Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

WANTED Pintér Sándor!


P√°r h√≥napja m√°r itt van a g√©pemen egy kigy√Ľjt√∂tt anyag a Berta √ľgyr√Ķl, de most j√∂tt el az ideje, hogy besz√©lj√ľnk r√≥la. Kik is azok a BER-t√°k √©s mi k√∂z√ľk a Pint√©rekhez, az r√©szben most kider√ľlhet. Egyik kutakod√≥ csapat h√≠vta fel r√° a figyelmem, hogy amennyiben Orb√°n m√©g 50 √©vvel ezel√Ķtt Olstein volt, √ļgy a mi √°ltalunk megismert √©s nyoma veszett val√≥di Pint√©r S√°ndor kor√°ban m√©g Berta csal√°di k√∂tel√©kben nevelkedett. De mi√©rt √©rdekes ez, hiszen nem mindegy? El√Ķad√°saim alkalm√°val sokan k√©rdezt√©k, hogy nem √©rtik, mik√©ppen emelkedhetett ki egy ilyen egyszer√Ľ g√©pkocsivezet√Ķ, talpas √©s √°tlagos k√©pess√©g√Ľ (nana) szem√©ly, mint Pint√©r apu, az er√Ķs rend√Ķri akkori √©lmez√Ķny √©l√©re. Nos, a v√°laszt az iskolai tabl√≥kban kell keresni, de err√Ķl egyel√Ķre m√©g csak eml√≠t√©st teszek, √©s a kifejt√©s√©t k√©s√Ķbbre hanyagolom. A kutat√≥k tudni v√©lik, hogy a BER-ta csal√°d sarjak√©nt, de m√°r Pint√©r n√©v alatt egyszer√Ľbb volt az el√Ķmenetel, s igazuk lehet ebben. A neten r√°k√©rdeztem az inform√°ci√≥ra √©s ezt adta ki a tal√°lati lista.


„A BERTA Biztons√°gi Szolg√°latot Dr. Berta Attila nyugalmazott rend√Ķr dand√°rt√°bornok, Tolna megye, Fej√©r megye √©s Budapest f√Ķv√°ros kor√°bbi rend√Ķri vezet√Ķje alap√≠totta √©s ir√°ny√≠tja, mint annak tulajdonos-igazgat√≥ja.”

Nos ez a c√©g ker√ľlt √°t most egy str√≥man kez√©be, miut√°n az eredeti Pint√©r „elt√Ľnt”, de a t√∂rt√©net innen kezdve v√°lik √©rdekess√©. Egy ilyen fajs√ļly√ļ k√∂zszerepl√Ķ h√°tter√©r√Ķl illene saj√°t mag√°nak mindent nyilv√°noss√°gra hozni, de √ļgy t√Ľnik, ez a k√≠v√°ns√°g nem hallgattatott meg eddig. A k√©rd√©s teh√°t marad ugyanaz: Pint√©rnek mi k√∂ze Bert√°hoz √©s a jelenlegi Pint√©r azonos√≠that√≥-e egy√°ltal√°n az eredetivel, aki viszont k√∂thet√Ķ a Berta fam√≠li√°hoz? Ugye √©rtitek? Ha nem, az sem baj, mert az√©rt van √≠gy √∂sszekavarva.

Berta Attila lett az √ĀPV Rt. biztons√°gi igazgat√≥ja

Berta Attil√°t, Budapest volt rend√Ķrf√Ķkapit√°ny√°t nevezt√©k ki az √ĀPV Rt. biztons√°gi igazgat√≥j√°v√°. Berta Attila m√°sf√©l √©ven √°t - 1997 janu√°rj√°t√≥l 1998 augusztus√°ig - vezette a BRFK-t. Ezut√°n azzal az indokkal nyugd√≠jazt√°k, hogy b√ľntet√Ķelj√°r√°s folyik ellene. A nyomoz√°st k√©s√Ķbb b√Ľncselekm√©ny hi√°ny√°ban megsz√ľntett√©k, de posztj√°ra m√°r nem ker√ľlhetett vissza.Berta Attila 1997 janu√°rj√°t√≥l 1998 augusztus√°ig √°llt a Budapesti Rend√Ķrf√Ķkapit√°nys√°g √©l√©n. Bert√°t Attil√°t a Budapesti Rend√Ķr-f√Ķkapit√°nys√°g √©l√©r√Ķl az√©rt v√°ltott√°k le, mert elj√°r√°s indult ellene k√©t √ľgyben. Hivatali hatalommal val√≥ vissza√©l√©ssel √©s okirathamis√≠t√°ssal gyan√ļs√≠tott√°k. Az egyik √ľgyben azt √°ll√≠tott√°k r√≥la, hogy beosztottaival sz√ľreteltette sz√Ķl√Ķit, a m√°sikban pedig azzal, hogy szolg√°lati aut√≥j√°t jogtalanul k√∂lcs√∂nadta fi√°nak. K√©s√Ķbb mindk√©t elj√°r√°st megsz√ľntett√©k b√Ľncselekm√©ny hi√°ny√°ban.Az ut√≥bbi n√©gy √©vet Berta nyugd√≠jask√©nt t√∂lt√∂tte. Neve m√°jusban mer√ľlt fel √ļjra mint orsz√°gos rend√Ķrf√Ķkapit√°ny jel√∂lt. Hetekkel ezel√Ķtt t√∂rt√©nt kinevez√©se √≥ta az √ĀPV Rt. biztons√°gi igazgat√≥jak√©nt felel a szervezet kezel√©s√©ben l√©v√Ķ kiemelt √©rt√©k√Ľ objektumok √Ķrz√©s-v√©delm√©√©rt, illetve az √ĀPV Rt. bels√Ķ biztons√°g√°√©rt.
- Link -

Szeksz√°rdi g√°zol√°s: a rend√Ķrs√©g nem adja ki a szem√©lyes adatokat

A szeksz√°rdi rend√Ķrkapit√°ny nem er√Ķs√≠tette meg azt a sajt√≥√©rtes√ľl√©st, miszerint Berta Attila volt budapesti rend√Ķrf√Ķkapit√°ny g√°zolt hal√°lra egy 60 √©ves asszonyt cs√ľt√∂rt√∂k este Szeksz√°rdon. Varga P√©ter az MTI-nek azt mondta: a rend√Ķrs√©g nem ad ki szem√©lyes adatokat a baleset okoz√≥j√°r√≥l. K√©rd√©sre v√°laszolva hozz√°tette: nem mer√ľlt fel, hogy a sof√Ķr a baleset idej√©n ittas lett volna.
A Tolna megyei h√≠rport√°l, a teol.hu p√©nteken kora d√©lut√°n tette k√∂zz√© az √©rtes√ľl√©st, amely szerint a balesetet Berta Attila kor√°bbi Tolna megyei, majd budapesti rend√Ķrf√Ķkapit√°ny okozta.
Az id√Ķs asszonyt Szeksz√°rdon, a Szent Istv√°n t√©ren, kijel√∂lt gyalog√°tkel√Ķhelyen √ľt√∂tt√©k el, a szerencs√©tlen√ľl j√°rt gyalogos olyan s√ļlyos s√©r√ľl√©st szenvedett, hogy a k√≥rh√°zba sz√°ll√≠t√°s ut√°n meghalt.
A teol.hu szerint Berta Attila 1991-t√Ķl Tolna megyei rend√Ķrf√Ķkapit√°ny, majd 1997. janu√°r 6. √©s 1998. augusztus 1. k√∂z√∂tt Budapest f√Ķkapit√°nya volt. 2002-t√Ķl az √ĀPV Rt. biztons√°gi igazgat√≥jak√©nt dolgozott.
- Link -

G√°zolt a volt kapit√°ny
SZEKSZ√ĀRD—BUDAPEST — Ha l√©tezik rosszabb ann√°l, hogy valaki hal√°los balesetet okoz, akkor az az, ha ismer√Ķs az √°ldozat. Dr. Berta Attila, Budapest volt rend√Ķr-f√Ķkapit√°nya √©vekig dolgozott egy√ľtt egy f√©rfival, akinek 60 √©ves feles√©g√©t cs√ľt√∂rt√∂k este el√ľt√∂tte. Az asszony olyan s√ļlyos bels√Ķ s√©r√ľl√©seket szenvedett, hogy k√≥rh√°zba sz√°ll√≠t√°s ut√°n √©let√©t vesztette. Berta √°ll√≠tja: 50 m√©terr√Ķl l√°tott egy gyalogost, akit √°tengedett, k√∂zvetlen ezut√°n el√Ķtte termett az asszony. A szak√©rt√Ķ szerint a Ford Mondeo k√°b√© 60 km/√≥r√°val ment, Berta szerint legfeljebb harminccal. A rend√Ķr√∂knek azt vallotta, hogy s√∂t√©ted√©s ut√°n az es√Ķben nem vette √©szre a feltehet√Ķen a buszhoz rohan√≥ n√Ķt. – Nem tudtam elker√ľlni a trag√©di√°t. A sz√©lv√©d√Ķoszlop tal√°lta el szeg√©ny asszony fej√©t. M√°r nem lehetett rajta seg√≠teni, hi√°ba pr√≥b√°lkoztunk – mondta megt√∂rt hangon a Blikknek a volt f√Ķkapit√°ny, aki most a Magyar Nemzeti Vagyonkezel√Ķ Zrt. igazgat√≥ja. Hozz√°tette: a legborzalmasabb az, hogy volt koll√©g√°j√°nak feles√©ge halt meg. √ögy tudjuk, nem kiz√°rt az osztott felel√Ķss√©g, vagyis a gyalogos √©ppolyan hib√°s volt, mint a figyelmetlen sof√Ķr. – A Szent Istv√°n t√©ri gyalog√°tkel√Ķhelyen t√∂rt√©nt hal√°los g√°zol√°s √ľgy√©ben hal√°lt okoz√≥ gondatlan k√∂z√ļti baleset okoz√°sa miatt folyik a nyomoz√°s t√∂bb szak√©rt√Ķ bevon√°s√°val – nyilatkozta Farkas Kinga, a Tolna Megyei Rend√Ķr-f√Ķkapit√°nys√°g sajt√≥sz√≥viv√Ķje.
- Link -


WANTED

Dr. Pintér Sándor miniszter Saját kezébe!
részére
Bel√ľgyminiszt√©rium Budapest, 2010.07.08.

1051 Budapest Tárgy: indítvány körözött személy
József A. u. 2-4. elfogására


,,Kor√°bban” az √Ėn √ľzleti √©rdekelts√©g√©be tartoz√≥ Berta Kft.-t jogtalan el√Ķnyben r√©szes√≠t√Ķ Karkus √Čva felsz√°mol√≥ biztossal szemben elfogat√≥parancsot adott ki a Szegedi V√°rosi B√≠r√≥s√°g b√ľntet√Ķb√≠r√°ja, Illa T√≥thn√© dr. V√∂r√∂s Erika b√≠r√≥, mivel az √Ėn c√©ge el√Ķnyben r√©szes√≠t√©se kapcs√°n indult b√ľntet√Ķt√°rgyal√°son v√°dlottk√©nt szab√°lyszer√Ľ id√©z√©sre nem jelent meg. Az a k√∂r√ľlm√©ny, hogy Karkus √Čva v√°dlottat nem tal√°lj√°k, akad√°ly√°t k√©pezi a b√ľntet√Ķelj√°r√°s tov√°bbi folytat√°s√°nak. Ind√≠tv√°nyozom, hogy halad√©ktalanul tegyenek meg minden sz√ľks√©ges int√©zked√©st Karkus √Čva elfog√°s√°ra – ha m√©g nem juttatt√°k szerencs√©tlent az √∂reg N√≥gr√°di sors√°ra -, ha kell, adjanak ki f√©nyk√©pes elfogat√≥parancsot, ak√°r az Interneten is k√∂zz√©t√©ve l√°sd: pl. az √°ltalam beny√ļjtott az √Ėn √©s t√°rsai elleni elfogat√≥parancs ir√°nti k√©relmek Internetes k√∂zz√©t√©tel√©hez hasonl√≥an. - Link - A ,,WANTED” t√≠pus√ļ Internetes k√∂r√∂z√©s igen hat√©kony, k√∂zeli, hazai p√©lda is van r√°, nemr√©giben n√°lunk fogt√°k el a Bin Laden ut√°ni m√°sodik legkeresettebb b√Ľn√∂z√Ķt, a pedofil tan√°rt, ez m√©g az √Ėn √ļjkori bel√ľgyminiszters√©ge el√Ķtt t√∂rt√©nt.

Borbély József
sértett,
√©s mint a TEMPO P√°rt eln√∂ke k√∂z√©rdekb√Ķl is


Szabolcs- Szatm√°r- Bereg Megyei Rend√Ķr-f√Ķkapit√°nys√°g...Ind√≠tv√°ny..Pint√©r S...
Szabolcs- Szatm√°r- Bereg Megyei Rend√Ķr-f√Ķkapit√°nys√°g 2009. j√ļnius 29.
Gazdaságvédelmi osztály Tárgy: Indítvány
Tóth János r. alezredes és
Demcs√°k Mikl√≥s r. √Ķrnagy
Urak részére
Hiv.sz√°m: 15000/83/2009/b√ľ 1500/3604/2009/√°lt

Tisztelt Uraim!

