Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Munka hõse: Putyin kiosztotta a feltámadt szovjet kitüntetést


Most elárulom a "titkot". Nagyapám eredeti nevén Sztahanov, nagyanyám Tyereskova volt, csak jobbnak látták magyarosítani. Tessék mondani és mikor lesz a "hõs munkája" is díjazva? Sebészt és bányagépészt is kitüntetett szerdán Szentpéterváron Vlagyimir Putyin az Oroszországban nemrég újra rendszeresített Munka Hõse arany érdemrenddel.

Az orosz államfõ öt személynek adományozta az elismerést. A választás Jurij Konnovra, egy 40 éves tapasztalattal rendelkezõ gépészre, Konsztantyin Csumanov cseljabinszki esztergályosra és Vlagyimir Melnyikre, egy kemerovói bánya gépészére esett. Ugyancsak megkapta a kitüntetést Alekszandr Konovalov idegsebész, a Budrenko Intézet igazgatója és Valerij Gergijev karmester, a nemrég felújított szentpétervári Mariinszkij színház vezetõje is.
Infinety network
A Munka Hõse érdemrend az Oroszország Hõse elismerés mellett a második legmagasabb állami kitüntetés lett az Oroszországi Föderációban. Putyin rendelete értelmében az elismerést elnyerõ személyeknek, így a "munka hõseinek" még életükben bronz mellszobrot állítanak szülõvárosukban.

A kitüntetés visszaállításáról szóló rendeletet március végén írta alá az orosz államfõ.

A Szovjetunióban rendkívül rangosnak számító, hasonló elnevezésû elismerés bevezetésének ötlete tavaly december elején merült fel. A kezdeményezõ Igor Holmanszkih, az orosz elnöknek az uráli föderációs körzetbe 2012 májusában kinevezett képviselõje. Az Uráli Vagongyár korábbi üzemvezetõje arról vált híressé, hogy egy 2011 decemberi televíziós mûsorban felajánlotta Putyinnak, kollégáival, a munkásokkal együtt Moszkvába utazik és megvédi a hatalmat az ellene tüntetõktõl.

A sztálini korszakban, 1927-ben Munka Hõse elnevezéssel alapított kitüntetést 1928 és 1938 között adományozták a Szovjetunióban, ezután a Szocialista Munka Hõse érdemrend nevet kapta, amelyet elõször Sztálinnak ítélték oda 1939-ben. Késõbb a Varsói Szerzõdés többi államára is kiterjesztették az elismerést, így Magyarországon is megjelent 1953-ban.

A kitüntetés 1991-ig létezett. A Szovjetunióban a több éve dolgozó élmunkások kaphatták a szakszervezetek ajánlása és a munkásgyûlések döntése alapján. Hiánycikknek számító értékes ajándékokban is részesültek, például egy pár csizmát vagy egy vég szövetet kaptak.
Link

Hozzászólások


#1 | Kameleon - 2013. május 02. 10:13:56
m1.bfm.ru/news/maindocumentphoto/2012/03/05/putin_3.jpg

Volt két furcsa kérdés is a beszélgetés során, melyet Putyinhoz intéztek. Az egyik kérdezõ azt kérdezte: "Ön boldog?". Putyin egy kis szünet után: "Ez egy filozofikus kérdés. Hálás vagyok a sorsnak az orosz nép bizalmáért. Ez az én éltetõ elemem. Én nem tudom, hogy ez elegendõ-e a boldogsághoz. Ez egy másik téma" - mondta.

Egy másik kérdezõ kérdése: "Mikor lesz minden rendben?" Az elnök válasza: "Azok az emberek, akik szeretnek inni, azt mondják, hogy lehetetlen meginni az összes vodkát, de meg kell próbálni. Hasonlóképpen kétséges, hogy valaha minden rendben lesz, de meg kell próbálni."
#2 | kaponya jozsef - 2013. május 02. 12:52:17
szerintem putyin megérdemlei hogy a munkások meg védjék a sok hûlye elenzékitõl
#3 | Perje - 2013. május 02. 13:08:24
Nekem tetszik. A kiváló munkásokat, a hívatásukat kimagaslóan jól teljesítóket kell díjazni és mutogatni a TV-ben. Nem pedig a lestrapált primitív robancokat, mint nálunk. Mi itthon azokat sztároljuk.
#4 | postaimre - 2013. május 02. 13:17:09
Kamleon a "megtalált" antlantiszi gyûrûn a felírat: A tudás, hatalom. A hatalom felelõsség. A feleõsség, magány.

Az a baj, hogy sokszor (túl sokszor tán) úgy vélem értem, hogy mibe keveredett. Ha tudta volna, talán nem is vállalja, de lehet, hogy tudta akkor is, ha õ nem, akkor senki más az akkoriak közül nem alkalmas.

Perje, elindult a másik program is és élezik a kóhn-trasztot. Egyszerûbb a szétválasztás a végleg megromlottak, elromlottak, feslettek, hulladékok és a még menthetõk közt.
#5 | keepfargo - 2013. május 02. 13:54:40
Ez a Putyin...eddig is tudhattam, hogy nem akarki, de ez a ket valasz minden ketseget eloszlat. Van miert felnezni ra, es akkor nem a termetere gondoltam.

Mas; nalunk kioszthatnanak Munkakerules Hose dijakat, legalabb a nyertesek nem mondhatnak hogy a kisebbsegit nem dijazza a magyar...
#6 | hamu - 2013. május 02. 16:48:27
ezek a kitüntetések.... Nem lenne olyan nehéz. Egy ország pontosan (egzaktul) meghatározná a céljait, és minden dolgozó, vagy csak lakosról lehetne vezetni az alapján pontozást. A legtöbb pontot elért személyek kitüntetésben, állam elismerésben részesülhetnek. A mai számítógépes korszakban, ahol annyi a megabit, könnyszerrel meg lehetne azt is határozni, hogy melyik képviselõ vagy miniszterünk mennyire végez hatékony munkát. Ha a diákokkal már szigorúak vagyunk egyetemeinken, a minisztereinkkel, akik 1,5 milliós fizetéseket és 10 milliós mutyipénzeket kapnak, lehetnénk még sokkal szigorúbbak. Ha meg egy miniszter ezt nem vállalja, monnyon le! Lesz helyette más jelentkezõ.

Noha semmi nem az, aminek látszik, Putyin nagyon pozitiv figura a szememben. Ma, 2013-ban.
#7 | szarmata - 2013. május 02. 16:55:31
Egy kitüntetés,amit nem lehet zsidók mellére kitûzni,mivel nem dolgoznak.Csalnak,lopnak,hazudnak,de az nem munka!
#8 | kaponya jozsef - 2013. május 04. 13:36:46
keepeforgo teljesen igazad van mar lassan 23 éve nem hallottam hogy munkas kapott volna dijat. sajnos sokan elfelejtettek hogy ingyen tanultak. visza kélne velûk fizetetni a mit ingyen tanultak.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.