Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

√Āllami t√°mogat√°ssal elindult a szolnoki √Ėk√∂lv√≠v√≥ Akad√©mia


A sport a t√°rsadalmi integr√°ci√≥ hat√©kony eszk√∂ze, kiv√°l√≥ lehet√Ķs√©get teremt a h√°tr√°nyos helyzet√Ľ gyerekek felz√°rk√≥z√°s√°hoz. Ez√©rt Magyarorsz√°g Korm√°nya az Orsz√°gos Roma √Ėnkorm√°nyzattal k√∂t√∂tt meg√°llapod√°s√°ban c√©lul t√Ľzte ki harmincezer roma fiatal sportprogramj√°nak t√°mogat√°s√°t. Szolnokon, az Emberi Er√Ķforr√°sok Miniszt√©rium√°nak t√°mogat√°s√°val a megye √∂k√∂lv√≠v√°s√°nak akad√©miai rendszer√©nek mintaprogramjak√©nt √∂k√∂lv√≠v√≥-oszt√°ly indul.

A J√°sz-Nagykun-Szolnok Megyei √Ėk√∂lv√≠v√≥ Akad√©mia mintaprojektj√©nek bemutat√≥j√°n Dr. Simicsk√≥ Istv√°n, az Emberi Er√Ķforr√°sok Miniszt√©rium√°nak sport√©rt √©s ifj√ļs√°g√©rt felel√Ķs √°llamtitk√°ra arr√≥l besz√©lt, hogy ezzel a kezdem√©nyez√©ssel az √©rintett fiatalok es√©lyt kapnak a gyorsabb, hat√©konyabb √©s eredm√©nyesebb t√°rsadalmi felz√°rk√≥ztat√°sra. Az √°llamtitk√°r hozz√°tette, hogy a h√°tr√°nyos helyzet√Ľeknek sokkal t√∂bb energi√°t, akaratot kell befektetni√ľk egy-egy c√©l el√©r√©s√©√©rt, √©s az √∂k√∂lv√≠v√°s, mint k√ľzd√Ķsport ebben seg√≠teni fog nekik. "Nem szabad megfeledkezni arr√≥l, hogy mindez egy szakiskol√°ban zajlik, ahol a di√°koknak szakm√°t kell elsaj√°t√≠taniuk, ez√©rt elv√°r√°s vel√ľk szemben, hogy ne csak j√≥ sportol√≥k, hanem j√≥ tanul√≥k is legyenek" - hangs√ļlyozta Dr. Simicsk√≥ Istv√°n.

Langern√© Victor Katalin, az EMMI T√°rsadalmi Felz√°rk√≥ztat√°s√©rt Felel√Ķs √Āllamtitk√°ra a Szolnok Megyei √Ėk√∂lv√≠v√≥ Akad√©mia megnyit√≥j√°n azt mondta, hogy a Nemzeti Felz√°rk√≥z√°si Strat√©gi√°t a feln√Ķttek √≠rt√°k, de a f√Ķszerepl√Ķk azok a gyerekek, akik ma itt √ľlnek. √ēk azok, akiknek m√°r karny√ļjt√°snyira van a lehet√Ķs√©g, hogy a kil√°t√°stalan szeg√©nys√©gb√Ķl a sport r√©v√©n kit√∂rjenek. A Helyettes √Āllamtitk√°r szerint mindehhez sz√ľks√©ges az is, ami egyetlen sportb√≥l, k√ľl√∂n√∂sen az √∂k√∂lv√≠v√°sb√≥l nem hi√°nyozhat, m√©ghozz√° az akarat. Az akarat, hogy t√∂bbet akarjunk el√©rni. A felz√°rk√≥z√°s pedig itt kezd√Ķdik, egy j√≥ kezdem√©nyez√©s √°ltal k√≠n√°lt lehet√Ķs√©ggel, amit meg lehet √©s meg kell ragadni, √©s kitartani mellette a pedag√≥gusok, valamint az edz√Ķk seg√≠ts√©g√©vel.

A bokszoszt√°lyban 14 roma sz√°rmaz√°s√ļ √©s h√°tr√°nyos helyzetben l√©v√Ķ tehets√©ges bokszol√≥ sportp√°lyafut√°s√°t seg√≠tik majd. Az √Ėk√∂lv√≠v√≥ Akad√©mia olyan tehets√©ges, ifj√ļ √∂k√∂lv√≠v√≥kkal kezdi meg m√Ľk√∂d√©s√©t, mint a h√©tszeres koroszt√°lyos magyar bajnok, 2012-ben feln√Ķtt ez√ľst√©rmes Nagy Kriszti√°n, a tavaly bronz√©rmes magyar bajnok Bene Gerg√Ķ √©s a 2012. √©v ifj√ļs√°gi Eur√≥pa-bajnoks√°g√°nak ez√ľst√©rmese Kalder√°s Erika. Az ut√°np√≥tl√°s-nevel√©s akad√©miai programj√°ban √©rintett roma fiatalok sikeres j√∂v√Ķk√©p√ľk kialak√≠t√°s√°hoz, √©retts√©gire val√≥ felk√©sz√ľl√©s√ľkh√∂z, ment√°lis fejleszt√©s√ľkh√∂z mentortan√°raikt√≥l egyar√°nt seg√≠ts√©get kapnak. Az akad√©miai rendszer a nemzet sportt√°rsadalm√°nak b√Ķv√≠t√©s√©t, a sportintegr√°ci√≥t seg√≠ti √©s megteremti az eredm√©nyes tov√°bbtanul√°s lehet√Ķs√©g√©t is.

A rendezv√©nyen √ľnnep√©lyes keretek k√∂z√∂tt al√°√≠rt√°k az Orsz√°gos Roma √Ėnkorm√°nyzat √©s a Magyar Testgyakorl√≥k K√∂re (MTK) k√∂z√∂tt l√©trej√∂v√Ķ egy√ľttm√Ľk√∂d√©si meg√°llapod√°st is.

(Sport√©rt √©s Ifj√ļs√°g√©rt Felel√Ķs √Āllamtitk√°rs√°g)
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | tiszazugi - 2013. mŠjus 06. 09:05:25
Ha m√°r integr√°l√≥dni nem akarnak, akkor √°llami seg√©dlettel gyilkol√≥g√©peket k√©pezzenek ki bel√Ķl√ľk.
Hamarabb agyonverik az id√Ķseket!
...de eml√©kezz√ľnk csak arra a k√∂z√©piskol√°s gyerekre akit majd agyonvert a retkes cig√°ny bokszol√≥!
A n√Ķst√©ny cig√°ny meg a szoc. otthonban irtan√° a munk√°ban megf√°radt, meg√∂regedett magyarokat!!
Sz√©p j√∂v√Ķbeni kil√°t√°sok!

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.