Mint a feladatukat √∂n√°ll√≥an is ell√°tni k√©pes rend√Ķri egys√©g vezet√Ķi l√°thatj√°k jelen √ľgyben- illetve az √°ltalam ind√≠tv√°nyozott nyomoz√°s folytat√°s√°nak elrendel√©se a BKKM Rend√Ķr F√Ķkapit√°nys√°g el√Ķtt folyt 47/2005 b√ľ sz√°m√ļ √ľgyben - hat√©konyabb rend√Ķri fell√©p√©st ig√©nyel, mivel folyamatos hivatali vissza√©l√©s b√Ľnp√°rtol√°s tapasztalhat√≥ eg√©szen a nyomoz√°s elrendel√©se √≥ta.
2009.m√°rcius 5-i feljelent√©sem nyom√°n 2009.m√°rcius 10-√©n nyomoz√°st rendeltek el a BKKM Rend√Ķr F√Ķkapit√°nys√°gon, azon k√≠v√ľl, hogy ism√©telten √©letvesz√©lyesen megfenyegettek -Dr. Pint√©r S√°ndorra hivatkozva mely mai napig k√∂vetkezm√©nyek n√©lk√ľl maradt – √©rdemi int√©zked√©s nem t√∂rt√©nt, lesz√°m√≠tva 2db tulajdonomat k√©pez√Ķ g√©p rend√Ķrs√©gi foglal√°s√°t kb. 1 milli√≥ Ft √©rt√©kben.
A 2009.m√°rcius 5-i feljelent√©sem √©s az azt k√∂vet√Ķen beny√ļjtott tov√°bbi irataim illetve a 2009.j√ļnius 8-i kihallgat√°som sor√°n √°tadott tov√°bbi bizony√≠t√≥ erej√Ľ iratok valamint az √Ėn√∂k figyelm√©be is aj√°nlott honlapunkon a - Link - elhelyezett nagy sz√°m√ļ feljelent√©seink √©s k√∂z√©rdek√Ľ bejelent√©seink hivatalok √°ltal √°tvett p√©ld√°nyainak m√°solatai t√∂bb mint elegend√Ķek arra, hogy a 47/2005 b√ľ. sz√°m√ļ √ľgyben a nyomoz√°st ism√©t elrendelj√©k √ļj t√©ny √©s k√∂r√ľlm√©nyekre figyelemmel .
A 47/2005 b√ľ. √©s szint√©n BKKM el√Ķtt folyt 200/2004 b√ľ. sz√°m√ļ √ľgyek √∂sszetartoz√≥ b√Ľncselekm√©nyek voltak, mivel mind a k√©t elj√°r√°s az Euro M√∂bel Line Kft. ”fa” –val volt kapcsolatos. A nyomoz√°s sor√°n a 200/2004 b√ľ. sz√°m√ļ √ľgyben Dr. Magyari J√≥zseffel szemben a nyomoz√°st bizony√≠t√©k hi√°ny√°ban megsz√ľntett√©k csak T√≥th Ferenccel √©s Kov√°cs Zolt√°nnal szemben emeltek v√°dat de saj√°ts√°gos k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt – a v√°dat k√©pvisel√Ķ √ľgy√©szs√©g felment√©st ind√≠tv√°nyozott  - a b√≠r√≥s√°g bizony√≠t√©k hi√°ny√°ban felmentette √Ķket. A 47/2005 b√ľ. sz√°m√ļ √ľgyben csak l√©nyegtelen √ľgyben emeltek v√°dat de m√©g ez is t√∂bb mint k√©t √©ve elfekszik a Szegedi V√°rosi B√≠r√≥s√°gon (hitelez√Ķ jogtalan el√Ķnyben r√©szes√≠t√©se v√©ts√©g ) .
A fenti √ľgyekben mind az √ľgy√©szi mind pedig a b√≠r√≥i indokl√°sok arr√≥l sz√≥ltak, hogy k√©ts√©get kiz√°r√≥an nem siker√ľlt a gyan√ļs√≠tottak illetve a v√°dlottak b√Ľn√∂ss√©g√©t bizony√≠tani. Nevezetesen, hogy a 200/2004 b√ľ. sz√°m√ļ √ľgyben a hivatali befoly√°ssal √ľz√©rked√©st, befoly√°ssal √ľz√©rked√©st, valamint az √ļgynevezett „ir√°ny√≠tott felsz√°mol√°st” – ez azt jelenti, hogy egyes felsz√°mol√≥k kij√°rj√°k a b√≠r√≥s√°gokn√°l, hogy √Ķket jel√∂lj√©k ki egy adott √ľgyre – nem siker√ľlt bizony√≠tani. A 47/2005 b√ľ. sz√°m√ļ √ľgyben pedig a felsz√°mol√≥k eset√©ben a sz√°nd√©koss√°got nem siker√ľlt bizony√≠tani √©s az a h√Ľtlen kezel√©s t√∂rv√©nyi t√©ny√°ll√°s√°nak a k√∂telez√Ķ tartalmi eleme , j√≥l lehet, hogy a Btk. – ban arra is van t√∂rv√©nyi hely ha a sz√°nd√©koss√°g hi√°nyzik a k√°rokoz√°s mell√Ķl ezt √ļgy h√≠vj√°k, hogy hanyag kezel√©s.
Tov√°bb√° az IMMOBIL 2000 Kft √ľgyvezet√Ķje Dr. Pint√©rn√© E√∂tv√∂s Ildik√≥ a nyomoz√≥ hat√≥s√°g akkori √°ll√°spontja szerint az√©rt nem k√∂vetett el orrgazdas√°got mivel az p√°ros b√Ľncselekm√©ny √©s ha felsz√°mol√≥ nem kezelt h√Ľtlen√ľl - amikor a r√°b√≠zott vagyont ami a hitelez√Ķk tartoz√°s√°nak a fedezete volt 80 milli√≥ Ft- √©rt eladta Dr. Pint√©r S√°ndor c√©g√©nek – akkor a Dr. Pint√©rn√© sem lehet orrgazda .
A t√©nyek viszont makacs dolgok, a Pint√©r√©k c√©ge √°ltal megv√°s√°rolt felsz√°mol√°si vagyon menek√ľl√©si √©rt√©ken is meghaladta a 900 milli√≥ Ft-ot ( Magyar Fejleszt√©si Bank √°ltal k√©sz√≠tetett √©rt√©kbecsl√©s alapj√°n. A Magyar Fejleszt√©si Bank √©s a le√°ny c√©ge ugyan erre a vagyon t√∂megre 740 milli√≥ Ft hitelt foly√≥s√≠tott, ha nem ismern√©nk m√°r a Polip IV. b√Ľnszervezeti √°bra √∂sszef√ľgg√©seit √ļgy felett√©bb furcs√°llhatn√°nk , hogy a Magyar Fejleszt√©si Bank √©s az akkori le√°nyv√°llalata az MBV Rt. , nem t√°madta meg az √©rt√©kes√≠t√©st mint hitelez√Ķ )
A hitelez√Ķ jogtalan el√Ķnyben r√©szes√≠t√©se mely a 47/2005 b√ľ. sz√°m√ļ √ľgyben a v√°demel√©s alapj√°t k√©pezte az az , hogy a Dr. Pint√©r S√°ndor egy m√°sik c√©ge a Berta Kft. mely az √Ķrz√©s v√©delmet v√©gezte az Euro M√∂bel Line Kft. „fa” telephely√©n kapott vissza 30 milli√≥ Ft- ot az omin√≥zus 80 milli√≥ Ft- os v√©tel√°rb√≥l.
Ha ezt a visszatekint√©st mely egy r√∂vid √∂sszefoglal√≥ t√©nyv√°zlatot ad a k√©t kor√°bbi √∂sszef√ľgg√Ķ b√ľntet√Ķ √ľgyr√Ķl, √∂sszevetj√ľk az ebben az elj√°r√°sban becsatolt bizony√≠t√©kokkal akkor minden k√©ts√©get kiz√°r√≥an meg√°llap√≠thatjuk, hogy Dr. Pint√©r S√°ndor tiszt√°ban volt vele, hogy orrgazdas√°got k√∂vet el a c√©ge az IMMOBIL 2000 Kft. amikor fedezet elvon√≥ szerz√Ķd√©st k√∂t√∂tt a felsz√°mol√≥val az Euro M√∂bel Line Kft. felsz√°mol√°si vagyon t√∂meg√©re. Pontosan tudta vagy tudnia kellett, hogy az Euro M√∂bel Line Kft. „fa” ad√≥ss√°ga a hitelez√Ķk fel√© meghaladta az 1 milli√°rd Ft-ot. Tiszt√°ban kellett, hogy legyen azzal is, hogy jogalap n√©lk√ľl gazdagodik mivel Dr. Orosz S√°ndor kellett, hogy t√°j√©koztassa a k√∂zel 1 milli√°rdos √©rt√©kbecsl√©sr√Ķl valamint saj√°t c√©ge az IMMOBIL 2000 Kft. ingatlan forgalmaz√≥ szakc√©g aki tiszt√°ban van a frekvent√°lt helyen fekv√Ķ ipari ingatlanok √©rt√©k√©vel.
Tudnia kellett az√©rt is mivel ebben az id√Ķben az Euro M√∂bel Line Kft. legnagyobb hitelez√Ķje a Magyar Fejleszt√©si Bank Dr. Pint√©r S√°ndor c√©g√©ben a Civil Biztons√°g Szolg√°lat Rt.-ben is tulajdonos volt tov√°bb√° a Magyar Fejleszt√©si Bank biztons√°gi igazgat√≥ja Dr. Orosz S√°ndor a Civilben is vezet√Ķ tiszts√©g visel√Ķ. Dr. Orosz S√°ndor k√∂zvet√≠t√Ķi szerep√©t illetve √©rintetts√©g√©t ez√°ltal Dr. Pint√©r S√°ndor t√°j√©kozotts√°g√°t is az Euro M√∂bel Line Kft. „fa” vagyon√°nak val√≥di √©rt√©k√©t √©s a hitelez√Ķi k√∂vetel√©sek nagys√°grendj√©t illet√Ķen j√≥l reprezent√°lja, hogy Dr. Orosz S√°ndor volt az aki az ellenem a Magyar Fejleszt√©si Bank √©s a le√°nyv√°llalata feljelent√©s√©re indult elj√°r√°sban azt a kv√°zi „t√°j√©koztat√≥” levelet k√ľldte a b√Ľntet√Ķ √ľgyemben elj√°r√≥ b√≠r√≥nak mely alapj√°n jelenleg ellene folyik b√ľntet√Ķ elj√°r√°s a Szegedi V√°rosi B√≠r√≥s√°g el√Ķtt. ( Dr. Pint√©r S√°ndor Orsz√°gos Rend√Ķr F√Ķkapit√°ny regn√°l√°sa alatt folyt nyomoz√°s Dr. Er√Ķs J√°nos akkori K&H Bank igazgat√≥val szemben √©s az itt eml√≠tett Dr. Orosz S√°ndor volt a vizsg√°l√≥ tisztje mostanra Dr. Pint√©r S√°ndor befektet√Ķje lett a kor√°bbi gyan√ļs√≠tott Dr. Er√Ķs J√°nos az MFB- n kereszt√ľl Dr. Orosz S√°ndor pedig mint egy „told√≥ elem” k√∂ti √∂ssze Pint√©rt √©s Er√Ķst m√©g azt k√∂vet√Ķen is amikor m√°r az MFB kisz√°llt Pint√©r c√©g√©b√Ķl a Civilb√Ķl )
Dr. Pint√©r S√°ndor t√°j√©kozotts√°g√°t az orrgazdas√°g√°t illet√Ķen tov√°bb nem taglalva mert azt r√©szletesen kifejtettem m√°r beadv√°nyaimban, de azt mindenk√©pp megk√≠v√°nom jegyezni, hogy t√ļl azon, hogy bizony√°ra Dr. Pint√©r S√°ndor √©s √ľzleti k√∂re √ļjs√°golvas√≥k √©s mint biztons√°gi c√©geket mag√°√©nak tud√≥ s√Ķt piacvezet√Ķ ezen a ter√ľleten hivatalb√≥l kellett, hogy t√°j√©koztatva legyen. Ebben a tekintetben is egy√©bk√©nt is beismer√©sben vannak mivel az IMMOBIL 2000 Kft. m√°sik √ľgyvezet√Ķje Dr. Russz√≥ Gyula kor√°bbi a nyomoz√≥ hat√≥s√°g el√Ķtt tett tan√ļvallom√°s√°ban elismerte, hogy a tranzakci√≥ el√Ķtt √©n t√°j√©koztattam √Ķt a felsz√°mol√°si elj√°r√°s k√∂r√ľlm√©nyeir√Ķl tov√°bb√° arr√≥l is nyilatkozott, hogy Dr. Pint√©r S√°ndor a v√©telkor besz√°m√≠t√°ssal k√≠v√°nt √©lni ami Cstv. szerint kiz√°rt ugyan de a jog megker√ľl√©s√©vel nekik ez is siker√ľlt l√°sd.a fentebb r√©szletezett 30 milli√≥s hitelez√Ķ jogtalan el√Ķnyben r√©szes√≠t√©st.
A Minda Zolt√°n √°ltal k√©sz√≠tett honlapj√°n - Link - is megtal√°lhat√≥ b√Ľnszervezeti √°bra, a nyomoz√≥ hat√≥s√°g el√© t√°rt √©s a tempopart.hu honlapj√°n szerepl√Ķ Polip IV. b√Ľnszervezeti √°bra valamint a 2009.j√ļnius 8- i kihallgat√°somkor becsatolt Polip IV. M√ĀV gy√∂kerek I c√≠men becsatolt b√Ľn√∂s √∂sszefon√≥d√°sokat tartalmaz√≥ folyamat √°bra √©s ezen √°br√°khoz tartoz√≥ √∂sszess√©g√©ben t√∂bb ezer oldal beadv√°nnyal √©vtizedekre visszamen√Ķen igazoljuk a Dr. Pint√©r S√°ndor √©s a felsz√°mol√≥k valamint az igazs√°g szolg√°ltat√°si szervek tiltott √∂sszefon√≥d√°s√°t. Minden k√©ts√©get kiz√°r√≥an bizony√≠tottuk a felsz√°mol√≥k sz√°nd√©koss√°g√°t a fenti sz√°m√ļ √ľgyekben a k√°rok bek√∂vetkez√©s√©nek vonatkoz√°s√°ban.
A Dr. Pint√©r S√°ndor √©s k√∂rei ( Cs√°nyi S√°ndor OTP ) valamint a Kossuth Holdingos √©rdekk√∂r√Ľ ( Duna Libra, Novum, Hunyadi, Yplon stb. ) felsz√°mol√≥k √°ltal elk√∂vetett b√Ľncselekm√©nyek k√∂vetkezm√©nyn√©lk√ľlis√©ge nem k√∂vetkezhetett volna be az igazs√°g szolg√°ltat√°si szervek, hatalmi elit egy r√©sze k√∂zrem√Ľk√∂d√©se ( hivatali vissza√©l√©s b√Ľnp√°rtol√°s ) n√©lk√ľl. Emiatt van m√°r 40 alperesem a Hajd√ļ- Bihar Megyei B√≠r√≥s√°g el√Ķtt 6.G.40.008/2009 sz√°mon foly√≥ perben ( az alperesek t√ļlnyom√≥ r√©szt p√°rtok, hivatalos szervek, √°llami szervek √©s elj√°r√≥ik )
Legut√≥bbi p√©lda a b√Ľnp√°rtol√°sra a BKKM B√≠r√≥s√°g r√©sz√©re Kecskem√©t V√°rosi B√≠r√≥s√°g √ļtj√°n megk√ľld√∂tt √©s jelen beadv√°nyomhoz mell√©kelt fellebbez√©semben foglaltak mely egyben kiz√°r√°si ind√≠tv√°ny √©s feljelent√©s is.
Meg√°llap√≠that√≥, hogy az Eur√≥ M√∂bel Line Kft. „fa” vagyon√©rt√©kes√≠t√©se k√∂r√ľl sz√©les k√∂r√Ľ jogvita bontakozott ki. A jogvit√°ra okot ad√≥ √°llapotot a jogvita lez√°r√°s√°ig fent kell tartani a t√∂rv√©nyi komment√°rok mindegyike szerint. Jelen esetben a Cstv. 6/A ¬ß -√°t is kell alkalmazni mivel feljelent√©sem az Euro M√∂bel Line Kft. „fa” felsz√°mol√°si elj√°r√°s√°val kapcsolatosan a jogi szem√©lyekre is ir√°nyul Duna Libra Rt., Euro M√∂bel Line Kft „fa”, Hunyadi Rt., Kossuth Holding V√°ls√°g kezel√Ķ Zrt. .
A fentiek miatt ind√≠tv√°nyozom, hogy Tisztelt rend√Ķri szerv tov√°bb√≠tsa egy val√≥ban elfogulatlan az √ľgyben r√©szrehajl√°s n√©lk√ľl hat√©konyan elj√°rni k√©pes √ľgy√©szi szervhez azon k√©r√©semet, hogy az illet√©kes felsz√°mol√°si b√≠r√≥s√°gon ( a jelenlegi a B√©k√©s Megyei de alperesem is ezen √ľgyb√Ķl kifoly√≥lag valamint feljelent√©ssel is √©rintettek teh√°t kogens kiz√°r√°si ok √°ll fenn vel√ľk szemben ) az √ľgy√©szs√©g kezdem√©nyezze a Cstv. 6/A ¬ß alkalmaz√°s√°t, mivel a felsz√°mol√°si elj√°r√°s felf√ľggeszt√©s√©t magam hi√°ba kezdem√©nyeztem a korrupt b√≠r√≥s√°gokn√°l.
Ind√≠tv√°nyozom, hogy a Tisztelt Rend√Ķri szerv halad√©ktalanul rend√Ķrs√©gi foglal√°s keret√©n bel√ľl foglalja le az Euro M√∂bel Line „fa” volt telephely√©t, ingatlan√°t, √©s a m√©g megl√©v√Ķ a telephelyen tal√°lhat√≥ eszk√∂z√∂ket valamint kezdje el felkutatni √©s lefoglalni a t√∂rv√©nytelen√ľl elsz√°rmaztatott ing√≥s√°gokat √©s fel√©p√≠tm√©nyeket.
A rend√Ķrs√©gi foglal√°ssal lehetne csak elej√©t venni a tov√°bbi b√Ľnism√©tl√©snek, mert addig am√≠g az elk√∂vet√Ķk ( Dr. Pint√©r S√°ndor, Dr. Pint√©rn√© E√∂tv√∂s Ildik√≥, Dr. Russz√≥ Gyula, Domokos Istv√°n ) azt tapasztalj√°k, hogy b√ľntetlen√ľl k√∂vetkezm√©nyek n√©lk√ľl tehetik ezt akkor ragadtathatj√°k el annyira magukat, hogy vev√Ķ jel√∂ltj√ľkkel √©letvesz√©lyesen megfenyegetettnek. A jelen √ľgy t√°rgy√°t k√©pez√Ķ sikkaszt√°st k√∂vet√Ķen is m√°r √ļjabb b√Ľncselekm√©nyt is elk√∂vettek t√ļl a szem√©lyemet √©rt zsarol√°s √©s vesz√©lyes fenyeget√©s valamint zaklat√°son, √ļjabb vagyon elleni b√Ľncselekm√©nyt is elk√∂vethettek a hat√≥s√°g t√©tlens√©ge miatt mely b√Ľncselekm√©ny
elk√∂vet√©s√©t id√Ķhi√°nya miatt az el√Ķz√Ķ k√©t kihallgat√°son m√©g jegyz√Ķk√∂nyvezni nem siker√ľlt. Ism√©t b√ľkk f√Ľr√©sz √°rut tulajdon√≠tottak el a telephelyr√Ķl mely nem k√©pezte sem az IMMOBIL 2000 Kft. sem pedig a Mega- Repover Kft. tulajdon√°t, a tulajdonos Eger Erd√Ķ Rt. – t√Ķl azt a t√°j√©koztat√°st kaptuk, hogy nem j√°rultak hozz√°, hogy az ott t√°rolt f√Ľr√©sz√°rub√≥l b√°rki elvigyen b√°rmennyit is. Ez persze Dr. Russz√≥ Gyul√°nak sem okozott kor√°bban sem akad√°lyt √©s mivel a tan√ļvallom√°s√°ban is beismerte, hogy egy kamion f√Ľr√©sz √°rut eladott √©s annak sem lett k√∂vetkezm√©nye √≠gy k√∂vetkezhetett be a b√Ľnism√©tl√©s.
Amennyiben ez a t√∂bb mint 3 oldalas √∂sszefoglal√≥ beadv√°nyom sem elegend√Ķ ahhoz, hogy a Szabolcs- Szatm√°r- Bereg Megyei Rend√Ķr F√Ķkapit√°nys√°g Gazdas√°g V√©delmi Oszt√°lya k√©pbe ker√ľlj√∂n √©s a hivatali esk√ľj√ľkben foglaltak szerint j√°rjanak el illetve tegy√©k meg a sz√ľks√©ges int√©zked√©seket akkor m√©gsem a Csongr√°d Megyei F√Ķ√ľgy√©szs√©gnek lesz igaza. – A napokban kaptam k√©zhez a kiz√°r√°si ind√≠tv√°nyommal kapcsolatos elutas√≠t√≥ hat√°rozatukat mely indokl√°sul azt √°llap√≠totta meg, hogy att√≥l m√©g, hogy Szabolcs Megy√©ben a rend√Ķrs√©g az √∂r√∂ml√°nyokat sem tudja „lebirk√≥zni” att√≥l m√©g a megye nyomoz√≥ hat√≥s√°gai a feljelent√©semben foglaltakat a jogszab√°lyok figyelembe v√©tel√©vel p√°rtatlanul √©s elfogulatlanul vizsg√°lj√°k ki √©s folytatj√°k le a b√ľntet√Ķ elj√°r√°st.
Ism√©telten Ind√≠tv√°nyozom, hogy szem√©lyemet √©s az √ľgy szempontj√°b√≥l az √©rdekk√∂r√∂met k√©pez√Ķ szem√©lyeket (Bal√°zs Istv√°n, Minda Zolt√°n, Kazinczki Tibor √©s R√°cz Lajos) biztos√≠ts√°k nemzetbiztons√°gi v√©delembe, vegy√©k fel az √ľgyben elj√°r√≥k a kapcsolatot a Nemzetbiztons√°gi Szakszolg√°latokkal, mivel a feljelent√©semben foglalt b√Ľncselekm√©nyek elk√∂vet√©s√©vel √©rintett szem√©lyek maga a minisztereln√∂k, Bajnai Gy√∂rgy Gordon √©s t√°rsai (Dr. Magyari J√≥zsef, Dr. Er√Ķss J√°nos, Dr. Orosz S√°ndor,…). A szem√©lyi v√©delm√ľnket kifejezetten indokolja, hogy Dr. Pint√©r S√°ndor √©s hord√°j√°val ker√ľlt√ľnk szembe az √°ltalunk folytatott √©s Magyarorsz√°gra nemzetk√∂zi k√∂telezetts√©geket is rov√≥ t√∂rv√©ny √°ltal v√©dett korrupci√≥ ellenes „harcot” folytatva, sajnos szembeker√ľlve a Magyar √Āllam hivatalos szerveit megfert√Ķz√Ķ latens hivatali b√Ľn√∂z√Ķkkel. ( A fenti bekezd√©st a Csongr√°d Megyei Rend√Ķr F√Ķkapit√°nys√°ghoz megk√ľld√∂tt 2009.m√°jus 2-i keltez√©s√Ľ feljelent√©s kieg√©sz√≠t√©semb√Ķl m√°soltam √°t, hogy a Tisztelt Nyomoz√≥ Hat√≥s√°g is l√°ssa azt, hogy a v√©delemre vonatkoz√≥ akkori k√©r√©sem sem volt alaptalan mivel nem sokkal azut√°n mint egy m√°sf√©l h√≥nap m√ļlva √©letvesz√©lyes fenyeget√©st kaptam, tal√°n ha” z√°r al√°” vett√©k volna a vagyonelemeket √©s az elk√∂vet√Ķket akkor a fenyeget√©sre m√°r nem tudott volna sor ker√ľlni.) Persze megold√≥dik a gond ha bev√°ltj√°k a fenyeget√©st mert akkor m√°r nem fogok √ļjabb beadv√°nyokat k√©sz√≠teni. Addig is:
T√°j√©koztatom a Tisztelt Nyomoz√≥ Hat√≥s√°got, hogy a m√©g a k√°r folyamat lez√°rul√°sa miatt el√Ķ nem terjesztett k√°rig√©nyem ez id√°ig 13 milli√°rd forint, √©s amennyiben a Szabolcs-Szatm√°r- Bereg Megyei Rend√Ķrkapit√°nys√°g is be√°ll az √ľgyben kor√°bban elj√°rt hivatali vissza√©l√©st elk√∂vet√Ķk sor√°ba, √ļgy a keresetemet k√©nyszer√Ľen a Szabolcs- Szatm√°r- Bereg Megyei Rend√Ķrkapit√°nys√°gra is kiterjesztem k√∂zigazgat√°si jogk√∂rben okozott k√°r megt√©r√≠t√©se tekintet√©ben, √©s a sz√ľks√©ges minden tov√°bbi b√ľntet√Ķjogi l√©p√©st a hivatali elj√°r√≥kkal szemben is megteszem. Az √ľgy s√ļly√°ra tekintettel javaslom, hogy a Tisztelt Nyomoz√≥ Hat√≥s√°g vizsg√°lja meg a Be221/A ¬ß rendelkez√©seinek alkalmazhat√≥s√°g√°t, √©s tegyen eleget a Be171¬ß szerinti k√∂telezetts√©g√©nek.

