Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Tûzoltó, az üldözött"Diocletianus és Maximian császárok uralkodása idején üldözték a keresztényeket. Ebben az idõben a Noricum-parton Aquilius helytartó kormányzott, aki Lorchba érkezése után nagy buzgalommal látott hozzá a keresztények felkutatásához. Florianus katonái közül is elfogtak negyvenet, kiket hosszú kínzások után tömlöcbe vetettek. Florianus igazságérzete, emberségessége fellázadt Aquilius kegyetlenkedései ellen, börtönbe vetett 40 társa mellé állt, magát is kereszténynek vallva. Ezt megtudva a helytartó felszólította, hogy áldozzon az isteneknek, ezt azonban Florianus megtagadta. Ekkor kegyetlenül megkínozták, majd kínpadra feszítették. Végül megszületett az ítélet és a császár parancsára 304. május 4-én malomkõvel a nyakában az Enns folyóba vetették." - szól Szent Flórián, a tûzoltók védõszentjének legendája.
De mi a helyzet most, a 21. században? A tûzoltók jogfosztottak, szakmailag és emberileg is a végletekig megalázottak lettek. A rendszer mindent megtesz a nyilvánosság elõtti lejáratásukért, hazugságkampánnyal legitimizálták a korkedvezményes nyugdíj eltörlését. Tüzet sosem látott emberekbõl egy csapásra tûzoltó tábornokok lettek, és elemi erõvel vágtak neki az ország mentõ tûzvédelmének szétveréséhez. A tûzoltó szó tiltott lett, nincs már tûzoltómúzeum, tûzoltózenekar, de vannak katasztrófavédõk, katasztrófavédelem egységei, és lett egy olyan szervezet, amelynek nem a tûzmegelõzés, hanem a büntetés, nem a mentés, hanem a félelemkeltés és a lakosság megsarcolása a célja.
Szent Flórián napját a tûzoltók lassan már csak úgy ünnepelhetik, mint 1989 elõtt magyar ember március 15-ét. Arra ugyan csak elvétve akad példa, hogy tûzoltónapot erõbõl katasztrófavédelmi napnak merészeljék neveztetni, de a megyei igazgatóságok az elsorvasztott rendezvényeket ahogy csak tudják, eltitkolják, sokszor csak utólag számolnak be róla. Budapesten pedig három éve Szent Flórián helyett Szent György napját ünnepeltetik a tûzoltókkal.
Szent Flórián legendája így folytatódik: "A hóhér, aki bedobta megvakult, a folyó megijedt és a holttestet egy kiálló sziklára sodorta, ahol egy sas kiterjesztett, keresztet formáló szárnyakkal õrizte. Majd a szent megjelent egy asszonynak és megmutatta a helyet, ahol a holtteste található. A jelenés után az asszony befogta az igavonó állatokat, az Enns folyóhoz hajtott és megtalálta a holttestet, amit a pogánytól való félelmében szalmával és lombbal takart le. Az úton az igavonó állatok úgy kifáradtak, hogy egy lépést sem mentek tovább. Akkor az asszony fohászkodására egy forrás fakadt a földbõl, amely még ma is ad vizet. A felfrissült állatok továbbmentek, majd megálltak azon a helyen, amit a szent megjelölt. Sietve és titokban temették õt el. A sírnál számos csoda történt; gonosz szellemeket ûztek ki emberekbõl, betegek gyógyultak meg és találtak enyhülést. Mindez történt a Noricum-part közelében Lauriacumban, Diocletianus és Maximian uralkodása idején, amikor Aquilinus volt a helytartó."
Szent Flórián legendája újraéled. Azok, akik nem hódolnak be az - önjelölt - Istennek, az utcára kerülnek, azok, akik már ott vannak, vagy más eszköz nincs ellenük, civil munkájuknak ellehetetlenítésére, illetõleg milliós perre számíthatnak.
Ahogy a múlt évi Flórián napi köszöntõkben is felhívtuk a figyelmet, semmi sem tart örökké. Paul Tamás leszerelt tûzoltó dala szerint:
"Egy a szívünk, egy az álmunk,
Nem félünk és nem hátrálunk,
Mellkasunkban TÛZOLTÓ SZÍV dobog."
Lánglovagok.hu
(2013. május 4.)

Hozzászólások


#1 | soveg - 2013. május 07. 13:27:08
www.vonagabor.hu/sites/default/files/tuzolto333.JPG_.ashx_.jpg

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.