Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Koszor√ļs Ferenc, az igazi magyar katona


Itt egy √ļjabb holokamu-c√°folat, korrekt√ľl, filoszemita sz√≥szban t√°lalva.
„√ćgy lettem m√°r akkor hontalan a saj√°t Haz√°mban, mert a katona esk√ľmh√∂z v√©gs√Ķkig ragaszkodva, a magyar t√∂rv√©nyeknek √©rv√©nyt szereztem a megsz√°llt Magyarorsz√°gon" – ifj. Koszor√ļs Ferenc √≠r√°sa.
hirdetés

Koszor√ļs Ferenc

1944. j√ļlius 6-r√≥l 7-re virrad√≥an Koszor√ļs Ferenc ezredes katonai fell√©p√©s√©vel sz√°mos budapesti zsid√≥ deport√°l√°s√°t akad√°lyozta meg. Az egyed√ľl√°ll√≥ katonai akci√≥ t√∂rt√©net√©t t√∂bben meg√≠rt√°k m√°r (m√°sok mellett a Heti V√°lasz is), eml√©k√©t m√°rv√°nyt√°bla √Ķrzi a f√Ķv√°ros VII. ker√ľlet√©ben. Az 1974. m√°rcius 8-√°n, a virginiai Arlingtonban elhunyt katonatiszt hagyat√©k√°t fia, Ifj. Koszor√ļs Ferenc gondozza; a Heti V√°lasz Online-nak az √ļgynevezett „Baky puccs” elh√°r√≠t√°s√°nak √©vfordul√≥j√°ra k√ľld√∂tt √≠r√°s√°t v√°ltoztat√°s n√©lk√ľl k√∂z√∂lj√ľk.

*

„Kezdett√Ķl fogva az volt a f√©lre√©rthetetlen √©rz√©sem, hogy e r√∂vidke t√∂rt√©nelmi szakasz le√≠r√°s√°val √©s k√∂zread√°s√°val tartozom a magyar j√∂v√Ķnek. Tartozom, mert igen jellemz√Ķ arra a korszakra, s mindenekel√Ķtt igen nagy bizony√≠t√≥ er√Ķvel b√≠r azok ellen a r√°galmak ellen, melyek alapj√°n Magyarorsz√°got s√≠rba fektett√©k. De le kellett √≠rnom az√©rt is, mert a val√≥ t√©ny√°ll√°st a sz√©ls√Ķs√©ges p√°rtpolitik√°k a saj√°t javukra elferd√≠tett√©k. Az elferd√≠tett t√∂rt√©net pedig √©rt√©ktelen a j√∂v√Ķ sz√°m√°ra, √©s √≠gy nem szolg√°lhatja a fenti c√©lokat. E le√≠r√°s kiad√°s√°val egyed√ľli c√©lom a magyar k√∂z√©rdek szolg√°lata. Olvashat√≥v√° kell azt tennem a nyilv√°noss√°gnak, mert a Nyugat k√∂zv√©lem√©nye m√©g ma is teljesen f√©lre van vezetve ebben a tekintetben.”

K√∂ztudom√°s√ļ, Baky L√°szl√≥ bel√ľgyi √°llamtitk√°r figyelmen k√≠v√ľl hagyta Horthy korm√°nyz√≥ utas√≠t√°s√°t a deport√°l√°s felf√ľggeszt√©s√©re, √©s a tervei v√©grehajt√°s√°ra felfegyverzett csend√Ķrs√©get √°ll√≠tott ki. Amikor Koszor√ļs ezredes 1944. j√ļlius 2-√°n L√°z√°r K√°roly alt√°bornagyt√≥l tudom√°st szerzett Baky aljas terveir√Ķl, az Els√Ķ P√°nc√©los Hadoszt√°ly parancsnokak√©nt felaj√°nlotta szolg√°latait Baky meg√°ll√≠t√°s√°ra. „Minden hosszabb gondolkod√°s √©s fontolgat√°s n√©lk√ľl, v√°laszk√©ppen arra k√©rtem L√°z√°r alt√°bornagyot, hogy s√ľrg√Ķsen jelentse meg a Korm√°nyz√≥ √örnak, miszerint √©n er√Ķszakkal is kik√©nyszer√≠tem a »csend√Ķr« z√°szl√≥aljak elt√°vol√≠t√°s√°t, ha erre parancsot kapok” – √≠rta eml√©kirat√°ban.

