Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

A Göring Intézet pszichiátere dolgozta ki az iskolai relaxáció alapját


Na ez se s√°mli! Mint terapeuta ebb√Ķl arra k√∂vetkeztethetek, hogy Bagdy Em√Ķke is n√°ci, antiszemita √©s miegyebek! Ezek t√©nyleg j√≥l adj√°k el√Ķ! Nem menek√ľl senki, mindenkit megsz√≥l√≠tanak, √©rtintenek, hogy vegye m√°r √©szre, hogy ezt a band√°t likvi....kell!
A h√ļszas √©vekben kifejlesztett autog√©n tr√©ning Johannes Schultz nev√©hez k√∂thet√Ķ. Az erre √©p√ľl√Ķ relax√°ci√≥ √Ķszt√Ķl ker√ľl be a testnevel√©s √≥r√°kba, de az iskol√°k √∂n√°ll√≥ √≥ra keret√©ben is oktathatj√°k. Sz√ľl√Ķk mellett a Biblia Sz√∂vets√©g is ellenzi a tervet, mert √°ll√°spontjuk szerint a m√≥dszer a keleti vall√°sokban gy√∂kerezik.

A testnevel√©s √≥ra keret√©ben k√∂telez√Ķ lesz a relax√°ci√≥, m√≠g √∂n√°ll√≥ tant√°rgyk√©nt nem lesz k√∂telez√Ķ, mint ahogyan a medit√°ci√≥ sem lesz az. Az iskola azonban saj√°t hat√°sk√∂r√©ben d√∂nthet √ļgy, hogy a szabad id√Ķkeretet felhaszn√°lva √∂n√°ll√≥ tan√≥rak√©nt hirdeti meg ezeket a k√©pz√©seket, der√ľl ki az Emberi Er√Ķforr√°sok Miniszt√©riuma K√∂znevel√©s√©rt Felel√Ķs √Āllamtitk√°rs√°ga √°prilis 18-ai k√∂zlem√©ny√©b√Ķl.

„A Nemzeti alaptanterv egyik fontos fejleszt√©si ter√ľlete a testi √©s lelki eg√©szs√©gre nevel√©s, amely a korm√°nyzat √°ltal t√°mogatott teljes k√∂r√Ľ eg√©szs√©gfejleszt√Ķ programoknak is r√©sz√©t k√©pezi. E c√©lokhoz kapcsol√≥d√≥an a Testnevel√©s √©s sport m√Ľvelts√©gter√ľlet tartalm√°ban jelent meg a relax√°ci√≥ fogalma, mint az eg√©szs√©gmeg√Ķrz√©s √©s a prevenci√≥ egyik tanulhat√≥ √©s tan√≠that√≥ eszk√∂ze. A relax√°ci√≥val el√©rni k√≠v√°nt √°ltal√°nos c√©l a fesz√ľlts√©gold√°s, a stressz kezel√©s √©s az agresszi√≥ megel√Ķz√©se” – olvashat√≥ a k√∂zlem√©nyben.

√Ėnhipn√≥zis

Az alkalmazni k√≠v√°nt relax√°ci√≥s m√≥dszer, az aut√≥g√©n tr√©ning elnevez√©s az √∂nhipn√≥zisban j√°rtas Johannes Heinrich Schultz n√©met pszichi√°ter nev√©hez k√∂thet√Ķ, aki 1920-ban fejlesztette ki a m√≥dszert. A naponta h√°romszor ism√©telend√Ķ 15 perces tr√©ning alapja, hogy saj√°t er√Ķb√Ķl mer√≠tve szab√°lyozzuk testi √©s lelki m√Ľk√∂d√©seinket.

Egy szerkeszt√Ķs√©g√ľnknek levelet √≠r√≥ sz√ľl√Ķ szerint azonban agg√°lyos, hogy Schultz „a n√°ci N√©metorsz√°gban tev√©kenyen r√©szt vett a fogyat√©kosok eutan√°zi√°j√°ban √©s a diagn√≥zisai alapj√°n sz√°mos embert k√ľldtek a hal√°lba vagy koncentr√°ci√≥s t√°borokba.”

A sz√ľl√Ķ arr√≥l is besz√°molt, hogy a relax√°ci√≥t oktat√≥ pedag√≥gusok a Magyar Relax√°ci√≥s √©s Szimb√≥lumter√°pi√°s Egyes√ľlet gyorstalpal√≥ tanfolyam√°n tanulj√°k ki a szakm√°t 60 √≥ra alatt, amib√Ķl 30 √≥ra √ļgynevezett saj√°t √©lm√©ny, 30 √≥ra a m√≥dszertan.

Elfogadhatatlan

A Magyar Relax√°ci√≥s √©s Szimb√≥lumter√°pi√°s Egyes√ľlet ezzel szemben √ļgy l√°tja, „a tr√©ning hat√©konys√°g√°t az elm√©leti kutat√°sokat √©s klinikai alkalmaz√°sait bemutat√≥ publik√°ci√≥k ezrei bizony√≠tj√°k”, r√°ad√°sul „az autog√©n tr√©ning elfogadott, vil√°gszerte ismert m√≥dszer.”