Tisztelettel: Borbély József
Sértett
√©s mint a TEMPO P√°rt eln√∂ke k√∂z√©rdekb√Ķl


- Link -(rend%C5%91rtiszt)


Pint√©r S√°ndor (Budapest, 1948. j√ļlius 3.) magyar rend√Ķr alt√°bornagy, jog√°sz, politikus. 1991 √©s 1996 k√∂z√∂tt orsz√°gos rend√Ķrf√Ķkapit√°ny. 1998 √©s 2002 k√∂z√∂tt bel√ľgyminiszter, 2010-ben ism√©t e tiszts√©gre jel√∂lt√©k.
P√°lyafut√°s√°t a Bel√ľgyminiszt√©rium g√©pkocsivezet√Ķjek√©nt kezdte, majd 1972-ben rend√Ķrs√©gi szolg√°latba l√©pett, el√Ķsz√∂r seg√©dnyomoz√≥ volt Zugl√≥ban. K√∂zben j√°rt a Budapesti M√Ľszaki Egyetem G√©p√©szm√©rn√∂ki Kar√°ra √©s a Rend√Ķrtiszti F√Ķiskol√°ra is. 1978-ban diplom√°zott a f√Ķiskol√°n. 1986-ban jogi diplom√°t is szerzett az E√∂tv√∂s Lor√°nd Tudom√°nyegyetemen. F√Ķiskolai diplom√°j√°nak megszerz√©se ut√°n 1985-ig az Orsz√°gos Rend√Ķr-f√Ķkapit√°nys√°g vizsg√°lati oszt√°ly√°nak el√Ķad√≥ja, majd f√Ķel√Ķad√≥ja volt. 1985-ben √°tker√ľlt a Budai Rend√Ķrkapit√°nys√°gra b√Ľn√ľgyi oszt√°lyvezet√Ķnek, majd megb√≠zott kapit√°nys√°gvezet√Ķnek. 1988-ban √°tir√°ny√≠tott√°k a Pest Megyei F√Ķkapit√°nys√°ghoz, ahol a vizsg√°lati oszt√°ly vezet√Ķj√©v√© nevezt√©k ki. 1990-ben a Pest megyei f√Ķkapit√°ny k√∂zbiztons√°gi helyettes√©v√© l√©ptett√©k el√Ķ. 1991 m√°rcius√°ban Budapest rend√Ķrf√Ķkapit√°ny√°v√° nevezt√©k ki. P√°r h√≥nappal k√©s√Ķbb, 1991 szeptember√©ben Boross P√©ter akkori bel√ľgyminiszter kinevezte orsz√°gos f√Ķkapit√°nny√°, amely tiszts√©get √∂t √©ven kereszt√ľl viselt. Ekkor nyug√°llom√°nyba vonult. 1991-ben vez√©r√Ķrnaggy√°, majd 1993-ban alt√°bornaggy√° nevezt√©k ki.
A t√∂bb b√Ľncselekm√©nnyel v√°dolt Zempl√©nyi Gy√∂rgy 1996-os hazahozatala kapcs√°n k√∂zokirat-hamis√≠t√°ssal v√°dolt√°k meg, de a F√Ķv√°rosi B√≠r√≥s√°g 1999 janu√°rj√°ban joger√Ķsen felmentette.[1]
Közéleti pályafutása [szerkesztés]
Nyugd√≠jaz√°sa ut√°n √Ķrz√Ķ-v√©d√Ķ c√©get alap√≠tott, majd 1997-ben az OTP Bank Rt. biztons√°gi tan√°csad√≥ja, illetve igazgat√≥s√°g√°nak tagja lett. 1998-ban Orb√°n Viktor akkori minisztereln√∂k megh√≠vta √ļj korm√°ny√°ba bel√ľgyminiszternek, ekkor az OTP-ben bet√∂lt√∂tt tiszts√©geir√Ķl lemondott. Bel√ľgyminiszteri poz√≠ci√≥j√°t a ciklus 2002-es befejezt√©ig viselte. 2002-ben visszat√©rt a gazdas√°gi √©letbe, k√ľl√∂nb√∂z√Ķ m√°s √Ķrz√Ķ-v√©d√Ķ c√©gekben rendelkezett 2010-ig jelent√Ķsebb tulajdoni h√°nyaddal, valamint egy gazdas√°gi tan√°csad√≥ kft. √©s egy utaz√°si iroda √ľgyvezet√Ķ igazgat√≥ja, illetve tulajdonosa volt. 2004-ben ism√©t az OTP Bank Nyrt. igazgat√≥s√°g√°nak lett tagja. 2010-ben a m√°sodik Orb√°n-korm√°nyba ism√©t a 2006-ban megsz√ľntetett bel√ľgyminiszteri tiszts√©gre jel√∂lt√©k. El√Ķtte eladta √∂sszes gazdas√°gi √©rdekelts√©g√©t.
- Link -

Közigazgatás - Simonné dr. Berta Krisztina
Berta Krisztina. L√©trehozva: 2006. √°prilis 3. ... Bel√ľgyminiszt√©rium, Rend√Ķrs√©gi √©s Hat√°rrend√©szeti F√Ķoszt√°ly, T√∂rv√©nyel√Ķk√©sz√≠t√ĶF√Ķoszt√°ly , Parlamenti ...
- Link -

Dr. Berta L√°szl√≥ dand√°rt√°bornok, b√Ľn√ľgyi f√Ķigazgat√≥ beiktat√°sa
Dr. Lamperth M√≥nika bel√ľgyminiszter 2004. 11. 16-√°n az Orsz√°gos Rend√Ķr-f√Ķkapit√°nys√°gon sajt√≥t√°j√©koztat√≥t tartott az √ļj b√Ľn√ľgyi f√Ķigazgat√≥, dr. Berta L√°szl√≥ dand√°rt√°bornok beiktat√°sa alkalm√°b√≥l.

Berta L√°szl√≥ 1949. augusztus 31-√©n sz√ľletett. 1973-ban v√©gzett a ny√≠regyh√°zi mez√Ķgazdas√°gi f√Ķiskol√°n.

1977. augusztus 1-j√©n kezdett dolgozni a Borsod - Aba√ļj - Zeml√©n Megyei Rend√Ķr-f√Ķkapit√°nys√°gon, ahol volt vizsg√°l√≥, √©rt√©kel√Ķ-elemz√Ķ tiszt.

1987. december 1-j√©t√Ķl a f√Ķkapit√°nys√°g gazdas√°gv√©delmi aloszt√°ly√°t vezette, id√Ķk√∂zben elv√©gezte a Rend√Ķrtiszti F√Ķiskola √°tk√©pz√Ķj√©t, majd a Miskolci Egyetem jogi kar√°t, ahol 1992-ben kapta meg diplom√°j√°t.

1989 m√°rcius√°ban - az akkor l√©trehozott - b√Ľnmegel√Ķz√©si aloszt√°ly megszervez√©s√©vel √©s ir√°ny√≠t√°s√°val b√≠zt√°k meg. Az aloszt√°ly k√©s√Ķbb oszt√°lly√° alakult, amelyet ugyancsak √Ķ vezetett.

1993. j√ļlius 1-j√©t√Ķl 1997 febru√°r 1-j√©ig hivatalvezet√Ķk√©nt, majd a megye els√Ķ sz√°m√ļ rend√Ķri vezet√Ķjek√©nt, f√Ķkapit√°nyk√©nt dolgozott.

Egy hajóban az MSZP és Pintér Sándor?

Pint√©r S√°ndor √©s befoly√°sos MSZP-sek is kapcsolatba hozhat√≥k a Figyel√Ķ cikksorozat√°ban bemutatott Eclipse-√ľgy szerepl√Ķivel. Az √ľgy√©szs√©g t√∂bb sz√°lon nyomoz a c√©g k√∂r√ľl – √≠rja legfrissebb sz√°m√°ban a Figyel√Ķ.
H√Ľtlen kezel√©s miatt rendelt el nyomoz√°st a F√Ķv√°rosi F√Ķ√ľgy√©szs√©g a Figyel√Ķ √°ltal tavaly augusztus √≥ta cikksorozatban k√∂vetett Eclipse-√ľgy kapcs√°n. A feljelent√©st az aut√≥k tulajdonosv√°lt√°sakor k√∂telez√Ķ eredetis√©gvizsg√°lati piacr√≥l kit√ļrt √∂t c√©g tette meg, m√©g janu√°rban.

