Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Egyre kíváncsibbak a netezõkre az állami szervek


Nem a netes tartalommal van baj és nem azt kell eltávolítani, hanem a korrrupt "hivatalnokokat", akik fedezik az "állambûnözést"!
Minden eddiginĂ©l több kormányzati tartalomeltávolĂ­tási kĂ©relem Ă©rkezett a Google-höz a tavalyi Ă©v második fĂ©lĂ©vĂ©ben – derĂĽl ki a keresõcĂ©g által közzĂ©tett friss átláthatĂłsági jelentĂ©sbõl. Magyarországon a Jobbik listázási beszĂ©dĂ©t akarták volna eltávolĂ­tani, a magyar kormányzati szervek pedig egyre több felhasználĂłi adatot prĂłbálnak kikĂ©rni.

A Google adatai szerint tavaly júliustól decemberig 2 285 alkalommal keresték meg a céget kormányok azzal, hogy távolítsanak el bizonyos tartalmakat, szám szerint 24 179-et. A tavalyi év elsõ feléhez képest ez jelentõs emelkedést mutat: akkor 1 811 alkalommal 18 070 tartalom eltávolítását kérték világszerte az állami szervek.

A tartalomeltávolĂ­tási kĂ©rĂ©sek mellett emelkedett a felhasználĂłiadat-kĂ©relmek száma is: a világ kormányai Ă©s igazságszolgáltatási szervei 21 389 kĂ©rĂ©sben összesen 33 634 felhasználĂł adataira voltak kĂ­váncsiak. ÉrdekessĂ©g, hogy bár a kĂ©rĂ©sek száma nõ, a teljesĂ­tĂ©sek aránya folyamatosan csökken: mĂ­g 2010 második fĂ©lĂ©vĂ©ben 76 százalĂ©kukat teljesĂ­tette rĂ©szben vagy egĂ©szĂ©ben a Google, a tavalyi Ă©v hasonlĂł idõszakára 66 százalĂ©kosra csökkent ez az arány. Mindez alighanem összefĂĽggĂ©sben van azzal a Google jogi eljárási szövegĂ©ben olvashatĂł elvĂ©vel, hogy “a felhasználĂłkat helyezik elõtĂ©rbe” az ilyen esetekben.

Brazíliában a választások taroltak, Oroszországban a netcenzúrás törvény

A legtöbb tartalomtörlési kérés Brazíliából érkezett: a hat hónap alatt beérkezett 697 kérésbõl 640 bírósági döntés eredménye volt, ami napi 3,5 ilyen jellegû határozatot jelent az ottani igazságszolgáltatásban. Az év elsõ felében mért 191 kéréshez képest való hirtelen megugrás okát az országban tavaly õsszel lezajlott helyhatósági választások jelentették, közvetlenül a választási törvény megsértéséhez 316 kérés volt köthetõ.

SzintĂ©n kiemeli a Google-jelentĂ©s Oroszországot. MĂ­g a tavalyi Ă©v elsõ felĂ©ben mindössze hat kĂ©rĂ©s Ă©rkezett az oroszoktĂłl, a második fĂ©lĂ©vben már 114 volt ez a szám – 107 közĂĽlĂĽk közvetlenĂĽl az õsszel hatályba lĂ©pett netcenzĂşratörvĂ©nyre hivatkozott. Az orosz kormányzati kommunikáciĂł szerint a gyerekek vĂ©delmĂ©re szĂĽletett törvĂ©ny tárgyalás nĂ©lkĂĽl is megengedi az orosz hatĂłságoknak, hogy elĂ©rhetetlennĂ© tegyenek weboldalakat. A tavaly novemberben Ă©letbe lĂ©pett törvĂ©ny kĂ­sĂ©rtetiesen hasonlĂ­t a magyar megoldásra. Akárcsak az orosz, a magyar megoldás is lehetõvĂ© teszi, hogy bizonyos bĂ»ncselekmĂ©nyek esetĂ©ben (gyerekpornográfia, terrorcselekmĂ©ny, állam elleni bĂ»ncselekmĂ©nyek) már a nyomozás során elĂ©rhetetlennĂ© tegyĂ©k a tartalmat. Van mĂ©g egy közös pontja a kĂ©t szabályozásnak: mindkĂ©t ország megoldása pontosan ugyanolyan egyszerĂ»en kikerĂĽlhetõ.

