Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét
Megrendelem!!!

Telefon:
06-30/911-85-63

A könyvről írták...

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTÓL (2013/09/22) AZ ÚJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Négy ártatlan ember


"Egyszerűen hülyeség, hogy én pénzt kaptam Portik Tamástól, hiszen nem volt a barátom, sem fedett kapcsolatom" - mondta Chilkó Ferenc, a BRFK egykori életvédelmis főnyomozója annak okán, hogy a Prisztás-gyilkosság keddi tárgyalásán a kettes számú, védett tanú, K. Györgyi azt állította, hogy rendszeresen bejárt a Művészinas vendéglőbe Portik Tamáshoz, és fent volt azon a fizetési listán, amely alapján a maffiózó többek között rendőröket korrumpált havonta.

privatkopo.peninda.com/Pictures/negyartatlan_ch.jpg


Az ex-zsaru azt mondta, 1996 tavaszáig szolgált rendőrként, utána viszont már csak a rendőrtiszti főiskolán tanított. Így a fővárosi leszámolás-sorozat nyomozásában - amely Prisztás József 1996. november 1-i megölésével kezdődött -, nem vett részt. Chilkó azt mondta, sok mindenkivel jóban volt az éjszakai életben, ismerte az egész energolos-conti caros bandát, Radnai Lászlót, Drobilich Gábort és a többieket, de Portikkal nem álltak semmilyen viszonyban. Igaz, egyszer a margitszigeti Thermal szállodában, Radnaiék társaságában szembe jött vele Portik Tamás és köszöntek egymásnak, máskor nem találkoztak. Még egy esetet elmondott a jelenleg magánnyomozóként dolgozó Chilkó, amikor 2-3 éve egy ismert üzletember megkereste, hogy össze tudná-e hozni barátját, Portik Tamást egy magas rangú rendőri vezetővel. Ezt Chilkó megpróbálta, de a magas rangú vezető azt mondta, hogy nem kíváncsi Portik Tamásra.

privatkopo.peninda.com/Pictures/negyartatlan_do.jpg


Egyelőre nem indul vizsgálat a Portik Tamás által állítólag lefizetett rendőrök ügyében. Az ügyészség és az Országos Rendőr-főkapitányság is a bírósági jegyzőkönyvekre vár. Egy védett tanú beszélt arról a keddi tárgyaláson, hogy az olajbűnözőtől pénzt kaptak a 90-es évek leszámolásait vizsgáló magas beosztású rendőrök. Az egyik megnevezett volt rendőr - Doszpot Péter - visszautasította az állításokat.

Nemcsak lefizetett újságírókról, hanem korrumpált rendőrökről is vallottak a tanúk a Prisztás-gyilkosság második tárgyalási napján. A koronatanú, Radnai László szerint az ügy elsőrendű vádlottja Portik Tamás 1999 vége felé tőle kért segítséget: az ő rendőri kapcsolatait próbálta felhasználni, hogy információt szerezzen a Seres elleni merényletről.

"Tamás annyit kért, hogy próbáljam meg valahonnan megtudni, hogy a Seres-féle gépkocsiról leesett robbanóanyagon azonosították-e az elkövetőnek az ujjlenyomatát" - vallotta Radnai.

De Portiknak saját rendőrségi kapcsolatai is voltak - ezt már az egyik különösen védett tanú, Portik egykori bizalmasa állította a Fővárosi Törvényszéken. A tanút zárt láncú videórendszeren keresztül hallgatta ki a bíróság, így felvétel sem készülhetett róla.

A tanú azt mondta, Chilkó Ferenc a BRFK életvédelmi alosztályának egykori vezetője havonta kapott pénzt Portiktól. Említést tett a Chilkót váltó egykori sztárrendőrről, Doszpot Péterről is, akit szerinte alkalmanként szintén lefizetett az olajbűnöző. Doszpot ezt cáfolja.

"Nem is szeretnék róla nyilatkozni, mert akkora idiotizmus, hogy nincs miről beszélni. Nem tudom ki ez a védett tanú, de egy idióta. Pont" - fogalmazott az egykori rendőri vezető.

