Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Az olajsz√Ķk√≠t√©s koronatan√ļi Pallag, Horn, Arnold halott, a t√∂bbiek meg halotti csendben


Legal√°bb hatezer milli√°rd forinttal lehetn√©nk gazdagabbak, ha m√°r 1993-ban siker√ľl lef√ľlelni az √ľzemanyag-pancsol√≥kat, az olajsz√Ķk√≠t√Ķket. Az es√©ly megvolt r√°, hiszen, aki akarta, m√°r akkor is tiszt√°n megl√°thatta volna a sz√Ķke olajat. Egyesek szerint tekint√©ly, akarat, n√©mi √°llami szigor √©s n√©h√°ny t√≠zmilli√≥ forint vizsg√°lati k√∂lts√©g kellett volna a sikerhez. Ezek hi√°ny√°ban hi√°ba alakult bizotts√°g, mert az olajon vett p√©nz olyan emberek zseb√©be v√°ndorolhatott, akik az√≥ta is gondtalanul √©s b√ľntetlen√ľl √©lik a vil√°gukat. √Čveken kereszt√ľl l√°tszatk√ľzdelem folyt itt √©letre-olajra.
1993. j√ļlius 29-√©n, Antall J√≥zsef idej√©ben, akit akkor Boross P√©ter helyettes√≠tett, volt egy korm√°ny√ľl√©s. A 2000-ben megjelent V√∂r√∂s milli√°rdosok c√≠m√Ľ k√∂nyvemben err√Ķl az √ľl√©sr√Ķl, dokumentumok alapj√°n Lentner Csaba akkori MI√ČP-es orsz√°ggy√Ľl√©si k√©pvisel√Ķ a k√∂vetkez√Ķket mondta: „1993 nyar√°n m√°r a magyar korm√°nyzati szervek, egyes miniszt√©riumok is tiszt√°n l√°tt√°k, hogy √≥ri√°si m√©rt√©kben folyik az orsz√°gban az olajsz√Ķk√≠t√©s, √©s egyre nagyobb m√©rt√©kben nem fizetik meg az olajat import√°l√≥ v√°llalkoz√≥k a j√∂ved√©ki- √©s az √°ltal√°nos forgalmi ad√≥t a behozott term√©kek ut√°n. K√∂zben pedig egyre rosszabb az olajsz√°rmaz√©kok min√Ķs√©ge. 1993 nyar√°n a rend√Ķrs√©g, a Fogyaszt√≥v√©delmi F√Ķfel√ľgyel√Ķs√©g, az √Āsv√°nyolaj Min√Ķs√©gellen√Ķrz√Ķ Int√©zet √©s az Ipari Miniszt√©rium munkat√°rsai √°tfog√≥ ellen√Ķrz√©st ind√≠tottak. Meg√°llap√≠tott√°k, hogy sz√°z vizsg√°lt t√∂lt√Ķ√°llom√°sb√≥l huszonhatban hib√°s √ľzemanyagot √©rt√©kes√≠tenek. Ez egy√©rtelm√Ľen bizony√≠totta, hogy az orsz√°gban jelent√Ķs m√©rt√©k√Ľ olajsz√Ķk√≠t√©s folyik. Ezen a j√ļlius 29-korm√°ny√ľl√©sen ez volt a t√©ma. Az Ipari Miniszt√©rium illet√©kes munkat√°rsai felh√≠vt√°k a korm√°nyzat figyelm√©t arra, hogy a sz√ľks√©ges l√©p√©seket meg kell tenni. Ezt a korm√°ny√ľl√©st Antall J√≥zsef t√°voll√©t√©ben Boross P√©ter bel√ľgyminiszter vezette, aki ezt az el√Ķterjeszt√©st okafogyottnak nevezte √©s jelz√Ķvel illette, ami tulajdonk√©ppen annyit jelent, hogy nem √©rdemi √©s nem tartozik a korm√°nyzat hat√°sk√∂r√©be. Id√Ķk√∂zben Antall J√≥zsef minisztereln√∂k √ļr visszaj√∂tt √©s m√©giscsak lehet√Ķs√©g ny√≠lt arra, hogy az Ipari Miniszt√©rium munkat√°rsainak el√Ķterjeszt√©s√©t meghallgassa a korm√°ny. A meghallgat√°s azzal z√°rult, hogy a minisztereln√∂k √ļr k√©rte a jelenl√©v√Ķket, h√°rom napon bel√ľl √ľlj√∂n √∂ssze egy √∂tf√Ķs tan√°cskoz√°s az √∂t legfontosabb miniszt√©rium bevon√°s√°val, dolgozzanak ki int√©zked√©si tervet arr√≥l, hogy az olajsz√Ķk√≠t√©st, a hib√°s √ľzemanyagterm√©kek forgalmaz√°s√°t hogyan lehetne visszaszor√≠tani. Antall J√≥zsef arra adott utas√≠t√°st, hogy ebben a bizotts√°gban a minisztereknek kell r√©szt venni. Az √∂t legfontosabb miniszt√©riumr√≥l volt sz√≥, amelyek gazdas√°gi √ľgyekkel foglalkoznak √©s illet√©kesek a g√°zolaj forgalmaz√°sban √©s feldolgoz√°sban.
Az Ipari Miniszt√©rium Latorcai J√°nos, a P√©nz√ľgyminiszt√©rium Szab√≥ Iv√°n, a Nemzetk√∂zi Gazdas√°gi Kapcsolatok Miniszt√©riuma K√°d√°r B√©la √©s a K√∂zleked√©si Miniszt√©rium Schamsula Gy√∂rgy miniszter √ļr vezet√©s√©vel. Antall J√≥zsef a bizotts√°g √©l√©re Boross P√©ter bel√ľgyminisztert nevezte ki, √©s az az im√©nt felsorolt miniszterek r√©szv√©tel√©vel augusztus 9-√©n √ľl√©sezett el√Ķsz√∂r. Az √ľl√©s eredm√©nyek√©nt augusztus 13-√°n j√≥v√°hagytak egy int√©zked√©si tervet, aminek az lett volna a c√©lja, hogy az olajsz√Ķk√≠t√©st visszaszor√≠ts√°k, illetve az olajat import√°l√≥ kt.- ket, bt.