Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Kémkedés vagy hazaárulás?


Megdöbbent a kémbotrány fõszereplõire kiszabott, szerinte megmagyarázhatatlanul enyhe ítéleten Gálszécsy András, az Antall-kormány egykori titokminisztere, aki Swendt Pálnak, a Magyar Nemzet munkatársának adott interjúban fejtette ki véleményét a Debreceni Törvényszék katonai tanácsa által pénteken kihirdetett elsõfokú döntésrõl. A jogvégzett szakember szerint a történtekre jobban illik a hazaárulás fogalma, ami azonban már nem szerepel a törvényben.


– Hivatali ideje alatt vagy az után hallott-e bármely kĂĽlföldi partnerszolgálat berkein belĂĽl a nálunk 2011-ben kirobbant kĂ©mbotrányhoz hasonlĂł esetrõl?
– Sem a partnereknĂ©l, sem pedig egyĂ©b szervek vonatkozásában soha Ă©letemben nem hallottam olyanrĂłl, hogy egy titkosszolgálat egy idegen állam Ăşgynevezett szakembereit beengedje a saját hivatalába azĂ©rt, hogy az apparátusa megbĂ­zhatĂłságát ellenõrizze. Ez szerintem Abszurdisztánon kĂ­vĂĽl sehol sem fordulhat elõ. Nagyon kĂ­váncsi lennĂ©k az Ă­tĂ©let indoklására. Már nagyon rĂ©gen nem vagyok jogász, Ă©s bĂĽntetõjoggal egyĂ©bkĂ©nt sem foglalkoztam, de jĂłl tudom, hogy a kĂ©mkedĂ©s megállapĂ­tásának megvannak a törvĂ©nyi feltĂ©telei. Ha ezek a fennálltak, márpedig az Ă­tĂ©let szerint ez Ă­gy lehet, akkor nem Ă©rtem a verdiktet. KĂ©t Ă©v tĂ­z hĂłnapot adni egy akkor hivatalban lĂ©võ miniszternek, valamint kĂ©mfõnöknek, akik a saját hazájuk ellen kĂ©mkedtek, illetve ahelyett, hogy elhárĂ­tották volna a kĂ©mkedĂ©si kĂ­sĂ©rletet, hĂ­rszerzõket engedtek be az elhárĂ­táshoz, az legalább olyan abszurd, mint maga az egĂ©sz ĂĽgy. 2003–2004 tájárĂłl emlĂ©kszem az egyetlen kĂ©mkedĂ©si ĂĽgyre, amelynek terheltje egy honvĂ©d tiszthelyettes volt, akit az egyik szomszĂ©dos ország hĂ­rszerzĂ©se fizetett le. Ez a szemĂ©ly a saját alakulatárĂłl szolgáltatott informáciĂłkat, amiĂ©rt ötĂ©ves szabadságvesztĂ©ssel bĂĽntettĂ©k, most pedig a miniszter is megĂşszta kĂ©t Ă©v tĂ­z hĂłnappal. Vagy igaz, hogy kĂ©mkedtek, Ă©s akkor a bĂĽntetĂ©si tĂ©tel felsõ határát kellett volna kiszabni velĂĽk szemben, vagy nem igaz, Ă©s akkor fel kell õket menteni, de ezĂ©rt a bĂ»ncselekmĂ©nyĂ©rt nem illik ilyen csekĂ©ly bĂĽntetĂ©st kiszabni.
Veled vagyunk, Gyuri

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök videóüzenetben reagált Szilvásyék ítéletére. Feldúltságában gazembernek, erõszakos senkiházinak nevezte Orbán Viktort és megfenyegette a független bíróságot.Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója úgy véli, érthetõ a maffiabaloldal kiállása a kémkedésért elsõ fokon elítélt Szilvásy György mellett, hiszen együtt tették tönkre az országot.SĂşlyosĂ­tásáért fellebbezett az elsõfokĂş Ă­tĂ©let ellen a Központi NyomozĂł FõügyĂ©szsĂ©g budapesti regionális osztálya – közölte Balogh Zoltán fõügyĂ©szsĂ©gi szĂłvivõ közlemĂ©nyben az MTI-vel.

– Mennyire tartja valĂłszĂ­nĂ»nek azokat a sajtĂłhĂ­reket, hogy az idegeneknek a Nemzetbiztonsági Hivatalba törtĂ©nt beengedĂ©sĂ©vel technikai támadás is Ă©rhette a polgári elhárĂ­tást?
– Nem tartom elkĂ©pzelhetõnek, hogy ha egy idegen hatalom hĂ­rszerzõit beengedik az elhárĂ­tás Ă©pĂĽletĂ©be, akkor azok ne használnák ki az összes adĂłdĂł lehetõsĂ©get. KĂ©rdĂ©s, hogy mikĂ©nt ellenõriztĂ©k azt a technikát, amit behoztak, Ă©s az eszközök valĂłban csak arra voltak-e alkalmasak, hogy a miniszter Ă©s a fõigazgatĂł által megbĂ­zhatatlannak tartott elhárĂ­tĂłtisztek szavahihetõsĂ©gĂ©t megállapĂ­tsák. A veszĂ©lyt azonban nem csak ebben látom. A poligráfos ellenõrzĂ©shez ugyanis a vĂ©grehajtĂłk teljes szemĂ©lyisĂ©gkĂ©pet kaptak azokrĂłl, akiket átvilágĂ­thattak, Ă©s ezeket az adatokat magukkal is vihettĂ©k. Nem tudhatĂł, hogy hány olyan fiatal elhárĂ­tĂłtisztrõl rendelkeznek az emlĂ­tett informáciĂłkkal, akik Ă©vek mĂşlva ennek a szervezetnek a vezetõi lehetnek.

