Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

A Göring Intézet pszichiátere dolgozta ki az iskolai relaxáció alapját


Na ez se s√°mli! Mint terapeuta ebb√Ķl arra k√∂vetkeztethetek, hogy Bagdy Em√Ķke is n√°ci, antiszemita √©s miegyebek! Ezek t√©nyleg j√≥l adj√°k el√Ķ! Nem menek√ľl senki, mindenkit megsz√≥l√≠tanak, √©rtintenek, hogy vegye m√°r √©szre, hogy ezt a band√°t likvi....kell!
A h√ļszas √©vekben kifejlesztett autog√©n tr√©ning Johannes Schultz nev√©hez k√∂thet√Ķ. Az erre √©p√ľl√Ķ relax√°ci√≥ √Ķszt√Ķl ker√ľl be a testnevel√©s √≥r√°kba, de az iskol√°k √∂n√°ll√≥ √≥ra keret√©ben is oktathatj√°k. Sz√ľl√Ķk mellett a Biblia Sz√∂vets√©g is ellenzi a tervet, mert √°ll√°spontjuk szerint a m√≥dszer a keleti vall√°sokban gy√∂kerezik.

A testnevel√©s √≥ra keret√©ben k√∂telez√Ķ lesz a relax√°ci√≥, m√≠g √∂n√°ll√≥ tant√°rgyk√©nt nem lesz k√∂telez√Ķ, mint ahogyan a medit√°ci√≥ sem lesz az. Az iskola azonban saj√°t hat√°sk√∂r√©ben d√∂nthet √ļgy, hogy a szabad id√Ķkeretet felhaszn√°lva √∂n√°ll√≥ tan√≥rak√©nt hirdeti meg ezeket a k√©pz√©seket, der√ľl ki az Emberi Er√Ķforr√°sok Miniszt√©riuma K√∂znevel√©s√©rt Felel√Ķs √Āllamtitk√°rs√°ga √°prilis 18-ai k√∂zlem√©ny√©b√Ķl.

„A Nemzeti alaptanterv egyik fontos fejleszt√©si ter√ľlete a testi √©s lelki eg√©szs√©gre nevel√©s, amely a korm√°nyzat √°ltal t√°mogatott teljes k√∂r√Ľ eg√©szs√©gfejleszt√Ķ programoknak is r√©sz√©t k√©pezi. E c√©lokhoz kapcsol√≥d√≥an a Testnevel√©s √©s sport m√Ľvelts√©gter√ľlet tartalm√°ban jelent meg a relax√°ci√≥ fogalma, mint az eg√©szs√©gmeg√Ķrz√©s √©s a prevenci√≥ egyik tanulhat√≥ √©s tan√≠that√≥ eszk√∂ze. A relax√°ci√≥val el√©rni k√≠v√°nt √°ltal√°nos c√©l a fesz√ľlts√©gold√°s, a stressz kezel√©s √©s az agresszi√≥ megel√Ķz√©se” – olvashat√≥ a k√∂zlem√©nyben.

√Ėnhipn√≥zis

Az alkalmazni k√≠v√°nt relax√°ci√≥s m√≥dszer, az aut√≥g√©n tr√©ning elnevez√©s az √∂nhipn√≥zisban j√°rtas Johannes Heinrich Schultz n√©met pszichi√°ter nev√©hez k√∂thet√Ķ, aki 1920-ban fejlesztette ki a m√≥dszert. A naponta h√°romszor ism√©telend√Ķ 15 perces tr√©ning alapja, hogy saj√°t er√Ķb√Ķl mer√≠tve szab√°lyozzuk testi √©s lelki m√Ľk√∂d√©seinket.

Egy szerkeszt√Ķs√©g√ľnknek levelet √≠r√≥ sz√ľl√Ķ szerint azonban agg√°lyos, hogy Schultz „a n√°ci N√©metorsz√°gban tev√©kenyen r√©szt vett a fogyat√©kosok eutan√°zi√°j√°ban √©s a diagn√≥zisai alapj√°n sz√°mos embert k√ľldtek a hal√°lba vagy koncentr√°ci√≥s t√°borokba.”

A sz√ľl√Ķ arr√≥l is besz√°molt, hogy a relax√°ci√≥t oktat√≥ pedag√≥gusok a Magyar Relax√°ci√≥s √©s Szimb√≥lumter√°pi√°s Egyes√ľlet gyorstalpal√≥ tanfolyam√°n tanulj√°k ki a szakm√°t 60 √≥ra alatt, amib√Ķl 30 √≥ra √ļgynevezett saj√°t √©lm√©ny, 30 √≥ra a m√≥dszertan.

