Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Oroszország kész tárgyalni minden szír ellenzéki csoporttal


Moszkva kész tárgyalni bármely szíriai ellenzéki csoporttal, beleértve a Szabad Szíriai Hadsereget (SZSZH) is - közölte pénteken ljubljanai látogatása alkalmával Szergej Lavrov orosz külügyminiszter.

A moszkvai politikus Szalím Idrísz SZSZH-parancsnok szavaira reagált. A tábornok közölte, hogy kész bármikor tárgyalóasztalhoz ülni orosz hivatalos személyekkel.

"Én errõl a kijelentésrõl nem halottam, de ha ez igaz, nyitottak vagyunk tárgyalni minden csoporttal" - mondta Lavrov. Hozzátette, hogy az erõszak megszüntetésének módjait nem Moszkvában, és nem is más fõvárosokban kell keresni, hanem a szíriai kormány és az ellenzék közvetlen tárgyalásai keretében, ahogyan ezt elõirányozza a tavaly júniusban elfogadott genfi nyilatkozat.

Chuck Hagel amerikai védelmi miniszter csütörtökön Washingtonban arról beszélt, hogy az amerikai kormány újragondolja a szíriai ellenzéki erõk felfegyverzésével kapcsolatos álláspontját, de még nem hozott róla döntést. Szergej Lavrov nyilvánvalóan erre a washingtoni bejelentésre reagált, amikor ljubljanai látogatásán leszögezte, hogy a szíriai ellenzék felfegyverzése esetén nem a politikai, hanem a katonai rendezés lenne a tét.

"A nem állami szerepvállalók felfegyverzése ellenkezik a nemzetközi joggal, és most nem kell olajat önteni a tûzre, hanem végre kell hajtani azt, amirõl megállapodás született Genfben" - mondta az orosz külügyminiszter. Hozzátette, hogy aki katonai rendezésrõl beszél, annak tisztában kell lennie azzal, hogy geopolitikai céljainak megvalósítása újabb és újabb szíriai áldozatokkal járna.

Szergej Lavrov reményét fejezte ki, hogy John Kerry amerikai külügyminiszterrel tartandó tárgyalásain folytatódik a párbeszéd Szíriáról. Felhívta a figyelmet arra, hogy a legutóbbi megbeszéléseken Washington még a politikai és nem a katonai rendezés iránt mutatott érdeklõdést.

Az orosz külügyminiszter közölte azt is, hogy a repülési tilalmi övezetek létrehozása Szíria felett táptalaja lenne az ország belügyeibe való beavatkozásnak. Mint kifejtette, amennyiben az ENSZ Biztonsági Tanácsában a szíriai menekülthelyzet örvén valaki kísérletet tenne valamifajta humanitárius folyosók és repülési tilalmi övezetek létrehozására, abban valószínûleg Oroszország és Kína, illetve egy sor más ország is a külsõ beavatkozás terepének elõkészítését látná.
Link

Hozzászólások


#1 | monguzking - 2013. május 04. 12:32:12
Én ott látom a legnagyobb gondot hogy hatalmas az szegénység az térségben s ameddig rotshildék 2000dollárt fizetnek naponta azért zsoldosoknak hogy öljenek,eröszakoljanak pusztitsanak addig nem lesz béke mert egyiptonban is napi 10ora munkával egész évben sem lehet megkeresni évi két ezer dollárt igy mindig lesz utánpotlás föleg ha tárgyalo partnerként kezelik öket.én nagyon kegyetlen lennék asszad helyében élve nyuznbám meg elfogott zsoldosokat s határra szegezném börüket hogy haggy lássák hogy mi vár gyilkosokra
#2 | Holdas - 2013. május 04. 13:14:22
Az Orosz mindenkivel tárgyal ahonan hasznot húzhat ez kiknek a szokása? Nem változot a szovjet "aú" pardon orosz .
#3 | kaponya jozsef - 2013. május 04. 13:29:00
az oroszok azok taktikusan fel mérik ahelyzetet aztan dõntenek. korabban nekúnk is let volna lehetõségúnk nagy hatalomma válni. itt volt teszla õõt is meg lehetet volna fogni a kutatásaival. de a birka europa nem figyelt.én inkabb az oroszok mellet dõntõk mint az atlantistak mellett.
#4 | Perje - 2013. május 04. 14:59:38
Talán azért tárgyalna, mert el akarják kerülni a vérontást Szíriában. Õk mindíg is a tárgyalásos megoldást szorgalmazták.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.