– Milyen, a magyar elhárĂ­tást Ă©rintõ adatok Ă©rdekelhettĂ©k leginkább az átvilágĂ­tĂłkat?
– LĂ©nyegĂ©ben minden Ă©rdekli õket, amit nyĂ­lt adatokbĂłl, pĂ©ldául diplomáciai forrásokbĂłl nem lehet megtudni. A legĂ©rtĂ©kesebb informáciĂłk azok, amelyekbõl kiderĂĽl számukra, hogy kik folytatnak az õ berkeikben ellenĂ©rdekĂ», ebben az esetben Magyarország Ă©rdekeit szolgálĂł hĂ­rszerzõ tevĂ©kenysĂ©get. Ezt Ăşgy lehet felderĂ­teni, ha sikerĂĽl megtudni, hogy ki kĂĽldte õket, Ă©s a legnagyobb fogásnak az minõsĂĽl, ha meg tudják szerezni azt a listát, amely az õ hazájukban dolgozĂł hĂ­rszerzõk valĂłdi Ă©s álneveit, illetve fedõfoglalkozásait tartalmazza.

– Ennek tĂĽkrĂ©ben mi a vĂ©lemĂ©nye a Szilvásy Györggyel Ă©s társaival szemben megfogalmazott kĂ©mkedĂ©s vádjárĂłl?
– ÉrtĂ©kelĂ©sem szerint ha mindez elõfordult, akkor nem kĂ©mkedĂ©ssel, hanem a bĂĽntetõ törvĂ©nykönyvben már nem szereplõ hazaárulással állunk szemben. Aki ezt elkövette, az nem kĂ©mkedett, hanem másoknak teremtett lehetõsĂ©get arra, hogy az országuk Ă©rdekeit sĂşlyosan sĂ©rtõ kĂ©mtevĂ©kenysĂ©get folytassanak.
Szilvásyék történelmet írtak

Lehet, hogy tĂ©vedĂĽnk, de vĂ©lhetõleg ilyen mĂ©g a világ igazságszolgáltatásának törtĂ©netĂ©ben sem sokszor fordulhatott elõ. De ne prejudikáljunk, bár a helyzet komoly, már most nagy szĂ©gyent hoztak Magyarországra az elkövetõk. TĂ©ny, hogy a sztárĂĽgyvĂ©dek felsorakoztatása, a cinikus, lekezelõ vĂ©lemĂ©nyek közlĂ©se, az ĂĽgyĂ©szsĂ©g pocskondiázása – vagyis állandĂł megvádolása azzal, hogy politikai megrendelĂ©sre cselekszik – sem volt elĂ©g ahhoz, hogy elsõ fokon ne Ă­tĂ©lje el a fĂĽggetlen igazságszolgáltatás kĂ©pviseletĂ©ben a törvĂ©nyszĂ©k a Gyurcsány-kormány egykori, polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat felĂĽgyelõ miniszterĂ©t, a szocialista Szilvásy Györgyöt Ă©s a Nemzetbiztonsági Hivatal volt fõigazgatĂłit, Galambos Lajost Ă©s Laborc Sándort a kĂ©mĂĽgyben.

Olvassa el a Magyar Nemzet kémkedési perrõl szóló vezércikkét!

Link

Hozzászólások


#1 | spartakusz - 2013. július 09. 10:20:59
Most ez mi? Hogy, hogy nincs hazaárulás? Ezek szerint nincs haza, amit ellehet árulni? stb. kérdések tolulnak a fejembe...
Mondja meg már valaki. MI VAN? Nekem.

id. Kiss László
#2 | kelta248 - 2013. július 09. 12:09:17
A hazaárulás nagyobb bûn mint a gyilkosság!!!! Mivel nincs halálbüntetés legalább egy tényleges életfogytiglant kaphattak volna!!
#3 | keepfargo - 2013. július 09. 13:17:02
Hazaárulás, haza(ki)árulás? Gyurcsótány még mindíg szabadlábon....miröl beszélünk?
#4 | fsavanyu - 2013. július 09. 18:26:39
Hazaárulás, még csak !-4-5 millió an éheznek a magyarok ugy, hogy még ne kapkodjuk el a változtatást. Még nemvagyunk elegen!És csak nagyon demokratikusan, az európai értékek szerint cselekedhetünk. Különben meg nagyon meleg van, meg szárraság. Várjuk a nyáriszünet után hátha jobb lesz.
#5 | apacuka11 - 2013. július 09. 18:50:34
Azéé megkérdõjelezném, hogy a szilvassy befõtt 80 évig érlelõdjön-é...
A disznószemû ki fog tálalni, amennyiben fletó nem "nyújt feléje védõ kart"...s_*_kac
#6 | 9323 - 2013. július 09. 20:18:15
Én személy szerint beértem volna egy "felfügesztett" ítélettel is... :D :D
Remélem, sikerül majd egypárat végre is hajtanom....

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.