Magyarország egy jobbikos beszédet távolított volna el.

A Google-jelentés Magyarországról azt írja: "Kaptunk egy kérelmet egy politikai párttól, hogy távolítsunk el egy olyan YouTube-videót, amely állítólag sérti a szerzõi jogaikat. A videó egy olyan beszédrõl készült, amelyben egy másik párt tagja tiltakozik a panaszt tevõ párt javaslata ellen, mely szerint össze kellene írni a Parlament zsidó származású tagjait. A videót nem távolítottuk el."

A felhasználói adatokra azonban ennél jóval többször voltak kíváncsiak: a magyar hatóságok a Google szerint elõször 2010 második félévében nyújtottak be egy-egy felhasználó nem publikus adatainak kiadására vonatkozó kérelmet az amerikai webvállalathoz. Akkor 68 kérelem futott be itthonról a Google-höz, a kérések száma pedig kis hullámzással, de növekszik: a tavalyi év második felében már 95 kérésben 151 felhasználó adataira voltak kíváncsiak a szervek.
FotĂł: Google

...de hiába

Talán pontosabb a megfogalmazás, ha úgy mondjuk: csak lettek volna kíváncsiak. A Google ugyanis nem csak tavaly, még egyetlen egy esetben sem tartotta jogszerûnek a magyar szervektõl befutó kérést, így sosem adta ki egy felhasználó adatait sem.
FotĂł: Google

A felhasználĂłiadat-kĂ©relmek számának növekedĂ©se egyáltalán nem csak Magyarországra jellemzõ trend, az viszont a jelentĂ©s alapján már jĂłval ritkább, hogy a Google az állami szervek egyetlen kĂ©rĂ©sĂ©t se találja jogosnak. Az pedig, hogy ez minden fĂ©lĂ©vben Ă­gy legyen, kifejezetten ritkaságszámba megy, Magyarországon kĂ­vĂĽl csak Törökországra mondhatĂł el. HasonlĂł cipõben jár mĂ©g Oroszország is, de kĂ©rĂ©seik egyetlen százalĂ©kát – ami valĂłszĂ­nĂ»leg egy darab kĂ©rĂ©st jelent – Ă©ppen a legutĂłbbi fĂ©lĂ©vben teljesĂ­tette a Google.

Link

Hozzászólások


#1 | tour - 2013. április 30. 11:09:48
Ha akarják úgy is megszereznek minden adatot, mindent tudnak rólad, google-ra rátette a maci a kezét, õk diktálnak.
A kiváncsi állami szervek edzések közben megfigyelnek, követnek, Judapestre már emiatt sincs kedvem bejárni, no az nem baj, ha a netet kicsit ütlegelik, így legalább netes villanyzsidót nem nézik a többiek...
#2 | Balu - 2013. április 30. 11:18:28
Mindeközben az amerikai Szenátus mégis leállította a CISPA-t.
#3 | Perje - 2013. április 30. 11:27:47
Legalább tanulnak valamit a hírekbõl. Ezt a képet sem látták eddig. Ennyi maradt egy palesztínbõl az izraeli ma reggeli gázati rakátatámadás után:
http://lenta.ru/n...4/30/gaza/
#4 | postaimre - 2013. április 30. 11:34:26
Balu, a netet takarítani kell, ez már biztos. A Google is meg fogja tenni és kisöpri a szemetet. Ami meg a társasági oldalakat illeti, azokat éppen a szolgálatok hozatták látra, hogy léssék, hogy mi van. Ma már csak a gép elõtt ülve lehet hírt szerezni ...és nem érdekük, hogy ez megszûnjön, inkább, hogy kordában tartsák.

Hírforrást nem baxtatunk és ezt õk is tudják, mert ingyen dolgozunk ennek a sok méltatlan féregnek és tanítjuk õket, bár jobb szeretném már párnak a koponyáját a jégcsákánnyal megkocogtatni.
Az óriáscégek sem húzhatják ki magukat: a terrorelhárítás szempontjai érvényesülnek

Egy amerikai kormányzati munkacsoport olyan törvénytervezetet készít elõ, amely nyomást gyakorolna az olyan cégekre, mint a Facebook és a Google, annak érdekében, hogy a hatóságok hozzáférhessenek az általuk létrehozott felületeken zajló internetes kommunikációhoz - közölte hétfõn hivatalos forrásokra hivatkozva a The Washington Post.

