Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Ha tehetné, a fél Szlovákia lelépne külföldre


A diákok, a legjobban keresõk és a Nyitrai kerület lakosai távoznának leginkább Szlovákiából külföldi munka miatt, viszont a legalacsonyabb keresettel rendelkezõk távozási hajlandósága a legalacsonyabb, derül ki egy felmérésbõl.

A Profesia társsaság számára készített felmérésbõl kiderül, hogy a megkérdezettek egyharmada távoli országba is elköltözne munkavégzés érdekében, a munkaképesek többsége viszont legfeljebb valamelyik szomszédos országba menne, ha lenne rá módja.

Talán ezzel némileg összefüggésben kerületekre lebontva a jórészt magyarlakta Nyitrai kerület lakossága körében a legmagasabb a távozási hajlandóság, a munkaképes lakosság több, mint fele külföldre távozna, ha valamelyik szomszédos országban kapna munkát.

A Focus ügynökség 784 munkaképes embert kérdezett meg, reprezentatív mintán.
Kattintson és nézegessen képeket is!

Leginkább a 24 éven aluliak költöznének, derül ki a felmérésbõl. "A fiatalok már nem látnak különbséget abban, hogy Szlovákiában vagy azon kívül keresnek munkát. A felmérésbõl kiderül, ha külföldre kellene költözniük jól fizetett munkahelyért, az nem jelentene számukra jelentõs különbséget ahhoz képest, ha Szlovákián belül kellene költözniük" - mondta el a Profesia igazgatója, Ivana Molnárová.

A 25-34 év közöttiek is jelentõs arányban költöznének a felmérés szerint, a korcsoporthoz tartozó minden második ember elhagyná az országot, ha úgy adódna. Sõt, a 35-44 év közöttiek jelentõs része is külföldre menne, 43 százalékuk dolgozna valamelyik szomszédos országba. Az idõsebb korosztályoknál egyre csökken a távozni hajlandók aránya.

A Nyitrai kerület munkaképes lakóinak harmada távolabbi országban is vállalna munkát. A Besztercebányai kerület viszont, amely az átlagosnál magasabb munkanélküliségi rátától szenved hosszú ideje, jóval alacsonyabb távozási hajlandóságot mutat, csupán lakói harmada menne valamelyik szomszédos országba dolgozni, és minden negyedik ember vállalna munkát távoli országban.

Érdekes képet mutat a távozni hajlandók végzettség és kereset szerinti megoszlása is. A legnagyobb hajlandóságot a diákok, vállalkozók és a képzett manuális- illetve üzemi munkaerõ mutatja, kétharmaduk távozna egy szomszédos országba. Ellenkezõleg, legkevésbé hajlandók a távozásra a képzetlen kétkezi munkások, az alkotó munkások, és a vezetõ beosztású szakemberek, valamint a munkanélküliek.

A legnagyobb hajlandóságot a legjobban keresõk mutatják. Az 1500 euró feletti keresettel rendelkezõk több mint fele állítja, hogy hajlandó lenne valamely szomszédos országba munkáért átköltözni, 39 százalékuk pedig távolabbi országba is elmenne dolgozni.

Ellenben a legkisebb mértékben a legalacsonyabb keresetûek mennének, azok, akik havi 500 eurót sem kapnak Szlovákiában végzett munkájukért. "Ez azt jelentheti, hogy a költözéssel járó magas kezdeti költségek riasztják el õket" - véli Molnárová.
Link

Hozzászólások


#1 | tour - 2013. május 01. 09:59:15
Az biza le is fognak, miután felvidéket visszacsatolják. A többi csak rizsa, persze mindenhol szar a helyzet, "mindenki" külföldre akar menni, köszi már elfogyasztottam a reggelimet, nem kérek a propaganda szendvicsbõl!
#2 | zxr666 - 2013. május 01. 21:17:11
Ez bizony így van.Felvidéki kedvesem fia és lánya is a sógorokhoz költözött és nem is akarnak visszatérni rabszolgának.13-14 havi fizetés van odakinn és a tót minimálbér 5 szörösét adják.A jólétüknek örülök de a szép magyar falujuk kiürülésének nem.
#3 | Balu - 2013. május 02. 00:11:37
"Az 1500 euró feletti keresettel rendelkezõk több mint fele"
... zsiráf.

Nem kell annyit analizálni a dolgot, össze lehet foglalni röviden is: az agymosottság ergo gyökérvesztés mértékével arányosan nõ a hajlandóság. Agymosottság = értékrend-átvétel. Péndzér bármit.
#4 | tour - 2013. május 02. 07:50:34
Persze, hogy Ausztriában kedvezõbbek az anyagi lehetõségek, ez tiszta sor, de mindenki nem mehet "külföldre". Nógrádi Gyuri, elmondta, hogy Ausztria megtelt, etnikai feszültségek vannak, 2 évvel ezelõtt osztrák csapatnál versenyeztem, alátudom támasztani, pl. nem kellett messze menni, egyik csapattársam iraki volt. Csak lassan megunják, hogy nem lehet osztrák gyereket látni saját országukban.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.