Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Az egykori gengszterek társadalomba való visszailleszkedését támogatja a japán rendõrség


Cégeknek nyújtott támogatásokkal tervezi elõsegíteni a japán szervezett bûnözõi csoportok, a jakuza egykori tagjainak társadalomba való visszailleszkedését a japán rendõrség - írta kedden az Aszahi Simbun japán napilap.

A japán országos rendõr-fõkapitányság egy kormányzati programon keresztül fog ösztönzést nyújtani vállalkozások számára, hogy azok alkalmazzák a korábban az alvilágban tevékenykedõ, de jó útra tért embereket. A program során az egykori jakuza-tagok foglalkoztatásának támogatása mellett az általuk okozott esetleges károk megtérítését is átvállalják a hatóságok - írta az Aszahi.

Rendõrségi statisztikák szerint 1994 óta évente 400-800 bûnözõ hagyja ott a jakuzát, ugyanakkor az egykori bûnözõket foglalkoztató cégek száma ezen idõszak alatt a felére csökkent, és az elmúlt évben mindössze öt korábbi gengszter jutott munkához segélyszervezeteknek köszönhetõen.

A hatóságok azt is közölték, hogy a 2009 és 2011 között börtönbõl szabadult 1200 jakuza-tag hatoda visszatért a szervezett bûnözésbe, miután nem talált polgári állást.

A rendõrség a tavalyi évben összesen 213 szervezett bûnözõi csoportot oszlatott fel, azonban az eddigi rehabilitációs programok sikertelensége miatt a gengszterek több mint fele azóta más bûnszervezetekhez csatlakozott.

Ugyanakkor a visszaesés megakadályozását nehezíti a rehabilitációs programokkal szembeni ellenszenv. A lakosság ugyanis elítéli a korábbi bûnözõk támogatását - közölték rendõrségi források a lappal.

Japánban a jakuza gyakorlatilag törvényileg szabályozott keretek között mûködik: a kormány hivatalosan 22 "erõszakszervezetet" tart számon, amelyek nagy része hivatalos, bejelentett irodákkal is rendelkezik.

A bûnszervezetek erõsen érintettek az építõiparban és az ingatlanpiacon, egyes sajtóhírek szerint a fukusimai sugármentesítésben és a 2011-es földrengés és cunami utáni újjáépítésben is tevékeny szerepet vállal a jakuza. Emellett a hagyományos alvilági ügyletekkel - zsarolással, "védelmi pénz" szedésével, emberkereskedelemmel, szerencsejátékkal és prostitúcióval - is foglalkoznak.
Link

Hozzászólások


#1 | tour - 2013. május 08. 10:09:50
Teljesen természetesnek kell lennie a rendõrség és a maffia összefonódásainak, ahogy itthon is és globálisan.

Jakuzák és a triádok nem bûnszervezetként indultak, de finoman szólva hatott a fekete mágia.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.