Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Orbán: Shalom!


Orbán Viktor kormányfõ is beszédet mondott a Zsidó Világkongresszus 14. budapesti Plenáris Közgyûlésén. Azt mondta: a gonosz diadalához az kell, hogy a jók tétlenek maradjanak, hát kérem önöket, vigyék hírül, hogy a magyarok nem tétlenek. A résztvevõknek Shalom!-mal köszönt, majd megköszönte nekik, hogy eljönnek Budapestre megosztani antiszemitizmus-ellenes tapasztalataikat. Beszédében többször az egybegyûltek figyelmébe ajánlotta az új magyar alkotmányt. Feldmájernek tetszett az Orbán-beszéd.

Örömmel köszöntöm Önöket Magyarország és a magyar emberek nevében Budapesten - váltott magyarra az angol-héber köszöntést követõen Orbán Viktor, üdvözölve azokat is, akik "hazajöttek", mert itt vannak a családi gyökereik. Érezzék jól magukat és leljék kedvüket a csodálatos fõvárosunkban - mondta.

Orbán beszédét megelõzõen az European Union of Jewish Students nevû európai zsidó diákszervezet osztogatott szórólapot a közönségnek, azt kérve tõlük, hogy ne tapcsolják meg Orbán beszédét, mert a kormánya alatt tettek iskolai tananyaggá antiszemita írókat, neveztek el utcákat Horthy Miklósról, mert ez a kormány tette Nyirõ Józsefet példaképpé, és mert ez a kormány szûkítette a szabadságjogokat az új alkotmány révén.

Ha úgy érzik, hogy az antiszemitizmus miatt kellett Budapestre jönni, jól tették, hiszen mindenkire szükség van a gyûlölet visszaszorításához - mondta, majd olyan antiszemita támadásokra mondott példát, amelyek Magyarországon nem szoktak történni, másutt viszont igen.

A történelem megtanított a magyarokat arra, hogy idõben fel kell ismerni az antiszemitizmust, megtörten hajtunk fejet az áldozatok emléke elõtt, és hálát adunk istennek a magyaországi zsidó közösség megmaradása miatt - mondta Orbán Viktor. Megtanultuk, hogy az antiszemizmus nem természeti csapás, hanem emberek mûve. Az antiszemitizmus Európában és Magyarországon is emelkedik, mondta, szerinte az európai válságkezelés kudarca miatt nõ a kiábrándultság, és ez áll a dolog mögött, de világossá kell tenni, hogy ez tûrhetetlen.

Európa rosszul kezeli a válságot, de itt a magyar alkotmány

Mit rontottunk el Európában az elmúlt húsz évben? - tette fel a kérdést. Mi, magyarok, úgy gondoljuk, hogy az erõs vallási identitás jobb alapokat jelent egymás megbecsülésére, mondta Orbán Viktor, megemlítve, hogy ezt a célt szolgálja az új alkotmány.

A világot a jó és a rossz mozgatja. Amikor a jók akarata érvényesült, akkor a magyarok és zsidók békében éltek együtt, és az állam megvédte polgárait - fogalmazott Orbán Viktor. Az antiszemitizmus a keresztényeket is fenyegeti, magyarok, keresztények is követtek el súlyos bûnöket - mondta Orbán, aki a jó keresztények révén mutatna jó példát, és szerinte ezt biztosítja a Fidesz alkotmánya.

Orbán felsorolta, hogy a kereszténydemokrata kormány mit tett az antiszemitizmus ellen: bevezette a holokauszt áldozatainak emléknapját az iskolákban, megalapította a Holokauszt Emlékközpontot, állva és fejet hajtva meghallgatta a kaddist a parlamentben, amelyben a zsidótörvényeket hozták, emlékévet szervezett Raoul Wallenberg tiszteletére, betiltotta a félkatonai szervezetek mûködését és a diktatúra szimbólumait, és létrehozta a Holokauszt 2014 Emlékbizottságot. Orbán Viktor hangsúlyozta azt is, hogy a magyar alkotmány valódi védelmet, biztonságot, emberi és közösségi méltóságot ad a velünk élõ zsidóságnak és minden más kisebbségnek.

A mi nemzedékünk a szabadságharcosok nemzedéke, azért döntöttük meg a kommunizmust, hogy mindenki szabadon élhessen, nem fogjuk engedni, hogy bárkit ebben az országban emberi méltóságában megsértsenek.