A készülõ törvénytervezet értelmében büntetést szabnának ki azokra a cégekre, amelyek a vonatkozó bírósági döntés ellenére sem teszik lehetõvé, hogy a hatóságok megfigyelhessék az általuk biztosított eszközökkel folytatott online kommunikációt. A jogszabály megalkotását azzal indokolták, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) a jelenlegi jogi környezetben nem képes megfigyelni a terroristák és a szervezett alvilág internetes üzenetváltásait.
http://www.stop.h...k/1143173/
#5 | Bulcsu - 2013. április 30. 14:36:31
Érdekesss... Így majd jobban lehet felügyelni azért? :)

Egyetlen mamutcégben központosítják a kommunikációt Orbánék

Egy cégbe vonnak össze minden, nem politikával foglalkozó állami kommunikációs céget - értesült az Index. Az új konglomerátumot Nemzeti Kommunikációs Ügynökségnek hívják majd.

Heteken belül a kormány elé kerül a Nemzeti Kommunikációs Ügynökségrõl (NKÜ) szóló elõterjesztés. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium alá rendelt cég egybefog minden politikamentes állami kommunikációval foglalkozó céget - adta hírül az Index.

Az intézkedés hátterében az áll, hogy a kormány elégedetlen az álllami kommunikáció hatékonyságával.

Az NKÜ-höz kerül az Országos Idegenforgalmi Hivatal jogutódjaként létrehozott Magyar Turizmus Zrt., az Agrármarketing Centrum, valamint a határon túli magyar kultúra külföldi bemutatásáért felelõs Balassi Intézet is. Az NKÜ alá kerül a nemzeti ünnepeket és kulturális programokat lebonyolító Hungarofest Kft. is.

Az NKÜ-höz kerülõ cégek egyenként is több milliárd forint közpénz felhasználásáért felelnek.

http://hvg.hu/itt...tjak_a_kom
#6 | enid - 2013. április 30. 14:49:45
Megfigyelnek jobbra, megfigyelnek balra... basszus! Inkabb fognanak egy tukrot oszt odaulnenwk ele!
#7 | RDM - 2013. április 30. 19:03:48
Nem újdonság. Felsõbb szinten mást is használhatnak még.
Elvileg, miért is hozták létre az internetet, milyen célra?
Elsõ lépcsõként Amerikában katonai célokra. Ez most sincs másképp... ismert - csak már globálisan. Ne legyenek az embereknek illúzióik...

Igaz engem nem az állam tiltott ki, de törölve lettem.
Kizártak (R.D.M.) a Vimeo-n jogsértés miatt. Legalábbis ez az indok, a Tron legacy címû filmmel kapcsolatosan valamely paragrafus szerint. Az érdekessége ennek az, hogy többen is követési listára tették ezt a filmet az utóbbi idõkben (persze nem csak ezt), de legtöbbjük "külföldi" nick néven ismeretesek. Mindenesetre nem utal arra hogy magyarok lettek volna, igen kevés infóval - pláne magyar szinkronos a film, amit nem hinném sûrûn töltögettek volna le - bár ki tudja. Csak ez miatt maximum a filmet elég lett volna törölni és nem kitiltani mindent törölve - szerintem. Hogy miért? Kettõt lehet találni?
Feleslegesen az egész angol szöveget nem teszem ki, csak a lényeget a kizárásomról. Természetesen mint írják nem érvényes ok...

Vimeo
Dear R.D.M.:

Your account has been removed by the Vimeo Staff for violating our Guidelines.

Reason: Copyright (DMCA) violations

We hope you find a video host more suited to your needs. If you believe this was an error, please reply to this email in a civil manner with your reasoning ("I see other people do it" is not a valid reason).

Vimeo Guidelines

Regards,
Vimeo Staff

Így a filmek és Film Skitjeim nem elérhetõk! :|
http://vimeo.com/...
http://vimeo.com/...
http://vimeo.com/...
stb.
elvileg ezért:
http://vimeo.com/...

Pedig most akartam néhány filmet megosztani. :@

s_cicro

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.