Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Leváltották a lengyel igazságügyi minisztert


Donald Tusk lengyel kormányfõ leváltotta igazságügyi miniszterét, aki egy múlt heti nyilatkozatban azt állította, Németország embriókat importál Lengyelországból, s azokat kutatási célokra használja fel.

Jaroslaw Gowin mindezt a TVN24 lengyel hírtelevíziónak adott múlt keddi nyilatkozatában mondta, állítását azonban semmilyen bizonyítékkal nem támasztotta alá. Kijelentésével heves bírálatokat váltott ki. Gowin helyét a kormányban Marek Biernacki volt belügyminiszter veszi át.

A leváltott politikus kijelentésének elõzménye egy feljelentés volt, amelyet egy poznani klinika vezetõje tett az ügyészségen. A klinikán ugyanis elõkerült egy tartály, amely embriók lefagyasztására és tárolására szolgált, s a klinika igazgatója azt gyanítja, hogy elõdje illegálisan megtermékenyített petesejteket semmisített meg. Lengyel szakértõk úgy vélik, hogy Gowin kijelentései ártanak a lengyel-német kapcsolatoknak, a poznani esetbõl ugyanakkor nem lehet messzemenõ következtetéseket levonni.

A miniszternek azt is a szemére vetik, hogy tévesen interpretálta a németországi jogi szabályozást, amikor azt állította, hogy ott csak külföldrõl származó embriókkal lehet kísérleteket végezni. A valóságban ez a korlátozás csak az emberi õssejtekre vonatkozik.

Lengyelország aláírta, de még nem ratifikálta az Európa Tanács biomedicináról szóló konvencióját, amely 1999-ben lépett életbe, és bizonyos védelmet nyújt az embrióknak. Németország és Ausztria még nem írta alá a megállapodást. Jaroslaw Gowinról azt tartják, hogy õ a kormányzó jobbközép liberális Polgári Platform (PO) konzervatív szárnyának nem hivatalos vezetõje, s az elmúlt hónapokban többször is konfliktusba került Tusk kormányfõvel. Így például hozzá közel álló képviselõk hiúsították meg - az ellenzéki nemzeti konzervatívokkal karöltve - a bejegyzett élettársi viszonyra vonatkozó, a PO által beterjesztett törvénytervezet elfogadását. Gowin a mesterséges megtermékenyítés kérdéseiben is szembemegy pártjának többségével.
Link

Hozzászólások


Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.