Hogy mi√©rt jelentkezett √∂nk√©nt? „T√∂k√©letesen tiszt√°ban voltam vele, hogy milyen konzekvenci√°kkal v√©gz√Ķdhet sz√°momra ez az √∂nk√©nt v√°llalt akci√≥, amihez, mint a p√°nc√©los hadtest vez√©rkari f√Ķn√∂knek, tulajdonk√©ppen semmi k√∂z√∂m nincs, mert karhatalmi √ľgyek a ter√ľleti, I. hadtesti parancsnoks√°g hat√°sk√∂r√©be tartoztak. Tudtam, hogy ha ez az el√©g rem√©nytelennek l√°tsz√≥ akci√≥ siker√ľl, a legfels√Ķbb n√©met n√°ci vezet√©s legh√Ķbb v√°gy√°t h√ļzom kereszt√ľl, ami√©rt √Ķk mindent el fognak k√∂vetni, hogy eltetessenek l√°b al√≥l. De azzal is sz√°molnom kellett, hogy a megsz√°ll√≥ n√©metek ellen is ny√≠lt harcra k√©nyszer√ľl√∂k. V√°llalnom kellett azonban ezt a nagy rizik√≥t is, mert a bels√Ķ √©nem, a becs√ľlet √©s k√∂teless√©g√©rz√©sem f√©lre√©rtetetlen√ľl ezt parancsolta. V√°llalnom kellett ezt a nagyon h√°l√°tlan feladatot, mert tudtam, hogy azt rajtam k√≠v√ľl m√°s aligha v√°llalja, r√©szben az akkori helyzet (n√©met megsz√°ll√°s, h√°bor√ļveszt√©s el√Ķtti √°llapotok) miatt, legf√Ķk√©ppen pedig az√©rt nem, mert aligha akad valaki, akit a csapatok (m√©g ha lenn√©nek is) k√∂vetn√©nek ilyen v√°llalkoz√°sban, az eml√≠tett viszonyok k√∂zt. Lehet√Ķv√© tette sz√°momra e feladat v√°llal√°s√°t az a fontos k√∂r√ľlm√©ny is, hogy voltak olyan csapataim, amelyek k√∂vetni fognak a becs√ľlet √ļtj√°n.”

Az Els√Ķ P√°nc√©los Hadoszt√°lynak a doni arcvonal √∂sszeoml√°sa ut√°n hazat√©rt roncsait nem olvasztott√°k be m√°s alakulatba, hanem fokozatosan felt√∂lt√∂tt√©k, de nem szerepeltett√©k a bejelentett hadrendben. √ćgy a n√©metek nem tudtak a l√©tez√©s√©r√Ķl. A tisztikarnak a k√∂vetkez√Ķket mondta Koszor√ļs: „L√°z√°r alt√°bornagy helyzett√°j√©koztat√°sa alapj√°n, hogy a legfels√Ķbb parancs megtagad√≥ib√≥l kik√©nyszer√≠tj√ľk a parancs teljes√≠t√©s√©t... Figyelmeztettem √Ķket arra, hogy a Honv√©d Esk√ľben Isten el√Ķtt v√°llaltak al√≥l csak a hal√°l vagy az mentheti fel a becs√ľletes katon√°t, akire felesk√ľdt√ľnk; aki b√°rmely m√°s indokl√°ssal megtagadja a Honv√©d Esk√ľben v√°llalt k√∂telezetts√©get, az esk√ľszeg√Ķ, becstelen. Figyelmeztettem √Ķket arra, hogy a Honv√©d Esk√ľben »felt√©tlen engedelmess√©get« fogadtunk, hogy Magyarorsz√°g hat√°rait, f√ľggetlens√©g√©t √©s alkotm√°ny√°t megv√©dj√ľk minden ellens√©g ellen, »b√°rki legyen az«. Most vannak olyanok, akik mindezt semmibe sem v√©ve, egy Magyarorsz√°g f√ľggetlens√©get elnyom√≥ idegen hatalom seg√≠ts√©g√©vel meg akarjak buktatni a magyar alkotm√°nyt, a t√∂rv√©nyes magyar √°llamrendet, magyar √°llampolg√°rokat t√∂rv√©nyellenesen sz√°zezr√©vel akarnak kiszolg√°ltatni egy idegen √°llamhatalom √∂nk√©ny√©nek. A Honv√©d Esk√ľ √©s a magyar katonabecs√ľlet t√Ķl√ľnk azt k√≠v√°nja, hogy akad√°lyozzuk meg ezen √°rul√≥ becstelens√©geket. √Čn ezt tartom a becs√ľlet √ļtj√°nak, √©n ezen az √ļton indulok. Ki hajland√≥ k√∂vetni engem a becs√ľlet √ļtj√°n?”

