Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Tiszteletkörök Moszkvának


Az orosz külügyminiszter szerint közös cél, hogy megvalósuljon a Déli áramlat
NĂ©lkĂĽlözhetetlen, megkerĂĽlhetetlen szereplõje a globális rendszernek, Magyarországnak is kiemelten fontos partnere – Oroszország kapcsán Martonyi János kĂĽlĂĽgyminiszter nem szĂ»kölködött az elismerõ jelzõkben, amikor csĂĽtörtökön vendĂ©gĂ©vel, Szergej Lavrov orosz kĂĽlĂĽgyminiszterrel a nagy számban megjelent ĂşjságĂ­rĂłk elĂ© állt.

Az oroszok által szĂ­vesen vett tiszteletköröket mindössze egyetlen „tĂĽntetõ” zavarta. Az a fĂ©rfi, aki a Bem rakparton, a kiemelt vendĂ©get szállĂ­tĂł konvojjal szemben álldogálva egy táblán azt követelte, adják vissza a mozgássĂ©rĂĽlt anyĂłsának a trafikját.

Visszatérve a diplomáciához, Lavrov személyében közel tízéves szünet után jött ismét orosz külügyminiszter Budapestre. A moszkvai vendég arról beszélt: a két ország a gazdaságtól az energetikán át az oktatásig és a kultúráig minden területen bõvíteni akarja kapcsolatait. S mindezt azon megállapodások szellemében teszik, amelyek január végén Vlagyimir Putyin orosz államfõ és Orbán Viktor miniszterelnök moszkvai tárgyalásain születtek.
Ajánlott cikkek

szövegkép A Kremlnek bejön a magyar különút

A sajtĂłtájĂ©koztatĂłn a paksi atomerõmĂ» felĂşjĂ­tása Ă©s bõvĂ­tĂ©se nem hangzott el, de tudni lehet, hogy orosz rĂ©szrõl komoly Ă©rdeklõdĂ©s mutatkozik a 10 milliárd eurĂłsra becsĂĽlt beruházás iránt, s Lavrov Ăştja is ennek kĂ­vánt politikai hangsĂşlyt adni. Az orosz kĂĽlĂĽgyminiszter – Orbánnal Ă©s Martonyival folytatott megbeszĂ©lĂ©sei után – megerõsĂ­tette, mindkĂ©t fĂ©l teljes MĂ©rtĂ©kben elkötelezett a DĂ©li áramlat földgázvezetĂ©k megvalĂłsĂ­tása után. Vagyis az orosz gázt szállĂ­tĂł vezetĂ©k elõbb-utĂłbb megĂ©rkezhet Magyarországra is, valĂłszĂ­nĂ»leg elõbb is, mint a Fidesz által korábban erõteljesen felkarolt Nabucco. Lavrov ĂĽdvözölte, hogy hazájában sorra nyĂ­lnak a magyar kereskedõházak: Moszkva után fontos regionális központokban, Ă­gy Krasznodarban, Rosztov na Donuban, Irkutszkban Ă©s Novoszibirszkben is lesz ilyen kĂ©pviselet. Fontos esemĂ©nynek Ă­gĂ©rkezik 2014-ben a magyarországi orosz, 2015-ben pedig az oroszországi magyar kulturális Ă©vad. Lavrov kiemelte a budapesti Tolsztoj Társaság tevĂ©kenysĂ©gĂ©t, mĂ­g Martonyi azt a szándĂ©kot hangsĂşlyozta, hogy minĂ©l több magyar diák tanuljon Oroszországban, Ă©s minĂ©l több orosz hazánkban.
HIRDETÉS

Egy kĂ©rdĂ©s kapcsán Lavrov Ăşgy fogalmazott: nem tapasztal fĂ©kezĂ©st Oroszország Ă©s az EurĂłpai UniĂł viszonyában. KĂĽlön köszönetet mondott azĂ©rt, hogy Budapest konstruktĂ­van áll az orosz rĂ©szrõl annyira Ăłhajtott vĂ­zumliberalizáciĂłhoz. SzavaibĂłl kiderĂĽlt, Oroszország nem csak a földgáz Ă©s a kõolaj viszonylatában tekinti az EU-t stratĂ©giai piacnak: a Kalinyingrád környĂ©kĂ©n Ă©pĂĽlõ Balti AtomerõmĂ»bõl öt uniĂłs tagállamba – Észországba, Lettországba, Litvániába, Lengyelországba Ă©s NĂ©metországba akarnak áramot eladni.

SzĂ­riára, illetve John Kerry amerikai kĂĽlĂĽgyminiszter jövõ hĂ©ten esedĂ©kes moszkvai látogatására tĂ©rve Lavrov arrĂłl beszĂ©lt: a válság megoldása messze nem a kĂ©t nagyhatalom álláspontjátĂłl fĂĽgg. Oroszország egyĂ©bkĂ©nt a támogatja, hogy az ENSZ fegyverzet-ellenõrei vizsgálják ki: igaz-e, hogy a damaszkuszi kormányerõk mĂ©g márciusban állĂ­tĂłlag vegyi fegyvert vetettek be a felkelõk ellen. Azt azonban orosz rĂ©szrõl elutasĂ­tják, hogy ENSZ-ellenõrök biankĂłcsekket kapjanak, vagyis tevĂ©kenysĂ©gĂĽket SzĂ­ria egĂ©sz terĂĽletĂ©re kiterjesszĂ©k. – Ilyesmit már láttunk Irak kapcsán, s tudjuk, hova vezetett – fogalmazott Lavrov.
Link

Hozzászólások


#1 | Gutai Zub - 2013. május 03. 10:39:18
Az "egyetlen" tüntetõhöz

"Sok ember, aki barátnak látszik, nem az: sok ember, aki nem látszik barátnak, mégis az." (Démokritosz)

Az orosz külügyér, Lavrov, azért nem mulasztotta el megkoszorúzni a Dohány utcában lévõ "felszabadító hõsi szovjet emlékmûvet", a zsinagóga kertjében.
Adják vissza az "egy tüntetõ" mozgássérült anyósának a trafikját!
#2 | tour - 2013. május 03. 14:42:57
http://hungarian....pcsolatok/
Kézfogás technika elárulja, hogy az oroszok partner országként, mellérendelt koncepcióban képzelik el az együttmûködést velünk. Olstein egy lehelettel hátrébb áll és jobban kinyújtja a kezét mint Lavrov, ami annyit tesz, "Gyere kiscsikó menjünk együtt, mutatom az arany irányt". Persze nem ezzel a rohadt bandával, hanem velünk, ez az üzenet nekünk szól!

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.