Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Korlátozhatja az állam perelhetõségét a kneszet


Itt van martonyi a judejó-kultúrád meg annak a reneszánsza!
Az izraeli törvényhozás, a kneszet elsõ olvasatban szerdán elfogadott egy új törvényjavaslatot, amely megakadályozza, hogy ellenséges országok polgárai beperelhessék Izraelt a zsidó állam bíróságain.

A Musztafa Diráni libanoni siíta vezetõrõl Diráni-törvény néven emlegetett új jogszabályt a Bájt Hajehudi (Zsidó Otthon) és a Jiszráél Béténu (Izrael a Hazánk) nevû jobboldali pártok egy-egy képviselõje nyújtotta be.

A törvényjavaslatot elsõ olvasatban ötvenöt képviselõ támogatta huszonhárom ellenében. A szöveg szerint más nyugati országok gyakorlatához hasonlóan "az állam ellenségének nincs joga izraeli törvényszék elé állni".

A jogszabályban az olvasható, hogy "amíg háború folyik Izrael és egy másik ország közt, az ellenséges állam terrorista tevékenységben részes polgára nem gyakorolhatja Izraelben törvényes jogait".

A törvényjavaslat elõzménye, hogy 1994-ben az izraeli hadsereg elfogta Musztafa Diránit, a libanoni síita Amál csoport egykori vezetõjét, mert úgy vélték: tudomása van a Libanonban 1986-ban eltûnt és az Amál fogságába került izraeli pilóta, Ron Arad sorsáról.

Diráni 2000-ben fogolyként hatmillió sékeles polgári kártérítési pert indított Tel-Avivban, azzal vádolva az izraeli hatóságokat, hogy a börtönben megerõszakolták, kínozták, hetekig meztelenül tartották és megalázták, így próbáltak információt szerezni tõle Ron Aradról.

2004-ben Diránit egy fogolycsere-egyezményben visszaadták Libanonnak, és az izraeli hatóságok arra kérték a bíróságot, hogy törölje a pert, de a tel-avivi kerületi bíróság 2005-ben elutasította az állam kérését.

Az állami hatóságok fellebbezést nyújtottak be az Izraelben alkotmánybíróságként is mûködõ Legfelsõbb Bírósághoz, amely 2011-ben a tel-avivi bíróságnak adott igazat, és engedélyezte a Diráni-per lefolytatását.

Ha a további szavazásokon is elfogadják az új törvényjavaslatot, akkor a jövõben az "ellenséges országok", köztük Libanon polgárainak nem lesz joguk beperelni az izraeli hatóságokat a zsidó államban.
Link

Hozzászólások


#1 | Perje - 2013. május 02. 14:54:14
Aztán hányan vannak és kik az ellenséges országok? Talán valamennyi antiszemitának kikiáltott ország ellenségesnek tekinthetõ?
Mintha mûködne nálunk is valami hasonló láthatatlan törvény, csak az ellenség mi vagyunk, a nem perelhetõk pedig azok a" közöttünk élõk", akik közül még soha senkit el nem ítéltek. Bármilyen súlyú bünt követtek is el.
#2 | tour - 2013. május 02. 14:59:34
Tudják a vesztüket, még kitalálnak...
#3 | gardista97 - 2013. május 02. 17:07:39
Már rég el kellett volna felejteni,azt,hogy "perelni",mert felesleges és hatástalan!
Metéltet,metéltnél perelni hülyeség......
#4 | vesterhagen - 2013. május 02. 20:56:55
Nem perelni kell hanem lõni http://www.youtub...J52yIe3eYM

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.