv√°rogtat√°s a cs√ļnya uni√≥s √ľgyben
Az elm√ļlt 48 √≥r√°ban √ļjabb fegyverropog√°s t√∂rt√©nt a lemondatott m√°ltai biztos √ľgy√©ben. A doh√°nyterm√©kek √ļjraszab√°lyoz√°sa k√∂zben korrupci√≥s v√°dakba kevert m√°ltai sz√°rmaz√°s√ļ eur√≥pai biztos, John Dalli 2012 okt√≥berben mondott le Barroso k√∂zvetlen nyom√°s√°ra. Az√≥ta Dalli koholt v√°dakat emleget, m√≠g Barroso kitart √°ll√°spontja mellett - igaz, sosem hozta nyilv√°noss√°gra a dosszi√©t, amely alapj√°n elbocs√°totta Dallit. Most ezt megtette helyette a Malta Today a weboldal√°n! Mindenki neki√ľlt, hogy √°tr√°gja a v√°rva v√°rt oldalakat, n√©zz√ľk, mit tal√°ltak.


Az imm√°r szabadon lapozhat√≥ √©s let√∂lthet√Ķ OLAF-jelent√©s nemhogy eloszlatn√° a k√©telyeket, hanem √ļjabb s√ļlyos k√©rd√©seket sz√ľlt. Amint eml√©kezetes, az OLAF - vagyis az Eur√≥pai Csal√°s Elleni Hivatal - √©s annak vezet√Ķje, Giovanni Kessler szem√©lyesen folytatta a Dalli-f√©le nyomoz√°st 2012 elej√©n. Ennek eredm√©nyek√©ppen sz√ľletett meg az a mappa, ami most k√©t oldal kiv√©tel√©vel el√©rhet√Ķ mindenki sz√°m√°ra. Hogy ki jutatta el az √ļjs√°ghoz, azt egyel√Ķre hom√°ly fedi, ahogy azt is, hogy a k√©t oldal vajon mit tartalmazhatott, amely kimaradt...
Kattintson és nézzen szét Dél-Európában!

A legt√∂bb br√ľsszeli szerepl√Ķ - √≠gy az Eur√≥pai Parlament k√©pvisel√Ķi is - abb√≥l indulnak ki, hogy hiteles a nyilv√°noss√°gra hozott anyag. Dalli maga is √∂r√∂m√©t fejezte ki, hogy v√©gre el√©rhet√Ķ - sz√°m√°ra is - a dokumentum, azonban egyel√Ķre nem komment√°lta. A szak√©rt√Ķk meglehet√Ķsen egy√∂ntet√Ľen elfogultnak l√°tj√°k a nyomozati anyagot, n√©h√°ny amat√Ķr hib√°val f√Ľszerezve.

Eleve a dokumentum k√≠s√©r√Ķlevele, amelyet szem√©lyesen Kessler OLAF-vez√©r √≠rt al√°, √ļgy fogalmaz, hogy nincs “v√©gleges bizony√≠t√©k” Dallival szemben, csak k√∂zvetett bizony√≠t√©kok.
Ezut√°n e k√∂zvetett bizony√≠t√©kokat elemzi az anyag nagy terjedelemben, igaz, √ļgy t√Ľnik egy n√©met EP-k√©pvisel√Ķ megl√°t√°sa szerint, mintha egy OLAF munkat√°rs egy id√Ķben k√©t meghallgat√°st is vezetett volna a saj√°t bevall√°sa szerint...
A Corporate Europe Observatory, a br√ľsszeli jogalkot√°si folyamat √°tl√°that√≥s√°g√°√©rt k√ľzd√Ķ civil szervezet pedig egy √ļjabb sz√°lat fedezett fel a dokumentumban: az Eur√≥pai Bizotts√°g etikai tan√°csad√≥ja, Michele Petite √©rintetts√©g√©nek √ļjabb dimenzi√≥i der√ľltek ki. Petite a Philip Morris sz√°m√°ra is lobbiz√≥ Clifford Chance londoni irod√°j√°nak dolgozott hosszan, miut√°n otthagyta a Bizotts√°g jogi f√Ķoszt√°ly√°nak vezet√©s√©t. Most pedig, hogy √ļjra visszat√©rt a Bizotts√°ghoz, imm√°r etikai tan√°csad√≥k√©nt, kider√ľlt, hogy a Dalligateben √©rintett sv√©d doh√°nyc√©g √©ppen Petite-et kereste meg azzal a Cliffordn√°l t√∂lt√∂tt utols√≥ h√≥napjai alatt, hogy forduljon nev√ľkben az Eur√≥pai Bizotts√°g f√Ķtitk√°r√°hoz. M√°r kor√°bban is le akart√°k mondatni Petite-et a civilek, ez most nem kev√©s olaj a t√Ľzre.

