Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Meg akarták zavarni a Siratófal asszonyainak imáját


Tüntetõ ultraortodox zsidók népes csoportjai próbálták megzavarni hétfõn a Siratófal asszonyai nevû, a nõi vallási egyenjogúságáért küzdõ szervezet tagjait a jeruzsálemi Siratófalnál tartott imájukban.

A feminista zsidó szervezet havi rendszerességgel imádkozik ezen a helyen. A téren hétfõn több ezer ultraortodox férfi és nõ gyûlt össze, hogy megakadályozza õket ebben.A rendkívül feszült hangulatra való tekintettel és az esetleges incidensek megelõzése érdekében - Miki Rózenfeld rendõrségi szóvivõ tájékoztatása szerint - az imádságra készülõk számára rendõri kíséretet biztosítottak, nem is engedték õket a fal közvetlen közelébe, csupán ötven méternyi távolságra. A tüntetõk szidalmazták, valamint tojással és vizesüvegekkel dobálták meg az imádkozókat. Négy embert letartóztattak a közrend megzavarásáért.

A feminista csoport szóvivõje szerint a rendõrség megakadályozta õket vallásuk szabad gyakorlásában azzal, hogy nem engedte õket közvetlenül a falhoz. Ilyen esetre az utóbbi huszonöt évben nem volt példa - tette hozzá.

A Siratófal asszonyai ellen tiltakozók azért utasítják el a szervezet havi rendszerességgel tartott imáját, mert a résztvevõk az ortodoxok szerint kizárólag férfiak által használható imasálat (táleszt) magukra öltve olvasnak fel hagyományosan férfiak által mondható imádságokat a zsidóság legszentebbnek tartott helyén. A feminista mozgalom nem fogadja el sem a jeruzsálemi kegyhely rendõrség által is biztosított ortodox felügyeletét, sem a nemek szerinti elkülönítést a vallásgyakorlásban, ezért vallási reformokat követel.
Link

Hozzászólások


#1 | rozsola - 2013. július 09. 18:18:20
A reklám szerint : " Izraelben müködik a világ legtökéletesebb demokráciája " , " Izraelben tisztelik leginkább az emberi jogokat " stb
#2 | postaimre - 2013. július 09. 19:01:31
Rozsla, még insti-izéjük is van, nem is a-kár milyen!

maffiozok.szunyi.com/images/52225qy4-x633y4x4.jpeg
#3 | Perje - 2013. július 09. 19:56:05
Annyira " tökéletes demokrácia van,",hogy idõnként találnak a legszigorúbb börtöneikben olyan rabot, akinek neve sincs, azt sem tudni , miért van ott valójában.
Most is van egy ilyen eset, és talán majd tesznek róla, hogy ne fordulhasson elõ hasonló.
http://lenta.ru/n...prisonerx/

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.