Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Leállt az élet Európában


Magyarorsz√°g J√≥bban teljes√≠t! Az egyre alacsonyabb √©letsz√≠nvonal √©s rekord magas munkan√©lk√ľlis√©g s√ļjtotta munkav√°llal√≥k ezrei vettek r√©szt a munka √ľnnep√©n tartott felvonul√°sokon Eur√≥pa-szerte. A t√ľntet√Ķk felh√≠v√°st int√©ztek az uni√≥s, s f√Ķk√©nt az eur√≥z√≥na tag√°llamainak vezet√Ķihez, hogy enyh√≠tsenek a megszor√≠t√≥ int√©zked√©seken, s √∂szt√∂n√∂zz√©k a n√∂veked√©st.

T√∂bb ezer t√ľntet√Ķ vonult fel Madridban, a Gran Via k√∂zponti s√©t√°l√≥utc√°n, z√°szl√≥kat lengetve, "A megszor√≠t√°sok rombolnak √©s √∂lnek", valamint a "Reform rabl√°s" felirat√ļ transzparensekkel tiltakozva. Az 54 √©ves, egykori k√∂zszolga a Reuters h√≠r√ľgyn√∂ks√©gnek elmondta, Spanyolorsz√°g j√∂v√Ķje sz√∂rny√Ľ k√©pet fest, a jelenlegi korm√°nnyal szerinte ink√°bb visszafel√© haladnak. Alicia Candelas m√°r k√©t √©ve munkan√©lk√ľli. Nem t√©vedett sokat a t√ľntet√Ķ, hiszen a spanyol gazdas√°g imm√°r h√©t egym√°st k√∂vet√Ķ negyedben esett, a munkan√©lk√ľlis√©g pedig rekord magas 27 sz√°zal√©kot √©rt el. "Soha nem volt t√∂bb okunk utc√°ra vonulni m√°jus elsej√©n" - fogalmazott az egyik legnagyobb spanyol szakszervezet vezet√Ķje, amely t√∂bb mint 80 demonstr√°ci√≥t tartott szerte az orsz√°gban.


G√∂r√∂gorsz√°gban 24 √≥r√°s sztr√°jkot hirdettek a szakszervezetek: le√°llt a t√∂megk√∂zleked√©s, a vonat- √©s kompj√°ratokat t√∂r√∂lt√©k, ahogy a p√©nz√ľgyi √©s k√≥rh√°zi dolgoz√≥k is letett√©k a munk√°t. Az orsz√°g hatodik √©ve recesszi√≥ban van, m√°r a lakoss√°g is unja a t√ľntet√©st: a tiltakoz√≥k sz√°ma messze elmaradt a tavalyi sz√°zezer f√Ķt√Ķl. B√°r t√∂bb mint ezer rend√Ķrt vez√©nyeltek ki Ath√©n utc√°ira, a demonstr√°ci√≥ rendbont√°s n√©lk√ľl v√©get √©rt. A hat√≥s√°gok adatai szerint mintegy √∂tezer dolgoz√≥, nyugd√≠jas √©s hallgat√≥ vonult a parlament el√© "Nem v√°lunk rabszolg√°v√°" transzparenseket emelve a magasba. A kor√°bbi √∂sszecsap√°sok helysz√≠n√©n, a Szintagma t√©ren a kommunista KKE p√°rthoz k√∂thet√Ķ, mintegy p√°r sz√°z t√ľntet√Ķ szalut√°lt, karj√°t magasba lend√≠tve.

"A gazdas√°g nem a cs√Ķdben √°ll√≥ bankok √©s a korrupt politikai rendszernek k√∂sz√∂nhet√Ķen fog talpra √°llni, hanem a munkav√°llal√≥k √©s az √Ķ k√ľzdelm√ľk √°ltal" - jelentette ki Alekszisz Tsziprasz, a ment√Ķcsomag-ellenes Sziriza p√°rt eln√∂ke. "√úzenet√ľnk egy√©rtelm√Ľ: el√©g az olyan int√©zked√©sekb√Ķl, amely az embereket s√ļjtja, s amely a szeg√©nyt m√©g szeg√©nyebb√© teszi" - fogalmazott az ADEDY, legnagyobb g√∂r√∂g szakszervezet f√Ķtitk√°ra, Ili√°sz Iliopolusz.Olaszorsz√°g nagyv√°rosaiban is utc√°ra vonultak az emberek azt k√∂vetelve a korm√°nyt√≥l, hogy tegyen l√©p√©seket a munkan√©lk√ľlis√©g lek√ľzd√©s√©re - a teljes lakoss√°g 11,5 sz√°zal√©ka munkan√©lk√ľli, a fiatalok pedig 40 sz√°zal√©ka -, m√©rs√©kelje a megszor√≠t√°sokat, s vessen v√©get az ad√≥ker√ľl√©snek. A legt√∂bb felvonul√°s b√©k√©sen √©rt v√©get, Torin√≥ban azonban fekete fest√©kkel megt√∂lt√∂tt toj√°sokkal dob√°lt√°k meg a biztons√°gi er√Ķk tagjait.

