Posta Imre weboldala

Navigci

Szakmai oldal:RSS

Hrek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét
Megrendelem!!!

Telefon:
06-30/911-85-63

A könyvrõl írták...

Bejelentkezs

Felhasznlnv

JelszElfelejtetted jelszavad?
j jelsz krse

dvzlet


A MAI NAPTÓL (2013/09/22) AZ ÚJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Állami paktumot kötnének a gyógyszercégek


A gyógyszeripar együttmûködésre törekszik a kormányzattal annak érdekében, hogy a betegek a jövõben is hozzájussanak a legújabb terápiákhoz - mondta a Világgazdaságnak Jakab Zoltán, az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének új elnöke.

A lap keddi számában megjelent interjúban az elnök hangsúlyozza: Magyarországon a lakosság rossz egészségi állapota már a gazdasági fejlõdést is akadályozza. Az egészségügyi közkiadások szintje még régiós szinten is nagyon alacsony, a GDP 4 százaléka körül van, a visegrádi országok 6 százalékával szemben.

Az új elnök bízik abban, hogy sikerül a kormányzattal középtávú ágazati megállapodást kötni. Ehhez azonban elõször az ágazaton belüli érdekképviseletek közös nevezõjét kellene kialakítani. Reményei szerint még a nyár elõtt meg tudnak állapodni errõl a Magyar Gyógyszergyártók Országos Szövetségével és a Generikus Gyógyszergyártók Egyesületével.


Hasonló ágazati megállapodásra egyébként már volt példa, de az utóbbi években a cégek és a kormányzat nem tudott egyezségre jutni, és az iparág folyamatosan az üzleti tervezhetetlenségre panaszkodott.

A hasonló paktumok kötését az is nehezíti, hogy az említett gyógyszeripari szervezetek érdekei sok tekintetben eltérõek, hiszen különbözõ típusú készítményekkel, és gyakran különbözõ üzleti modellben kereskednek.

http://www.origo....oltan.html

Hozzszlsok


#1 | soveg - 2013. mjus 07. 10:04:44

Hozzszls kldse


Hozzszls kldshez be kell jelentkezni.