A szálak finoman szólva kezdenek összekuszálódni, mindemellett két forgatókönyv kezd állandósulni a beszámolók értelmezésében:

A m√°ltai biztos √ļtban volt a doh√°nylobbinak, √©s ez√©rt egy korrupci√≥nak felt√ľntetett √ľgyet kre√°ltak k√∂r√©, amit Barroso√©k bevettek, √©s lemondatt√°k a biztost, √≠gy id√Ķt nyertek a doh√°nyc√©gek az √ļj szab√°lyoz√°s bevezet√©s√©ig. P√©nzmozg√°s egy√°ltal√°n nem t√∂rt√©nt, a tal√°lkoz√≥k sem bizony√≠that√≥ak, illetve a Barroso-kabinet t√∂bb tagja is mulasztott m√°r el hasonl√≥ tal√°lkoz√≥kat bejelenteni, teh√°t ez √∂nmag√°ban nem lett volna indok Dalli vill√°mgyors elmozd√≠t√°s√°ra.
A m√°ltai biztos √ľgyetlen volt, m√©g miel√Ķtt p√©nzt kapott volna, lebukott a sv√©d c√©g miatt, aki v√©g√ľlis eljutatta az emailj√©t az OLAF r√©sz√©re, amely alapj√°n elindult a korrupci√≥s vizsg√°lat. Elv√©gre nem kellett volna r√∂gt√∂n lemondania, ha annyira biztos az igaz√°ban, illetve nincs bizony√≠t√©k se pro, se kontra az √ľgyben, hogy Dalli tudott-e Zammit bar√°tja √ľgyesked√©s√©r√Ķl, aki r√° hivatkozva 60 milli√≥ doll√°rt k√©rt volna a sv√©d c√©g term√©k√©t √©rint√Ķ uni√≥s tilalom megsz√ľntet√©s√©√©rt.

Giovanni Kessler

Tov√°bbi finoms√°gok az √ľgyben

Ne felejts√ľk el, hogy a sv√©d doh√°nyc√©g √©s Dalli k√∂z√∂tt k√©t k√∂zvet√≠t√Ķ dolgozott, egy bizonyos Silvio Zammit, aki Dalli bar√°tjak√©nt t√ľntette fel mag√°t, √©s Kimberley, akit a sv√©d c√©g b√≠zott meg Dalli m√°ltai bar√°tjainak felkutat√°s√°val 5000 ropog√≥s amerikai doll√°r fej√©ben. Kimberley mindemellett kor√°bban EU-alkalmazott volt. A kettej√ľk k√∂zti kommunik√°ci√≥ az, amir√Ķl biztos tudom√°ssal rendelkez√ľnk, teh√°t ett√Ķl m√©g lehet e p√°rbesz√©d egy sz√≠nh√°zi el√Ķad√°s, amelyben egy harmadik felet kompromitt√°ltak.