Az Eclipse legut√≥bb azzal h√≠vta fel mag√°ra a figyelmet, hogy december 31-√©n k√∂t√∂tt szerz√Ķd√©st a K√∂zigazgat√°si √©s Elektronikus K√∂zszolg√°ltat√°sok K√∂zponti Hivatal√°val (KEK KH) arra, hogy az √°talakul√≥ eredetis√©gvizsg√°lati rendszerhez sz√ľks√©ges szoftvert m√≥dos√≠tja √©s 5 √©ven kereszt√ľl √ľzemelteti. Az √ļj sziszt√©ma meglep√Ķ gyorsas√°ggal √°llt fel. Ha nem is teljess√©g√©ben, de janu√°r 4-√©n m√°r m√Ľk√∂d√∂tt is, ami furcsa egy milli√°rdos projekt eset√©ben, ami k√∂r√ľl r√°ad√°sul m√°s megh√∂kkent√Ķ k√∂r√ľlm√©ny is akad. A Figyel√Ķ √ļjs√°g√≠r√≥j√°nak egy eredetis√©gvizsg√°latot v√©gz√Ķ m√Ľhelyben megmutatt√°k az √ļj szoftver felhaszn√°l√≥i k√©zik√∂nyv√©t, aminek utols√≥ friss√≠t√©si d√°tuma 2007-es keltez√©s√Ľ.
A lap √ļjs√°g√≠r√≥ja nem kapott v√°laszt arra a k√©rd√©sre, hogy mik√©nt lehets√©ges ez. Viszont arra sem, hogy mik√©nt fordulhat el√Ķ, hogy Eiselt Gy√∂rgy, a hivatal strat√©giai √©s m√≥dszertani f√Ķigazgat√≥ja egy olyan, n√©met rendsz√°m√ļ, t√∂bb mint 7 milli√≥ forintos Mercedesszel j√°rt, amit az NKH egyik besz√°ll√≠t√≥ja, az Eclipse b√©relt.

A Figyel√Ķ kor√°bbi cikkeiben r√©szletesen kifejtette, hogy az Eclipse mik√©nt szerzett t√∂bb mint 20 milli√°rd forintnyi √°llami megb√≠z√°st, a legutols√≥ kiv√©tel√©vel nemzetbiztons√°gi okokra hivatkozva titkos√≠tott k√∂zbeszerz√©si elj√°r√°sokon.

Mostani √∂ssze√°ll√≠t√°sukban bemutatj√°k a t√∂bbmilli√°rdos √°llami megrendel√©st elnyer√Ķ c√©g vezet√Ķit √©s megrendel√Ķit, illetve a politika vil√°g√°ba vezet√Ķ kapcsolatrendszereiket. Ut√≥bbiak elvezetnek az MSZP bels√Ķ k√∂reihez, egyik volt p√©nzt√°rnok√°hoz, tov√°bb√° Pint√©r S√°ndor egykori bel√ľgyminiszterhez √©s orsz√°gos rend√Ķrf√Ķkapit√°nyhoz, aki ism√©t a bel√ľgyminiszteri poszt egyik es√©lyese.

- Link -

Babarczy Eszter: Pintér napfogyatkozása?

A magyar k√∂z√∂ns√©gnek az eclipse, napfogyatkoz√°s sz√≥r√≥l Stephanie Meyer (szerintem ny√°las) reg√©nyfolyam√°nak leg√ļjabban megfilmes√≠tett v√°ltozata jut esz√©be. Annyiban helyes is ez, hogy a j√∂v√Ķ a tinik√©, √©s √Ķk ezen az Eclipsen nevelkednek. Az√©rt mi foglalkozzunk ink√°bb a m√°sik Eclipse √ľggyel, ann√°l is ink√°bb mert nem puszt√°n egy √ļjabb korrupci√≥s √ľgyr√Ķl van sz√≥. A k√©rd√©s ink√°bb az, vajon Pint√©r S√°ndor lehet-e ezek ut√°n bel√ľgyminiszter (amit √Ķ, a sz√≥besz√©d szerint, m√©g n√©h√°ny h√≥napja is biztosra vett), pontosabban: a k√©rd√©s az, Orb√°n-e az √ļr a saj√°t h√°z√°ban?

A Fidesz eddigi strat√©gi√°ja az volt, hogy azonnal megszabadult azon p√°rttagokt√≥l vagy jel√∂ltekt√Ķl, akire a gyan√ļ √°rny√©ka vet√ľlt, net√°n kifejezetten gusztustalan kijelent√©seket tettek, vagy egyszer√Ľen od√°ig mer√©szkedtek, hogy √°ll√≠tottak valamit a Fidesz j√∂v√Ķbeni terveir√Ķl.
A kis halakat azonban k√∂nny√Ľ visszadobni a v√≠zbe. Pint√©r S√°ndor (vagy m√°s nagy√°gyuk, akik megnevez√©s√©t√Ķl az esetleges r√°galmaz√°si pert elker√ľlend√Ķ tart√≥zkodn√©k, mondjunk csak annyit, hogy Centrum Kft.) eg√©szen m√°s kateg√≥ria. A rend√Ķri p√°lya, amelyben a korai nyugd√≠jaz√°s lehet√Ķs√©ge m√©g egy f√Ķkapit√°ny el√Ķtt is nyitva √°ll, gyakran vezet √ļj √©s p√©nz√ľgyileg gy√ľm√∂lcs√∂z√Ķbb √©lethez egy √Ķrz√Ķ-v√©d√Ķc√©g alap√≠t√°s√°val. Ak√°r azt is az √Ķrz√©s-v√©d√©s kiv√°l√≥ min√Ķs√©g√©nek √©s Pint√©r szakmai tapasztalat√°nak tudhatjuk be, hogy a c√©galap√≠t√°s ut√°n alig n√©h√°ny √©vvel az OTP biztons√°gi tan√°csad√≥ja √©s igazgat√≥s√°gi tagja lett. Azt is k√∂nny√Ľ megmagyar√°zni, mi√©rt emeli a Fidesz a szakmai kiv√°l√≥s√°got t√∂bbsz√∂r√∂sen is bizony√≠t√≥ √©let√ļt ut√°n bel√ľgyminiszterr√©.
Legal√°bbis a Fidesz sz√≥viv√Ķ, ha egy√°ltal√°n engedi, hogy ilyesf√©le k√©rd√©st tegyenek fel neki, minden bizonnyal ezt v√°laszoln√°.
A sz√≥besz√©d persze m√°sk√©nt √≠rja le Pint√©rt: rutinos „√ľzletemberk√©nt”, aki a vir√°gz√≥ √Ķrz√Ķ-v√©d√Ķ √ľzlet√°gban szerzett ismerets√©gek √©s a rend√Ķrs√©- gi kapcsolatok virtu√≥z √∂sszefon√°s√°val aff√©le klasszikus f√Ķv√©dn√∂kk√© n√Ķtte ki mag√°t. „A Sanyi elint√©zi” – ilyesf√©le mondatokra gondol a sz√≥besz√©d. De ki hallgat a sz√≥besz√©dre? Mag√°t komolyan vev√Ķ, korm√°nyz√°sra k√©sz√ľl√Ķ p√°rt semmi esetre sem.
√Čs itt j√∂n az Eclipse eset. Ak√°r √ľgyesen id√Ķz√≠tett bomba, ak√°r a rend√Ķrs√©g √©s az √ľgy√©szs√©g √°ltalam m√°r elemzett √©s dics√Ķ√≠tett megt√°ltosod√°sa okozta, az Eclipse k√©t botr√°nyos √ľgy√©vel kapcsolatban a VPOP √©s a rend√Ķrs√©g is nyomoz, el√Ķzetes letart√≥ztat√°sban van egy kupac ember, √©s olyan aut√≥kat koboztak el, amelyek √°r√°t nagyj√°b√≥l √ļgy tudom csak fogadni, mint Wagner √ļr, aki szerint ennyi nulla nem lehet egy sz√°mjegy ut√°n.
Persze mindenki olyan aut√≥t tart, amilyet megengedhet mag√°nak, √©s olyan k√∂zbeszerz√©st szerez, amelyr√Ķl meg tudja gy√Ķzni az √©rintetteket – a meggy√Ķz√©s m√≥dszer√©t nem ismerj√ľk – egy 2007-es szoftver dokument√°ci√≥j√°val. Pl√°ne, ha csak √Ķt h√≠vj√°k meg aj√°nlatt√©telre. Minden nagyon leg√°lis, m√©g ha – mint Orb√°n Viktor mondan√° – mor√°lisan nem is eg√©szen elfogadhat√≥.
Az √©rdekes k√©rd√©s pedig √©ppen ez. Vajon ki vagy mi az er√Ķsebb – Orb√°n vagy Pint√©r. K√©pes-e Orb√°n Viktor megszabadulni saj√°t klient√ļr√°j√°nak fajs√ļlyosabb elemeit√Ķl, olyan elemekt√Ķl, akik mindenf√©le √ľgyr√Ķl tudhatnak mindenf√©le dolgot?
K√©t pr√≥b√°ja lesz ennek a harcnak. Az els√Ķ viszonylag egyszer√Ľ: lehet-e ezek ut√°n Pint√©r m√©g bel√ľgyminiszter? Sejt√©sem szerint aligha, de ha m√©gis az lesz, biztosak lehet√ľnk abban, hogy a Fideszben legal√°bb annyi diszn√≥s√°g b√ļjik meg, mint ah√°ny csontv√°z kipotyoghat a szocialist√°k szekr√©nyeib√Ķl.
A m√°sodik pr√≥ba m√°r k√©ts√©gesebb. Mire a Pint√©r-f√©le √ľgyek eljutnak a v√°demel√©sig (ha eljutnak od√°ig), Orb√°n a ciklusa legkedvez√Ķbb pillanatait √©lvezi: az orsz√°g szan√°l√°s√°n, amelynek Bajnak Gordon meg√°gyazott, m√°r t√ļlesett (rem√©nykedj√ľnk), √©s elj√∂het a nagy √©s √∂r√∂mteli b√©kess√©g, net√°n m√©g n√©mi fellend√ľl√©s is.
Vajon lesz-e v√°d, √©s ha lesz, mi √°ll majd benne? Vajon, ha net√°n bizonyos t√©ny√°ll√°sok bizony√≠t√°st nyernek, net√°n olyan t√©ny√°ll√°sok, amelyek a Btk. szab√°lyai szerint szigor√ļ elb√°n√°s k√∂vetelnek – nem a Btk. szigor√≠t√°s√°t √≠g√©ri Orb√°n? –, nos, akkor mi lesz a per kimenetele? A f√ľggetlen √ľgy√©szs√©g √©s a f√ľggetlen b√≠r√≥s√°g Princz-jelleg√Ľ megold√°st tal√°l? Vagy elindul a korrupt szocialist√°kra √©s szabaddemokrat√°kra v√°r√≥ szigor√ļ, m√©lt√≥ b√ľntet√©shez vezet√Ķ √ļton, amelyet a Fidesz √≠g√©r nek√ľnk? (Ennek megfogalmaz√°sa kisebb p√°rtrendezv√©nyeken a k√∂z√∂ns√©g soraib√≥l √ļgy t√∂r fel spont√°n haraggal, hogy „b√∂rt√∂nben fogtok megrohadni”).
Ha – csupa felt√©teles m√≥d. Egy dolog biztos viszont, felt√©teles m√≥d n√©lk√ľl. Az Eclipse-botr√°ny k√∂vetkezm√©nyei r√°vil√°g√≠tanak Orb√°n erej√©re. Ha nem dobja Pint√©rt – m√°r csak a gyan√ļ √°rny√©ka miatt is –, akkor Orb√°n, minden l√°tszat ellen√©re, foglya a saj√°t kilentur√°j√°nak.
- Link -

- Link -

Azt√°n bek√ļszik a k√©pbe HATALA is, mint az Eclipse √ľgyben „fogott” ember. Most m√°r √©rtem, hogy ett√Ķl fagott, hiszen ott a Mossad mosakodott, mert Pint√©r c√©ge √©s Pint√©r Hajnalka neve jelzett t√∂rt√©netbe bele keveredett Hatala is. A fogott ember azt a n√≥t√°t f√ļjja, amit vele f√ļjatnak. Sz√©p nagy csal√°(s)d ez is.

Hatala J√≥zsef lesz az ORFK els√Ķ embere

Hatala J√≥zsef v√°ltja Bencze J√≥zsefet az Orsz√°gos Rend√Ķr-f√Ķkapit√°nys√°g √©l√©n. A kinevez√©st Pint√©r S√°ndor m√°r al√°√≠rta, de a hivatalos bejelent√©s j√∂v√Ķ h√©ten v√°rhat√≥. Az r√©g√≥ta tudott volt, hogy a bel√ľgyminiszter ez√ļttal is sz√°n valamilyen szerepet r√©gi bar√°tj√°nak - √≠rja a hvg.hu.
A nyugd√≠jas rend√Ķrt√°bornok nem ismeretlen az ORFK √°llom√°nya el√Ķtt, hiszen √©ppen Pint√©r el√Ķz√Ķ miniszters√©ge idej√©n lett k√∂zbiztons√°gi f√Ķigazgat√≥. Amikor a posztr√≥l lev√°ltott√°k, akkor is k√∂vette a r√©gi-√ļj bel√ľgy√©rt, akinek a munkat√°rsa lett a Civil Biztons√°gi Szolg√°latn√°l (CBSZ).
Hatala legut√≥bb akkor ker√ľlt a nyilv√°noss√°g el√©, amikor CBSZ vez√©rigazgat√≥-helyettesek√©nt tan√ļk√©nt kihallgatt√°k a milli√°rdos ad√≥csal√°s miatt foly√≥ Eclipse-b√Ľn√ľgyben.
A 2006-os rend√Ķri brutalit√°sra k√ľl√∂n√∂sen √©rz√©keny Fidesz eset√©ben Hatala kinevez√©se az√©rt pik√°ns, mert a 2002-es az Erzs√©bet-h√≠dn√°l t√∂rt√©nt t√∂megoszlat√°s is sokak szerint er√©lytelen √©s jogs√©rt√Ķ volt. Hatala akkor azt mondta, hogy rend√Ķrs√©g m√©g durv√°bb m√≥dszereket is bevezethetett volna a demonstr√°ci√≥ feloszlat√°s√°ra.
Hatala, akkori k√∂zbiztons√°gi f√Ķigazgat√≥k√©nt, parlamenti meghallgat√°s√°n azt mondta, hogy a t√∂megoszlat√°sra felk√©sz√ľltebb k√©szenl√©ti rend√Ķr√∂ket a ny√°ri id√Ķszakra a turist√°k √°ltal s√Ľr√Ľn l√°togatott helyekre vez√©nyelt√©k, meg kellett v√°rni, hogy fel√©rjenek a f√Ķv√°rosba.
- Link -

Bel√ľgyminiszter Pint√©r, orsz√°gos f√Ķkapit√°ny Hatala?

