Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Washingtonban egyeztetett Martonyi János


Hû de fontos, hû de sürgõs..., tán elõrehozott holokauszt is lesz? Wizz Air, El-Al mér készen áll Judapesten?
A magyarországi zsidĂł közössĂ©get Ă©rintõ fõbb kĂ©rdĂ©sekrõl esett szĂł Martonyi János kĂĽlĂĽgyminiszter Ă©s a washingtoni Holokauszt EmlĂ©kmĂşzeum kĂ©t vezetõje, Sara Bloomfield fõigazgatĂł Ă©s Paul Shapiro igazgatĂł pĂ©nteki, budapesti találkozĂłján – közölte a KĂĽlĂĽgyminisztĂ©rium pĂ©nteken az MTI-vel.

A közlemĂ©ny szerint a kĂĽlĂĽgyi tárca vezetõje rĂ©szletes tájĂ©koztatást adott az emlĂ©kmĂşzeum vezetõinek az intolerancia visszaszorĂ­tásáért tett kormányzati lĂ©pĂ©sekrõl. A megbeszĂ©lĂ©sen kĂĽlönös hangsĂşlyt kapott, hogy bõvĂ­teni kell a fiatalok ismereteit a vĂ©szkorszakban törtĂ©ntekkel, „a magyar törtĂ©nelem legsötĂ©tebb idõszakával” kapcsolatban – Ă­rták. KözöltĂ©k, a fõigazgatĂł elismerĂ©ssel szĂłlt a Holokauszt DokumentáciĂłs Központ Ă©s EmlĂ©kgyĂ»jtemĂ©ny kiállĂ­tásárĂłl, Ă©s remĂ©nyĂ©t fejezte ki, hogy minĂ©l több fiatal látogat el a budapesti Páva utcai intĂ©zmĂ©nybe.

A találkozĂłn Martonyi János a fiatalok toleranciára nevelĂ©sĂ©nek kiemelkedõ jelentõsĂ©gĂ©t hangsĂşlyozta, Ă©s rámutatott az antiszemitizmus Ă©s „mindennemĂ» intoleráns jelensĂ©ggel” szembeni fellĂ©pĂ©s Ă©s az erre törtĂ©nõ nevelĂ©s szĂĽksĂ©gessĂ©gĂ©re. HangsĂşlyozta továbbá annak a fontosságát, hogy a nemzetközi mĂ©dia ne csak a negatĂ­v esemĂ©nyekrõl számoljon be, hanem szĂ©les körben tudĂłsĂ­tson a szĂ©lsõsĂ©gek elleni fellĂ©pĂ©s eredmĂ©nyeirõl is – áll a kĂĽlĂĽgyi tárca közlemĂ©nyĂ©ben.

A ZsidĂł Világkongresszusnak (World Jewish Congress – WJC) vasárnap kezdõdik a közgyĂ»lĂ©se Budapesten, a háromnapos rendezvĂ©nyen a világ zsidĂł közössĂ©geinek ötszáz kĂ©pviselõje vesz rĂ©szt. Az esemĂ©ny nyitĂłnapján beszĂ©det mond Orbán Viktor miniszterelnök.
Link

Hozzászólások


#1 | Perje - 2013. május 04. 14:06:20
Ha azok toleránsak lennének, akik miatt toleranciára kellene nevelni a fiatalokat, nem lenne szükség semmiféle külön oktatásra. Milyen álszent és kettõs- mérce alkalmazás az, ha két fél küzül csak az egyiknek erõltetik a másik elfogadását! Aki idegen közegbe érkezik , az alkalmadkodjon! Menne az, ha nem érezné magát különbnek a jött azoknál, akik közé ment.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.