Orbán megköszönte a magyar és a világ zsidóságának, akik az elmúlt években többször kiálltak a magyarok mellett, példaként többek között Tom Lapidot említette, aki a vajdasági magyarverések ellen szólalt fel. Tudjuk, hogy a gonosz diadalához az kell, hogy a jók tétlenek maradjanak, hát kérem önöket, vigyék hírül, hogy a magyarok nem tétlenek, isten hozta önöket Magyarországon! - zárta beszédét a miniszterelnök.

Feldmájer Péter Mazsihisz-elnök - aki kettõvel Orbán elõtt beszélt - azt mondta munkatársunknak, hogy Orbán beszéde egyértelmû, pozitív, és elõremutató volt, amely sokaknak megváltoztahatja a gondolkodását, bár a jobbikosokat ez sem fogja meggyõzni.

Kormánytagok tárgyaltak Lauderrel

A magyarországi zsidók azt várják Orbán Viktor kormányfõtõl, hogy tegyen határozott lépéseket, és tegye egyértelmûvé az egész magyar lakosság számára, hogy nem tûri az intoleranciát - mondta Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnöke vasárnap Budapesten, a szervezet közgyûlését megnyitó vacsora után, Orbán Viktor beszédétt megelõzõen. A WJC elnöke elmondta: "egy bizonyos parlamenti párt", a Jobbik aggasztja leginkább. "Antiszemitizmusával és a romák elleni gyûlölködésével a Jobbik besározza Magyarország jó hírét" - fogalmazott. Ronald S. Lauder megköszönte Orbán Viktornak, hogy részt vesz a WJC közgyûlésének megnyitóján, és arra kérte a magyar kormányfõt, tegyen határozott lépéseket az intolerancia elleni küzdelemben.

A WJC közgyûlését megnyitó vacsorán részt vett több kormánytag, köztük Balog Zoltán, az emberi erõforrások minisztere, Martonyi János külügyminiszter, Lázár János, a Miniszterelnökséget vezetõ államtitkár. Jelen volt mások mellett Mesterházy Attila, az MSZP elnöke, valamint Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnökök is.

A vacsora elõtt Orbán Viktor kormányfõ és a kabinet több tagja szûk körû megbeszélést folytatott Ronald S. Lauderrel, a WJC elnökével.

A WJC az MTI érdeklõdésére korábban közölte: azért tartják idei tanácskozásukat Budapesten, mert azt az üzenetet akarják közvetíteni a magyarországi zsidóságnak, hogy szolidárisak vele. A WJC véleménye szerint a közelmúltban Magyarországon és más országokban is drámaian emelkedett az antiszemita és rasszista megnyilvánulások száma, és ez aggodalmat váltott ki a zsidó emberek körében.

Link

Hozzászólások


#11 | Boda - 2013. május 06. 07:59:23
Tehetetlen duhonben sirok itt cairns-ben mert a Hazam veszelyben es en nemtok hazamenni per pillanat!!:o
Szoval ertek en mindent csak fel nem fogom ,hogy miert nem erti et mar masok is????!!!!!
Bar lehet jobb ,ha most itt vagyok,mert nem bizti,hogy tudnek uralkodni magamon.En nem egy felos tipus vagyok.
Tudnek eszmecseret folytatni nagyon sok dologrol.Semmi nem az aminek latszik itt sem.
Aki masnak etye-petye maga bele potty!!!
s_hi
#12 | Bulcsu - 2013. május 06. 10:22:14
internetfigyelo.files.wordpress.com/2013/05/orbc3a1n-kipc3a1val1.jpg
#13 | Kameleon - 2013. május 06. 11:15:01
YouTube Videó
#14 | Kore - 2013. május 06. 11:39:46
Lecsúszott a kipája? s_(
#15 | Bulcsu - 2013. május 06. 11:43:41
Gyáva volt bevállalni!
#16 | 1 hazafele - 2013. május 06. 13:00:22
Csonton belül hordja!Beépitett kipas_cicro
#17 | Perje - 2013. május 06. 13:43:38
Hiába igért zéro toleranciát a miniszterelnök, mégsem volt elég kemény a zsidóknak. Keményebb fellépést várnak tõle, de mit ? Akasztást az antiszmitizmusért? Hiába, ha egyszer Izrael eldönt valamit, abból nem enged.
A meleg német külügyér még Orbánon is túltett a benyalásban. Fõként most azután, hogy leszállították az 5. delfint is. Még a szírek elleni israeli rakétatámadást is helyesnek tartotta.
http://www.timeso...f-defense/

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.