Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Mit is "ünnepeltetnek" május 1-én?


Illuminátus rend
Az illuminátus rend (latin illuminati „a megvilágosodottak“) titkos társaságát 1776. május 1-jĂ©n Adam Weishaupt, ingolstadti filozĂłfus, az egyházjog professzora alapĂ­totta. Bajorországban 1785-ben vĂ©gleg betiltották Ă©s azĂłta a szervezet nem mĂ»ködött hivatalosan.

CĂ©lja az volt, hogy a felvilágosodás Ă©s az erkölcsi fejlõdĂ©s rĂ©vĂ©n az emberek feletti uralmat feleslegessĂ© tegye. Tagjai erkölcsi fejlõdĂ©sĂ©t szigorĂşan ellenõrizte Ă©s ennek alapján juttatta õket a rend magasabb fokozataiba. A kezdetben csak pár tagot számlálĂł, inkább olvasĂłkörre hasonlĂ­tĂł szervezet Adolf Knigge belĂ©pĂ©sĂ©vel komoly reformokon ment át. Tagjai a szabadkõmĂ»ves páholyokba is belĂ©ptek, illetve onnan vettek fel erre Ă©rdemesnek tartott szabadkõmĂ»veseket. LĂ©tszáma fĂ©nykorában mintegy kĂ©tezer fõ volt. MĂ»ködĂ©se csĂşcsán a NĂ©met-rĂłmai Birodalom 70 kĂĽlönbözõ városában Ă©s Svájcban volt bizonyĂ­thatĂłan jelen. Magyarországon is bekerĂĽltek a rendhez tartozĂłk az államigazgatás egyes vezetõ beosztásaiba,f [1] de az illuminátus rend nálunk – feltehetõen – nem alapĂ­tott páholyt, hisz mĂ»ködĂ©sĂĽkrõl egyedĂĽl Martinovics Ignác fantáziája vizionáltf [2]. A rend vĂ©gsõ cĂ©lját, a forradalom nĂ©lkĂĽli hatalomátvĂ©telt Ă©s az állam mĂ»ködĂ©sĂ©nek Ăşj alapokra helyezĂ©sĂ©t nem tudta megvalĂłsĂ­tani.

Egyházi nyomásra a védekezõ rendi államhatalom korlátozó, majd mûködését beszüntetõ rendelkezéseket hozott. A német városokban a szervezet felszámolása egyértelmûen sikeres volt. A bajorországi betiltást követõen Johann Bode Weimarban még tett egy kísérletet a rend életben tartására, de a kedvezõtlen körülmények és halála (1793) végleg lezárta a további mûködést. Mégis a rend állítólagos továbbélése és vélelmezett ténykedése körül számos mítosz és összeesküvés-elmélet alakult ki. Ezekhez kapcsolható a francia forradalom kirobbantásának mitikus vádja, mely szerint illuminátusok álltak volna a háttérben. Bizonyítékokat nélkülözõ, de virulens tévhit, hogy az illuminátusok szervezetei titokban tovább éltek és ma a pénzarisztokrácia révén világuralomra törekszenek és az emberiség szenvedéseit is õk okozták, illetve okozzák ma is.

Link

Hozzászólások


#11 | patak - 2013. május 01. 20:06:25
Imre, nem csak õ türelmeteln, most hajnali kettõkor kell keljek, hogy a finanszírozásról törvény legyen reggel 8ra. A nemlétezõ pénzrõl...
Elmegyek hajanl 2kor futni, aztán 8ig megváltom a világot. grrr
#12 | postaimre - 2013. május 01. 20:40:33
Patak, bár azt tudnám mondani, hogy tudok értelmes tevékenységet ebben az átmeneti állapotba, de ez mind már régen csak "teszt". Nagyon ne vedd komolyan "magad" én sem teszem, bár nehéz ez magammal úgy, hogy közben komolynak látszom.

Nekem sem ártana már valami munka-féle, de olyan pozícióba navigáltam magam, amelybõl csak egyfelé lehet lépni, de ott meg még csak a férgek eltaposásával tudnék utat törtni és nem az eszemmel, hanem fegyverrel. Hamarosan csak-csak eljön az is, bár az orosz stratégia más és ugyan õket i sürgeti az idõ, ez a hangulatomon nem változtat.
#13 | patak - 2013. május 01. 20:58:39
Hát Imre, már lefeküdtem aludni, de most telefonra keltem. Most hívott az egyik minisztériumi fõosztályvezetõ, aki olvasta a levelem arról ki szabadvakoló ki nem, és magyarázkodott és dicsért. Ugyanis megírtam neki, hogy annyi szabadvakoló van körülöttünk, én meg annyit dolgozom több ember helyett és mindig csak a lebaszás, miközben senki nem csinál semmit.... Szóval 100 milliárdok sorsáról kell dönteni, és senki nem csinál semmit.

Imre, építjük így úgy az oroszokkal, ukránokkal, irániakkal, kínaikkal a kapcsolatot, törekednek, hogy valami legyen, remélem sikerül hamarosan, hogy valami végre összejöjjön, ami a termelõnek és a vevõnek jó..

Amit Szijjártó épített Moszkvában Kereskedõházként az egy vicc, egy nulla. A gyulai és a csabai üres adminisztratív központján kívül és üres irodákon kívül más nincsen.
#14 | tour - 2013. május 01. 22:30:16
Karesz, ki Ă­rta?
#15 | Perje - 2013. május 01. 23:11:06
A boliviai elnök máj.1-én is klküldte hazájából az amerikai külügy alá tartozó usaid-et. Beavatkozik az ország belügyeibe, volt az indok.
http://www.newsru...boliv.html
#16 | kaponya jozsef - 2013. május 02. 13:15:10
igen adam wesput volt jezsuita szerzetes akkir alakitotta meg a illuminatus rendet. aztán késõbb jõtta tõõbi .

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.