J√ļlius 5-√©n Koszor√ļs ezredes utas√≠t√°st adott Budapest strat√©giai pontjainak elfoglal√°s√°ra, √©s lez√°rta a Budapestre vezet√Ķ legfontosabb √ļtvonalakat. J√ļlius 6-√°n utas√≠t√°st adott a Baky-f√©le csend√Ķrs√©g evaku√°l√°s√°ra. A magyar fegyveres er√Ķk hat√°rozott fell√©p√©s√©re Baky kapitul√°lt, √©s j√ļlius 8-√°n kivonta csapatait.

Koszor√ļs ezredes tudta, mi v√°r r√°: „a hadoszt√°lyom... r√©szeit kivett√©k a kezemb√Ķl. [A csapatait√≥l val√≥ elv√°laszt√°s] volt az el√Ķfelt√©tele annak, hogy a Gestapo szabad pr√©d√°j√°v√° v√°ljak... El kellett hagynom Budapestet √©s nagybeteg any√°mat. Ideiglenesen a Dun√°nt√ļlon h√ļz√≥dtam meg, a volt alantos tisztjeim ist√°poltak. √ēk k√∂z√∂lt√©k velem a Gestapo f√Ķn√∂k parancs√°t is, mely szerint a v√°ros bej√°ratait figyel√Ķ j√°r√Ķr√∂knek ki van adva a parancs letart√≥ztat√°somra. √ćgy hi√°ba pr√≥b√°lkozva a bejut√°ssal, m√©g az √©desany√°m temet√©s√©re sem jutottam el. Ez volt az √°ltalam hozott √°ldozat legkeser√Ľbb r√©sze. √ćgy lettem m√°r akkor hontalan a saj√°t Haz√°mban, mert a katona esk√ľmh√∂z v√©gs√Ķkig ragaszkodva, a magyar t√∂rv√©nyeknek √©rv√©nyt szereztem a megsz√°llt Magyarorsz√°gon.”

A k√©s√Ķbbi v√°daskod√≥knak a k√∂vetkez√Ķket √ľzente: „Az akci√≥ v√©grehajt√°s√°ra a t√∂rv√©nyes el√∂lj√°r√≥t√≥l, t√∂rv√©nyes m√≥don, t√∂rv√©nyes katonai parancsot k√©rtem √©s kaptam; √≠gy a v√©grehajt√≥ katona cselekm√©ny√©ben semmik√©ppen nem lehet politikum. [...] V√©g√ľl, de nem utols√≥sorban, engem ezen akci√≥ el√Ķk√©sz√≠t√©s√©re √©s v√©grehajt√°s√°ra senki, sem politikus, sem egy√©n fel nem k√©rt. R√©szemre a sokkal val√≥sz√≠n√Ľbb sikertelens√©g a biztos hal√°lt jelentette, a sikerre val√≥ igen kicsiny kil√°t√°s pedig nem √≠g√©rt semmit. √Čn a v√°llaltak√©rt √©s v√©grehajtottak√©rt h√°l√°t vagy jutalmat nem v√°rtam, nem is kaptam; viszonz√°sul – amint az el√Ķrel√°that√≥ volt – ann√°l t√∂bb oktalan gyan√ļs√≠t√°st, v√©dtelen es kiszolg√°ltatott helyzetemben komisz b√°n√°sm√≥dot √©s megal√°ztat√°st. Befejez√©s√ľl m√©g azt k√≠v√°nom megjegyezni, hogy ut√≥lag, a fentiekben elmondottak k√∂vetkezm√©nyei ma m√°r teljes pontoss√°ggal lem√©rhet√Ķk. E k√∂vetkezm√©nyek egy√©nileg r√°m n√©zve j√≥form√°n csak s√ļlyos megpr√≥b√°ltat√°sokat jelentenek. M√©gis, 17 √©v t√°vlat√°b√≥l t√°rgyilagos higgadts√°ggal √°tgondolva az elmondottakat, most is csak azt mondhatom, hogy hasonl√≥ k√∂r√ľlm√©nyek k√∂zt most is pontosan azt tenn√©m, amit 17 √©vvel ezel√Ķtt cselekedtem. Ez a tudat sz√°momra mindennel t√∂bbet jelent.”