-ket r√°szor√≠ts√°k a j√∂ved√©ki ad√≥ megfizet√©s√©re. Ez az operat√≠v int√©zked√©ssorozat, illetve konkr√©t terv azonban kudarcba fulladt, mert a P√©nz√ľgyminiszt√©riumt√≥l nem kapt√°k meg a v√©grehajt√°shoz sz√ľks√©ges p√©nzt. √ćgy a rendteremt√©si sz√°nd√©k r√∂vid id√Ķn bel√ľl kifulladt. N√©h√°ny t√≠zmilli√≥ forintb√≥l megoldhat√≥ lett volna a bizotts√°g m√Ľk√∂d√©se. Azonban nem t√∂rt√©nt semmif√©le √©rdemleges l√©p√©s, ami felt√Ľn√Ķen sz√≠nlelt pipogyas√°g, hiszen tiszt√°n l√°tszott, amennyiben maradnak a dolgok a megismert val√≥s√°gukban, √ļgy a d√∂nt√©shoz√≥k, a miniszteri√°lis szervezetek lehet√Ķs√©get biztos√≠tanak az √ľzleti el√Ķnyszerz√©sre.” A l√°ngra lobban√≥ olajmez√Ķk t√∂rt√©nete Horn√©k korm√°nyz√°sa alatt sem fordult jobb ir√°nyba. R√°ad√°sul Horn kijelentette, hogy az olaj√ľgyekben egy cseppnyi olaj sincs. Azt√°n j√∂ttek Orb√°n√©k, fel√°llt az olaj√ľgyeket vizsg√°l√≥ parlamenti vizsg√°l√≥bizotts√°g, Pallag L√°szl√≥ vezet√©s√©vel. A bizotts√°g munk√°j√°t l√°thatatlan kezek lehetetlenn√© tett√©k, a bizotts√°gi eln√∂k√∂t b√≠r√≥s√°g el√© cit√°lt√°k √©s el√≠t√©lt√©k. Az eg√©sz folyamat alatt egyetlen ember volt v√©gig a parancsnoki h√≠don, Arnold Mih√°ly t√°bornok, aki1992-t√Ķl 2003-ig volt a V√°m- √©s P√©nz√ľgy√Ķrs√©g orsz√°gos parancsnoka. Minden v√°mos stiklir√Ķl tudnia kellett. M√°rpedig az olajsz√Ķk√≠t√©s be√©p√≠tett v√°mosok n√©lk√ľl eleve kudarcra lett volna √≠t√©lve. Az olajsz√Ķk√≠t√©s azonban √©lt √©s vir√°gzott. √Člet√©nek 68. √©v√©ben, 2013. j√ļnius 24-√©n, Horn Gyula ut√°n nem sokkal azonban meghalt Arnold Mih√°ly is.
Mindketten sokat tudtak a 1990-es √©vek legnagyobb maffia tev√©kenys√©g√©r√Ķl, az olajsz√Ķk√≠t√©sr√Ķl. Most r√©gebbi √≠r√°saimb√≥l id√©zem Arnold Mih√°lyt, akinek volt egy nyilatkozata. Ebben a t√°bornok sz√≥l Draskovics Tibor p√©nz√ľgyminiszt√©riumi volt √°llamtitk√°rr√≥l (k√∂zkelet√Ľ becenev√©n Drazs√©r√≥l), aki k√©s√Ķbb p√©nz√ľgyminiszter is lett, s aki az egyetem elv√©gz√©se ut√°n azonnal ebbe a miniszt√©riumba ker√ľlt, csoportvezet√Ķk√©nt kezdte „feln√Ķtt” √©let√©t. Vajon mi√©rt is kezdhetett a rangl√©tra ilyen magas fok√°n? Milyen szervezet √°llhatott m√∂g√∂tte?
Draskovicsot nagyon neh√©z utol√©rni, fogalmazott a t√°bornok, mindig sz√≥ban adta az utas√≠t√°sokat. Arnold, aki akkor k√©tcsillagos t√°bornok volt, a filmen elmondta m√©g, hogy a P√©nz√ľgyminiszt√©rium ov√°lis szob√°j√°ba rendelt√©k, itt √ľl√©sezett rendszeresen a j√∂ved√©ki tan√°cs, s itt hangzott el valaki sz√°j√°b√≥l (a rendk√≠v√ľl √≥vatos t√°bornok nevet nem eml√≠t), hogy Arnold, az akkori orsz√°gos parancsnok, a f√©l√©vi ellen√Ķrz√©si terv√©t terjessze a j√∂ved√©ki tan√°cs el√©. K√∂rben√©zett- mondta-, s l√°tta, hogy az ov√°lis teremben akkor m√°r j√≥r√©szt azok √ľltek, akiket √Ķ le akart tart√≥ztatni. A k√©r√©st v√°lasz n√©lk√ľl hagyta, enged√©lyt k√©rt a t√°voz√°sra, s lel√©pett. De csak az ov√°lis teremb√Ķl t√°vozott, nem a parancsnoki posztj√°r√≥l. Pedig, ha √≠gy tett volna, s ut√°na kinyitja a sz√°j√°t, √ļjabb b√Ľncselekm√©nyeket el√Ķzhetett volna meg, √©s sok-sok sz√°zmilli√°rd forintot menthetett volna meg nek√ľnk, kifosztottaknak. √Ām √Ķ a mund√©rt v√°lasztotta.
„N√©meth L√°szl√≥, az ORFK gazdas√°gi b√Ľncselekm√©nyekkel foglalkoz√≥ oszt√°ly√°nak vezet√Ķje, egy szolnoki konferenci√°n elmes√©lte: az olajmaffi√°k m√°r nemcsak Magyarorsz√°got h√°l√≥zz√°k be, hanem a szomsz√©dos orsz√°gok fel√© is "kiny√ļjtott√°k cs√°pjaikat", v√°llalkoz√°saik √©gisze alatt √°ltal√°ban sz√©tsz√≥rva, de m√©giscsak Budapest-centrikusan m√Ľk√∂dnek, nem egyszer magyar √©rdekelts√©g√Ľ k√ľlf√∂ldi v√°llalatokban. Az igazi b√Ľn√∂z√Ķk azonban - mondta N√©meth - a h√°tt√©rben maradnak, n√©vtelenek, a sz√°lakat "verb√°lisan" mozgatj√°k, leg√°lis homlokzat m√∂g√ľl. "Alegys√©geik" is vannak: j√≥l felk√©sz√ľlt √ľgyv√©dek, √Ķrz√Ķ-v√©d√Ķ harcosok, akik a p√©nzbehajt√°st, a gr√°n√°thajig√°l√°st v√©gzik, √©s igazi menedzserek, akik a c√©geket ir√°ny√≠tj√°k, tan√°csad√≥ik k√∂z√∂tt pedig - ezt m√°r Arnold Mih√°ly orsz√°gos v√°mparancsnok tette hozz√°, az eml√≠tett konferenci√°n - volt rend√Ķr√∂k √©s p√©nz√ľgy√Ķr√∂k is tal√°lhat√≥k. Az ilyen, szervezett b√Ľn√∂z√Ķk √°ltal okozott k√°r m√©rt√©k√©r√Ķl N√©meth nem szolg√°lt adatokkal, de azt √°ll√≠totta, hogy az 1995-r√Ķl, 1996-ra h√°romszoros√°ra n√Ķtt. A rend√Ķrs√©g, √ļgymond, √∂nmag√°ban nem tudja f√∂lder√≠teni ezt a h√°l√≥zatot, de az Olajiparosok Sz√∂vets√©ge p√©ld√°ul seg√≠tett a robbant√°sok felder√≠t√©s√©ben. Ign√°cz Istv√°n rend√Ķr dand√°rt√°bornok meg egyenesen annak a rem√©ny√©nek adott hangot a m√ļlt h√©ten egy t√©v√©m√Ľsorban, hogy a most foly√≥ akci√≥k nyom√°n, "domin√≥elv alapj√°n, tal√°n √∂sszeomlik az eg√©sz l√©gv√°r". Ez m√°r akkor is sz√©p √°lom volt csup√°n. Szerintem, maga a t√°bornok sem hitte, amit mondott, csup√°n mozgott a sz√°ja.” (Alvil√°gi m√ļlt, jelen, j√∂v√Ķ (Magyar Vil√°g, 2007. aug.3.))
