Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Gyarmati lét és korrupció


Romániában egyre erõsödik a Nemzet­közi Valutaalap gyarmatosĂ­tĂł politikáját Ă©lesen bĂ­rálĂłk tábora. Kölcsöneivel Ă©s befolyásával, elvárásaival Ă©s elvonásokra Ă©pĂ­tõ politikájával a Nemzetközi Valutaalap nemhogy nem segĂ­ti a román gazdaság fellendĂĽlĂ©sĂ©t, hanem növekedĂ©sgátlĂł meg­szorĂ­tásaival Ă©s kĂ©ptelen elvárásaival egyenesen gátolja azt, mintha az lenne az Ă©rdeke, hogy kölcsöneivel – amelyek nĂ©lkĂĽl Románia kĂ©ptelen lĂ©tezni is – továbbra is fenntartsa az ország hátrányos helyzetĂ©t, gyarmati lĂ©tĂ©t.

Sokan és már nemcsak szájtépõ, populista politikusok, hanem közgazdászok is egyre élesebben és egyre részletesebb elemzésekkel bizonyítják, hogy a valutaalap politikája összhangban áll az unió elvárásaival: fenntartani az ország nyugati uniós piacoknak kiszolgáltatott, félgyarmati, gyarmati létét.

Nõ az Európai Unió gazdaságpolitikáját bírálók tábora is, noha az nem a sokat támadott, ócsárolt, egyes számú közellenségnek kikiáltott uniós bürokraták hibája, hogy Románia még a támogatásokat, a kohéziós, fejlesztésre fordítandó alapok felhasználását sem képes megnyugtatóan megoldani! Vagy késõn pályáznak, vagy legtöbbször rosszul teszik, mintha a rövid távú hatalomgyakorlásra és a túlélésre, váltógazdálkodásra berendezkedõ politikai eliteknek nem is lenne céljuk a megfelelõ alapok és fejlesztési támogatások lehívása.

A cĂ©ljuk – s ez az elmĂşlt huszonhárom esztendõben világossá vált –: fejni az államot, s minĂ©l többet harácsolni, amĂ­g a pártjuk hatalmon van, mert a bõ esztendõk után jönnek a szĂ»k esztendõk. A román törtĂ©nelem fanariĂłta hagyományainak legszebb továbbĂ©lĂ©se ez, ott is addig lophattak Ă©s nyĂşzhatták a nĂ©pet a fejedelem Ă©s fõ tisztsĂ©gviselõi, amĂ­g hatalmon voltak, aztán jött a selyemzsinĂłr, Ă©s jött a következõ, a fĂ©nyes porta által kinevezett vajda az embereivel.

Ă–sszefĂĽgg mindez a politikai osztály mĂ©rhetetlen korrumpálĂłdásával is! A BĂŁsescu elnök által meghirdetett korrupciĂłellenes szent háborĂş dacára a korrupciĂł Ă©l Ă©s virul, a gazdaság Ă©s a politika, sõt, a „fekete” gazdaság Ă©s az alvilág összefonĂłdása soha nem tapasztalt mĂ©reteket ölt. S hiába a sorozatos botrányok az ALRO-ĂĽgytõl az elfuserált privatizáciĂłs ĂĽzelmekig, a korrupciĂłellenes ĂĽgyĂ©szsĂ©g ezeknek a nagy országos umbuldáknak a felderĂ­tĂ©sĂ©vel Ă©s az Ă©rintettek felelõssĂ©gre vonásával máig adĂłs.

Márpedig Románia gazdasági szabadságharca csak akkor kezdõdhetne el, ha a korrupciót vissza tudnák szorítani, és az éppen hatalmon lévõ kormánynak világos stratégiája lenne a jövõt illetõen. De se pénz, se posztó, se jövõkép. Sodródunk az árral!
Link

Hozzászólások


#1 | vesterhagen - 2013. május 05. 10:15:13
Az idióta barmai már elfelejtették, hogy milyen keservesen fizették vissza caucescoék az elõzõ hiteleket? s_oh1
#2 | tour - 2013. május 05. 18:14:05
Ugyanaz szinte mint nálunk és akkor megy a "nem leszünk gyarmat" c. agymosás, útépítõ ismerõsömnek arrafelé is akadtak munkái, õ mondta, hogy az uniós támogatást olyannyira lenyúlták, hogy az autópályák megépítéséhez már egy fillér nem jutott... még jobban korruptabbak lehettek, itt azért vigyáztak, hogy stratégiai szempontból azért maradjon a megépítésére még ha ki is "spórolják" az anyagot... táborfalva is pont egy sztráda mellett, judapesthez viszonylag közel...

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.