Koszor√ļs ezredes √©s h√Ľ csapatai b√°tor akci√≥j√°nak volt k√∂sz√∂nhet√Ķ, hogy Budapest zsid√≥s√°ga megmenek√ľlt az azonnali deport√°l√°st√≥l. Sokan k√∂z√ľl√ľk t√ļl√©lt√©k a holokausztot. Amikor 1944. okt√≥ber 15-√©n a n√©metek hatalomba emelt√©k a Nyilaskeresztes P√°rtot, m√°r nem lehetett a katonai helyzet miatt ugyan√ļgy, olyan m√©rt√©kben v√©grehajtani a deport√°l√°st, ahogy j√ļliusban akart√°k.

Soha nem felejthetj√ľk el a holokauszt b√Ľn√∂seit, nemcsak az √°ldozatok miatt, de amiatt is, hogy ilyen barb√°rs√°g soha ne k√∂vetkezzen be. Ugyanilyen fontos, hogy eml√©kezet√ľnkbe v√©ss√ľk a magyarok h√Ķsiess√©g√©t, √©s p√©ldak√©nt √°ll√≠tsuk √Ķket a jelennek. Magyarorsz√°g e tragikus korszak√°nak t√∂rt√©nelme csak √≠gy lehet teljes.

Ifj. Koszor√ļs Ferenc
Washington D.C.
Link

HozzŠszůlŠsok


#11 | Perje - 2013. jķlius 10. 16:53:08
Id√©zet az " emberment√Ķt√Ķl"
"Hogy a Budapesten l√©v√Ķ zsid√≥s√°got ez a k√∂zbel√©p√©sem mentette meg, hivatalosan tan√ļs√≠tja a magyar zsid√≥bizotts√°g nyilatkozata, amelyet tagjai, Stern Samu, Pet√Ķ Endre dr. √©s Wilhelm K√°roly dr. 1946. febr. 3-√°n √°ll√≠tottak ki.”

Ki ne hinne ezeknek a "hiteles" embereknek!
#12 | postaimre - 2013. jķlius 10. 17:20:14
Kételkedett Auschwitzban: Polt elutasította a Gaudi-Nagy Tamás ellen tett feljelentéseket


B√Ľncselekm√©ny hi√°ny√°ban elutas√≠totta a K√∂zponti Nyomoz√≥ F√Ķ√ľgy√©szs√©g a Gaudi-Nagy Tam√°s jobbikos parlamenti k√©pvisel√Ķ ellen a nemzetiszocialista rendszer b√Ľneinek nyilv√°nos tagad√°sa miatt tett feljelent√©seket - k√∂z√∂lte Polt P√©ter legf√Ķbb √ľgy√©sz az MSZP-s Steiner P√°l √≠r√°sbeli k√©rd√©s√©re adott, az orsz√°ggy√Ľl√©si honlapon szerd√°n k√∂zz√©tett v√°lasz√°ban.

Gaudi-Nagy Tam√°s ellen k√©t feljelent√©s is √©rkezett - az egyik a Demokratikus Koal√≠ci√≥t√≥l (DK) - az auschwitzi eml√©khellyel √∂sszef√ľgg√Ķ, m√°jus 23-i parlamenti kijelent√©se miatt. A 20. sz√°zadi diktat√ļr√°k megismertet√©s√©r√Ķl sz√≥l√≥ hat√°rozati javaslatok √°ltal√°nos vit√°j√°ban a jobbikos k√©pvisel√Ķ t√°mogat√°s√°r√≥l biztos√≠totta a Terror H√°z√°ra √©s a recski eml√©khelyre vonatkoz√≥ javaslatokat.

Arra az MSZP-s kezdem√©nyez√©sre viszont, hogy minden fiatal eljuthasson az auschwitzi eml√©khelyre, azt mondta, nagyon sok kritika mer√ľlt fel azzal kapcsolatban, hogy az ottani eml√©khely kialak√≠t√°sa megfelel-e a val√≥s t√∂rt√©nelmi t√©nyeknek. Hozz√°tette: azokat az agg√°lyokat is osztja, hogy sz√ľks√©ges-e ekkora kiad√°sokba k√©nyszer√≠teni az oktat√°si int√©zm√©nyeket.