Minden jel arra mutat, hogy az √ļjabb Fidesz-korm√°nyban ism√©t Pint√©r S√°ndor√© lehet a bel√ľgyminiszteri poszt. B√°r hossz√ļ az es√©lyesek list√°ja az orsz√°gos f√Ķkapit√°nyi posztra, √ļgy tudjuk, annak a Hatala J√≥zsefnek van a legnagyobb sansza, aki 2006-ban k√∂zbiztons√°gi f√Ķigazgat√≥k√©nt t√°vozott a rend√Ķrs√©gt√Ķl, majd Pint√©r S√°ndor c√©g√©ben v√°llalt vezet√Ķi posztot. Hivatalos bejelent√©s m√©g nincs, de a nevek m√°r forognak.

A v√°laszt√°sok el√Ķtt h√Ľtlen kezel√©s gyan√ļja miatt feljelentett√©k T√≥th G√°bor budapesti rend√Ķrf√Ķkapit√°nyt √©s n√©h√°ny nappal k√©s√Ķbb az orsz√°g els√Ķ sz√°m√ļ rend√Ķri vezet√Ķj√©t, Bencze J√≥zsefet is. Az id√Ķz√≠t√©s aligha v√©letlen. A megindul√≥ elj√°r√°sok, m√°r ha mindegyiknek helyt ad az √ľgy√©szs√©g, arra mindenk√©ppen j√≥k lesznek, hogy ronts√°k a f√Ķrend√Ķr√∂k es√©lyeit poz√≠ci√≥juk megtart√°s√°ra.
T√≥th G√°bornak, a Budapesti Rend√Ķr-f√Ķkapit√°nys√°g (BRFK) vezet√Ķje az ellenz√©k √°ltal sokat b√≠r√°lt Gerg√©nyi P√©ter neveltje, egykori b√Ľn√ľgyi helyettese √©s ut√≥dja 2007 √≥ta a BRFK √©l√©n nem t√ļl egyszer√Ľ a helyzete. Bencze J√≥zsef eset√©ben viszont kor√°bban rend√Ķri berkekben nem tartott√°k elk√©pzelhetetlennek, hogy a Fidesz szakmai munk√°ja elismer√©sek√©nt meghagyja √Ķt a hely√©n.
Val√≥sz√≠n√Ľleg ezt akart√°k eleve megakad√°lyozni azok, akik a n√©vtelen feljelent√©seket megtett√©k. √Čs mivel a feljelent√©sek bels√Ķ anyagokra √©p√ľlnek, poz√≠ci√≥ra √°h√≠t√≥z√≥ bennfentesek √ľgyk√∂dhetnek a h√°tt√©rben. Mindez azt mutatja, hogy finis√©be √©rkezett a rend√Ķrs√©gen bel√ľli helyezked√©s, s a f√Ķkapit√°nyi sz√©kek√©rt folytatott harc. A leend√Ķ korm√°ny tagjainak nev√©r√Ķl hivatalos meger√Ķs√≠t√©s m√©g nincs. Lehetnek azonban olyan rend√Ķri vezet√Ķk, akik m√°r most igyekeznek meger√Ķs√≠teni a hely√ľket.
Jel√∂ltekb√Ķl √©s √∂njel√∂ltekb√Ķl nincs hi√°ny. A hvg.hu k√∂r√ľlbel√ľl m√°sf√©l tucat ember nev√©vel tal√°lkozott, amikor k√ľl√∂nb√∂z√Ķ f√≥rumokon arr√≥l faggat√≥zott, ki milyen rend√Ķri vezet√Ķi poszton kaphat szerepet a Fidesz korm√°nyz√°sa alatt. A bel√ľgyminiszteri sz√©k legnagyobb es√©lyese a kor√°bbi Fidesz-√©ra bel√ľgy√©re, Pint√©r S√°ndor. Ezt t√°maszthatja al√° az is, hogy az egykori orsz√°gos rend√Ķrf√Ķkapit√°ny alig egy h√≥napja, m√°rcius 26-√°n megv√°lt legjelent√Ķsebb c√©g√©t√Ķl, a Civil Biztons√°gi Szolg√°latt√≥l (CBSZ), amely a milli√°rdos ad√≥csal√°s gyan√ļj√°ba keveredett Eclipse sz√©khely√©n volt b√©rl√Ķ. Pint√©r miniszt√©rium√°ba √°ll√≠t√≥lag a Nemzetbiztons√°gi Hivatal (NBH) is betagoz√≥dhat. A t√°rca hum√°npolitikai √°llamtitk√°rk√©nt pedig Bartos L√°szl√≥ nev√©t emlegetik. Bartos az ORFK szem√©lyzeti f√Ķn√∂ke, majd Heves megye f√Ķkapit√°nya volt; ebb√Ķl a poz√≠ci√≥j√°b√≥l 2007-ben kellett t√°voznia.
Bartos L√°szl√≥ azonban a hvg.hu-nak √ļgy nyilatkozott, hogy nem tartja val√≥sz√≠n√Ľnek sem a felk√©r√©st, sem annak elv√°llal√°s√°t, mert ahogy fogalmazott: a rend√Ķrs√©gen van otthon, miniszt√©riumban m√©g nem dolgozott. „Sokkal alkalmasabb emberek is vannak n√°lam erre a feladatra” – tette hozz√°.

Ki lehet az orsz√°g f√Ķrend√Ķre?

A Fidesz eln√∂ke, Orb√°n Viktor alkalmasnak mondta ugyan, de konkr√©tan nem nevezte meg Pint√©rt. Amennyiben val√≥ban √Ķ lesz a bel√ľgyminiszter, akkor az orsz√°gos rend√Ķrf√Ķkapit√°nyi poszt v√°rom√°nyosa – a hvg.hu √©rtes√ľl√©sei szerint – egykori munkat√°rsa, a CBSZ vez√©rigazgat√≥-helyettese, az ORFK 2006-ban t√°vozott k√∂zbiztons√°gi f√Ķigazgat√≥ja, Hatala J√≥zsef lehet, akit nemr√©g az Eclipse-√ľgyben hallgattak meg tan√ļk√©nt. Sz√≥ba j√∂tt a Nemzeti Nyomoz√≥ Iroda vezet√Ķj√©nek, Pet√Ķfi Attil√°nak a neve is, de a 2006-ban az Orsz√°gos Rend√Ķr-f√Ķkapit√°nys√°g (ORFK) k√∂zbiztons√°gi igazgat√≥jak√©nt t√°voz√≥ Hatala ink√°bb es√©lyes. „Nem k√≠v√°nok ezzel foglalkozni, megvan a munk√°m” – k√∂z√∂lte a nyug√°llom√°ny√ļ t√°bornok a hvg.hu √©rdekl√Ķd√©s√©re.
Rajtuk k√≠v√ľl felmer√ľlt Piros Attila neve is, aki Tak√°cs Albert igazs√°g√ľgyi √©s rend√©szeti miniszter ir√°ny√≠t√°sa alatt a t√°rca rend√©szeti szak√°llamtitk√°rak√©nt felelt a hat√°r√Ķrs√©g-rend√Ķrs√©g integr√°ci√≥j√°nak kidolgoz√°s√°√©rt, √©s aki jelenleg az ORFK hivatalezet√Ķje. √ē L√°z√°r J√°nossal val√≥ j√≥ kapcsolata r√©v√©n vezet√Ķi szerepet kaphat, ak√°r mint a bel√ľgy egyik √°llamtitk√°ra.
Emellett lehets√©ges f√Ķrend√Ķrk√©nt emlegett√©k a volt katasztr√≥fav√©delmi f√Ķigazgat√≥t, Bakondi Gy√∂rgy√∂t is, aki 2002-t√Ķl √ľgyv√©dk√©nt dolgozik a Dar√°zs & T√°rsai √úgyv√©di Irod√°ban, amelynek tulajdonosa, alap√≠t√≥ partnere is, valamint Havasi Zolt√°n nyugalmazott t√°bornokot, volt N√≥gr√°d megyei f√Ķkapit√°nyt. Havasi azt mondta, √Ķt nem kerest√©k meg, de nem is v√°llaln√° a feladatot. „R√©gi motoros vagyok, √©s ismerem a rendszer m√Ľk√∂d√©s√©t, azt, hogy a rend√Ķrs√©g vezet√Ķi √°lland√≥an a t√°mad√°sok keresztt√ľz√©ben √°llnak. Az √°llamigazgat√°sban olyan szakemberek kellenek, akik teszik a dolgukat √©s akik nem f√ľggenek a politik√°t√≥l." Vele azonban m√©g nincs v√©ge a jel√∂ltek list√°j√°nak, rajta van m√©g Szabadfi √Ārp√°d jelenlegi Gy√Ķr-Moson-Soproni f√Ķkapit√°ny, Halmosi Zsolt Vas megyei rend√Ķrf√Ķkapit√°ny √©s Ign√°cz Istv√°n is.
Az 1979 √≥ta rend√Ķr Szabadfi a hvg.hu-nak azt mondta, nem foglalkozik a h√≠resztel√©sekkel, √Ķ csak teszi a dolg√°t. A rend√Ķri p√°lyafut√°s√°t 1986-ban kezd√Ķ, majd azt√°n 2003 √©s 2007 k√∂z√∂tt a Hajd√ļ-Bihar Megyei Rend√Ķr-f√Ķkapit√°nys√°got vezet√Ķ Halmosi Zsolt pedig csak annyit v√°laszolt k√©rd√©s√ľnkre, hogy j√≥lesik ezt hallania, de nem k√≠v√°nja komment√°lni.
Ign√°cz Istv√°nr√≥l, a K√∂zigazgat√°si √©s Elektronikus K√∂zszolg√°ltat√°sok K√∂zponti Hivatal√°nak (KEKKH) vezet√Ķj√©r√Ķl t√∂bben √ļgy v√©lekednek, hogy 1998 √≥ta folyamatosan szeretne visszat√©rni a rend√Ķri p√°ly√°ra. Ekkor ugyanis megadatott neki, hogy n√©h√°ny napig orsz√°gos rend√Ķrf√Ķkapit√°nyk√©nt tev√©kenykedjen, √°m v√©g√ľl nem √Ķt, hanem Orb√°n P√©tert nevezt√©k ki a test√ľlet √©l√©re. A t√°bornoknak teh√°t, aki felment√©s√©t k√∂vet√Ķen, 1998 okt√≥ber√©t√Ķl Szabolcs-Szatm√°r-Bereg megyei, majd 2000. okt√≥ber 1-j√©t√Ķl Pest megyei rend√Ķrf√Ķkapit√°ny volt, el√©gt√©telt jelenthetne, ha a legmagasabb rend√Ķri poz√≠ci√≥val z√°rhatn√° p√°lyafut√°s√°t. Ign√°cz Istv√°n a hvg.hu-val azt k√∂z√∂lte, ha egy√°ltal√°n lesz ilyen felk√©r√©s, akkor majd elgondolkodik rajta, addig azonban tal√°lgat√°sokkal nem akar foglalkozni.

A Budapesti √©s a Pest Megyei Rend√Ķr-f√Ķkapit√°nys√°g
A Budapesti Rend√Ķr-f√Ķkapit√°nys√°g vezet√Ķi posztja kapcs√°n √Ārm√≥s S√°ndor jelenlegi Pest megyei rend√Ķrf√Ķkapit√°ny, illetve az V. ker√ľleti parancsnok, T√≥th Tam√°s neve mer√ľlt fel. Az ut√≥bbi sokat nem szerepel a nyilv√°noss√°g el√Ķtt, √°m – tudom√°sunk szerint – T√≥th Tam√°s egyik rokona Orb√°n k√∂zvetlen munkat√°rsa, √≠gy a kapit√°ny a Fidesz vezet√Ķivel j√≥ viszonyt alak√≠thatott ki.
√Ārm√≥s m√©g Pint√©r S√°ndor akt√≠v rend√Ķri id√Ķszak√°ban kezdett a BRFK-n, s emelkedett egyre magasabb vezet√Ķi helyekre. Tizenegy √©vvel ezel√Ķtt a XVII., 2003-ban pedig a XIV. ker√ľleti kapit√°nys√°g parancsnoka lett, innen 2005-ben N√≥gr√°d megy√©be vezetett az √ļtja, hogy k√©t √©vvel k√©s√Ķbb Pest megyei f√Ķkapit√°nyk√©nt t√©rjen vissza a Rend√Ķrs√©g Igazgat√°si K√∂zpontj√°ba.
Felmer√ľlt Bozs√≥ Zolt√°n budapesti kinevez√©s√©nek a lehet√Ķs√©ge is, de √ļgy tudjuk, ezt ink√°bb maga a t√°bornok szeretn√©, a d√∂nt√©si poz√≠ci√≥ban l√©v√Ķ helyeken kev√©sb√© p√°rtolj√°k ezt az √∂tletet. Emellett egy√©bk√©nt inform√°ci√≥ink szerint Bozs√≥ – akit id√©n √©v elej√©n parancs ir√°nti engedetlens√©g miatt els√Ķ fokon p√©nzb√≠rs√°gra √≠t√©lt a F√Ķv√°rosi B√≠r√≥s√°g B√ľntet√Ķ Koll√©gium√°nak Katonai Tan√°csa – sz√≠vesen dolgozna az ORFK rend√©szeti f√Ķigazgat√≥jak√©nt is.
El√Ķkel√Ķ poz√≠ci√≥nak sz√°m√≠t m√©g a test√ľleten bel√ľl a Pest megyei f√Ķkapit√°ny√©. Amennyiben √Ārm√≥s S√°ndor onnan tov√°bbl√©p, akkor es√©lyes lehet a posztra a jelenlegi N√≥gr√°d megyei f√Ķkapit√°ny, Szab√≥ Jen√Ķ, aki 2001-t√Ķl √©pp Pest megy√©ben dolgozott a f√Ķkapit√°nys√°g b√Ľn√ľgyi igazgat√≥jak√©nt.
A K√∂zt√°rsas√°gi √ērezred √©l√©n szint√©n v√°ltoz√°sokr√≥l lehetett hallani, ami a sajt√≥h√≠rek szerint azt jelenten√©, hogy a Fidesz biztons√°gi igazgat√≥ja, a rend√Ķrs√©gt√Ķl nyolc √©ve elj√∂tt terrorelh√°r√≠t√≥-vezet√Ķ, Hajd√ļ J√°nos venn√© k√©zbe az ir√°ny√≠t√°s√°t. √ögy tudjuk, ilyen form√°ban, a jelenlegi szervezeti viszonyok k√∂z√∂tt nem, maga Hajd√ļ egy k√©t √©vvel ezel√Ķtti interj√ļban pedig azt mondta, hogy soha nem t√©rne vissza a rend√Ķrs√©gre.
Kom√°romi Istv√°n eg√©szen m√°sk√©p gondolkodik. √ē a rend√Ķrs√©gt√Ķl t√°vol es√Ķ civil p√°ly√°n tal√°lta meg sz√°m√≠t√°s√°t – ahogy a hvg.hu-nak fogalmazott. A nyugd√≠jas t√°bornok k√∂z√∂lte, volt oka, hogy otthagyta a test√ľletet, illetve a bel√ľgyminiszt√©rium PR-f√Ķn√∂ki beoszt√°s√°t. „Elk√ľldt√©k Felkai L√°szl√≥ volt k√∂zigazgat√°si √°llamtitk√°rt (√Ķt m√©g a Fidesz helyezte ebbe a poz√≠ci√≥ba – a szerk.), √©s √ļgy gondoltam, ha m√°r olyan felk√©sz√ľlt embereket is t√°voz√°sra k√©nyszer√≠tenek, mint √Ķ, akkor √©n a tov√°bbiakban nem dolgozom ebben a munkak√∂rben” – mondta Kom√°romi, illetve azt is hozz√°tette: csak akkor venn√© fontol√≥ra a visszat√©r√©st, ha olyan ember h√≠vja, aki√©rt meg√©ri odatartania a h√°t√°t, de ezzel egy√ľtt hagyja is dolgozni. Az NBH √©l√©re – mint megjegyezte – szerinte az√©rt emlegetik fel most is, mert anno, amikor a Horn-korm√°ny idej√©n felk√©rt√©k erre a posztra, ezt visszautas√≠totta.
- Link -


De mi √ļjs√°g a Civil Biztons√°gi Szolg√°latn√°l, amely t√∂bbek k√∂z√∂tt az OTPn√©l is tev√©kenykedik, mik√∂zben Pint√©r ott volt sok√°ig igazgat√≥s√°gi tag, amelyr√Ķl √©ppen most mondott le. Egyre zavarpsabb ez az eg√©sz √ľgy.