Azt elismerik, hogy Schultz a n√°ci ideol√≥gi√°t szolg√°lta a G√∂ring Int√©zet igazgat√≥helyettesek√©nt – „b√°r b√≠r√≥s√°g el√Ķtt nem vont√°k felel√Ķss√©gre √©s 1945 ut√°n tov√°bb dolgozhatott klinikusk√©nt” -, azonban az egyes√ľlet elz√°rk√≥zik az ideol√≥giai vonatkoz√°sokt√≥l: „Schultz nemzetiszocialista szerepv√°llal√°s√°t a magyar relax√°ci√≥s k√∂z√∂ss√©g m√©lyen el√≠t√©li”, √°m szerint√ľk „mor√°lisan elfogadhatatlan a Schultz kor√°bbi munk√°ss√°g√°b√≥l sz√°rmaz√≥ autog√©n tr√©ninget a n√°cizmus eszm√©ivel √©s embertelens√©g√©vel √∂sszemosni.”

Bibliaellenes

√Āprilis 24-√©n a Bibliai Sz√∂vets√©g is ellenv√©lem√©ny√©nek adott hangot, mert √°ll√°spontjuk szerint a pszichotechnika val√≥j√°ban a keleti vall√°sokban gy√∂kerezik: „Meggy√Ķz√Ķd√©s√ľnk, hogy a relax√°ci√≥ k√∂zoktat√°si int√©zm√©nyekben t√∂rt√©n√Ķ k√∂telez√Ķ alkalmaz√°sa s√ļlyosan s√©rti a lelkiismereti- √©s vall√°sszabads√°got, mivel sz√°mtalan sz√ľl√Ķ, tan√°r nem szeretn√© gyermeke √©let√©nek r√©sz√©v√© tenni az autog√©n tr√©ninget, ezt a l√©nyeg√©t tekintve ezoterikus, Biblia √©s √≠gy kereszty√©nellenes gyakorlatot.” A Bibliai Sz√∂vets√©g k√∂zlem√©ny√©ben arra is felh√≠vt√°k a figyelmet, hogy Eur√≥pa bizonyos orsz√°gaiban – p√©ld√°ul N√©metorsz√°gban – az iskol√°ban tilos a hipn√≥zis alkalmaz√°sa.

Figyelemelterel√Ķ

„Hogy erre mi√©rt kell egy k√ľl√∂n tan√≥r√°t sz√°nni, ezt magam sem tudom, amikor sok tant√°rgy megn√∂vekedett tananyag mennyis√©ge miatt ezek gyakorl√°s√°ra is t√∂bb id√Ķre lenne sz√ľks√©g” – mondta el v√©lem√©ny√©t a relax√°ci√≥ tananyagba val√≥ be√©p√≠t√©s√©r√Ķl Gall√≥ Istv√°nn√©, a Pedag√≥gusok Szakszervezet√©nek eln√∂ke. Gall√≥n√© √ļgy v√©li, „megint bedobtak egy olyan t√©m√°t, amely eltereli a figyelmet a l√©nyeges k√©rd√©sekr√Ķl”.

Szerinte is agg√°lyos a 60 √≥r√°s kurzus, mert egy ilyen „gyorstalpal√≥t v√©gzett”, nem szakember „tal√°n ink√°bb ront a gyereken, √©s nem azt a c√©lt √©ri el, amit a relax√°ci√≥ igaz√°n megc√©lozna.”

„Vajon a testi-lelki ellazul√°s seg√≠ti hozz√° a gyereket, hogy az eg√©sz napos k√∂telez√Ķ iskolai jelenl√©tet elviselje?” – tette fel a k√©rd√©st Gall√≥n√© arra utalva, hogy szeptembert√Ķl a tanul√≥knak reggelt√Ķl d√©lut√°n n√©gy √≥r√°ig az iskol√°ban kell lenni√ľk.

A szakszervezeti vezet√Ķ √ļgy v√©li, a mindennapos testnevel√©s bevezet√©se mellett nem biztos, hogy sz√ľks√©g van relax√°ci√≥ra. „Az okos, j√≥kedvvel v√©gzett testmozg√°s relax√°ci√≥ n√©lk√ľl is sok mindenen √°tseg√≠theti a gyereket, testileg-lelkileg felfriss√ľlhet √©s lazulhat.”
Keret:

A pedag√≥gusok tov√°bbk√©pz√©s√©t szervez√Ķ Magyar Relax√°ci√≥s √©s Szimb√≥lumter√°pi√°s Egyes√ľlet 2010-ben akkredit√°lta az autog√©n tr√©ning pedag√≥gusok r√©sz√©re √°tdolgozott v√°ltozat√°t. Erre √©p√ľl a 2012-ben akkredit√°lt Di√°krelax k√©pz√©s, ami elm√©leti √©s gyakorlati ismereteket, valamint szuperv√≠zi√≥t tartalmaz. 2010-ben az els√Ķk√©nt akkredit√°lt szakaszt, a 30 √≥r√°s √ļgynevezett saj√°t √©lm√©ny r√©szt √©s Bagdy Em√Ķke stresszkezel√Ķ tr√©ningjeit k√∂r√ľlbel√ľl 200-an v√©gezt√©k el. Jelenleg √∂tven tan√°r j√°r tanfolyamaikra.
Link

HozzŠszůlŠsok


#11 | porcica - 2013. mŠjus 09. 07:48:44
Nekem az jutott eszembe, hogy mi van akkor, ha ez az autog√©n tr√©ning nem m√°s, mint egy j√≥ alap a birkaprogramoz√°shoz? Mert lehets√©ges, hogy eleinte nem t√∂bb relax√°ci√≥n√°l, de k√©s√Ķbb lehet, hogy majd alkalmaznak olyan eszk√∂z√∂ket, amivel a megnyitott, ellazult elm√©t k√∂nnyebben lehet befoly√°solni.
Hiszen nem lehet elég korán elkezdeni lerombolni az egészséges tudatot.
Szerintem meg a sok ajv√©kol√°s a relax√°ci√≥s gyakorlat bevezet√©se ellen nem t√∂bb, mint porhint√©s, hiszen olyasmiket is el kell mondani, amit esetleg a begyepesedett lakoss√°g mondhatna, √≠gy elej√©t kell venni a sz√ľl√Ķk fel√Ķl j√∂v√Ķ t√°mad√°soknak. Persze a val√≥s√°gban a bevezet√Ķk k√∂z√ľl senkit nem √©rdekel m√°sok v√©lem√©nye, mert szerintem √Ķk is parancsot teljes√≠tenek.
#12 | keepfargo - 2013. mŠjus 10. 22:10:42
Nem akarj√°k megv√°rni, amig a n√©p mag√°t√≥l r√°√©rez a medit√°cio √≠z√©re, meg a t√∂bbi "keleti iz√©re", mert az a jujdej√≥kereszt√©nyi agymos√°s hal√°l√°t jelenthetn√©. Most k√≠s√©rleteznek; fel akarjak becs√ľlni, mennyire t√©r esz√©re a birka att√≥l, hogy a medit√°ci√≥, de el√∂bb a vesz√©lytelenebbnek t√ľn√∂ relax√°ci√≥ r√©v√©n k√∂zelebb ker√ľlhet igazi √∂nmag√°hoz, √©s esetleg r√°j√∂n, hogy van isteni intu√≠ci√≥ benne is, nem csup√°n egy programozott biorobot, ami eddig volt. Amig ez a folyamat csak nagyobb ny√≠lts√°got, szellemi √©s lelki rugalmass√°got ( de ezzel tov√°bbra is programozhat√≥s√°got ) jelent, addig nincs baj. A baj ott kezd√∂dik, ahol az eddig mindent beszopott birka egyszercsak azt mondja hogy az ir√°s, meg a tud√≥i, elmehetnek a p.....ba r√°k√°szni, neki ez a "keleti ak√°rmi" jobban tetszik; ha m√°s√©rt nem, az√©rt, mert ez nem egy felett√©bb gyan√ļs k√∂nyvb√∂l kioll√≥zott, elferditett mese - ez val√≥s, √©s val√≥s√°gosak az eredm√©nyei, meg az √©rt√©kei.
A medit√°ci√≥ el√°rulhatja azt a titkot is, hogy mindenki egyed√ľl - klerik√°lis, fizetett seg√≠t√∂ √©s manipul√°tor n√©lk√ľl is - eljuthat a maga istens√©g√©hez, vagy uram bocs√°¬ī, istenis√©g√©hez is. Ezt m√°r nem venn√©k sz√≠vesen a programoz√≥k.
Mi√©rt is volt mind√≠g baja az egyh√°znak a kereszt√©ny misztikusokkal is - tal√°n csak nem az√©rt, mert eljutottak egy √∂n√°ll√≥ l√°t√°sm√≥dhoz, az Isten√ľkkel megteremtett szem√©lyes kapcsolat r√©v√©n, ami t√∂bb esetben azt jelentette, hogy felfedezt√©k √∂nmagukban az Istent, akire eddig csak a kl√©rusnak volt monop√≥liuma? Tal√°ltak egy saj√°t programot, ahelyett, ami hivatalosan elfogadott volt? Na, nehogy m√°¬ī!

Ne b√°ntsd a magyart, mert ha nem tal√°l m√°s kiutat, neki√ľl medit√°lni, s akkor csak id√∂ k√©rd√©se, mikor cs√ļszik ki v√©gleg a kapzsi, horgas k√∂rmeid k√∂z√ľl, vil√°g v√©rszop√≥ja, aljas programk√©sz√≠t√∂...Cion b√∂lcse & "modern p√©nzember"...(!?!)

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.