A felsz√≥lal√°s ut√°n Rog√°n Antal, a Fidesz frakci√≥vezet√Ķje k√∂zlem√©nyt adott ki, kijelentve, hogy senkinek nincs joga megk√©rd√Ķjeleznie a holokauszt t√©ny√©t, milli√≥k szenved√©s√©t √©s hal√°l√°t. Az MSZP is tiltakozott, legf√Ķbb √ľgy√©szi elj√°r√°st k√∂vetelve, a Magyarorsz√°gi Zsid√≥ Hitk√∂zs√©gek Sz√∂vets√©ge (Mazsihisz) pedig K√∂v√©r L√°szl√≥ h√°zeln√∂kt√Ķl k√©rt int√©zked√©st.
http://hvg.hu/itt...sitott#rss
#13 | Holdas - 2013. jķlius 10. 19:32:15
Na m√©g egyszer,√©s utolj√°ra Sz√°lasi Ferencet az√©rt hagyt√°k √©rv√©nyes√ľlni,hogy id√Ķt nyerjenek ? Az√©rt volt v√°laszt√°s √©s √Ķ ezt sz√©pen ahogy illik meg is nyerte .
√Črdemben akkor kiv√°lasztott lett b√°r √Ķ nem is tudott r√≥la,hogy az √∂rd√∂g j√°t√©kszere lett ?
√Čs Sz√°lasi aki el√©g tiszt√°n l√°t√≥t nem l√°tta √°t a szabadk√Ķm√Ľvess√©g munk√°j√°t. Aki le√°ll√≠totta a vonatokat,mentette ezeket,ezek cser√©be nyakkend√Ķt aj√°nd√©koztak neki. Hogy b√°rmelyik farsangi mulats√°gon elj√°tssz√°k holokausztot,√©s s√°rba tiporhass√°k nap mint nap mikor elfelejtik hogy,√Ķ is magyar volt mint amilyenek √Ķk szeretn√©nek lenni.
Mindegy summa-summ√°rum ennyi er√Ķvel m√°r a nagy Winnetou √©s szabadk√Ķm√Ľves lehetett ? De viccet f√©lre t√©ve j√≥ lenne l√°tni p√°r oldal igazs√°got Sz√°lasi √ľgyben mert √≠gy csak h√ļ de meg mondtam . √Čs most mondom azt eddig ez ellen tettem hogy,a magyar magyarba beler√ļg .Emelet nem lehet csak √ļgy elmenni hogy ,Sz√°lasi nev√©t √≠gy bemocskolj√°k .
#14 | postaimre - 2013. jķlius 10. 20:44:59
Holdas, te egyszer√Ľen vagy csak h√ľlye vagy, vagy nem tudsz olvasni, esetleg ha m√©gis, akkor √©rtelmezni! Bammeg, az eg√©sz kibaxott 20. sz√°zad egy zsid√≥ mocsok szabadk√Ķm√Ľves √∂sszeesk√ľv√Ķd√©s volt a mai nappal sem bez√°r√≥lag. Nagyon sok hisz√©keny, tev√©keny, ser√©ny √©s tenni nem csak v√°gy√≥ magyar √©s sok egy√©b j√≥ ember is r√°ment erre. Pont olyan volt a szeml√©let√ľk, mint a ti√©d most. Nektek egyenk√©nt kell az orrotokat a szarba beleverni, mert √∂n√°ll√≥an egy logikai algoritmust sem vagytok k√©pesek v√©gigvezetni? Ez a k√©plet el√©g egyszer√Ľ, szinte csak a v√°ltoz√≥kat kell be√≠rni √©s a k√©plet kiadobja az eredm√©nyt.