H√°zkutat√°st tartottak Pint√©r S√°ndor c√©g√©nek b√©rl√Ķj√©n√©l

H√°zkutat√°st tartott a v√°m- √©s p√©nz√ľgy√Ķrs√©g a Civil Biztons√°gi Szolg√°lat Zrt. zugl√≥i sz√©kh√°z√°ban, amelynek eln√∂ke Pint√©r S√°ndor, az Orb√°n-korm√°ny volt bel√ľgyminisztere. Szab√≥ Iv√°n, a c√©g √ľgyv√©dje szerint a h√°zkutat√°s a t√°rsas√°g tulajdon√°ban l√©v√Ķ irodah√°z egyik b√©rl√Ķj√©n√©l, az Eclipse Zrt.-n√©l folyt, t√Ķl√ľk csak a b√©rl√Ķvel kapcsolatos dokumentumokat k√©rt√©k el.
Aj√°nlat

A v√°m- √©s p√©nz√ľgy√Ķrs√©g kommand√≥sokkal tartott h√°zkutat√°st a Civil Biztons√°gi Szolg√°lat (CBSZ) Zrt. k√∂zponti √©p√ľlet√©ben szerda d√©lel√Ķtt. A F√ľggetlen H√≠r√ľgyn√∂ks√©g szerint a nyomoz√≥k sz√°m√≠t√≥g√©peket √©s t√∂bb ezer oldalnyi iratot foglaltak le a t√°rsas√°g Budapesten, a XIV. ker√ľleti, Angol utc√°ban tal√°lhat√≥ sz√©khely√©n. Az √©p√ľlet√©b√Ķl szerd√°n d√©lut√°n egy √≥rakor j√∂ttek ki a v√°mosok, akik aut√≥jukba t√∂bb k√∂teg iratot, illetve sz√°m√≠t√≥g√©peket tettek be.

A c√©g Pint√©r S√°ndor, az Orb√°n-korm√°ny volt bel√ľgyminiszter√©nek √©rdekelts√©g√©be tartozik, a c√©g honlapja szerint Pint√©r a t√°rsas√°g eln√∂ke, a vez√©rigazgat√≥ pedig az a Tasn√°di L√°szl√≥, aki √©vekkel ezel√Ķtt az APEH b√Ľn√ľgyi igazgat√≥s√°g√°t vezette, de 2002-ben felmentett√©k, mert enged√©ly n√©lk√ľl adott inform√°ci√≥kat a parlamenti p√°rtok frakci√≥vezet√Ķinek.

Sipos Jen√Ķ, a V√°m- √©s P√©nz√ľgy√Ķrs√©g Orsz√°gos Parancsnoks√°g√°nak sz√≥viv√Ķje az MTI megkeres√©sre annyit k√∂z√∂l: val√≥ban zajlanak nyomozati cselekm√©nyek, de nem tudja meger√Ķs√≠teni azok helysz√≠n√©t. A sz√≥viv√Ķ az [origo] megkeres√©s√©re k√©s√Ķbbre √≠g√©rt t√°j√©koztat√°st.

B√©rl√Ķn√©l kutakodtak

Az [origo] megkereste az √©rintett c√©get, amelynek √ľgyv√©dje, Szab√≥ Iv√°n k√∂z√∂lte, a h√°zkutat√°s nem n√°luk t√∂rt√©nt, hanem a c√©g tulajdon√°ban l√©v√Ķ iroda√©p√ľlet egyik b√©rl√Ķj√©n√©l, az Eclipse Zrt.-n√©l. A CBSZ-t√Ķl csup√°n n√©gy dokumentumot k√©rtek el a v√°mosok, √≠gy a b√©rleti szerz√Ķd√©st, az ahhoz kapcsol√≥d√≥ iroda√°talak√≠t√°sra vonatkoz√≥ szerz√Ķd√©st, illetve sz√°ml√°kat.

Szab√≥ szerint az iratokat √°t is adt√°k, √©s a lefoglal√°s ellen nem is emeltek panaszt, de annak m√≥dj√°t s√©relmezt√©k, mivel ehhez szerint√ľk semmi sz√ľks√©g nem volt 15 fegyveres p√©nz√ľgy√Ķrre, √©s az √©p√ľletbe igyekv√Ķ dolgoz√≥k igazoltat√°s√°ra. Arr√≥l, hogy mi√©rt folyt h√°zkutat√°s a b√©rl√Ķn√©l, nem volt inform√°ci√≥ja. A H√≠rTV √ļgy tudja, a v√°mosok ad√≥csal√°s √©s p√©nzmos√°s miatt nyomoznak.

Az MTV H√≠rad√≥ja √ļgy szint√©n arr√≥l sz√°molt be, hogy ad√≥csal√°s √©s p√©nzmos√°s gyan√ļja miatt nyomoznak a t√°rsas√°g ellen, amelynek vez√©rigazgat√≥j√°t √Ķrizetbe is vett√©k. Az Eclipse Zrt. az a c√©g, amely az eredetis√©gvizsg√°lati rendszer szoftverfriss√≠t√©s√©re vonatkoz√≥, milli√°rdos megb√≠z√°st elnyerte. A c√©g ellen indult elj√°r√°sr√≥l, a letart√≥ztat√°sokr√≥l √©s az √ľgy tov√°bbi r√©szleteir√Ķl itt olvashat.

A CBSZ - honlapja szerint - egyebek mellett objektum√Ķrz√©st v√©gez t√∂bb bank √©s k√∂zszolg√°ltat√≥, valamint √°llami c√©gek, a Magyar Honv√©ds√©g, √©s bev√°s√°rl√≥k√∂zpontok sz√°m√°ra, de kapcsolatban √°ll sz√°mos miniszt√©riummal, a Magyar R√°di√≥val, a TV2-vel is.

- Link -

Berta Tibor: Lehet n√©h√°ny rend√Ķr, aki megt√©ved (Ez lehet kakukktoj√°s! PI)
A botr√°nyok ut√°n sem √©rzi √©g√Ķnek, hogy rend√Ķrk√©nt mutatkozik be, a hivatali korrupci√≥ pedig szerinte nem p√©nzk√©rd√©s, hanem ink√°bb a rend√Ķr neveltet√©s√©n m√ļlik - Berta Tibor, a Rebisz f√Ķt√∂rzsz√°szl√≥sa, a F√ľggetlen Rend√Ķrszakszervezet k√©pvisel√Ķje v√°laszolt az olvas√≥k k√©rd√©seire a Vend√©gszob√°ban. Elmondta, hogy a zavarg√°sok idej√©n √Ķ nem √ľt√∂tt meg senkit, szab√°lytalankod√°st csak egyszer k√∂vetett el, a kedvenc t√©v√©s rend√Ķre pedig Columbo.

23 √©ve rend√Ķr, √©s nem unja
A t√∂rt√©ntek ut√°n sok n√Ķben f√©lelmet √©s bizonytalans√°got keltettek, ezt hogyan tudj√°k kiv√©deni? [.Zivi.]
Azt gondolom, ha egy egyenruh√°s rend√Ķr kultur√°ltan, a szab√°lyzatnak megfelel√Ķen kezd int√©zkedni h√∂lgyekkel vagy b√°rkivel, akkor ezzel vissza lehet szerezni a megrend√ľlt bizalmat.
Ismeri azokat a rend√Ķr√∂ket, akiket nemi er√Ķszakkal gyan√ļs√≠tanak? [sumeg]
Szem√©ly szerint nem ismerem √Ķket.
√Ėn milyen b√ľntet√©st adna a gyan√ļs√≠tottaknak? [D.D√≥ra]
√ögy gondolom, hogy minden embert, akit b√°rmivel is gyan√ļs√≠tanak, megillet az √°rtatlans√°g v√©lelme, s a vizsg√°latok lez√°r√°s√°ig erre konkr√©t v√°laszt nem tudok adni.
Maga szerint a sok rend√Ķrbotr√°ny csak a m√©dia felf√ļj√°sa, vagy t√©nyleg ilyenek val√≥j√°ban?! [saxxoogirl]
A rend√Ķr√∂k nem ilyenek val√≥j√°ban. A rend√Ķrs√©gn√©l sok tisztess√©ges ember dolgozik. K√∂zt√ľk is lehetnek n√©h√°nyan, akik megt√©vednek.
Ilyen balh√©k ut√°n nem √©rzi √©g√Ķnek √ļgy bemutatkozni: rend√Ķr vagyok? [herkulesbringa]
Nem tartom ezt √©g√Ķnek, √©n egy nagyszer√Ľ √©s sz√©p, sokr√©t√Ľ szakm√°ban dolgozom, id√Ķnk√©nt kisebb hib√°kkal, huszonharmadik √©ve. Soha nem sz√©gyelltem azt, hogy rend√Ķr vagyok, egyenruh√°t kell hordanom, b√°r a r√©gm√ļltban is azt mondt√°k r√°m sokan, sokszor, hogy nyakkend√Ķs seg√©dmunk√°s vagyok.
Nem hossz√ļ id√Ķ ez egy kicsit? 23 √©v? Nem unt m√©g bele? [Dol Goldur]
Nem untam meg ezt a munk√°t. Huszonh√°rom √©v alatt volt szerencs√©m testk√∂zelb√Ķl biztos√≠tani II. J√°nos P√°l p√°pa √Ķszents√©g√©t magyarorsz√°gi k√∂r√ļtja sor√°n, r√©szt venni az els√Ķ magyarorsz√°gi Forma-1 verseny biztos√≠t√°s√°ban, a 2000-es √°rv√≠z s√ļjtotta ter√ľleteken seg√≠teni a bajba jutott √°llampolg√°rokon, v√©deni a vagyonukat, h√°zaikat, √©let√ľket.
Ha 23 éve szolgál, akkor a kommunizmusban kezdte. Nem ott gyökereznek a gondok? [herkulesbringa]
Meg√≠t√©l√©sem szerint a gondok nem ott gy√∂kereznek, hanem az egy√©n felfog√°s√°ban, gondolkod√°sm√≥dj√°ban, ehhez nincs k√∂ze az el√Ķz√Ķ rendszernek. Feltehet√Ķen akkor is voltak megt√©vedt rend√Ķr√∂k.
Hogy pr√≥b√°lj√°k helyretenni a rend√Ķr√∂k √∂n√©rt√©kel√©si probl√©m√°it? [Riff87]
Minden probl√©m√°t, k√∂zt√ľk az √∂n√©rt√©kel√©st meg kell besz√©lni, ny√≠ltan, √Ķszint√©n, takargat√°s n√©lk√ľl.
A rend√Ķr√∂knek illemtan√≥r√°t k√©ne adni! [noies]
√ögy gondolom, hogy mindenki valamifajta cselekv√©si mint√°val rendelkezik, hiszen sz√ľlei r√©v√©n, iskolai tan√°rai r√©v√©n, akik megmutatt√°k, hogyan kell viselkedni illend√Ķen, tisztess√©gesen besz√©lni, t√°rsalogni.
√Ėn hogy l√°tja azt, hogy Petr√©teinek kellett mennie p√°r rend√Ķr bakl√∂v√©se miatt? Ez m√°r ennyire politika, vagy fogalmazzak √ļgy, hogy b√ľrokr√°cia? [Offsboy]
Ebben a kérdésben nincs kompetenciám.
Mit v√°rtok az √ļj rend√©szeti minisztert√Ķl? [hamaR 4320]
Azt, hogy irányítsa a rendvédelmi szervek munkáját.
J√≥ √∂tletnek, illetve hat√°sosnak tartja-e a rend√Ķrs√©g feletti civil kontrollt? [AVier]
Igen. Fontosnak tartom, term√©szetesen megfelel√Ķ kontroll mellett.
Szerintem civil kontroll helyett ink√°bb √∂nkontroll kellene, illetve az, hogy a test√ľlet kidobja mag√°b√≥l a renitenseket √©s azt, aki nem rend√Ķrnek val√≥. [pl√ľssny√ļlp√∂rk√∂lt]
Egyet√©rtek, ez m√Ľk√∂dik is.
Vannak inf√≥id, hogy mennyire hat√°sos az √ļj rend√Ķrvonal? [pl√ľssny√ļlp√∂rk√∂lt]
Az √ļgynevezett Z√∂ld vonal r√©gen is volt, √ļgy nevezt√©k, hogy tan√ļvonal, ami hasznos volt. Rem√©lem, hogy a mostani is hasznos lesz. Rem√©lj√ľk, ezzel nem √©l vissza senki.
√Ėn szem√©lyesen ismer korrupt, megvesztegethet√Ķ rend√Ķrt? [herkulesbringa]
Szerencsére nem.
Persze, sok a tisztess√©ges rend√Ķr, de m√©gis rengeteg a zsebre b√≠rs√°gol√≥. Mi√©rt? [sumeg]
Mint m√°r eml√≠tettem az el√Ķz√Ķekben, sok munkahelyen, civil √©letben √©s rendv√©delmi ter√ľleten is akadnak megt√©vedt emberek. A mi√©rtj√©re √©n is k√≠v√°ncsi lenn√©k, mert √ļgy gondolom, hogy a korrupci√≥, a "zsebre b√≠rs√°gol√°s" nem fizet√©s k√©rd√©se. Szerintem sokkal ink√°bb etikai √©s mor√°lis k√©rd√©s, √ļgy gondolom, a csal√°db√≥l, a sz√ľl√Ķkt√Ķl kapott viselked√©si minta rossz √©rtelmez√©se.

