Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Netanjahu: a zsidó emberek ma már meg tudják védeni magukat


A zsid√≥ embereknek ma m√°r van saj√°t √°llamuk √©s hadsereg√ľk, soha t√∂bb√© nem kell a megment√©s√ľket k√©rni√ľk m√°sokt√≥l - mondta Benj√°min Netanjahu izraeli korm√°nyf√Ķ kedden, amikor Sanghajban felkereste az egykori sanghaji zsid√≥ k√∂z√∂ss√©g Ohei Moshe zsinag√≥g√°j√°t, a sanghaji zsid√≥ menek√ľltek m√ļzeum√°t.

Netanjahu a n√°ci √ľld√∂z√©s el√Ķl egykor a kelet-k√≠nai metropoliszba menek√ľlt zsid√≥kra eml√©kezett √©s m√©ltatta Sanghajt, ami√©rt hetven √©vvel ezel√Ķtt befogadta √Ķket √©s mened√©ket ny√ļjtott a sz√°mukra - √≠rja a hongkongi South China Morning Post online kiad√°s√°ban. Az 1930-as √©vek kezdet√©t√Ķl t√≠zezrek √©rkeztek ide Eur√≥p√°b√≥l, v√°lasztott√°k otthonukk√° a v√°rost. "Sosem felejtj√ľk el" - mondta Netanjahu.

Sanghaj jap√°n megsz√°ll√°sa idej√©n 1943-ban k√∂r√ľlbel√ľl 20 ezer zsid√≥t k√ľl√∂n√≠tettek el egy "kijel√∂lt ter√ľletre" a v√°ros √©szaki ker√ľlet√©ben, Hungkouban. Az egy√©bk√©nt v√©dett t√∂rt√©nelmi ter√ľletk√©nt kezelt gett√≥ egyes r√©szei rehabilit√°ci√≥ra szorulnak, s a ter√ľleten, a tervek elk√©sz√≠t√©s√©ben egy√ľttm√Ľk√∂d√©s van a k√≠nai Tungcsi Egyetem √©s a Tel-Aviv Egyetem k√∂z√∂tt.

Netanjahu a tisztelet√©re adott fogad√°son k√≠nai √©s izraeli √ľzletemberek el√Ķtt Sanghajr√≥l azt mondta, K√≠na √©s a vil√°g j√∂v√Ķj√©t k√©pviseli, s hisz abban, hogy e j√∂v√Ķnek Izrael is r√©szese lesz.

- A j√∂v√Ķ azokon az orsz√°gokon √°ll, amelyek k√©pesek √∂n√°ll√≥ szellemi term√©ket el√Ķ√°ll√≠tani √©s amelyek √©len j√°rnak a meg√ļjul√°sban √©s a technol√≥giai fejleszt√©sben - hangoztatta a korm√°nyf√Ķ. Hozz√°tette, hogy b√°r Izrael nem oly nagy, mint K√≠na, hiszen 8 milli√≥ lakosa m√©g a sanghajinak is csak mintegy egyharmad√°t teszi ki, de a maga m√©ret√©hez viszony√≠tottan a vil√°gban a legt√∂bb szellemi term√©ket √°ll√≠tja el√Ķ.

Ha l√©trehozunk egy olyan partners√©get, amelyben az izraeli lelem√©nyt p√°ros√≠tjuk a k√≠nai gy√°riparral, akkor egy nyer√Ķ kombin√°ci√≥t kapunk - fogalmazott Netanjahu.

M√©diajelent√©sek szerint Netanjahu eddigi nyilv√°nos szerepl√©sei alkalm√°val Sanghajban nem besz√©lt Sz√≠ri√°r√≥l vagy a k√∂zel-keleti helyzetr√Ķl. K√∂zben viszont Pekingben - amelynek az elm√ļlt napokban vend√©ge volt Mahm√ļd Abb√°sz palesztin eln√∂k - a palesztin-izraeli p√°rbesz√©d felt√©teleinek megteremt√©s√©t s√ľrgett√©k.