Elfogadhatatlan

A Magyar Relax√°ci√≥s √©s Szimb√≥lumter√°pi√°s Egyes√ľlet ezzel szemben √ļgy l√°tja, „a tr√©ning hat√©konys√°g√°t az elm√©leti kutat√°sokat √©s klinikai alkalmaz√°sait bemutat√≥ publik√°ci√≥k ezrei bizony√≠tj√°k”, r√°ad√°sul „az autog√©n tr√©ning elfogadott, vil√°gszerte ismert m√≥dszer.”

Azt elismerik, hogy Schultz a n√°ci ideol√≥gi√°t szolg√°lta a G√∂ring Int√©zet igazgat√≥helyettesek√©nt – „b√°r b√≠r√≥s√°g el√Ķtt nem vont√°k felel√Ķss√©gre √©s 1945 ut√°n tov√°bb dolgozhatott klinikusk√©nt” -, azonban az egyes√ľlet elz√°rk√≥zik az ideol√≥giai vonatkoz√°sokt√≥l: „Schultz nemzetiszocialista szerepv√°llal√°s√°t a magyar relax√°ci√≥s k√∂z√∂ss√©g m√©lyen el√≠t√©li”, √°m szerint√ľk „mor√°lisan elfogadhatatlan a Schultz kor√°bbi munk√°ss√°g√°b√≥l sz√°rmaz√≥ autog√©n tr√©ninget a n√°cizmus eszm√©ivel √©s embertelens√©g√©vel √∂sszemosni.”

Bibliaellenes

√Āprilis 24-√©n a Bibliai Sz√∂vets√©g is ellenv√©lem√©ny√©nek adott hangot, mert √°ll√°spontjuk szerint a pszichotechnika val√≥j√°ban a keleti vall√°sokban gy√∂kerezik: „Meggy√Ķz√Ķd√©s√ľnk, hogy a relax√°ci√≥ k√∂zoktat√°si int√©zm√©nyekben t√∂rt√©n√Ķ k√∂telez√Ķ alkalmaz√°sa s√ļlyosan s√©rti a lelkiismereti- √©s vall√°sszabads√°got, mivel sz√°mtalan sz√ľl√Ķ, tan√°r nem szeretn√© gyermeke √©let√©nek r√©sz√©v√© tenni az autog√©n tr√©ninget, ezt a l√©nyeg√©t tekintve ezoterikus, Biblia √©s √≠gy kereszty√©nellenes gyakorlatot.” A Bibliai Sz√∂vets√©g k√∂zlem√©ny√©ben arra is felh√≠vt√°k a figyelmet, hogy Eur√≥pa bizonyos orsz√°gaiban – p√©ld√°ul N√©metorsz√°gban – az iskol√°ban tilos a hipn√≥zis alkalmaz√°sa.

Figyelemelterel√Ķ

„Hogy erre mi√©rt kell egy k√ľl√∂n tan√≥r√°t sz√°nni, ezt magam sem tudom, amikor sok tant√°rgy megn√∂vekedett tananyag mennyis√©ge miatt ezek gyakorl√°s√°ra is t√∂bb id√Ķre lenne sz√ľks√©g” – mondta el v√©lem√©ny√©t a relax√°ci√≥ tananyagba val√≥ be√©p√≠t√©s√©r√Ķl Gall√≥ Istv√°nn√©, a Pedag√≥gusok Szakszervezet√©nek eln√∂ke. Gall√≥n√© √ļgy v√©li, „megint bedobtak egy olyan t√©m√°t, amely eltereli a figyelmet a l√©nyeges k√©rd√©sekr√Ķl”.

Szerinte is agg√°lyos a 60 √≥r√°s kurzus, mert egy ilyen „gyorstalpal√≥t v√©gzett”, nem szakember „tal√°n ink√°bb ront a gyereken, √©s nem azt a c√©lt √©ri el, amit a relax√°ci√≥ igaz√°n megc√©lozna.”

„Vajon a testi-lelki ellazul√°s seg√≠ti hozz√° a gyereket, hogy az eg√©sz napos k√∂telez√Ķ iskolai jelenl√©tet elviselje?” – tette fel a k√©rd√©st Gall√≥n√© arra utalva, hogy szeptembert√Ķl a tanul√≥knak reggelt√Ķl d√©lut√°n n√©gy √≥r√°ig az iskol√°ban kell lenni√ľk.