Nos, ezek a p√©ld√°k mondatj√°k velem, hogy f√©ltem Arnold Mih√°lyt. √ē ugyanis, N√≥gr√°d megyei birtok√°n, t√∂bb mint egy √≥r√°s felv√©telen sorolta az olaj√ľgy mocskoss√°gait. Ez a kazetta √ļjs√°g√≠r√≥k k√∂z√∂tt kering. T√∂bbek k√∂z√∂tt arr√≥l is besz√©lt a t√°bornok, hogy a v√°mosok elfogtak n√©h√°ny olajgengsztert. Az √©ppen akkor regn√°l√≥ p√©nz√ľgyminiszter, mint felettese, mag√°hoz rendelte Arnoldot, aki nem kis meglepet√©sre, a miniszter szob√°j√°ba l√©pve ott tal√°lta a kor√°bban lef√ľlelt olajosokat. A miniszteri verdikt pedig √≠gy sz√≥lt: vagy futni hagyja a b√Ľn√∂z√Ķket, vagy mondjon le a posztj√°r√≥l. Arnold futni hagyta √Ķket. Nem tudom, a lelkiismeret√©vel b√©k√©ben van, t√°bornok √ļr?
De maradjunk az Arnold-f√©le kazett√°n√°l, amely egy internetes h√≠rport√°ln√°l landolt. Jog√°szok egyeztettek, f√Ķn√∂kei szabads√°gra k√ľldt√©k az ut√≥munk√°latokat elv√©gezni tud√≥ szakembert, a riportert nyugati angol nyelvtanul√°sra serkentik. √ćgy h√°t a kazett√°t avatatlan szem, egy h√≥nappal a felv√©tel elk√©sz√ľlte ut√°n sem l√°thatja. Pedig a nagyk√∂z√∂ns√©g sz√°m√°ra k√©sz√ľlt. Mi√©rt ez a nagy titkol√≥z√°s? √Āll√≠t√≥lag, a kazetta csod√°j√°ra m√©g miniszterek is j√°rtak. El√Ķbb t√≠z, majd harminc, v√©g√ľl √∂tven milli√≥ eur√≥s aj√°nlatot tettek a h√≠rport√°l megv√°s√°rl√°s√°ra. A kazett√°√©rt cser√©ben. √Ām az aj√°nlat eleddig csak aj√°nlat maradt. A nagyk√∂z√∂ns√©g meg csak v√°r, v√°r… (Egyetlen olajsz√Ķk√≠t√Ķvel sem k√∂tn√©k √©letbiztos√≠t√°st, Magyar Vil√°g, 2007.szept.6.)
Az MSZP teh√°t, 1994 nyar√°t√≥l tudatosan k√©sz√ľlt az ad√≥csal√°sra, s ehhez ki√©p√≠tette a t√∂rv√©nyi h√°tteret (P√°l L√°szl√≥ ipari miniszter 1994. december 24-i al√°√≠r√°sa), l√©trehozta a v√©grehajt√°shoz sz√ľks√©ges csapatot, √©s megkezdte ilyen ir√°ny√ļ tev√©kenys√©g√©t. Az els√Ķ szakaszban, 1995 janu√°rja √©s j√ļliusa k√∂z√∂tt az MSZP k√∂telezte Arnold Mih√°ly t√°bornokot, a V√°m-√©s P√©nz√ľgy√Ķrs√©g Orsz√°gos Parancsnoks√°g√°nak (VPOP) vezet√Ķj√©t, hogy p√°r tucat c√©g sz√°m√°ra enged√©lyezze a halasztott v√°mfizet√©st, majd, am√≠g ezek a c√©gek nem bonyol√≠tj√°k le az √ľzletet, ne is zaklassa √Ķket. Csak akkor kezdj√©k meg a v√°mosok az ellen√Ķrz√©st, amikor ezek a c√©gek m√°r fantomiz√°lva lettek, azaz elt√Ľntek a nyilv√°ntart√°sb√≥l is.
Az√©rt, b√°rmekkora volt is a fegyelem, b√°rmilyen magas helyr√Ķl ir√°ny√≠tott√°k is az akci√≥t (Csintalan nap mint nap, a VPOP illet√©kes oszt√°ly√°n √ľcs√∂r√∂gve ellen√Ķrizte a p√°rtparancs v√©grehajt√°s√°t), az √ľgymenet nem volt z√∂kken√Ķmentes. Az Ozenex Kft. √©s √ľgyvezet√Ķje, F√∂ldes G√°bor p√©ld√°ul megcs√ļszott az olajon, √Ķt 530 milli√≥ forintos olaj√ľgyben, gyan√ļs√≠tottk√©nt hallgatt√°k ki. Az elj√°r√°st azt√°n v√°ratlanul megsz√ľntett√©k, mert nagy hirtelen el√Ķker√ľlt a semmib√Ķl egy jelent√©s, amely szerint az Ozenex √©s F√∂ldes G√°bor a katonai h√≠rszerz√©s fed√Ķc√©gek√©nt dolgozik. A m√°sik elh√≠res√ľlt eset az Adu Kft. √ľgye, amely Boros Tam√°s, Pint√©r Ferenc √©s Rumpf L√°szl√≥ tulajdona volt. Az Adu Kft. vette meg a szeged-sz√Ķregi borpalackoz√≥t, ahol „profilv√°lt√°st” hajtottak v√©gre, √©s bor helyett olajat pancsoltak. K√©s√Ķbb, ez a telep a D and T Rt. tulajdona lett, amely c√©g f√Ķszerepet j√°tszott a Conti Car √ľgyben. Erre a telepre √©rkezett az a h√≠res fantomvonat, amelynek 10 milli√≥ literes sz√°ll√≠tm√°nya volt, s amely√©rt sok√°ig nem jelentkezett senki. A D and T Rt. egy volt v√°mparancsnokot vetett be. Meszl√©nyi S√°ndort-, akinek az volt a feladata, hogy a nyikorg√≥ kerekeket zs√≠rozza meg, √©s b√≠rja r√° az akkori v√°mparancsnokot, hogy az enged√©lyezze a halasztott v√°mfizet√©st. Halasztott v√°mfizet√©sn√©l minden k√∂zterhet 60 nap alatt kellett volna megfizetni, √°m mire a 60 nap letelt, a c√©gek „felsz√≠v√≥dtak”, a p√©nz befizet√©s√©re nem ker√ľlt sor. Csak nyomat√©kos√≠tok egy kor√°bban m√°r k√∂zz√© tett adatot. Arnold Mih√°ly t√°bornok egyik besz√°mol√≥ja szerint, 1995. janu√°r √©s 1995. j√ļnius 30-a k√∂z√∂tt, az im√©nt le√≠rtak miatt 100 milli√°rd forint k√°r √©rte a k√∂lts√©gvet√©st. A felel√Ķst m√©g ma is keresik. Azaz, m√°r nem is keresik, hiszen a b√Ľn√ľk, h√°la a D√°vid Ibolya √°ltal 2000-ben beterjesztett t√∂rv√©nyjavaslatnak, amit azt√°n a parlament annak rendje √©s m√≥dja szerint elfogadott, el√©v√ľlt. A 100 milli√°rd √©s m√©g n√©h√°ny ezermilli√°rd csak √ļgy elsz√°llt a leveg√Ķben. K√∂dd√© v√°lt. (G√°tl√°stalan v√°mszed√Ķk, Magyar Vil√°g, 2008. m√°j. 8.) Hogy milyen kapcsolatban lehetett Draskovics az