Nehezebb lett a munk√°tok, mi√≥ta ezek a botr√°nyok napvil√°gra ker√ľltek? [pl√ľssny√ļlp√∂rk√∂lt]
A munkánk nem lett nehezebb. Ugyanaz, ami eddig is volt: fenntartani a közrendet, a közbiztonságot, a közlekedés rendjét, védeni az állampolgárok vagyonbiztonságát, ami önmagában is nehéz, komoly, egész embert kívánó feladat.
Mennyire t√©ma a rend√Ķr√∂k k√∂z√∂tt a mostani balh√©sorozat? Sokat dum√°lnak err√Ķl? [herkulesbringa]
Az elm√ļlt h√©ten √©s az azt megel√Ķz√Ķ id√Ķszakban a Rebisz IPA szervezete √°ltal rendezett nemzetk√∂zi lovasrend√Ķr-versenyen vettem r√©szt, majd ezen a h√©ten h√©tf√Ķt√Ķl a mai napig F√ľggetlen Rend√Ķr Szakszervezeti (FRSZ) oktat√°son voltam, √≠gy nem tudom, sokat besz√©lnek-e a koll√©g√°im err√Ķl. Azonban biztos vagyok benne, hogy t√©ma az √ľgy, megpr√≥b√°lj√°k megtal√°lni az esem√©nyek mi√©rtj√©t.
A jelenlegi √ľgyek felfoghat√≥ak-e egy √ļgynevezett tisztul√°si folyamat el√Ķjeleinek? [ekaterin]
Ha az √ľgyek vizsg√°lat√°ra √©s azoknak tanuls√°gaira gondol, akkor igen.
√Ėn szerint hogyan szerezheti vissza a rend√Ķrs√©g a bizalmat a mostani balh√©k ut√°n? [herkulesbringa]
Nagyon sok jó munkával, korrekt, tisztességes intézkedésekkel, picivel több nyitottsággal.
Maga is kinn volt a zavarg√°sokon √©s vert t√ľntet√Ķket? [sumeg]
Igen, r√©szt vettem a zavarg√°sok sor√°n a rend√Ķri m√Ľveletekben, hangos√≠t√≥ g√©pj√°rm√Ľvel. Nem √ľtlegeltem senkit.
√Ėn lehet, hogy nem √ľt√∂tt meg senkit, de m√°sok mi√©rt r√ļgtak f√∂ld√∂n fekv√Ķ embereket? [sumeg]
Erre a kérdésre az tud válaszolni, aki megtette.
A rend√Ķr√∂k kiket b√ľntethetnek ver√©ssel? [aszilard]
Senkit sem.
- Link -
Hatala a f√Ķkapit√°ny, Bencze Szlov√©ni√°ba t√°vozhat
Minden bizonnyal az ORFK szerdai √°llom√°nygy√Ľl√©s√©n mutatj√°k be a rend√Ķrs√©g √ļj vezet√©s√©t. Pint√©r S√°ndor bel√ľgyminiszter javaslat√°ra Bencze J√≥zsef alt√°bornagy (akir√Ķl rend√Ķrs√©gi k√∂r√∂kben √ļgy tudj√°k, rend√Ķrattas√© lesz Szlov√©ni√°ban) jelenlegi orsz√°gos rend√Ķrf√Ķkapit√°ny hely√©re Hatala J√≥zsef alt√°bornagyot, az ORFK 2006-ban nyugd√≠jazott k√∂zbiztons√°gi f√Ķigazgat√≥j√°t nevezi ki Orb√°n Viktor minisztereln√∂k.
T√°vozik Bencze k√©t helyettese, H√°zi Istv√°n b√Ľn√ľgyi √©s Samu Istv√°n k√∂zbiztons√°gi f√Ķigazgat√≥ is. √ögy tudjuk, Pet√Ķfi Attila dand√°rt√°bornok, a Nemzeti Nyomoz√≥ Iroda igazgat√≥ja az es√©lyes a b√Ľn√ľgyi f√Ķigazgat√≥i tiszts√©gre, m√≠g Papp K√°roly dand√°rt√°bornok, a K√©szenl√©ti Rend√Ķrs√©g parancsnoka a k√∂zbiztons√°gi f√Ķigazgat√≥i poszt v√°rom√°nyosa.
V√°rhat√≥an v√°ltozik t√∂bb megyei rend√Ķr-f√Ķkapit√°nys√°g √©s a BRFK vezet√©se is. Lapunk √©rtes√ľl√©sei szerint val√≥sz√≠n√Ľleg t√°vozik posztj√°r√≥l T√≥th G√°bor vez√©r√Ķrnagy, Budapest mostani f√Ķkapit√°nya, akit T√≥th Tam√°s ezredes, jelenlegi V. ker√ľleti kapit√°ny v√°lthat a poszton. Bodn√°r Zsolt dand√°rt√°bornok, a BRFK b√Ľn√ľgyi vezet√Ķj√©nek ut√≥da inform√°ci√≥ink szerint F√ľl√∂p Valter, a XII. ker√ľlet jelenlegi kapit√°nya lehet.

- Link -

Egyel√Ķre ennyit az √∂sszef√ľgg√©sekr√Ķl A l√©nyeg az, hogy Pint√©r k√∂r√∂z√©s alatt √°ll, csak azt nem lehet tudni (illetve lehet), hogy ki is √Ķ val√≥j√°ban! Ha a „r√©gi Pint√©r” sz√°rmaz√°si k√©rd√©s√©nek k√∂ze van a BER-t√°khoz, akkor k√∂nny√Ľ lehet ut√°na n√©zni a genetik√°nak is, mert itt most minden l√°tszat ellen√©re csal√°dfa-kutat√°s zajlik, mik√∂zben ebbe-abba belebotlunk v√©letlen√ľl. Az, hogy a baloldal √©s a jobboldal egy √©s ugyanaz, nem kell m√°r magyar√°znom, ugye, sem az √∂sszefon√≥d√°sok kusza h√°l√≥zat√°t g√∂ngy√∂l√≠teni. Maradjunk annyiban, hogy WANTED Pint√©r S√°ndor, ahogyan azt a TEMPO is megfogalmazta.
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | postaimre - 2013. jķlius 08. 13:51:56
III. PINT√ČR S√ĀNDOR DIPLOMATAT√ĀSK√ĀBAN VESZI √ĀT A MILLI√ďKAT

Nógrádi Zsolt:
Cseszneki Lajost b√≠zt√°k meg valutav√°lt√°ssal. Tulajdonk√©ppen olyan 100 milli√≥ m√°rk√°t hordtunk vele Kecelre - a m√°rka akkor olyan 70 forint volt - olyan 7 milli√°rd forint √©rt√©kben. √ē int√©zte. Akaszt√≥n Kast√©ly Attila int√©zte a Stadlernak az √°tv√°lt√°sokat. Ja, √©s a Szab√≥ √Ākos, √Ķk tudt√°k felhajtani. K√∂r√ľlbel√ľl 10 √©s 30 fill√©r haszonnal v√°ltott√°k √°t nek√ľnk ezt a nagy √©rt√©k√Ľ p√©nzt. Be lehet szorozni, hogy mennyi p√©nzt kerestek, akik lev√°ltott√°k nek√ľnk. Ut√°na az import√Ķrk√∂d√©s, mivel doll√°rban kellet fizetni, √©s volt, amikor 200 vagon √°llt Kisk√Ķr√∂st√Ķl Kecelig, eg√©szen Kiskunhalasig. Ezt a 200 vagont meg kellett hitelezni az ukr√°n √©s a rom√°n besz√°ll√≠t√≥knak, √©s ez√©rt kellett ezeket lev√°ltani. Plusz a Sz√Ľcs Attila nevezet√Ľ illet√Ķ k√ľlf√∂ldre hordta neki ki m√°r akkor ezt a nagy mennyis√©g√Ľ valut√°t; hogy ne legyen k√©zn√©l, ha valami probl√©ma lesz.

Ebben az id√Ķben kezdett lej√°rni hozz√° az akkori rend√Ķrkapit√°ny, Pint√©r S√°ndor. Amikor nem volt dolgunk, orvvad√°szattal √ľt√∂tt√ľk el az id√Ķt, √©s term√©szetesen nem volt senkinek enged√©lye. Ezeken az orvvad√°szatokon r√©szt vett Boz√≥ki L√°szl√≥, Litauszky Istv√°n, Ny√ļl J√≥zsef, Frei L√°szl√≥, Narancsik, a kisk√Ķr√∂si v√°mparancsnok. Akkor kezdett odaj√°rni. Tudnak a Flaisz sum√°k dolgair√≥l. A Pint√©r√©k egy aut√≥val j√∂ttek m√°sod- vagy harmadmagukkal. Ezeken a turnusokon apu√©k diplomatat√°sk√°ban 25 vagy 50 milli√≥t adtak √°t nekik. (Dr. K√≥r√≥di M√°ria: Kinek ?!) Ennek a t√°rsas√°gnak. A Pint√©r rend√Ķrkapit√°nynak. 1992-t√Ķl volt 1996-ig. Ez a kapcsolat a k√©s√Ķbbiekben er√Ķs√∂d√∂tt, √©s s√Ľr√Ľbben j√°rt le. A v√©g√©n m√°r √ļgy √∂sszebar√°tkoztak, hogy szinte tegez√Ķ viszonyban lettek. A Flaisz, ha a Pint√©rr√Ķl volt sz√≥, mindig csak annyit mondott, hogy a Sanyi b√°csi.

Ja, igen! A beruh√°z√°sok. Akaszt√≥ mellett √©p√≠tettek m√©g egy rep√ľl√Ķteret, azt a Frei L√°szl√≥ √ľzemeltette, √©s Soltvadkerten P√°l S√°ndor √ľzemeltette a m√°sik rep√ľl√Ķteret. H√©t borpinc√©t v√°s√°roltatott fel a Frei L√°szl√≥val a Flaisz √ļr. Ezekben 1994-ben elindult a borcsin√°l√°s. Megvetette a soltvadkerti √°llami pinc√©t, Cseng√Ķd√∂n megvett√©k a pinc√©ket, Kisk√Ķr√∂s√∂n megvett√©k a vas√ļt melletti pinc√©t, Imrehegyen meg a k√∂rny√©kben felv√°s√°rolt√°k a pinc√©ket. Egy pince 20-25-30 milli√≥, a kapacit√°st√≥l f√ľgg √©s att√≥l, hogy mekkora volt. T√≠z forint volt litere az ed√©nyeknek. Term√©szetesen az olajsz√Ķk√≠t√©s teljes g√Ķzzel ment, csatlakozott hozz√°nk m√©g Kisk√Ķr√∂s√∂n a Kakuszi Andr√°s, aki a benzink√ļtja m√∂g√∂tt √©p√≠tett hotelt ezekb√Ķl a p√©nzekb√Ķl, √©s mi h√°tul, a vas√ļtt√≥l leselejtezett piros tart√°lyokban sz√Ķk√≠tett√ľnk. A P√°l Sanyin√°l szint√©n 10 darab tart√°ly volt let√©ve. 1993-t√≥l 1994. december 31-√©ig, am√≠g az √ļj korm√°ny besz√ľntette a HTO-mahin√°l√°st, hogy egym√°shoz emelte a g√°zolajnak √©s a g√°zolajnak az √°r√°t, k√∂r√ľlbel√ľl mi havonta kisz√Ķk√≠tett√ľnk olyan 15-20 milli√≥ litert. Mondjam, hogy merre? (Az eln√∂k b√≥lint.)
Ebben a m√°sf√©l√©ves id√Ķszakban k√∂r√ľlbel√ľl 500 milli√≥ liter sz√Ķk√≠t√©st jelentett, amit 15-20 forintos √°rr√©ssel adtunk el. Mondtam m√°r P√°l Sanyinak a telephely√©t, hogy ott 10 darab tart√°lyban folyamatosan ment. A Flaisz t√ľz√©ptelephely√©n k√∂r√ľlbel√ľl 500 ezer liter tart√°ly volt. A h√≥dmez√Ķv√°s√°rhelyi t√°rsas√°g, ami benne volt a pilisv√∂r√∂sv√°ri fegyveres rabl√°sban itt az olaj √ľgyben, Debrecenben a szem√©ttelep mellett dolgoztak, ott 200 ezer liter volt. Azt minden nap t√∂lt√∂tt√©k, √©s √ľr√≠tett√©k. Az √Ķ f√Ķn√∂k√ľk N√°rai L√°szl√≥ volt, B√°nfFy Tibor √©s Kov√°cs J√≥zsef. Ut√°na, amir√Ķl a sajt√≥ is √©rtes√ľlt, Nagybajomba rakt√°k √°t ezek az illet√Ķk a sz√©khely√ľket. Pont bent voltam a B√°csimpexn√©l, a fuvaroz√≥ c√©gn√©l, √©s akkor volt a cirkusz. Nem lettek meg az elk√∂vet√Ķk, csak a b√°csimpexes kocsikat... Nem lett meg, hogy ki√© az olaj, kik voltak a f√Ķn√∂k√∂k, mert √ļgy voltak beidom√≠tva az emberek, hogy hamis szem√©lyigazolv√°nyokkal lettek a telephelyek b√©relve. Ha megk√©rdezt√©k, hogy ki a f√Ķn√∂k, mondt√°k, hogy westernkalapos, kand√ļrcsizm√°s √©s nem tudj√°k, valami k√ľlf√∂ldI√ľl besz√©lt. A rend√Ķrs√©gnek ez pont el√©g volt arra, hogy lez√°rja az √ľgyeket, √≠gy ismeretlen tettes ellen meg tudt√°k sz√ľntetni az elj√°r√°sokat, mivel csak az elk√∂vet√©s t√°rgya volt meg, vagyis az olaj, de nem v√°llalta senki, hogy ki a f√Ķn√∂k. √ögy, ahogy az √©n esetemben, hogy nem tudt√°k r√°bizony√≠tani senkire, √©s √≠gy k√©nytelenek voltak el√Ķbb-ut√≥bb...
http://www.magyar...iokat.html


√ćgy nevet Pint√©r S√°ndor

kep.index.hu/1/0/447/4473/44738/4473836_14461c9cc7b628b3dcd0cf0b09ca40f3_wm.jpg
Ritka, sajt√≥t√∂rt√©neti pillanatnak lehet√ľnk tan√ļi a mai MTI-term√©st figyelve. A mindig szigor√ļ Pint√©r S√°ndor bel√ľgyminisztert Eleni Tsakopoulos Kounalakisnak, az Egyes√ľlt √Āllamok budapesti nagyk√∂vet√©nek siker√ľlt √Ķszinte mosolyra b√≠rnia, a k√©pek alapj√°n t√∂bbsz√∂r is. A csoda az amerikai f√ľggetlens√©g 237. √©vfordul√≥j√°nak alkalm√°b√≥l rendezett fogad√°son t√∂rt√©nt meg a nagyk√∂vets√©g rezidenci√°j√°n.
http://index.hu/b...er_sandor/
#2 | gabesz - 2013. jķlius 08. 14:32:54
A l√©nyeg hogy ki nevet a v√©g√©n:D √Črdekes, hogy mennyire el lett felejtve ez a tanuvallom√°s. Gondolom azt mondt√°k akkoriban, hogy ezt az eg√©szet csak √ļgy kital√°lta ez a N√≥gr√°di gyerek. √Črdekes fant√°zi√°ja van, elmehetett volna holliv√ļdba forgat√≥k√∂nyv √≠r√≥nak.
#3 | mezesmozes - 2013. jķlius 08. 18:13:00
Rendszeresen hallhattam Pint√©r hangj√°t a t√©v√©-r√°di√≥ban a kilencvenes √©vekben √©s ma is ugyanolyan hangja van. K√©t hasonm√°snak csak ritk√°n van egyforma hangja. Am√ļgy szerintem egyetlen magyar milli√°rdos sem nagyon szerezhette meg munk√°val, illetve "tiszta" v√°llalkoz√°ssal a milli√°rdjait, mert ehhez az√©rt kell 1-2 ember√∂lt√Ķ "norm√°lisabb" √©ghajlatok alatt.
#4 | rozsola - 2013. jķlius 08. 18:56:56
tovább is van. Mondjátok még !
#5 | kincses - 2013. jķlius 08. 23:05:27
MM, k√©ne felv√©tel √©s valami hangfrekvencia m√©r√Ķvel meg lehet n√©zni...a m√°sik dolog, hogy ha m√°r l√ļd, legyen k√∂v√©r, lehet modul√°lni a hangj√°t...eml√©szkel a Termin√°torra, nem?s_*_aha
#6 | postaimre - 2013. jķlius 09. 09:17:42
Mózi, nem nagy szám! Bagi-nacsa bármikor bárkit...leutánoz!


K√©tes √ľgyek talaj√°n: ki is s√ļg pontosan Pint√©r S√°ndornak?

Pint√©r S√°ndor r√©gi koll√©g√°ja √©s √ľzlett√°rsa, Valenta L√°szl√≥ a bel√ľgyminiszter f√Ķtan√°csad√≥ja. Valenta a kilencvenes √©vek √≥ta volt m√°r rend√Ķri √©s miniszt√©riumi vezet√Ķ, biztons√°gi c√©g tulajdonosa, az Emfesz biztons√°gi f√Ķn√∂ke, az √°llami k√©zbe vett Mal Zrt. fel√ľgyel√Ķje, √©s mindv√©gig Pint√©r S√°ndor k√∂zeli embere √©s √ľzlett√°rsa, akit h√≠rbe hoztak gyan√ļs √°llami ingatlan-szerz√©ssel, gyan√ļs energetikai c√©g-elad√°ssal √©s a j√≥zsefv√°rosi piac megszerz√©s√©vel is. R√∂vid p√°lyak√©p a „12 sz√°zal√©k" becen√©ven emlegetett Valenta L√°szl√≥r√≥l.