A szakszervezeti vezet√Ķ √ļgy v√©li, a mindennapos testnevel√©s bevezet√©se mellett nem biztos, hogy sz√ľks√©g van relax√°ci√≥ra. „Az okos, j√≥kedvvel v√©gzett testmozg√°s relax√°ci√≥ n√©lk√ľl is sok mindenen √°tseg√≠theti a gyereket, testileg-lelkileg felfriss√ľlhet √©s lazulhat.”
Keret:

A pedag√≥gusok tov√°bbk√©pz√©s√©t szervez√Ķ Magyar Relax√°ci√≥s √©s Szimb√≥lumter√°pi√°s Egyes√ľlet 2010-ben akkredit√°lta az autog√©n tr√©ning pedag√≥gusok r√©sz√©re √°tdolgozott v√°ltozat√°t. Erre √©p√ľl a 2012-ben akkredit√°lt Di√°krelax k√©pz√©s, ami elm√©leti √©s gyakorlati ismereteket, valamint szuperv√≠zi√≥t tartalmaz. 2010-ben az els√Ķk√©nt akkredit√°lt szakaszt, a 30 √≥r√°s √ļgynevezett saj√°t √©lm√©ny r√©szt √©s Bagdy Em√Ķke stresszkezel√Ķ tr√©ningjeit k√∂r√ľlbel√ľl 200-an v√©gezt√©k el. Jelenleg √∂tven tan√°r j√°r tanfolyamaikra.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | 9323 - 2013. mŠjus 08. 14:47:07
Csessz√©tek meg, ennyi h√ľly√©t!!!
Hát a kereszténység az honnét indult el Isten barmai?
Nem t√Ķl√ľnk keletr√Ķl √Āzsi√°b√≥l???
J√©zus nem azt mondta, hogy "mikor im√°dkozni akarsz, menj be a te bels√Ķ szob√°dba, √©s magadban mondd el???
Ja, hogy tilos elr√©v√ľlni a papok szerint!
Gondolom, a judeokereszt√©ny mocskok m√©lyen el√≠t√©lik a 3 m√°gus kir√°ly l√°togat√°s√°t is J√©zusn√°l. Mert bizony azok is r√©v√ľltek, vagy medit√°ltak, √©s ezzel gonosz praktik√°kat folytattak.

De "okos" h√ļz√°s ez a cionist√°k r√©sz√©r√Ķl, mert ami k√∂telez√Ķ, azt megut√°ltatj√°k a gyerekekkel, √≠gy a j√≥tev√Ķ relax√°ci√≥t, medit√°ci√≥t is.
Ha az elvetem√ľlt "hipnotiz√Ķr tan√°r" m√©g pozit√≠v gondolkod√°sra is oktatn√° m√©ly gonoszs√°g√°b√≥l kifoly√≥lag, m√©g t√ľntet√©st is szervezn√©nek ezek a judeokereszt√©ny mocskok az iskola el√©.
Igaz?
Nehogy már jól érezzék magukat a gyerekek.

Persze ez a porosz st√≠lus√ļ, padban √ľl√Ķs- √∂r√∂kk√© versenyeztet√Ķs szars√°g am√ļgy sem √©r semmit. Ez t√©nyleg csak k√≠nz√°sra alkalmas, meg a stressz √©s idegbetegs√©g begy√Ľjt√©s√©re j√≥. A sok felesleges baroms√°gt√≥l, √©lethez soha nem kell√Ķ dologt√≥l agy f@szt lehet am√ļgy is kapni.
ehhh
#2 | manga - 2013. mŠjus 08. 16:21:41
Nah, j√≥ nagy baroms√°g, ...www.cosgan.de/images/midi/frech/a040.gif tal√°n , mert 20 perc gyakorl√°s fel√©r 2 √≥ra alv√°ssal?...s mert, a m√≥dszer rendszeres gyakorl√°s√°nak eredm√©nyek√©ppen r√∂videbb id√Ķ alatt m√©lyebben √©s nyugodtabban pihen√ľnk, n√Ķ a fizikai t√Ľr√Ķk√©pess√©g√ľnk, a pszich√©s fesz√ľlts√©gt√Ľr√©s√ľnk, fokoz√≥dik a teljes√≠tm√©ny, fejl√Ķdik az √∂nismeret√ľnk......, m√°r vil√°gos ugye??...√©vek √≥ta a vipassana medit√°ci√≥t alkalmazz√°k t√∂bb orsz√°gban a b√∂rt√∂n√∂kben is!!.. http://www.tibet....-bortonben...
http://www.relaxa...relaxacio/

http://www.jozsef...anganyag-3
#3 | Perje - 2013. mŠjus 08. 16:39:06
Nem mindegy nekik, ha j√≥ √©s haszn√°lhat√≥? √Čn kipr√≥b√°ltam ezt √©s bev√°lt. Az a bajuk ezzel, hogy ha elterjed, nem lehet minden kis bels√Ķ fesz√ľlts√©gre bedrogoztatni az embereket. A gy√≥gyszerlobby keze lehet ennek ellenz√©s√©ben is.
#4 | postaimre - 2013. mŠjus 08. 16:51:11
Manga, ha a medit√°ci√≥ az, akkor ez is az, ugyanis ez az "el√Ķszob√°ja".

