Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Romák az államfõnél: a vajdákat be kell építeni az önkormányzatokba


Ivan Ga¹paroviè szlovák államfõ hivatalában fogadta a Szlovákiai Roma Unió Pártjának képviselõit, mivel korábban levélben kérték tõle a találkozót. Azt tanácsolta nekik, hogy vállalják fel nemzetiségüket.

Néhány évvel ezelõtt Ga¹paroviè egy kijelentésében arra utaló megjegyzést tett, miszerint a romák többsége magyarnak vallja magát, ezért a felvidéki magyarok létszáma csupán 300 ezerre tehetõ.

Ga¹paroviè szerint kompromusszumra kell törekedni a roma és nem roma lakosság közti feszültségek megoldásában, úgy véli, ehhez nem csupán szlovákiai, nem is európai, hanem világszintû megoldásokat kell alkalmazni.
Kattintson és nézegessen képeket is!

"Üdvözlöm az önök kezdeményezését abban, hogy politikai párt révén igyekeznek a roma közösség érdekeit érvényre juttatni" - mondta el a köztársasági elnök a találkozót követõen. Hangsúlyozta, szerinte szükséges, hogy a romák nyíltan vállalják fel nemzetiségüket, mivel a népszámlálás eredményei alapján osztják el a nemzetiségeknek szánt támogatásokat. Ga¹paroviè szerint az együttélés pozitív példáit is prezentálni kell, mint például Szepestamásfalva (Spi¹ské Tomá¹ovce).

Franti¹ek Tanko, a roma párt elnöke megköszönte, hogy fogadta õket Ga¹paroviè, akinek adtak egy példányt a romák helyzetének megoldását célzó projektjük leírásából. Tanko egyúttal kritizálta a kormány romaügyi biztosának, Peter Polláknak a tevékenységét is, aki szerinte nem mutat érdeklõdést a párttal való kommunikációra.

A roma párt képviselõi egy innovatív roma-nemroma együttélési modellt is bemutattak, mely szerint újra bevezetnék a roma vajdák, mint a roma közösség természetes vezetõjének integrálását a helyi önkormányzati struktúrákba azokon a területeken, ahol nagyobb számú roma közösség él.

Az államfõ szerint a modell alkalmazása elõtt elõre tisztában kell lenni annak lehetséges hatásaival.

A roma párt képviselõi szeretnének találkozni a munka- és szociális ügyi miniszterrel is, valamint a kormányfõvel és a parlament elnökével, ebben közvetítésre kérték fel Ga¹parovièot, aki viszont a roma közösségekben fellépõ zavargások megakadályozását kérte tõlük, számolt be az elnöki iroda honlapján.
Link

Hozzászólások


#1 | Bulcsu - 2013. május 08. 09:07:21
Orbán: A cigányság nem probléma, hanem "rejtett erõforrás"

http://kuruc.info...z2SgLaLfJS

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.