Nem l√©nyegtelen, hogy az OLAF-nak nem lett volna jogosults√°ga Dalli telefonj√°t lehallgatni, illetve a telefonforgalm√°ra vonatkoz√≥ m√°ltai adatokat kik√©rni. M√©gis, a m√°ltai hat√≥s√°gok k√ľl√∂n√∂sebb jogi indokl√°s n√©lk√ľl is √°tadt√°k az adatokat, amelyeket az OLAF f√Ķ bizony√≠t√©kk√©nt √°l√≠ltott be jelent√©s√©ben. Valami√©rt teh√°t az OLAF is √ļgy t√Ľnik, igyekezett a nyomozati anyag gyors √∂ssze√°ll√≠t√°s√°ban; amiben a m√°ltai hat√≥s√°gok is t√ļl k√©szs√©gesnek t√Ľnnek. Kimberley √©s a sv√©dek r√©sz√©r√Ķl elhangzottak nem tiszt√°zt√°k a dolgokat, Zammit mindent tagat, ahogy Dalli is, aki √°ll√≠t√≥lag k√≥rh√°zi kezel√©sben is r√©szes√ľlt. Az OLAF eddigi elj√°r√°sai alapj√°n √ļgy t√Ľnik, k√ľls√Ķ befoly√°s is √©rhette ak√°r, hiszen ilyen gyorsan sosem dolgoztak. Kesslert utas√≠tani pedig csak nagyon magasr√≥l lehetett volna...

Akit √©rdekelnek az √ľgy kor√°bbi fordulatai, r√©szletei √©s bizonytalans√°gai, kor√°bbi le√≠r√°sunkb√≥l t√°j√©koz√≥dhat. A k√∂vetkez√Ķ esem√©ny az lesz, amikor az OLAF Fel√ľgyel√Ķ Bizotts√°ga v√©gre valami k√©zzelfoghat√≥ v√©lem√©nyt, d√∂nt√©st produk√°l a k√∂vetkez√Ķ napokban, amikor am√ļgy is zajlik az √©ves besz√°moltat√°s.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | postaimre - 2013. Šprilis 30. 09:10:08
Ki√°ll√°s: fideszes k√©pvisel√Ķ leplezi le a trafikmutyit

Gyorsan eleget tett L√°z√°r J√°nos felsz√≥l√≠t√°s√°nak Hadh√°zy √Ākos szeksz√°rdi fideszes k√©pvisel√Ķ, √©s a hvg.hu-nak adott interj√ļban n√©vvel v√°llalja: a tolnai megyesz√©khelyen a polg√°rmester a trafikp√°ly√°zatok list√°j√°val √©rkezett a korm√°nyp√°rti k√©pvisel√Ķk tal√°lkoz√≥j√°ra, hogy v√©lem√©nyezz√©k azokat. Az √°llatorvosk√©nt dolgoz√≥ helyi k√©pvisel√Ķ azt mondja, hossz√ļ t√°von a Fidesz √©rdek√©t szolg√°lja, hogy besz√©l a t√∂rt√©ntekr√Ķl, k√ľl√∂nben √ļgy j√°rn√°nak, mint a szocialist√°k. Hadh√°zy √Ākos kifejti, mihez vezet az, ha egy p√°rtban ellenz√©k √©s bels√Ķ vit√°k n√©lk√ľl, 98 √©s 100 sz√°zal√©kos d√∂nt√©seket hoznak.
http://hvg.hu/itt...viselo#rss
#2 | tiszazugi - 2013. mŠjus 01. 10:39:29
i40.tinypic.com/33uaotg.jpg[u][/u]
#3 | tour - 2013. mŠjus 02. 10:26:07
Trafik √©s a doh√°ny buli szorosan √∂sszef√ľgg√Ķ buli. Eml√©kszem, amikor 13-14 √©ves oszt√°lyt√°rsaim nem b√≠rt√°k cigi n√©lk√ľl √©s √≥r√°n a sn√ľsszt benyomt√°k a pof√°jukba. Tan√°rnak azt mondta, hogy bevan dagadva sz√°ja... Suli k√∂zel√©ben ott a trafik, bejut a cucc, fiatal nemzed√©ket meglehet m√©rgezni, √©s akkor elm√©letileg a sn√ľssz sv√©dorsz√°gon k√≠v√ľl az EU-ban tiltva van... teh√°t ennek az eg√©sz szem√©t band√°nak le kell leplez√Ķdnie ilyen-olyan illeg√°lis kereskedelemmel... megtisztul√°si folyamatnak r√©sze az ilyen "profit √©s hal√°l iparban √©rdekelt" v√°llalatok √°ltal m√©rgezett √°rucikkek betilt√°sa... ez√©rt is kell leleplez√Ķdni√ľk valamilyen m√≥don, hogy azt√°n legyen mit ellen√ľk bizony√≠tani!

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.