olajsz√Ķk√≠t√©ssel, s egy√°ltal√°n volt-e kapcsolata ezekkel a s√∂t√©t √ľzelmekkel, csak tal√°lgathatjuk. Az viszont t√©ny, 2007. november 12-√©n a rend√Ķrs√©g honlapj√°ra, a polisz. hu-ra, a Szilv√°sy f√©le szemf√©nyveszt√©s r√©v√©n felker√ľlt egy kor√°bban titkos√≠tott, az olaj√ľgyekkel foglalkoz√≥, kell√Ķen kozmetik√°zott dokumentum, amely a nyomoz√≥k fed√Ķnev√Ľ akci√≥j√°ba enged betekint√©st. Hi√°ba volt azonban az √≥vatoskod√°s, a l√©nyeges adatok kisat√≠roz√°sa, elt√ľntet√©se a dokumentumb√≥l, a l√°tni engedett t√©nyek k√©t nevet hoztak a napvil√°gra, Draskovics Tibor√©t, √©s B√°rtfai B√©l√°√©t. Azt tudni kell, hogy az akci√≥ idej√©n, 1996-ban, Draskovics Tibor volt a P√©nz√ľgyminiszt√©rium √°llamtitk√°ra √©s B√°rtfai B√©la az egyik helyettes √°llamtitk√°r.
A fed√Ķnev√Ľ akci√≥ sor√°n a nyomoz√≥k kider√≠tett√©k, a dokumentumokb√≥l lehet erre k√∂vetkeztetni; a k√©t k√∂ztisztvisel√Ķ sz√≠v√ľgy√©nek tekintette, hogy az olaj√ľgyekben √©rintett egyik c√©gnek ne kelljen sok t√≠zmilli√≥s b√≠rs√°got kifizetnie. De r√©szletezz√ľk csak egy kicsit, hogy mir√Ķl is sz√≥lt a „H√©zag”? Az akci√≥ 1996-ban a Btk. 225. paragrafusa alapj√°n, hivatali vissza√©l√©s miatt indult, mivel- feltehet√Ķen- a P√©nz√ľgyminiszt√©rium vezet√Ķi jogs√©rt√Ķ hat√°rozatra k√∂telezt√©k a V√°m- √©s P√©nz√ľgy√Ķrs√©g Orsz√°gos Parancsnoks√°g√°t, a VPOP- t, egy a Q8-as n√©ven elh√≠res√ľlt benzink√ļt √ľgy√©ben. A hat√≥s√°gok gyan√≠tott√°k, hogy a k√©t vezet√Ķ, hatalm√°val vissza√©lve pr√≥b√°lta r√°b√≠rni a p√©nz√ľgy√Ķr√∂ket a Q8-as √ľzemanyag forgalmaz√≥ c√©g 83 milli√≥s b√≠rs√°g√°nak m√©rs√©kl√©s√©re. A hat√≥s√°gok azonban nem tudtak a dolog v√©g√©re j√°rni, hiszen vizsg√°l√≥d√°sukat, nagy gyorsas√°ggal valaki, m√©g abban √©vben befejeztette √©s lez√°ratta.
Tudni kell, hogy Draskovics √©s B√°rtfai, t√∂bb alkalommal szem√©lyesen is besz√©ltek telefonon a p√©nz√ľgy√Ķrs√©g d√∂nt√©sre jogosult vezet√Ķivel. Arnold Mih√°ly, a VPOP az√≥ta m√°r nyugd√≠jba vonult vezet√Ķje nyilatkozta is az Index internetes √ļjs√°gnak, hogy √Ķt Draskovicsn√°l, a P√©nz√ľgyminiszt√©rium ov√°lis term√©ben minden h√©ten besz√°moltatt√°k a j√∂ved√©ki √ľgyekr√Ķl. Gyakran el√Ķfordult az is, hogy akiket a VPOP le akart tart√≥ztatni, azokkal Arnold Mih√°ly t√°bornok ezeken a Draskovics √°ltal tartott megbesz√©l√©seken szemt√Ķl szembe tal√°lkozott, mik√∂zben az √°llamtitk√°r jelent√©st v√°rt t√Ķle az elk√∂vetkezend√Ķ id√Ķszak akci√≥terv√©r√Ķl, magyar√°n arr√≥l, hogy kiket terveznek el√Ķ√°ll√≠tani. S mindezt az „√©rintettek” jelenl√©t√©ben kellett volna a parancsnoknak ismertetni, aki azonban erre nem volt hajland√≥, helyette tisztelgett √©s elt√°vozott a helysz√≠nr√Ķl. (Gyurcs√°ny a p√°cban?, Magyar Vil√°g, 2008. febr.21.))
Maradjunk akkor a kisgazda vonaln√°l, de most m√°r S√°ndor Istv√°n jegyz√Ķk√∂nyv√©b√Ķl id√©zek: „Gyuri b√°csi? El kell mondanom, hogy dr. Balogh Gy√∂rgy√∂t, a v√°gott szem√Ľ Gyuri b√°csit siker√ľlt egy √©jszaka √ļgy meginvit√°lnunk t√∂bb √≥r√°n kereszt√ľl egy vid√©ki kiskocsm√°ban, hogy remeg√Ķ sz√°jjal t√°rgyaltunk az √∂reggel. Ugyanis √Ķ azt hitte - akin kereszt√ľl megtal√°ltuk -, hogy mi mindent tudunk r√≥la. Semmit nem tudtunk r√≥la. R√°j√∂tt√ľnk arra, szem√©ly szerint r√°j√∂ttem arra, hogy az √∂reg nagyon meg van ijedve, √©s elkezdtem bl√∂ff√∂lni, √©s kaj√°lta a bl√∂ff√∂t v√©gig. A v√©g√©n olyan dolgokat mondott el, hogy magam is elh√Ľltem. √ē maga is zsebre tette, m√°sik is zsebre tette, mindenki zsebre tette ezeket a p√©nzeket. S√Ķt, √Ķ lobbizott az Energolnak, nem is az Energolnak, hanem valamelyik kapcsol√≥d√≥ c√©gnek, a Szegeden megfogott 103 vagon olaj√°hoz. Mert ott bele lett tenyerelve, 103 vagon olaj el lett fogva, nem v√°molt√°k meg. Akkor egy cegl√©di j√≥ember volt az √ľgyvezet√Ķ igazgat√≥, akinek a k√∂zbenj√°r√°s√°ra levelet √≠rt Arnoldnak Gyuri b√°csi (Arnold a VPOP akkori parancsnoka, dr. Balogh Gy√∂rgy pedig az Orsz√°ggy√Ľl√©s honv√©delmi bizotts√°g√°nak volt az eln√∂ke, kisgazda orsz√°ggy√Ľl√©si k√©pvisel√Ķ, L. P.), √©s az Arnold is √©rezte, hogy most m√°r nagyon sikaml√≥s a talaj, tov√°bbpasszolta, √©s ebb√Ķl vit√°k lettek. A l√©nyeg az, hogy Arnold sem merte akkor m√°r al√°√≠rni ezt a pap√≠rt. Gyuri b√°csi nagyon j√≥l tudta. Mondom, √©n m√©g embert √ļgy megijedve nem l√°ttam, mint az √∂reget akkor √©jszaka. Azt hitte, hogy mindent tudunk, k√∂zben semmit nem tudtunk, csak pontokat, √©s a bl√∂ff√∂t √ļgy ette az √∂reg, hogy olyan dolgokat tudtunk meg, csak nem tudtuk bebizony√≠tani, mert nem lehetett bebizony√≠tani. (Olajos nagykuty√°k szabadl√°bon (Magyar Vil√°g, 2008. jan. 3.))