Ha meg√©rtitek, hogy ez nem Sz√°lasi szem√©ly√©t, √©let√©t √©s hal√°l√°t min√Ķs√≠ti, hanem a "korszellemet", amelynek akkor is √©s most is rabjai vagyunk.
#15 | Holdas - 2013. jķlius 10. 21:05:26
Tovább nem kell magyarázni kérem törlésemet ! Minden jót !
#16 | postaimre - 2013. jķlius 10. 22:23:38
Holdas örömmel!
#17 | rozsola - 2013. jķlius 11. 06:03:55
http://www.youtub...LtOQONWXSA meglehet hogy látta már valaki , érdemes megnézni. Holokamu ? Naná ! . Gázkamrák ? A film majd bemutatja.
Az akkori Kasz√°skeresztes Mozgalomhoz egyik rokonomnak is volt k√∂ze . Amikor r√°j√∂tt , hogy mir√Ķl is sz√≥l a nagy Hitlerim√°dat , lel√©celt a band√°b√≥l. K√©s√∂bb R√°kosi Matyi kuty√°i v√©gezt√©k ki mint √°rul√≥t.
Nagy rak√°s xar volt az eg√©sz h√°bor√ļs t√∂rt√©net.
Azon vitatkozni hogy Horthy vagy Szálasi volt e a nagyobb magyar éppen akkora baromság mint szentistvánozni. Mind Horthy , mind Szálasi azt tette amiben hitt vagy amit a helyzet megengedett.
#18 | talpi - 2013. jķlius 11. 08:03:59
Na de Urak, ugye ezt nem gondoljuk komolyan,. ? Igaza van Imr√©nek! egy j√≥l megkompon√°lt sz√≠ndarab r√©szesei, mint "n√©z√Ķk" vagyunk,, De az Istenre, mi√©rt csak n√©z√Ķi vagyunk ennek,? hiszen ugye a jelen m√©dia √©s minde, a ""t√°j√©koztat√°ssal"" foglakoz√≥ "hivatal" azzal vanelfoglalva, hogy megkavarja a marad√©k kis agygal m√©g rendelkez√Ķk tudat√°t. Nos? akkor mi√©rt vagyunk meglep√Ķdve, ha innen-onnan, egym√°snak ellentmond√≥ h√≠rek "r√∂ppennek fel"? Aki pedig igyekszik a sz√≠nfalak m√∂g√© l√°tni, annak igen er√Ķsen v√©rezni kezd az orra. Vagy att√≥l, hogy f√∂lmegy a v√©rnyom√°sa, vagy t√ļl k√∂zel ker√ľlt dolgokhoz √©s egy egyenessel igyekeznek m√°s ir√°nyba terelni a "gondolatait". Aki, ennek ellen√©re, m√©gis boncolgatni igyekszik, az am√ļgy, m√°r-m√°r halottnak hitt dolgot, azt bizony hamar h√ľly√©nek nyilv√°n√≠tj√°k. Nos, k√©rlek benneteket, ne azzal foglakozzatok, mikor √©s mennyi,, vagy azzal, volt,-avagy sm. Azzal, hogy jelen helyzet√ľnkben, annyira szarban van az orsz√°g, a Nemzet /ha m√©g maradt valaki/, hogy el kellene kezdeni az ingujjakat f√∂lgy√Ľrni, √©s "cs√ľl√∂kre Magyar"-t j√°tszani. Na nem csak √ļgy "grund" jelleggel, √©s ut√°nna, nem megveregetni az "llenf√©l" v√°ll√°t, hanem √ļgy, ISTEN IGAZ√ĀB√ďL √©s ha nem is beler√ļgni, de legel√°bb akkor√°t tasz√≠tani rajta, hogy t√∂bb√© sosem tudjon visszat√©rni a F√∂ld nev√Ľ bojg√≥ra. Sajnos, nagyon sajnos, t√©nyleg nemakarjuk l√°tni, mekkora is a renyhes√©g benn√ľnk, hiszen, ilyen "bulv√°r "dolgokkal foglakozunk √©s n√©zz√ľk a sz√≠ndarabot, √°mulunk, "hogy mik vannak" √©s cs√°mcsogunk rajta. Pedig az igazs√°g az IGAZS√ĀG √©s a gazs√°g is szem√ľnk el√Ķtt. Nos, harcosk√°im, akkor, tesz√ľnk, vagy csak olvasunk √©s "j√≥l megmondjuk egym√°snak?
#19 | postaimre - 2013. jķlius 11. 08:38:03
Talpi tudod, hog "interakt√≠v a "j√°t√©k", √≠gy vannak csatlakoz√°si √©s m√©g s√Ľr√Ľbben csalatkoz√°si pontok. A j√°t√©k l√©nyege, hogy ne l√©gy tudatos, de l√©gy akt√≠v, terelhet√Ķ...√©s persze hazafi, persze ne nagyon, csak √©ppen kicsit √©s ne l√°ss √°t a szit√°n, de √©rzelmileg ragadj a M√°trixra, mint a l√©gy a l√©gypap√≠rra. L√©gyott!