A Hír Tv megkereste az ügyészséget is amiatt, hogy indítanak-e vizsgálatot az ügyben, adásukig azonban nem kaptak választ. Az országos rendőrfőkapitány pedig a bírósági jegyzőkönyvre vár.

privatkopo.peninda.com/Pictures/negyartatlan_ju.jpg


Kikéri maga és kollégái nevében Juszt László újságíró Radnai László azon állítását, miszerint ő bármit is elfogadott volna a bűnözőktől annak fejében, hogy bárkit jó színben tüntessen fel. A hvg.hu múlt csütörtökön még név nélkül számolt be arról, hogy Radnai László rendőrségen tett vallomásában azt állította: Portik Tamásék két ismert újságírót pénzeltek, hogy tudósításaikban kedvezőbb színben tűnjenek fel. A Portik-per keddi tárgyalásán a bíró már a konkrét személyekre kérdezett rá Radnainál, aki megerősítette, hogy Juszt Lászlóról és Fekete Gy. Attiláról, a Népszabadság bűnügyi újságírójáról van szó.

"Az elmúlt másfél évtizedben - amióta 1999. június elsején kirúgattak a Magyar Televízióból - számtalan lejárató akcióban volt részem. Volt, hogy pert nyertem, volt, hogy nem tudtam megvédeni magam. Arra nem gondoltam, hogy 14 évvel később egy 12 évre ítélt bűnözővel szemben kell megvédenem a becsületem, aki - nem mellesleg - a bíróságon mondta jegyzőkönyvbe, hogy lefizetett tanúkat" - írta közleményében Juszt László. Az újságíró azt írta, sem Portikot, sem Radnait nem ismerte abban az időben, amikor kollégáival a Kriminálist készítette. Hozzátette, hogy az olajos" riportokat a terepen nem ő, hanem a kollegái készítették. "Én a stúdióban mintegy 20 olyan beszélgetést vezettem a különböző rendőri-, vám-, és pénzügyi vezetőkkel, amelyekben azt kértem számon, hogy miért nem szüntetik már meg a visszaélésre lehetőséget adó jogszabályokat. Mindez visszanézhető az MTV archívumában" - írta Juszt, aki a támadást mind egykori kollegái, mind a saját nevében kikéri magának.

privatkopo.peninda.com/Pictures/negyartatlan_fe.jpg


A másik megvádolt újságíró, a Népszabadság munkatársa, Fekete Gy. Attila az Indexnek korábban "nettó hazugságnak" nevezte, hogy találkozásaik alkalmával valaha pénzt kapott volna Portiktól, vagy pénzt ajánlottak volna neki. A Népszabadság megbízott főszerkesztője közleményben állt ki munkatársa mellett, a "szerkesztőség birtokában lévő tények alapján" Fekete Gy. Attila befeketítését célzó akciónak minősítve a Radnai vallomásában szereplő állításokat.

A Privát Kopó érdeklődéssel várja további ártatlanok felbukkanását a Portik-ügyben.

(pestisracok.hu, mno.hu, index.hu)
http://www.privat...gyartatlan

Hozzászólások


#1 | Kameleon - 2013. május 23. 20:25:28
PRISZTÁS MILLIÁRDJAI UTÁN KUTAT A VÁLLALKOZÓ LÁNYA

Miután a csaknem 2,7 milliárd forintos örökségéből jóformán kiforgatták, Prisztás Ágnes újra nekifut, hogy visszaszerezze az 1996. november 1-jén meggyilkolt édesapja, Prisztás József vagyonát - értesült a PestiSrácok.hu. A vállalkozó elleni merénylet múlt héten kezdődött büntetőperén kedden vallomást tevő nő azt állította, hogy édesapja élettársa és a mögötte állók vették rá, hogy tizennyolc évesen lemondjon a tetemes összegről.

SZENVEDI ZOLTÁN - PestiSrácok.hu

Igaz, még csak mostanában kezdett újra nekifutni Prisztás Ágnes, hogy visszaszerezze meggyilkolt édesapja tetemes vagyonát, nem kétséges, hogy ebben a Portik elleni nyomozás csillantotta fel az utolsó reményt. Mivel a csaknem 2,7 milliárd forintra becsült vagyontól már 14 éve megfosztották, a nő a Prisztás-gyilkosság miatt indult büntetőper keddi tárgyalásán azt állította, hogy azt édesapja élettársa és a mögötte állók tették vele.