M√°sr√≥l van itt sz√≥! A nyugalom, illetve a tettetett nyugalom megzavar√°s√°ta √©s az "intellekt√ľelek" k√∂zep√©be haj√≠tanak be egy b√ľd√∂s kaf√°nt. Borzolj√°k a ked√©lyeket √©s nem mellesleg, de v√©dekez√°sre k√©szet√©s k√∂zben az√©rt sok egy√©b is kider√ľlhet.

Nem mellesleg autog√©n tr√©ner, relax terapeuta is vagymuk √©s az egyes√ľlet tagja is val√©k, m√≠g akt√≠van praktiz√°ltam √©s persze m√°r akkor "n√°ci tanokat" sz√≠vtam magamba a Schultz m√≥dszerrel. Akkor tettek "agymosott√°" √©s persze amit az√≥ta nm k√∂vettem el, az nem is √©n voltam, hanem a bel√©m programozott G√∂ring-Goebbels-tanok...! Na, micsoda kiskapu, csak b√ļjhatok rajta. s_kukk
#5 | kincses - 2013. mŠjus 08. 18:01:54
Imre, a gondolatfutamodhoz a Moebius szalag kutyaf√ľle. Nekem am√ļgy Bagdy Em√∂ke bej√∂n, mert nem nyavalyog, hanem megold√°sokat keres √©s tal√°l!
#6 | manga - 2013. mŠjus 08. 19:03:41
Bagdy Em√Ķke: Pszichofitnessz

http://www.youtub...NfB0Zi9AN0
#7 | manga - 2013. mŠjus 08. 19:11:11
Az ellazul√°sra p√°r m√≥dszer egy Kung-fu mestert√Ķl:

http://www.youtub...Zq9-LN08RM
Az ellazul√°s ------>a kincst√°r kincse, a medit√°ci√≥ nagyon eg√©szs√©ges, amikor legink√°bb nincs r√° id√Ķd, akkor csin√°ld s_beee, zen√©vel m√©g ink√°bb felgyors√ļl az ellazul√°s folyamata:

http://www.youtub...6pYyRtd0Vw
#8 | satu - 2013. mŠjus 08. 20:33:08
Itt egy p√°r √≠r√°s Em√Ķk√©t√Ķl:
http://data.hu/ge...664/cc.rar
#9 | lovagina - 2013. mŠjus 08. 20:49:17
A testnevelés órát már így is elsinkófálják más, fontosabbnak vélt tantárgyak "javára".

A fesz√ľlts√©g a stressz √©s az agresszi√≥ val√≥ban elharap√≥zott a vil√°gban √©s ha mi√©rtj√©t keress√ľk, m√°r is helyben vagyunk.Mutogassak ujjal? -Az m√°r izgat√°s?

√Čvek √≥ta mondom, hogy elk√©lne egy ****szoba. A helyzet csak annyiban v√°ltozott, hogy most m√°r nem el√©g egy, minden sarokra k√©ne. A trafikok helyett ink√°bb ezt kellene futtatni!

Forrong a f√∂ld, bel√ľl √©s fel√ľl.A kit√∂r√©sg√°tl√≥ (medit√°ci√≥) m√°r nem akad√°lyozhatja meg a robban√°st.
#10 | tour - 2013. mŠjus 08. 21:25:14
Megint ez a sok egybees√©s, t√∂ri √©retts√©gi, ahol tan√°rt, di√°kot az agyv√©rz√©s ker√ľlget. Most m√°r hivatkoz√°si alapk√©nt √Ķk fogj√°k k√©rni, hogy bevezess√©k, mint vmi agyhalott cs√≥ringerek, hogy az " biza nem √°rtana" sok idegess√©g k√∂zepette.
Olyan szellemi harc megy, jelenleg m√©g f√ļjj√°k az orrukat rendesen!
Sajnos pont ez a r√©teg k√©ptelen a gondolkod√°sra v. azt fejleszteni, megtanulni. Amit "tanulnak" az egyetemen azt adj√°k tov√°bb. H√°nyszor hallottam "nem √©r√ľnk v√©gig a tananyaggal, haladni kell, magold be". Tapasztalatom szerint a 12-b√Ķl az els√Ķ 4 √©v volt hasznos, a marad√©kot meg majd leverem a rohadt zsidr√°k band√°n!

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.