√ćrok egy p√©ld√°t!

Mindenhol M√°ty√°s kir√°ly az igazs√°gosoznak (√ļj rockopera is van) √©s mennek a nemzetiek is a t√©m√°ra a "j√©gen kir√°lyt" sztori nagyon izgi..., de a m√°sik m√©g mark√°nsabb vonulat a R√°k√≥czi-f√©le vez√©rl√Ķ f√Ķfejedelems√©g ny√≠lt t√°lal√°sa. A Horthyz√°s annyira nem j√∂tt be, illetve el√Ķk√©sz√≠t√©snek j√≥ volt, hisz korm√°nyz√≥ volt, de l√°ssuk be Borb√©ly j√≥ska is az volt, most meg vez√©rl√Ķ f√Ķfejedelem lett...√©s persze alakul a kir√°lysegg!

De ha m√°r R√°k√≥czi √©s magyars√°g. Tudj√°tok, hogy nem volt szeg√©ny? Eur√≥pa akkor nyilv√°ntartott legnagyobb vagyona f√∂l√∂tt diszpon√°lt √©s bizony nagyon t√∂rte a magyart, mert a JEZSUITA szerzetesek latinul tan√≠tott√°k. K√©s√Ķbb is ink√°bb latimul besz√©lt, ha tehette. Sz√≠ve-lelke magyar volt, b√°r mindent megtettek, hogy ne legyen az, de alapjaiban nem v√°ltozott. Mikor r√°j√∂tt, hogy kik a habsburgok √©s mit is tesznek a magyarral, pont arra j√∂tt r√°, mint amiben mi is most is benne vagyunk. Ja, hogy eltelt 300 √©v √©s lassan mindehol visszaj√∂nnek a kurucok √©s lora √ľl a nemzeti v√°gta m√©g a sz√©kelyekn√©l is..., ugye ez √©rthet√Ķ √≠gy?

√Ėsszefacsarodott a sz√≠ve, tapasztalva, hogy miv√© lett a nemzet √©s ugyan lehetett volna lengyel kir√°ly is, ink√°bb lett nemzeti sz√°m√Ľz√∂tt.

Meg√©rtem azokat, akik egy n√©vre tesznek egy X-et, √©s elkezdenek "benne hinni" √©s nem akarnak csal√≥dni, de err√Ķl sz√≥l a pop-ipar.

Mondok egy p√©ld√°t! Nekem a p√©ldak√©pem √©desap√°m! Kem√©ny k√∂t√©s√Ľ, nagyon j√≥ gonolkod√°s√ļ "paraszt". Sokat ivott √©s akkor a term√©szete b√©k√©tlenn√© v√°lt, illetve kij√∂tt az, ami itt sokakb√≥l kij√∂n italoz√°s n√©lk√ľl is. Nem √©rdekelte √©s nem is √©rtette a "politik√°t". Alapj√°ban nagyon j√≥ ember volt √©s ha nem siklik ki lehetett volna b√°rmilyen "magas szint√Ľ" h√≠ress√©g, de √Ķ csak egyszer√Ľ h√©tk√∂znapi magyar szenved√Ķ l√©lek maradt.

Sz√°lasi? Igen. K√©rdezz√©tek meg a gyermekeit, feles√©g√©t, hogy milyen csal√°df√Ķ volt, mint ember! Azt√°n tegy√©tek fel a k√©rd√©st, hogy ha most ebb√Ķl a csapatb√≥l valaki abban a helyzetben lenne, amiben √Ķ volt, mit d√∂ntene, d√∂nthetne? Helyt√°llna? Meghalna ink√°bb h√Ķsk√©nt Judapest ostrom√°n√°l, vagy v√°llaln√° a k√∂telet?

P√©ldak√©pekre sz√ľks√©g van, de nem hiszem, hogy ebb√Ķl s√ļlyos √©rzelmi k√©rd√©st √©s √©rtelmi retard√°ci√≥t kell kre√°lni! Nincsenek mai h√Ķs√∂k? Legyetek azz√°, ha nincs a k√∂rnyezetetekben! Ez legal√°bb biztos √©s legal√°bb ti tudhatj√°tok, hogy igaz, mert m√°s √ļgy se hiszi el. nem is kell.
#20 | TiDo - 2013. jķlius 11. 09:29:39
(anti)példaképek: http://hu.metaped...tben_(a-l)

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.