MÉG MINDIG FÁJ APJA ELVESZTÉSE

A keddi tárgyaláson Prisztás Ágnes elmondta, hogy nem élt együtt édesapjával, de éppen halála előtt vette fel a kapcsolatot vele újra, mert megszületett a gyermeke. Megbeszélték, hogy találkoznak, de egy ismerőse azzal hívta fel, hogy édesapját meggyilkolták. Az őszintén megrendült nő mindezt sírva mondta el a bíróságon. Prisztás Ágnes nem tudott beszámolni édesapja konfliktusairól, így meggyilkolásának körülményeiről sem.

HIÉNÁK HORDTÁK SZÉT A VAGYONT

Az óriási hagyaték közül azonban azonnal megjelentek a hiénák. Prisztás Ágnes elmondása szerint édesapja élettársához, Mag Judithoz került a vagyon 99 százaléka, neki pedig 1 százalék jutott. A tanú szerint az élettárs az enyhén szólva is kedvezőtlen elosztást azzal magyarázta, hogy jobb ha az ő nevén van a vagyon, nehogy rajta kérjék számon édesapja kétes üzleteit, mert abból neki baja származhat. Ezt Mag Judit azzal támasztotta alá - így a tanú -, ha Prisztás Józseffel megtették, hogy megölik, akkor vele is megteszik. A nő szerint emiatt el kellett fogadnia az alkut. De voltak háttéremberek, akik szintén azt tanácsolták az akkor 18 éves nőnek, hogy fogadja el az ajánlatot. A bíró kérdésére azt mondta, hogy Muskovszky Gábor ügyvéd, és csapata, Szatai Tibor és Nagy Katalin voltak az úgynevezett "tanácsadók".

EGY SZÁZALÉK A KÉTMILLIÁRDBÓL

A hagyatékról szólva Prisztás Ágnes elmondta, hogy mivel ő 27 millió forintot kapott, így édesapja vagyona, 2,7 milliárd forintra rúghatott. Különböző összeget például úgy csalták ki a vagyonból, hogy bemutattak neki egy 70 millió forintos kölcsönszerződést, amelyben egy Nyerges József nevű férfi adott pénzt édesapjának. Ugyan a szerződésről később kiderült, hogy az fiktív, Prisztás Ágnes állítása szerint mindezek ellenére Mag Judit kivonta a hagyatékból azzal, hogy majd ő azt rendezi. Prisztás Józsefnek számos lakása, ingatlana, részvénye volt. Lánya elmondása szerint édesapja vagy a vecsési családi házban, vagy egy Váci úti lakásban élt. Halála után a vecsési házat - ahol rengeteg festményt, ékszert, egyéb vagyontárgyat tartott - egy Baba becenevű férfi pakolta ki, miközben ő folyamatos fenyegetettségben élt, így nem mert szólni. Bírói kérdésre Prisztás Ágnes elmondta, hogy a fenyegetettségét édesapja korábbi üzlettársa, Hoffmann István tartotta fenn, aki apja halála után Mag Judittal "szerelembe esett". Így arra a következtetésre jutott, hogy Mag Juditot a háttérből Hoffmann és Muskovszkyék irányíthatják.

TANÚK, AKIKRE NEM VOLTAK KÍVÁNCSIAK

Prisztás Ágnes egyébként úgy nyilatkozott, hogy nem ismeri a vádlottakat, Portikot is leginkább a sajtóból. Vallomása az indíték tekintetében enyhén árnyalja a vádat, főként annak fényében, hogy a vádirat nem említi, hogy a nyomozásban meghallgatták volna Hoffmann Istvánt, vagy éppen Muskovszky Gábort, vagy akár Mag Juditot. A vádiratban szerepel egy Mag Angéla nevű tanú vallomása, de azt egyelőre nem tudni, hogy ő rokona-e Mag Juditnak. Igaz, van még olyan számmal jelzett tanú, akiről egyelőre még nem derült ki, hogy kicsoda. A bíróság egyébként tanúként idézte Muskovszkyt és Mag Juditot a következő tárgyalásra, csakúgy mint Prisztás József édesanyját, valamint a 70 milliós, fiktív kölcsönszerződés aláíróját, Nyerges Józsefet.
http://pestisraco...ozo-lanya/

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.