Besz√©lnek persze m√°sok is. Ahogy megsz√≥lalt p√©ld√°ul Arnold Mih√°ly, a V√°m- √©s P√©nz√ľgy√Ķrs√©g volt orsz√°gos parancsnoka, megjelent a sz√≠nen egy volt v√°mos is. Arr√≥l besz√©lt, hogy 1994 √©s 2000 k√∂z√∂tt, az akkor m√©g MSZP-s Csintalan S√°ndor hetente k√©tszer is tisztelet√©t tette a VPOP Ad√≥-√©s J√∂ved√©ki Oszt√°ly√°n, √©s a v√°mosokkal egyeztetett, hogy mikor, hov√° √©rkeznek olajos szerelv√©nyek, hol v√°molj√°k azokat, s pr√≥b√°lta el√©rni, hogy mindez olyan helyen t√∂rt√©nj√©k, ahol be√©p√≠tett ember√ľk van. De√°k L√°szl√≥, a j√∂ved√©ki oszt√°ly vezet√Ķje arr√≥l panaszkodott akkoriban egy vezet√Ķi √©rtekezleten, hogy mennyire k√©nyelmetlen is neki, hogy Csintalan rendszeresen megjelenik √©s utas√≠tja a beosztottjait √©s √Ķt mag√°t is. A p√°rtember a szerelv√©nyek v√°mol√°si helyeit szerette volna tudni, s annak menet√©t, mik√∂zben az √ľgymenetet gyorsabb√° t√©tel√©t s√ľrgette, s tudni akarta azt is, hogy a hivatal mely helysz√≠neken tervez ellen√Ķrz√©seket. Horn minisztereln√∂ks√©ge idej√©n, olvashatt√°k m√°r kor√°bban, Csintalan fel√ľgyelte a p√°rt, az MSZP olaj√°t, mik√∂zben az MSZP igyekezete arra ir√°nyult, hogy az olajos c√©gekbe, az ETL Rt.-be, az Energol Rt.-be, a Kordaxba saj√°t embereit helyezze el, hogy a keresztap√°k ne lopj√°k el a teljes bev√©telt. Hogy a p√°rt j√≥l j√°rjon, 1995-t√Ķl az olajoz√°st el√Ķseg√≠t√Ķ t√∂rv√©nyek is megsz√ľletettek a parlamentben, √≠gy nagy haszonnal j√°rthatott ez az √ľzlet. Mindenkinek meg√©rte. A nemzetgazdas√°g meg √ļgysem tud panaszkodni. S k√∂zben Hornnak m√©g volt b√Ķr a k√©p√©n, amikor kijelentette, az olaj√ľgyben egy csepp olaj sincs. (Otromba olajosok (Magyar Vil√°g, 2007. okt.18.)) B√°r van, aki megtette, aki megszegte az omerta parancs√°t. Arnold Mih√°ly, a V√°m- √©s P√©nz√ľgy√Ķrs√©g Orsz√°gos Parancsnoks√°g√°nak (VPOP) egykori parancsnoka. K√©sz√ľlt vele egy legal√°bb egy √≥r√°s videofelv√©tel, amib√Ķl 3 perc 36 m√°sodperc, t√∂bb h√≥napos t√∂preng√©s ut√°n, fel is ker√ľlt az Internetre, az Index h√≠rport√°l egyik oldal√°ra. Megint √Ķket, a 2007. szeptember 28-i √≠r√°sukat id√©zem: akartak ijeszteni a volt v√°mparancsnokra az olaj√ľgyekben tett nyilatkozata miatt. Arnold Mih√°ly, a V√°m- √©s P√©nz√ľgy√Ķrs√©g Orsz√°gos Parancsnoks√°g√°nak (VPOP) volt vezet√Ķje t√∂bb telefonh√≠v√°st is kapott, arra figyelmeztett√©k, vesz√©lyes dolog ilyen nyilatkozatokat tenni. A bar√°ti megjegyz√©sekbe burkolt fenyeget√©s mellett azonban t√∂bben gratul√°ltak is neki.
Arnold Mih√°lyt, a VPOP volt parancsnok√°t m√°r az olajb√Ľn√∂z√©ssel foglalkoz√≥ cikksorozatunk megjelen√©se el√Ķtt telefonon figyelmeztett√©k, nem lesz j√≥ v√©ge, ha sz√≥ba √°ll a t√©m√°ban az Indexszel. Arnold nem l√©pett vissza, s mint mondja, √∂r√ľl neki, hogy ez az √≠r√°s, 17 √©vvel az olajb√Ľn√∂z√©s kezdete ut√°n v√©gre megjelenhetett. "Hivatalban l√©v√Ķ miniszter viselt dolgair√≥l nem illik nyilatkozni. Agg√≥dunk √©rted!"- mondta Arnold Mih√°lynak egy m√°sik, ismeretlen telefon√°l√≥, majd megszakadt a vonal. Arnold Mih√°ly az Indexnek adott interj√ļj√°ban az olajb√Ľn√∂z√©sr√Ķl besz√©lt, √©s Draskovics Tibor, akkori p√©nz√ľgyminiszt√©riumi k√∂zigazgat√°si √°llamtitk√°rt dics√©rte. "A legjobb k√∂zigazgat√°si √°llamtitk√°r volt, tudta kezelni az appar√°tust, √©s a k√∂zigazgat√°si √°llamtitk√°rnak az a dolga, hogy dolgoztassa az appar√°tust. - A k√©rd√©s, hogy milyen c√©llal" - mondta sokat sejtet√Ķen. Arnold szerint Draskovics legt√∂bbsz√∂r sz√≥ban adta az utas√≠t√°sokat, rendk√≠v√ľl agressz√≠v vezet√Ķ volt.
S ha m√°r az Arnold interj√ļn√°l tartunk, megismertetem √∂n√∂ket az interj√ļ megjelen√©se el√Ķtti esem√©nyekkel. 