Hszi Csin-ping √°llameln√∂k h√©tf√Ķn n√©gypontos javaslatot tett a palesztin k√©rd√©s rendez√©s√©re, s meger√Ķs√≠tette, hogy Peking t√°mogatja az √∂n√°ll√≥ palesztin √°llam l√©trej√∂tt√©t az 1967-es hat√°rok k√∂z√∂tt, Kelet-Jeruzs√°lem f√Ķv√°rossal.

Kedden a k√≠nai k√ľl√ľgyi sz√≥viv√Ķ kijelentette, hogy orsz√°ga √°ll√°spontja szerint le kell √°ll√≠tani a (zsid√≥) telepek √©p√≠t√©s√©t, az √°rtatlan civilek elleni er√Ķszakot √©s a G√°zai-√∂vezet elleni blok√°dot. Hua Csun-jing al√°h√ļzta, K√≠na mindig is ellenezte az Izrael √°ltal elfoglalt ter√ľleteken az izraeli telepek √©p√≠t√©s√©t, bele√©rtve Ciszjord√°ni√°t √©s Kelet-Jeruzs√°lemet.

Sz√≠ri√°val kapcsolatban egy k√©rd√©sre v√°laszolva Hua meger√Ķs√≠tette, K√≠na tov√°bbra is abban hisz, hogy kiz√°r√≥lag politikai megold√°s sz√ľlethet a v√°ls√°gra. Egyben "az √©rintett feleket" arra h√≠vta fel, hogy tarts√°k tiszteletben Sz√≠ria szuverenit√°s√°t √©s ter√ľleti integrit√°s√°t.

Benj√°min Netanjahu szerd√°n kezdi meg politikai t√°rgyal√°sait a k√≠nai f√Ķv√°rosban, ahol tal√°lkozik partner√©vel, Li Ko-csiang k√≠nai korm√°nyf√Ķvel, majd Hszi Csin-ping √°llameln√∂kkel.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | Bulcsu - 2013. mŠjus 08. 08:42:29
:D :D :D √ćgy van! V√©dekezzetek csak! Nem v√©d meg m√°r az √°rny√©khatalmatok (Istenetek). Magatokra vagytok hagyva √©s m√°r nincs kinek a h√°ta m√∂g√© b√ļjni.
Nektek befellegzett!
#2 | 1 hazafele - 2013. mŠjus 08. 09:10:08
Ha l√©trehozunk egy olyan partners√©get, amelyben az izraeli lelem√©nyt p√°ros√≠tjuk a k√≠nai gy√°riparral, akkor egy nyer√Ķ kombin√°ci√≥t kapunk - fogalmazott Netanjahu.
Ez azt hiszi hogy a kinai h√ľlye?Lelem√©nyes izraeli?
Na nek√ľnk van n√©mi tapasztalatunk....Persze Mandzsuri√°bol se v√©letlen lettek elhajtva, kicsi kinai √©szrevette, hogy milyen "lelem√©nyesek"!(de jo meccsnek l√°tsziks_kacs_kac)
#3 | tour - 2013. mŠjus 08. 10:17:31
Nem v√©letlen√ľl van az egyik gy√∂k√©r Moszkv√°ba r√°ngatva, ez meg K√≠n√°ba. Ezek csak ilyen form√°lis "diplom√°ciai k√∂r√∂k", arcmutogat√°s, nyilv√°nosan kioktatj√°k, azt√°n gyors fordult√°val r√∂p√ľlhet vissza. Csak √ļgy mint Olstein, magyar√°zkod√°sba kezdett.
#4 | jano - 2013. mŠjus 08. 11:46:37
Nekem nagyon megfelelne az is ha innen eltakarodn√°tok haza a saj√°t hadseregetekbe, meg a haz√°tokba., vagy madagaszk√°rra. Nekem szimpatikus az is hogy a moszlimok gyilkolnak le titeket.

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.