Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Bûnözõknek nevezte a romákat a nizzai polgármester


Óriási tiltakozást váltott ki Franciaországban Christian Estrosinak, Nizza polgármesterének, korábbi ipari miniszternek egy nyilatkozata, amelyben bûnözõknek nevezte a dél-franciaországi városba a múlt héten érkezett roma közösséget és tanácsokat adott a megregulázásukra. Manuel Valls belügyminiszter elítélte a csúsztatást és a megbélyegzést.

Bûnözõknek nevezte a romákat a nizzai polgármester

Egy vasárnapi tévémûsorban Estrosi azt ígérte, hogy megregulázza azt a közel ötszáz tagú roma közösséget, amely az elmúlt héten telepedett le engedély nélkül az egyik nizzai sportpályán. Az országosan ismert konzervatív polgármester azt mondta: "adókat vet ki azokra a bûnözõkre", akik engedély nélkül telepednek le a lakókocsikkal. Jelezte, hogy használati utasítással is rendelkezik minden francia polgármester számára a nomád életmódjuk miatt utazó embereknek nevezett romák elleni harchoz. Szerinte térfigyelõ kamerákkal kell a mozgásukat figyelni, regisztrálni kell a gépkocsik rendszámát, majd elvitetni azokat a rendõrséggel.

A cigányokat segítõ civil szervezetek undorító licitálásnak nevezték a polgármester szavait a szélsõjobboldali Jean-Marie Le Pen múlt heti kijelentése után. Az SOS Racisme (SOS Rasszizmus) nevû jogvédõ szervezethez hasonlóan jelezték: idegengyûlölet miatt feljelentik a polgármestert.

Manuel Valls belügyminiszter szerint a nizzai polgármester szavai arra az elavult politizálásra emlékezetnek, amely a múltban annyi gondot okozott Franciaországnak a csúsztatások és a megbélyegzés miatt. A belügyminiszter Nicolas Sarkozy elõzõ konzervatív államfõ egyik 2010-es beszédére utalt, amelyben párhuzamot vont a bevándorlás és a bûnözés között, a romákat pedig bajkeverõknek nevezte.

Múlt csütörtökön Jean-Marie Le Pen, a francia szélsõjobboldali Nemzeti Front tiszteletbeli elnöke Nizzában azt mondta: "Van egy elõrejelzésem önöknek: úgy tûnik, hogy gondjaik vannak néhány száz romával, akiknek jelenléte szúrós és mondjuk úgy, szagos" - fogalmazott Le Pen. Hozzátette: "de ez csak a jéghegy csúcsa". "Bejelentem önöknek, hogy a 2014-es év folyamán legalább 50 ezer roma fog érkezni Nizzába, január 1-jétõl, abból a 12 millió romából, akik Romániában, Bulgáriában és Magyarországon lehetõséget kapnak arra, hogy bármelyik uniós országban letelepedjenek" - mondta a szélsõjobboldali politikus.

Franciaországban törvény kötelezi az 5 ezer fõnél nagyobb településeket arra, hogy a 400 ezer fõbõl álló, lakókocsikban élõ, nomád életmódot folytató francia nyelvû roma közösség számára jelöljenek ki a városok határában vízzel ellátott területet. Miután a déli megyékben egyszerûen nincsenek ilyen befogadó területek, a lakókocsis romák gyakran önkényesen telepednek le egy-egy üres területen, és a jelenlétük a környezõ településeken incidensekhez vezet. Rajtuk kívül mintegy 12-15 ezer, Romániából és Bulgáriából érkezett, nem nomád életmódot folytató roma is tartózkodik Franciaországban, akiknek illegális átmeneti telepeit a rendõrség rendszeresen felszámolja. Manuel Valls belügyminiszter 2012 augusztusban körlevélben kérte az önkormányzatokat, hogy a kelet-európai cigánytelepek felszámolásakor a romáknak jelöljenek ki megfelelõ szálláshelyet, de ez legtöbb esetben nem történik meg.