A n√©met szakszervezetek ir√°nyv√°lt√°st k√∂veteltek a Merkel-korm√°ny uni√≥s politik√°ja kapcs√°n a m√°jus elsejei nagygy√Ľl√©seken, hangs√ļlyozva, hogy a megszor√≠t√°sok helyett a j√≥l√©ti √°llam stabiliz√°l√°s√°ra kell t√∂rekedni az eur√≥√∂vezeti v√°ls√°g kezel√©s√©ben. A DGB szakszervezeti sz√∂vets√©g k√∂zel 500 rendezv√©nyt szervezett, t√∂bb mint 400 ezren vettek r√©szt rajtuk. Eur√≥p√°n k√≠v√ľl is sz√°mos helyen rendeztek felvonul√°sokat, Oroszorsz√°gban a becsl√©sek szerint t√∂bb mint egymilli√≥ ember vett r√©szt a maj√°lisokon - kis t√∂red√©ke a szovjet korszakban tapasztalt l√©tsz√°mhoz k√©pest. Vlagyimir Putyin orosz eln√∂k a szentp√©terv√°ri Konstantin Palot√°ban adta √°t a Munka H√Ķse √ļjb√≥l rendszeres√≠tett kit√ľntet√©seket - a d√≠jat a Lenin √°ltal alap√≠tott Szocialista Munka H√Ķse mint√°j√°ra √°ll√≠tott√°k vissza. √Ėt orosznak ny√ļjtotta √°t tegnap az arany √©rmeket Putyin. Az Arab Tavasz forradalm√°t is t√ļl√©lt Egyiptomban els√Ķ alkalommal vonultak utc√°ra a munka √ľnnep√©n. A kor√°bbi √©vekben a korm√°ny √°ltal szervezett rendezv√©nyeken eml√©keztek meg az √°llami- √©s mag√°nszektor dolgoz√≥ir√≥l.

A munkáról értekezett Ferenc pápa is

A munkahelyteremt√©s el√Ķseg√≠t√©s√©re √©s a h√°tr√°nyos helyzet√Ľek melletti szolidarit√°sra sz√≥l√≠totta fel tegnapi audienci√°j√°n a politikusokat Ferenc p√°pa. A katolikus egyh√°zf√Ķ szok√°sos szerdai meghallgat√°s√°n, amely egybeesett a munka √ľnnep√©vel, a munka vil√°g√°ra √∂sszpontos√≠totta besz√©d√©t, k√ľl√∂nleges hangs√ļlyt helyezve a munkaer√Ķpiac b√Ķv√≠t√©s√©re. √Āll√°st foglalt a t√ļlzottan "gazdas√°gk√∂zpont√ļ" szeml√©let ellen, amely szemben √°ll a t√°rsadalmi igazs√°goss√°g elveivel. "Ha valakit nem fizetnek meg rendesen a munk√°j√°√©rt, ha nem adnak sz√°m√°ra munk√°t csak az√©rt, mert a v√°llalkoz√°s p√©nz√ľgyi m√©rlege a szempont, az Isten ellen val√≥ v√©tek" - mondta Ferenc p√°pa a Szent P√©ter-t√©ren √∂sszegy√Ľlt t√∂meg el√Ķtt. Szerinte ugyanis a munka az isteni szeretet terv√©nek a r√©sze. A kizs√°km√°nyol√°s kapcs√°n a p√°pa utalt a bangladesi h√°zoml√°s √°ldozataira, akiket havi 38 eur√≥nak megfelel√Ķ √∂sszeg√©rt dolgoztatt√°k. Ez rabszolgamunka, ami megengedhetetlen - hangs√ļlyozta.
Link

HozzŠszůlŠsok


Mťg nem kŁldtek hozzŠszůlŠst

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.