Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

EllehetetlenĂ­ti Nagy-Britannia a „haszontalan” bevándorlĂłkat


A bevándorlás korlátok közé szorítása az egyik fõ eleme a brit kormány szerdán ismertetett új törvényalkotási programjának.

A történelmi hagyományoknak megfelelõen II. Erzsébet királynõ beszédével kezdõdött szerdán az idei hivatalos brit parlamenti évad. A 87 esztendõs uralkodó, akinek kezébe adja a kormány a következõ törvényalkotási évre szóló programot, a Lordok Házában összesen 15 törvényjavaslatot ismertetett.

Ezek közül a legnagyobb figyelem a bevándorlással kapcsolatos kormányzati terveket övezi, különös tekintettel arra, hogy a múlt héten megtartott részleges angliai és walesi helyhatósági választásokon korábbi eredményeihez képest átütõ sikert ért el a legnagyobb brit EU- és bevándorlásellenes politikai erõ, az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártja (UKIP), amelynek elsõdleges célkitûzése Nagy-Britannia kivonulása az Európai Unióból.

A királynõ a kilencperces szerdai programismertetõ beszédben csak annyit mondott, hogy a tervezett szigorítások célja azok számára vonzóvá tenni Nagy-Britanniát, akik hozzájárulnak a brit gazdasághoz, és távol tartani azokat, akik nem járulnak hozzá.

A program eddig ismertté vált elemeinek közös jellemzõje, hogy megnehezítik az illegálisnak minõsülõ bevándorlók nagy-britanniai életvitelét. Az indítványok között szerepel például, hogy bizonytalan státusú külföldiek nem szerezhetnének brit gépjármû-vezetõi jogosítványt. Ennek különös jelentõsége van az országban, ahol nincs személyi igazolvány, és az útlevél mellett a jogosítvány számít az elsõdleges személyazonosító okmánynak. Emellett a kormány tervei alapján az ingatlanaikat külföldi bérlõknek kiadó lakástulajdonosok a bérleti szerzõdés megkötése elõtt kötelesek lesznek ellenõrizni, hogy bérlõjük törvényesen tartózkodik-e Nagy-Britanniában. A szigorítási javaslatok között szerepel az illegális bevándorlókat alkalmazó brit vállalatok pénzbírságának jelentõs megemelése is.

Az utóbbi hónapokban a kormányzó Konzervatív Párt és az ellenzéki Munkáspárt vezetõ politikusai részérõl egyaránt elhangzottak olyan nyilatkozatok, hogy az uniós társállamokból érkezõk szabad nagy-britanniai munkavállalásának teljes rendszerét szintén általános felülvizsgálatnak kell alávetni.

NemrĂ©giben kĂ©t tekintĂ©lyes brit parlamenti kĂ©pviselõ, Frank Field, a Munkáspárt veterán politikusa Ă©s Nicholas Soames, a KonzervatĂ­v Párt alsĂłházi kĂ©pviselõje – Sir Winston Churchill nĂ©hai miniszterelnök unokája – a The Daily Telegraph cĂ­mĂ» vezetõ konzervatĂ­v napilapban megjelentetett közös cikkĂ©ben felvetette: meg kell vizsgálni annak lehetõsĂ©gĂ©t, hogy az uniĂłs tagállamok saját hatáskörĂĽkben korlátozhassák az EU-jogszabályok által jelenleg garantált szabad munkaerõ-áramlást nagy munkanĂ©lkĂĽlisĂ©ggel jellemzett idõszakokban.
Link

Hozzászólások


Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.