Az Európai Unió területén a kelet-európai országok állampolgárai az uniós csatlakozás óta teljesen szabadon mozoghatnak. A 2010 nyarán megkezdett szisztematikus kiutasítások ellenére nem változott a Franciaországban élõ kelet-európai romák száma. Mindig ugyanazok a romák mennek haza és néhány hónap múlva ugyanazok is jönnek vissza.

MTI
Link

Hozzászólások


#11 | apacuka11 - 2013. július 09. 18:46:06
Hadd ne boncolgassam megint a cigány szakácskönyv szerinti húsleves beszerzési listájának elsõ pontját...!
1. Lopj egy tyĂşkot...
Cigánypecsenye ezek után a "lõjél egy cigányt !" (ha van hozzá gusztusod...)
Lehet fogyókúrára elmenne...s_*_kac
#12 | lucuska - 2013. július 09. 22:22:55
Repülõszõnyeg !
Köszönöm az infót.
Szemes munkásságáról hallottam, de nem követem, mert nem akarom követni.
A párom személyesen ismeri.
A munkásságukat nem minõsítem, nem tisztem.
Nem voltunk fotel forradalmárok, 2006-tól tettük a dolgunkat.
A lyukósi terv az országos és nemkispályás terveket szövögetnek zorbánék.Ez már nem csak egykét cigány balhézásáról fog szólni.
A születés szabályozást Szemes Pista sem tudja megoldani.Pedig itt a titok nyitja.
Igen. felteszem a kérdést újra , - Hová meneküljünk? Kényes téma a roma ügy, mert azzá tették.Volna tippem (tippünk) de ezek
csak azok maradnak. Az hogy a cigány-sátor nevû kóceráj nem lett megépítve az édes kevés. üdv. Lucus
#13 | repuloszonyeg - 2013. július 10. 08:05:15
Lucuska!

Nincs hová menekülni. Nekem Ausztráliából azt üzenték, hogyha színes bõrû lennék, tárt karokkal várnának, de mivel európai fehér bõrû vagyok, nem kellek.
Akik kint régen élõ magyarok, azok pedig nem segítenek, szívben már nem magyarok, Wass Albert is azt panaszolta, hogy a kinti másfél millió magyarból 700 sem akadt, aki segített volna neki .
Ha még tudtok, nagyon gyorsan ki kell menni az országból. Ha nem, akkor pedig mindenképp szert kell tenni ismerõsökre.
Én folyton megszólítok embereket, cikkeket nyomtatok ki és különbözõ helyeken leteszem hogy bárki olvashassa.
Ha Szemesék nektek nem jó, akkor máshol, de mindenképp miskolciak között kell keresgélni. És százezrével kellene már írni mindenfelé a panaszokat kérdéseket tényekkel, dokumentumokkal együtt, illetve lefordítani és külföldön is letenni pályaudvarokon, padokon, elküldeni hivatalokba, emberek kezébe nyomni.
Cirkuszt kell csinálni, de ez a nép már teljesen összetört, elfásult, nemigen lehet mozgósítani. nekem sincs segítségem, de mindenhol próbálkozom, mert ha leállok, végem van. Így pedig folyton munkát adok a hatalomnak és még nem nyúlnak hozzám teljesen.
Kapcsolatok, kapcsolatok. Nincs más lehetõség, az emberek némán tûrték hogy idáig jusson az ország, 2006 október 23 megtette a hatását, félelemben áll minden. A szaporodással nem tudunk mit tenni, ha nyilvánosan nem beszélünk róla, hogy a saját adó-és egyéb befizetésink hová mennek , miért vagyunk mi õslakosok hátrányosan megkülönböztetve, de ehhez agilis emberek kellenek, kapcsolatok. És sajnos lélekben fel kell készülni az esetleges halálra is. Hidd el, én már felkészültem. Ez a legrosszabb egyébként. Hogy nincs tovább, nincs perspektíva, és az emberek inkább haldokolnak félnek, ahelyett hogy egy utolsó elszántsággal tennének valamit.
Kitartást és jó ötleteket kívánok. És ha úgy látjátok hogy végképp nincs tovább, nem szégyen ha mégis kimentek, hidd el.
Üdv-Repülõ

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.