2007. szeptember 26-√°n ker√ľlt fel az Indexre, de √©n m√°r 25-√©n nagyon v√°rtam, s keresg√©ltem a h√≠rport√°lon. Nem tal√°ltam sehol. Azt√°n kutatgattam m√°shol is. P√©ld√°ul az Orig√≥ F√≥rum rovat√°ban, ahol „Arnold kit√°lal c√≠mmel tal√°ltam is egy vita √∂ssze√°ll√≠t√°st (topicot), ahol l√©p√©sr√Ķl l√©p√©sre megmutatt√°k, le√≠rt√°k, hogy mik√©ppen √©rhet√Ķ el az Arnold Mih√°llyal k√©sz√≠tett interj√ļ. K√∂vettem az utas√≠t√°sokat, s egyszer csak megtal√°ltam, igencsak rejtetten, de Index felirat alatt, a keresett leleplez√Ķ anyagot. Az Orig√≥r√≥l teh√°t eljutottam az Indexig, ott pedig Arnoldig. A biztons√°g kedv√©√©rt azonban ism√©t visszamentem az eredeti jogtulajdonoshoz, az Indexhez, √°m ott a keresett interj√ļnak tov√°bbra is csak h√Ľlt hely√©t tal√°ltam. Most m√°r el√Ķj√∂tt bennem a vad√°sz√∂szt√∂n, vissza az Orig√≥ra, ahol a k√≠v√°nt l√©p√©sek ut√°n, Index felirattal, megint megtal√°ltam azt, ami nem is volt az Indexen. Ennek a fele sem tr√©fa, jeleztem az eg√©szet N√≥gr√°di Zsoltnak, aki viszont tov√°bb√≠totta a h√≠rt az interj√ļ k√©sz√≠t√Ķj√©nek. A szerz√Ķ, mert egymaga nem boldogult, telefonon felh√≠vott, s l√©p√©sr√Ķl l√©p√©sre, neki is megmutattam az √°l-Indexet. Tudniillik, akkor m√°r vil√°gos volt el√Ķttem, itt bizony√°ra egy titkosszolg√°lati akci√≥ nyomaira bukkantam. De lebuktak a fi√ļk, hiszen az interj√ļ k√©sz√≠t√Ķje azonnal √©rtes√≠tette f√Ķn√∂keit, akik este t√≠z ut√°nra, blokkolt√°k, teh√°t l√°thatatlann√° tett√©k Arnold vide√≥j√°t, az Orig√≥n kereszt√ľl hamis√≠tott indexes oldalon. (Csup√°n az a k√©rd√©s, az Orig√≥ tudt√°val t√∂rt√©nt-e mindez, vagy √Ķket is √°tj√°tszott√°k?) Azt, amelyik m√°r szeptember 25-√©n, reggel 6 √≥ra 21 perckor el√©rhet√Ķ volt az Orig√≥r√≥l (ez egy m√°sik internetes h√≠rport√°l), s amellyel- v√©lhet√Ķleg- az volt a c√©l, hogy az indexes megjelen√©s el√Ķtt hiteltelenn√© tegy√©k a nyilatkoz√≥t, teh√°t Arnold Mih√°lyt. Ezt abb√≥l is gondolom, hogy a vitaf√≥rumon Arnoldra vonatkoz√≥an a k√∂vetkez√Ķket lehetett olvasni, most teh√°t az Orig√≥ „Arnold kit√°lal” c√≠m√Ľ topicj√°b√≥l id√©zek: szerencs√©tlen. Tudod, mekkora vagyona van Arnoldnak, a b√Ķrgy√°ri beszerz√Ķb√Ķl lett VPOP parancsnoknak? Van pof√°ja m√©g neki sz√∂vegelni? F√©l N√≥gr√°d megye az √∂v√©..., csak a h√°za t√∂bb milli√°rdot √©r. Csak egy kicsit meg kellene piszk√°lni Arnold mester √°ld√°sos tev√©kenys√©g√©t, a v√°m √°ltal elkobzott aut√≥k ter√©n is. Konkr√©tan: kapcsolatait j√≥ p√°r aut√≥keresked√Ķvel. (…) Csak meg kellene egy cs√∂ppet piszk√°lni Arnold szerep√©t, az egyes aut√≥keresked√©sekkel val√≥ kapcsolatait illet√Ķen. Nem volt az v√©letlen, hogy semmi perc alatt elh√ļzott nyugd√≠jba. Ez nem felt√©telez√©s, k√∂zeli hozz√°tartoz√≥m dolgozott egy ilyen band√°n√°l, ahova Arnold mester j√°rt mutyizni. (…) √Čn m√©g megk√©rdezn√©m azt is, hogy mi √ļjs√°g a biofarmj√°val? J√≥l j√∂vedelmez vajon? (…) Egy√©bk√©nt tudtad, hogy Arnold Mih√°lyunk a rendszerv√°ltoz√°s el√Ķtti id√Ķkben a VPOP MSZMP p√°rtszervezet√©nek a titk√°ra volt? (…) Ha besz√©lsz Arnolddal..., k√©rdezd meg t√Ķle, mennyi tulajdonr√©sze van a z√°honyi kamion termin√°lban......, meg azt is, hogy mennyit keresett a V√°m- √©s P√©nz√ľgy√Ķrs√©g ingatlan panam√°in?” Na, sz√≥val, √≠gy k√©sz√≠tette el√Ķ a l√°thatatlan er√Ķ a m√°snapi interj√ļt. Hogy a megjelent hozz√°sz√≥l√°sokban t√©nyekr√Ķl besz√©lnek, vagy azok val√≥tlan √°ll√≠t√°sok, nem tudom eld√∂nteni. Az viszont t√©ny, Arnold volt az egyetlen, aki valamit is mert mondani, √©rdemben, arr√≥l a mocskos panam√°r√≥l, maffiaj√°t√©kr√≥l, amely hatezer milli√°rd forint k√°rt okozott nek√ľnk. √Čs ez √ľgyben m√©g a f√ľle botj√°t sem mozd√≠tja meg senki m√°s.
Hiszen az √∂sszj√°t√©k, az egykori olajsz√Ķk√≠t√Ķk √©s a politikusok k√∂z√∂tt mind a mai napig l√©tezik. Ma m√°r persze v√°llalkoz√≥knak h√≠vj√°k az akkori piti b√Ľn√∂z√Ķket, s a kiv√°lasztottak a k√∂lts√©gvet√©si p√©nzb√Ķl gazdagodnak tov√°bb. Ezt √≠rtam 2007. okt√≥ber 4-√©n a Magyar Vil√°gban. S hogy kell√Ķk√©ppen elgondolkozzunk. Pint√°r S√°ndor bel√ľgyminiszter az olaj√ľgyek koordin√°l√°s√°ra a napokban kinevezett egy miniszteri biztost, egy nyugalmazott rend√Ķrt√°bornok szem√©ly√©ben. A h√≠rt k√ľl√∂n√∂sen √©rdekess√© teszi, hogy nem h√ļsz √©vvel ezel√Ķtt sz√ľletett, amikor is Pint√©r, a kilencvenes √©vekben orsz√°gos rend√Ķrf√Ķkapit√°ny volt, s amikor sz√Ķk√≠tett olajt√≥l volt mocskos az orsz√°g nagyobbik fele, hanem most, 2013-ban. A miniszteri biztos pedig ugyanabban az id√Ķszakban a Pest megyei rend√Ķrs√©g b√Ľn√ľgyi vezet√Ķje volt. Teh√°t akkor, forr√≥ nyomon, igaz√°n √©rhettek volna el eredm√©nyeket. De kell a porhint√©s, amib√Ķl hasonl√≥ra sor ker√ľlt m√°r n√©h√°nyszor az elm√ļlt √©vtizedekben. S meg is lett az eredm√©nye. A sz√°lakat mindig siker√ľlt alaposan √∂sszekusz√°lni. √ļgy, hogy m√©g v√©letlen√ľl se sz√ľlessen semmi eredm√©ny. Ebben b√≠zhatunk most is. Most m√°r Arnold Mih√°ly t√°bornok n√©lk√ľl.

Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | kolpeny - 2013. jķlius 08. 15:05:21
Az ezekben az √ľgyekben "Kehely" √°ln√©ven szerepl√Ķ m√©g nem halott! :-)
#2 | Varuna - 2013. jķlius 08. 17:23:17
s_*_hol

Olajosok,rend√Ķr√∂k,politikusok: S√°ndor "Papa" tan√ļvallom√°sa 2000-ben
- 2011.02.04.

Most olvastam el S√°ndor "Papa" Istv√°n nyugalmazott rend√Ķr alezredes 54 oldalas tan√ļvallom√°st, melyet 2000-ben tett az olaj√ľgyeket vizsg√°l√≥ parlamenti bizotts√°g el√Ķtt. (K√∂sz√∂n√∂m a tippet!)

Röviden: azta**** ...

Eg√©szen elk√©peszt√Ķ √∂sszef√ľgg√©sek √©s sztorik vannak, na meg olyan arcok, akik mindent t√ļl√©ltek, √°tv√©szeltek ... h√©tv√©g√©re megvan az olvasnival√≥, jobb, mint a t√∂rt√©nelem k√∂nyv. K√©sz csoda, hogy a "Papa" m√©g √©l ...

S√°ndor Istv√°n az ORFK K√∂zponti B√Ľn√ľld√∂z√©si Igazgat√≥s√°g√°nak (KBI) f√Ķnyomoz√≥ja volt. 1989-1990-ben a rend√Ķrs√©g szervezett b√Ľn√∂z√©s elleni szolg√°lat√°nak egyik alap√≠t√≥ja volt, k√©s√Ķbb az Orsz√°gos Rend√Ķr-f√Ķkapit√°nys√°g k√°b√≠t√≥szer-felder√≠t√©si oszt√°ly√°nak csoportvezet√Ķje.

1999-ben felaj√°nlotta seg√≠ts√©g√©t az olaj√ľgyeket vizsg√°l√≥, Pallag L√°szl√≥ √°ltal vezetett parlamenti bizotts√°gnak, de a 2000 okt√≥ber 28-i meghallgat√°sa el√Ķtt egy nappal √Ķrizetbe vett√©k hivatali vissza√©l√©s √©s veszteget√©s alapos gyan√ļj√°val. (...)

-> http://vastagbor....andor_papa

* * *

Szemben a maffi√°val avagy olajozott viszonyok (2007)
YouTube Videů


folytat√°s: http://www.youtub...JmkWZ42ayw
#3 | mezesmozes - 2013. jķlius 08. 18:27:16
Min√Ķ "v√©letlen", hogy Horn utols√≥ √©veiben h√≠rtelen agyal√°gyult lett √©s ez√©rt sem az eml√©keit nem √≠rta meg, sem interj√ļt nem adott senkinek.. √∂sszeesk√ľv√©s ide vagy oda, nem vagyok meggy√Ķz√Ķdve arr√≥l, hogy agyal√°gyult lett, de m√©g abban sem, hogy csak most dobta fel a bakancsot..
#4 | Perje - 2013. jķlius 08. 18:36:32
A gengszterv√°lt√°s mag√°val hozta ill. felsz√≠nre dobta a feh√©rgall√©ros g√°tl√°stalan b√Ľn√∂z√Ķket. Nem √©r annyit ez a l√°tszat demokr√°ci√°, mint amennyi k√°rt okoztak ezek √©s szenvedett el az orsz√°g tisztess√©ges lakoss√°ga.
#5 | Klotild - 2013. jķlius 09. 07:25:01
Hozzzászólás
http://vastagbor....1#comments

zollerb√° 2011.02.04. 20:50:27
Irmuska Olvasó: -
Nyílt levél Dr. Sólyom László bácsi részére 2007-06-26. 13:50:56
√Črti, Laci b√°csi?
Kb. 340 embert tettek el l√°b al√≥l a demokratikus jog√°llamnak hazudott, de m√°r akkor is maffi√≥z√≥k √°ltal ir√°ny√≠tott Magyarorsz√°gon, am√≠g maga az Alkotm√°nyt gyoml√°lta, hogy a fontos bennfentes elvt√°rsai k√∂z√ľl nehogy valakit is felel√Ķss√©gre lehessen vonni a m√ļltban √©s a jelenben elk√∂vetett b√Ľnei√©rt.

Laci bácsi! Kedves Sólyom Elvtárs!
Ez a 340 ember t√∂bb, mint amit - az √Ėn kedves ap√≥s√°nak legjobb bar√°tja - K√°d√°r J√°nos '56 ut√°n a bit√≥f√°ra k√ľld√∂tt.

Kedves Sólyom László bácsi!
A napokban √Ėnt√Ķl id√©zve azt olvastam, hogy a szt√°lini eredet√Ľ "Alkotm√°nyunk" nagyon j√≥l van √©s a "rendszerv√°ltoztat√°s" is sikeresnek bizonyult.
Arr√≥l az "Alkotm√°nyr√≥l" besz√©l√ľnk, amelyet pont a politikai elit dob sutba idestova 17 √©ve, √©s tipor l√°bbal l√°tv√°nyosan.
Rem√©lem fenti √°ll√≠t√°sait annak f√©ny√©ben is fenntartja, hogy az egyik rend√Ķr sz√°zados szerint a Feny√Ķ gyilkoss√°g politikai gyilkoss√°g volt, √©s a rend√Ķr√∂k m√°r a gyilkoss√°g ut√°n k√©t h√©ttel tudt√°k, hogy ki √∂lt, kinek a megb√≠z√°s√°b√≥l, ki adta a fegyvert, mi volt a gyilkos √ļtlev√©lsz√°ma, hogyan jutott be az orsz√°gba √©s onnan hogyan t√°vozott (mindez az √ļjs√°gban k√©t √©vvel ezel√Ķtt megjelent).

Gratulálunk, hogy kilenc évig sikeresen el tudták leplezni az igazi gyilkosságra felbujtók névsorát.
H√°la Doszpot P√©ter "helysz√≠nel√Ķ munk√°j√°nak" a nyomokat csak r√©szben siker√ľlt elt√ľntetni.
Ahol Doszpot a "szt√°rrend√Ķr" megjelent, ott gyilkost √©s b√©rgyilkost soha nem fogott el a rend√Ķrs√©g.

Gondolom az sem v√°ltoztatott eddigi √©letfelfog√°s√°n, hogy tegnap el√Ķtt az olaj√ľgyekben sok - √©s a jelek szerint bizonyos nagykuty√°knak t√ļls√°gosan is fontos - inform√°ci√≥val b√≠r√≥ √ļjs√°g√≠r√≥n√Ķt az olajmaffia meg akarta gyilkol√°szni!

Ugye L√°szl√≥ b√°csi, nem gondolja komolyan azt a baroms√°got, hogy 1500 milli√°rd Ft haszonnal j√°r√≥ olajsz√Ķk√≠t√©st le lehetett √ļgy vez√©nyelni, hogy azt nem seg√≠tette

az illetékes kormány,
a legf√Ķbb √ľgy√©sz,
az orsz√°gos rend√Ķrf√Ķkapit√°ny,
a M√ĀV vez√©rigazgat√≥ja,
a V√°m √©s P√©nz√ľgy√Ķrs√©g orsz√°gos parancsnoka,
a Nemzetbiztonsági Hivatal teljes vezérkara,
a Nemzeti Bank elnöke,
a megyei rend√Ķrkapit√°nyok,
és természetesen a KGB.(?!)

Vagonokat ezersz√°mra nem lehet √©jt nappal√° t√©ve √°llom√°sokon f√©lretolva √°tfejteni an√©lk√ľl, hogy arr√≥l a szolg√°latra beosztottak ne tudn√°nak.
Arr√≥l m√°r nem is besz√©lve, hogy egyes olajtart√°lyos vagonok a h√≠rek szerint pap√≠rokon m√©g Ciprust is megj√°rt√°k, ahol nincs is vas√ļt!
A sorozatgyilkoss√°gok, a mer√©nyletek sz√©p haz√°nk √©ltet√Ķ term√Ķf√∂ldj√©be itt-ott elkapart, m√°sk√©nt betonba √∂nt√∂tt √°ldozatai m√°r nem besz√©lhetnek, az olajmaffi√°r√≥l sz√≥l√≥ dokumentumok azonban minta nem √©rdekeln√©k a nyomoz√≥szerveket, vagy az √ľgy√©szs√©get √©s a b√≠r√≥s√°got.