√Ėt tan√°csad√≥t alkalmaz Pint√©r S√°ndor bel√ľgyminiszter, a stop.hu √°ltal frissen k√∂zz√©tett lista szerint. Pint√©r csupa r√©gi kipr√≥b√°lt embert vett maga mell√©. Samu Attila a BRFK egykori sajt√≥f√Ķn√∂ke volt, Kocsis K√°lm√°n az Inform√°ci√≥s Hivatal 1990-1996 k√∂zti vezet√Ķje, k√©s√Ķbb Bosznia-Hercegovina-i nagyk√∂vete, √Ėrm√©nyi Istv√°n m√°r Pint√©r els√Ķ miniszters√©ge idej√©n is politikai f√Ķtan√°csad√≥ volt, S√∂mj√©ni L√°szl√≥ pedig az el√Ķz√Ķ korm√°ny idej√©n az Igazs√°g√ľgyi √©s Rend√©szeti Miniszt√©rium b√ľntet√Ķpolitikai f√Ķoszt√°ly√°t vezette. Akire pedig a legjobban sz√°m√≠t a bel√ľgyminiszter, az Valenta L√°szl√≥, a Pint√©r S√°ndor nagyon r√©gi koll√©g√°ja √©s √ľzlett√°rsa.

Valenta L√°szl√≥ a hazai rendv√©delem √©s a biztons√°gtechnika Richelieu b√≠borosak√©nt a kilencvenes √©vek √≥ta folyamatosan helyzetben van. A k√∂z√©letben az ORFK gazdas√°gi f√Ķigazgat√≥jak√©nt t√Ľnt fel, Pint√©r S√°ndor 1991-96 k√∂zti orsz√°gos rend√Ķr-f√Ķkapit√°nys√°g√°nak id√Ķszak√°ban.

Pint√©rt 1998-ban bel√ľgyminiszterr√© nevezte ki Orb√°n Viktor. A volt rend√Ķrf√Ķkapit√°ny ide is hozta mag√°val ember√©t: az I. Orb√°n-korm√°ny ideje alatt Valenta L√°szl√≥ a Bel√ľgyminiszt√©rium kabinetf√Ķn√∂ke lett. A Fidesz-korm√°ny buk√°sa ut√°n ugyan lev√°ltott√°k √Ķket, de Pint√©r √©s Valenta is j√≥l j√°rt a mostani HM-es lak√°s√ľgyekhez hasonl√≥ ingatlan-ki√°rus√≠t√°ssal: 2003-ban a BM sz√°mos szolg√°lati ingatlanj√°n adott t√ļl olcs√≥ √°ron, k√∂zt√ľk √©rt√©kes „vezet√Ķi szolg√°lati lak√°sokon”. √ćgy szerezte meg szolg√°lati lak√°s√°t Pint√©r a R√≥zsadombon, Valenta Zugl√≥ z√∂ld√∂vezet√©ben, valamint Salg√≥ L√°szl√≥ akkori orsz√°gos rend√Ķr-f√Ķkapit√°ny √©s m√©g t√∂bb magas rang√ļ bel√ľgyes, Lamperth M√≥nika bel√ľgyminiszter j√≥v√°hagy√°s√°val.
Biztons√°gi ember
Pint√©r a mostani korm√°nyv√°lt√°skor vissza√°llt √°llami szolg√°latba, ism√©t bel√ľgyminiszter lett. Az Index √ļgy tudja, Valenta r√∂gvest, 2010 m√°jus√°ban csatlakozott a bel√ľgyminiszter kabinetj√©hez. Az egykori bel√ľgyminiszt√©riumi kabinetf√Ķn√∂k ez√ļttal f√Ķtan√°csad√≥k√©nt ker√ľlt vissza a Roosevelt, pontosabban Sz√©chenyi t√©rre, az √ļjraalak√≠tott bel√ľgyminiszt√©riumba. F√Ķtan√°csad√≥i munk√°j√°√©rt havi 880 ezer forintot kap.

Valent√°nak a v√∂r√∂siszap-katasztr√≥fa ut√°ni korm√°nyzati l√©p√©sekben is fontos szerep jutott. Mikor a korm√°ny √°llami fel√ľgyelet al√° vonta a katasztr√≥f√°t okoz√≥ Mal Zrt-t, Bakondi Gy√∂rgy korm√°nybiztos mell√© Valenta L√°szl√≥t nevezt√©k ki az ellen√Ķrz√©s√©rt felel√Ķs helyettess√©.

Pint√©r √©s Valenta az √ľzleti √©letben is elv√°laszthatatlanok voltak. A f√Ķkapit√°nyi tiszts√©ge ut√°n nyugalmazott Pint√©r √©s Valenta 1997-ben k√∂z√∂sen megalap√≠tott√°k a Prevent√≠v-Security Biztons√°gi √©s Tan√°csad√≥ Rt.-t. Ebb√Ķl Pint√©r bel√ľgyminiszteri kinevez√©sekor kisz√°llt, de az Orb√°n-korm√°ny buk√°sa ut√°n, 2002-ben √ļjra k√∂z√∂s c√©get alap√≠tottak, a biztons√°gi kock√°zatelemz√©ssel is foglalkoz√≥ P&V Tan√°csad√≥ Kft.-t.

A magyar biztons√°gi c√©g-piacon mind Pint√©r, mind Valenta jelent√Ķs szerepl√Ķnek sz√°m√≠tott, Valenta a Prevent√≠v-Security-vel, Pint√©r pedig a korm√°nyv√°lt√°s ut√°n, 2003-ban megv√°s√°rolt Civil Biztons√°gi Szolg√°lat Rt.-vel. C√©geik kisebb √Ķrz√Ķ-v√©d√Ķc√©geket olvasztottak magukba √©s √Ķriztek t√∂bbek k√∂zt M√ĀV-, BKV- √©s honv√©ds√©gi objektumokat, a Terror H√°z√°t, vagy az √úll√Ķi √ļti Fradi-p√°ly√°t.
Valenta L√°szl√≥, a Mal fel√ľgyel√Ķjek√©nt. Mindig j√≥ helyen √ľl. Valenta L√°szl√≥, a Mal fel√ľgyel√Ķjek√©nt. Mindig j√≥ helyen √ľl. Forr√°s: MTI
Valenta √©s Pint√©r a turisztikai bizniszbe is belev√°gott: a P&V-n kereszt√ľl 2007-ben alap√≠tott√°k meg az Admiral Tours Hungary nev√Ľ utaz√°si irod√°t, mely arr√≥l v√°lt nevezetess√©, hogy a tun√©ziai Ben Hadj Soulimane Mondher mellett Gerg√©nyi P√©ter lev√°ltott rend√Ķrf√Ķkapit√°ny is besz√°llt a c√©gbe, ami 2009-ben becs√Ķd√∂lt.
Hány százalék?
Valenta a Pint√©r S√°ndorral k√∂z√∂s √©s egy√©b √ľzletei mellett m√©g megszerezte az olcs√≥bb g√°ztarif√°j√°r√≥l √©s gyan√ļs √ľzleti h√°tter√©r√Ķl ismert g√°zszolg√°ltat√≥, az Emfesz biztons√°gi f√Ķn√∂ki posztj√°t is. Az Emfesz helyzete 2011 elej√©re igen labiliss√° v√°lt, de addigra m√°r Valenta L√°szl√≥ r√©g elhagyta a fed√©lzetet, hogy Pint√©r S√°ndor bel√ľgyminiszt√©riumi f√Ķtan√°csad√≥ja legyen.

Az Index szerint Valent√°nak Emfesz-vezet√Ķi tiszts√©g√©ben tudnia kellett arr√≥l is, hogy 2009-ben, mikor az orosz-ukr√°n g√°zh√°bor√ļ lez√°r√°s√°nak k√∂vetkezt√©ben a c√©g elvesztette a m√Ľk√∂d√©s√©nek alapj√°t jelent√Ķ olcs√≥ g√°zforr√°st, hogyan siker√ľlt a cs√Ķdvesz√©lybe ker√ľlt Emfeszt az utols√≥ pillanatban eladnia G√≥czi Istv√°n vez√©rigazgat√≥nak egy doll√°r√©rt egy sv√°jci-orosz c√©gnek, az illet√©kes magyar hivatalok saj√°t szab√°lyaikat is figyelmen k√≠v√ľl hagy√≥ t√°mogat√°s√°val, a tulajdonos Dmitrij Firtas ukr√°n √ľzletember tudta n√©lk√ľl.

Valenta L√°szl√≥ neve a g√°z√ľgyletek mellett az olaj√ľgyekkel √∂sszef√ľgg√Ķ vizsg√°latok sor√°n is felmer√ľlt. 2000-ben, a kisgazda Pallag L√°szl√≥ vezette parlamenti olajbizotts√°g meghallgat√°s√°n S√°ndor „Papa” Istv√°n nyomoz√≥ besz√©lt Valent√°r√≥l. S√°ndor Istv√°n a meghallgat√°son azt mondta, hogy egy √©tteremben tal√°lkozott „Valenta t√°bornokkal”, aki arr√≥l √©rdekl√Ķd√∂tt t√Ķle, mint j√≥ kapcsolatokkal rendelkez√Ķ bennfentest√Ķl, hogy a j√≥zsefv√°rosi k√≠nai piacot hogyan lehetne megszerezni. S√°ndor Istv√°n az eln√∂k k√©rd√©s√©re Valenta L√°szl√≥ rend√Ķrs√©gen bel√ľli becenev√©r√Ķl is besz√©lt:

"Eln√∂k: Valenta L√°szl√≥nak mi volt a beceneve a rend√Ķrs√©gen bel√ľl?
Sándor István (Nevetve): Hány százalék?
Elnök: Konkrétan.
S√°ndor Istv√°n: Nem mondom.
Eln√∂k: √Čn 12 sz√°zal√©kr√≥l tudok. (K√∂zbesz√≥l√°s.) Maradjunk a realit√°sok talaj√°n.
S√°ndor Istv√°n: Ez√©rt vagyok itt. √Čs ha nem f√©lten√©m a csal√°domat, akkor m√©g k√©t napig is tudn√©k t√©nyeket mondani. Egy olyan poz√≠ci√≥m volt akkor, hogy rajtam minden inform√°ci√≥ kereszt√ľlment, a manu√°lis √©s a technikai inform√°ci√≥ is."

Papa kivonatolt vallom√°sa!
http://www.parlam...011071.pdf

http://hirszerzo....zlo_portre

http://www.europh...9980710098


Itt pedig az els√Ķ "k√©tes" eset, ahol tesztelt√©k √©s bizonytalan volt, hogy bev√°lik-e az √°lpiny√≥.

Pint√©r S√°ndor rejt√©lyes hangfelv√©tele - Soha nem der√ľl ki az igazs√°g?
2010. m√°jus 22. | 06:47

Pint√©r S√°ndor s√∂t√©t j√∂v√Ķt festett - Furcsa magyar√°zatot ad a BM


B√°r Pint√©r S√°ndor √≠g√©retet tett arra vonatkoz√≥lag, hogy hajland√≥ lesz odaadni azt a hangfelv√©telt, amelyb√Ķl kider√ľl, val√≥j√°ban mit is mondott Gerg√©nyi P√©terr√Ķl √©s a 2006-os rend√Ķri brutalit√°sr√≥l bemutatkoz√≥ nyilatkozat√°ban, a leend√Ķ bel√ľgyminiszter ennek m√©gsem tett eleget. A STOP hi√°ba k√©rte a felv√©telt, nem kapta meg. Mi√©rt?

Ellentmond√°sos inform√°ci√≥k l√°ttak napvil√°got arr√≥l, hogy Pint√©r S√°ndor leend√Ķ bel√ľgyminiszter milyen nyilatkozatot tett Gerg√©nyi P√©terr√Ķl, aki a 2006-os √Ķszi esem√©nyek alatt a rend√Ķr-f√Ķkapit√°nyi posztot t√∂lt√∂tte be.

Az els√Ķ tud√≥s√≠t√°sok szerint Pint√©r S√°ndor bemutatkoz√≥ nyilatkozatainak egyik√©ben azt mondta: nem gondolja, hogy Gerg√©nyi P√©ter volt budapesti rend√Ķrkapit√°ny t√∂rv√©nytelen√ľl j√°rt volna el a 2006-os oszlat√°sok levez√©nyl√©s√©n√©l, de az √ľgy√©szs√©g feladata lesz ezt meg√°llap√≠tani.
Infinety network
A kijelent√©s hatalmas felh√°borod√°st keltett, az √ľgyben t√Ľzolt√°sk√©nt a Fidesz t√∂bb prominense is felsz√≥lalt. Varga Mih√°ly aleln√∂k szerencs√©tlen, elsietett kijelent√©sk√©nt aposztrof√°lta az elmondottakat, L√°z√°r J√°nos frakci√≥vezet√Ķ pedig azzal magyar√°zta a nyilatkozatot, hogy "ha valaki valakivel √©vtizedekig egy√ľtt dolgozik, akkor term√©szetes, hogy a v√©delm√©re kel".

Az √ľgyben egyed√ľl Pint√©r S√°ndor nem sz√≥lalt meg - egy ideig. Azt√°n √ďzdon arra a k√©rd√©sre, hogy fenntartja-e kor√°bbi v√©lem√©ny√©t, amely szerint t√∂rv√©nyesen j√°rt el Gerg√©nyi P√©ter 2006-ban, azt felelte: √Ķ ezt nem mondta. "A pontos interj√ļt kellene el√Ķvenni, ami egy k√°rty√°n n√°lam megtal√°lhat√≥, hogy ha megk√©rdeznek egyszer, oda fogom adni. K√∂sz√∂n√∂m" - k√∂z√∂lte a leend√Ķ bel√ľgyminiszter.

A STOP √©lni k√≠v√°nt e felaj√°nl√°ssal, ez√©rt megkereste Pint√©r S√°ndor sz√≥viv√Ķj√©t, hogy elk√©rje a rejt√©lyes k√°rty√°t. Hi√°ba, Pint√©r Petra ugyanis e k√©r√©s√ľnknek nem tett eleget. "Ez a t√©ma nagyon ler√°gott csont m√°r. K√∂zbiztons√°g van, ami k√∂z√ľgy, √°rv√≠z van, ami az orsz√°gnak egy jelent√Ķs r√©sz√©t √©rinti. Nem gondolj√°tok, hogy ezekkel k√©ne foglalkozni?" - utas√≠totta el a k√©r√©st.

K√©rd√©s√ľnkre, hogy akkor ezek szerint Pint√©r S√°ndor √≠g√©ret√©vel szemben m√©gsem adja oda a kazett√°t, Pint√©r Petra annyit mondott: nem tudja, hogy odaadja-e, nem ez a t√©ma manaps√°g. "Ebben az √ľgyben minden elhangzott, aminek el kell hangoznia" - tette hozz√°.

K√©rd√©s, hogy a leend√Ķ bel√ľgyminiszter mi√©rt h√ļz√≥dozik a k√°rty√°n tal√°lhat√≥ interj√ļ nyilv√°noss√°gra hozatal√°t√≥l, mi lehet a felv√©telen? B√°r a k√©rd√©s √©rdekes, √ļgy l√°tszik, a v√°laszt egyel√Ķre biztosan nem tudjuk meg.
http://www.stop.h...ag/669579/

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.