Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Túl sok külföldi dolgozik az országban?


Rasszizmus! Túl sok külföldi dolgozik az országban - véli egy felmérés szerint a csehek háromnegyede.
Ugyancsak 75 százalék azok aránya, akik úgy látják, hogy a külföldiek elveszik a csehek munkáját - derült ki abból az országos felmérésbõl, amelyet a közelmúltban készített a STEM akadémiai közvélemény-kutató intézet.

Az önálló Cseh Köztársaság megalakulásakor, 1993-ban 78 500 külföldi állampolgár élt az országban. Ez a szám mára a hatszorosára emelkedett, a tavalyi év végén 438 000 külföldi élt tartózkodási engedéllyel Csehországban. Ezek közül mintegy 310 ezerre tehetõ a gazdaságilag aktívak száma, azoké, akik álláskeresõként, vagy foglalkoztatottként megjelennek a munkaerõpiacon. Közülük mintegy 90 ezren vállalkozóként keresik a kenyerüket.

Miután a pénzügyi-gazdasági válság következtében Csehországban emelkedik a munkanélküliség - jelenleg 9-10 százalék körül mozog - változik a lakosság hangulata is a külföldi munkavállalókkal szemben. Erõsen idegenellenes hangulat tapasztalható az alacsony képzettségûek és a nyugdíjasok körében.

A STEM felmérése szerint a megkérdezettek 45 százaléka azt vallja, hogy korlátozni kellene a külföldiek munkavállalását az országban.

Ugyanakkor a vállalkozók szívesen alkalmazzák a külföldieket, mert általában kisebb fizetéssel is beérik, mint a cseh állampolgárok.

Közgazdászok azt állítják, hogy a csehországi gazdaságnak szüksége van a külföldi munkaerõre. Ezt a véleményt a felmérés szerint csak az emberek egyharmada osztja.

A Csehországban dolgozó külföldiek többsége, mintegy 60 százaléka három országból, Ukrajnából (118 ezer), Szlovákiából (80 ezer) és Vietnamból (60 ezer) érkezett.
Link

Hozzászólások


Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.