Erre varrjon gombot Laci b√°csi!

√Ėn az olajsz√Ķk√≠t√©s idej√©n az Alkotm√°nyb√≠r√≥s√°g eln√∂ke volt, s ahogy a maffi√≥z√≥k az olajtart√°lyok alatt √°t√°ll√≠tott√°k a v√°lt√≥t, √ļgy siklatt√°k ki √Ėn√∂k is a rendszerv√°lt√°s c√©g√©res gazembereivel egy√ľtt a sz√ľlet√©se el√Ķtt elkapart magyar demokr√°ci√°t.
Ha √©n tudom, bizony√°ra L√°szl√≥ b√°csi is tudja, hogy mi√©rt kellett hivatal√°b√≥l eltakarodni Dr. Gy√∂rgyi K√°lm√°n Legf√Ķbb √úgy√©sz √örnak.
Csak az√©rt √≠rom le a t√∂rt√©netet, hogy m√°sok is √©rtes√ľljenek r√≥la.

Gy√∂rgyi K√°lm√°n Legf√Ķbb √úgy√©sz √ör neje √Ķnagys√°ga ebben az id√Ķben √ľgyv√©d volt.
Mit tesz Isten: az olajsz√Ķk√≠t√©sben √©rintett maffi√≥z√≥k kedvenc √ľgyv√©dje!
A h√∂lgy √©s irod√°ja igen eredm√©nyesen v√©dte az olajb√°r√≥kat, mivel f√©rje hatalm√°val vissza√©lve a feles√©g rendszeresen terroriz√°lta az olaj√ľgyben elj√°r√≥, de be nem avatott b√≠r√≥kat. √ćgy t√∂rt√©nt ez Hajd√ļ-Bihar megy√©ben is, amikor egy t√°rgyal√°s ut√°n az egy√©bk√©nt vad kommunista vezet√©s b√≠r√≥s√°gi eln√∂ke bepanaszolta Gy√∂rgyin√©t min√Ķs√≠thetetlen magatart√°sa miatt.
A h√≠r eljutott √Āder J√°nosig, akinek a feles√©ge szint√©n b√≠r√≥.
A Zsidesz-vez√©rkar √ļgy d√∂nt√∂tt, hogy a sz√°mukra egy√©bk√©nt is bizalom h√≠j√°n l√©v√Ķ Gy√∂rgyinek menni kell.
Ekkor h√≠vta √Āder J√°nos mag√°hoz az olajsz√Ķk√≠t√©s egyik f√Ķ v√©delmez√Ķj√©t, √©s megk√≠n√°lta azzal a f√©lmondattal, hogy vagy neki, vagy az asszonynak takarodni kell!

Nos mit gondol kedves L√°szl√≥ b√°csi, hov√° indult munk√°t v√°llalni a f√Ķ machin√°tor? Term√©szetesen D√°vid Ibolya v√©d√Ķsz√°rnyai al√° az Igazs√°g√ľgyi Miniszt√©riumba!
Meg is √©rdemelte a v√©delmet, hisz ekkora m√°r siker√ľlt kik√©sz√≠teni Borossal, Pint√©rrel (az alvil√°gban k√∂zkelet√Ľ nev√©n Sanyi b√°csival) kar√∂ltve Dr. Szesz√°k Gyul√°t, az akkori Hajd√ļ megyei f√Ķ√ľgy√©szt, mert Szesz√°k leleplezte, hogy az akkori megyei rend√Ķrf√Ķkapit√°ny alak√≠totta ki Hajd√ļ-Bihar megy√©ben az olajsz√Ķk√≠t√©s fellegv√°r√°t.
#6 | Klotild - 2013. jķlius 09. 07:28:47
folyt:
Tetszik tudni Laci b√°csi ez√©rt merte p√°r nappal ezel√Ķtt este K√°lm√°n Olga a pont 7 c√≠m√Ľ m√Ľsorban azt mondani, hogy a rend√Ķr√∂k √©s √ľgy√©szek nyakig √ľlnek az olaj√ľgyben.
No meg a parlament fele, akik idegileg, ment√°lisan √©s anyagilag t√∂nkretett√©k Pallag L√°szl√≥ volt orsz√°ggy√Ľl√©si k√©pvisel√Ķt.
√ē egyed√ľl, k√©pvisel√Ķi esk√ľj√©t komolyan gondolva, hivat√°studatb√≥l ki merte mondani, hogy az MDF √©s ZSIDESZ korm√°nyb√≥l h√°nyan √©rintettek az olaj√ľgyben, kik voltak a v√©grehajt√≥k √©s kik biztos√≠tott√°k az oroszok p√©nz√ľgyi visszaoszt√°s√°t, kiknek tocsog keze a v√©rt√Ķl iszapos olajban.

Laci b√°csinak biztos nincsen el√©g ideje olvasni a nemzeti parkok l√°togat√°sa √©s nemzetbiztons√°gn√°l fontosabb k√∂rnyezetv√©delmi tan√°cskoz√°sok k√∂zepette, ez√©rt k√©rem sz√°ll√≠tassa a S√°ndor Palot√°ba az olajsz√Ķk√≠t√©s m√°ra t√∂bb sz√°z k√∂tetesre r√ļg√≥ k√∂nyvt√°r√°t √©s munkat√°rsaival egy√ľtt m√©lyedjen el e kordokumentumokban.
Ha esetleg az alkotm√°nyos jogszab√°lyok kil√ļgoz√°sa k√∂zben elker√ľlte volna a figyelm√©t, t√Ķlem tudja meg Laci b√°csi, hogy az egyik k√∂nyv szerint kb. 340 ember t√Ľnt el nyomtalanul azok k√∂z√ľl, akik a t√©nylegesen a vegyszeres sz√Ķk√≠t√©st v√©gezt√©k. √ēk voltak a nem k√≠v√°natos tan√ļk.

√Črti, Laci b√°csi???
Kb. 340 embert tettek el l√°b al√≥l a demokratikus jog√°llamnak hazudott, de m√°r akkor is maffi√≥z√≥k √°ltal ir√°ny√≠tott Magyarorsz√°gon, am√≠g maga az Alkotm√°nyt gyoml√°lta, hogy a fontos bennfentes elvt√°rsai k√∂z√ľl nehogy valakit is felel√Ķss√©gre lehessen vonni a m√ļltban √©s a jelenben elk√∂vetett b√Ľnei√©rt.
#7 | Varuna - 2013. jķlius 11. 13:22:41
@Klotild : Vel√Ķs komment! Ismerek egy helyi sr√°cot aki szint√ļgy az olajoz√°sban jeleskedett. Ma k√∂ztiszteletben √°ll√≥ milli√°rdos "v√°llalkoz√≥"... De majd elsz√°mol mindenki √ļgy is a lelkiismeret√©vel, azt√°n lehet j√∂nni m√©g n√©h√°ny k√∂rre... s_*_nyugi
#8 | mindannyiunknak - 2013. oktůber 12. 20:37:23
Jaj...

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.