Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Lemond a luxemburgi miniszterelnök


Ezek a "titkosszolgálatok" mekkora egy zsidómaffia szerte a világon. Tán nem is tudták, hogy mi a valódi rendelteté-süket egy idióta banda. Jean-Claude Juncker luxemburgi miniszterelnök szerdán bejelentette, hogy lemond tisztségérõl, miután ismeretessé vált, hogy az általa felügyelt titkosszolgálatnál törvénytelenségeket követtek el.

Elõzõleg a keresztényszociális pártállású Juncker több mint kétórás beszédet tartott a parlamentben, és azt hangoztatta, hogy nem követett el olyasmit, ami indokolná távozását a kormányfõi székbõl. A beszéd után azonban a koalíciós partner szocialisták világossá tették, hogy a miniszterelnök nem gyõzte meg õket, így megvonják tõle bizalmukat. Juncker ezután maga javasolta az elõre hozott parlamenti választások megtartását. Csütörtökre rendkívüli kormányülést hívott össze, amelynek nyilvánvalóan a kabinet feloszlatása lesz a témája.

A miniszterelnök a képviselõház elõtt elmondott beszédében elismerte, hogy az elmúlt években több hibát is elkövetett a félmilliós nagyhercegség titkosszolgálata, ám akkor még azt hangoztatta: nem lát okot arra, hogy mindezért lemondjon tisztségérõl.

(FotĂł: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

A parlament vizsgálóbizottsága az elõzõ pénteken elfogadott jelentésében megállapította, hogy az ország titkosszolgálatánál számos visszaélés történt, így egyebek közt törvénytelen módon hajtottak végre lehallgatásokat, gyanús ügyleteket bonyolítottak le luxusautókkal, pedofília vádját igyekeztek rábizonyítani egy fõügyészre. A bizottság szerint ezért Junckernek, mint a szolgálatot felügyelõ, s hivatalát 18 esztendeje ellátó kormányfõnek viselnie kell a politikai felelõsséget.

Juncker a szerdai parlamenti beszédben részletesen beszámolt az egyes ügyekrõl. Eszerint 2000 óta öt illegális beszélgetésrögzítés történt. Ezek egyikének õ maga volt a szenvedõ alanya: 2007-ben Marco Mille, a luxemburgi titkosszolgálat akkori fõnöke a Junckerrel folytatott beszélgetését vette fel titokban, egy karórának álcázott készülékkel. Errõl csak jóval késõbb szerzett tudomást, de akkor sem azonnal távolította el beosztásából a túlságosan "önjáróvá" vált kémfõnököt. Juncker kijelentette: nem állítja, hogy soha nem követett el hibát, de szubjektív, személyes felelõsséget nem érez a titkosszolgálatnál történtekért, hiszen nem tudott részletekbe menõen minden akcióról, õ elsõsorban nem a szolgálatok felügyeletével foglalkozott.

Az 58 éves néppárti politikus az európai integrációs folyamat egyik kiemelkedõen fontos személyisége. Oroszlánrésze volt a maastrichti szerzõdés kidolgozásában, az euró létrehozásában. Hét éven át elnökölt a közös fizetõeszközt használó országok pénzügyminisztereinek tanácskozásain. A kormányfõ elismerte, hogy politikai sorsa a parlament kezében van: a törvényhozók, ha úgy akarják, megvonhatják tõle bizalmukat. A túlzott mértékben önállósodott titkosszolgálatok viselt dolgait vizsgáló eseti bizottság jelentésének azt a megállapítását, hogy Junckernek viselnie kell a politikai felelõsséget, a kormánykoalícióban részt vevõ szocialisták támogatták.

A parlamenti vita elõtt még nem mondták ki kereken, hogy kilépnek a koalícióból. Pártvezetõjük, Alex Bodry azonban Juncker beszéde után azt mondta, hogy szabaddá kell tenni az utat az elõre hozott választások megrendezése elõtt. Ezt októberben tarthatják meg. A nagyhercegség polgárai egyébként csak jövõ tavasszal járulnának az urnákhoz.
Link

Hozzászólások


#1 | keepfargo - 2013. július 11. 13:39:19
Hiába, no, nagy dolog az a demokrácia. Egy félmilliós ország képviselöje "oroszlánrészt vállal" az EU gyanúsabbnál gyanúsabb üzleteiben, és érvényre is viszi az akaratát. Igy kell ezt csinálni; a többségi akarat érvényesítését... Éljen a demo(cso)krácia, európai módra!
#2 | 9323 - 2013. július 11. 14:57:32
Érdekes, máshol pitiáner(nek tûnõ) dolgok miatt egész khórmányok mondanak le, hosszú évekre sittre vágnak volt minisztereket.
Nálunk meg meg csak röhögnek a hazaárulók...
#3 | No Shadow Government - 2013. július 11. 17:46:29
Azt is hagyjuk,hogy ország-e,ez egy rendes országhoz mérten egy kertalja.Amúgy is,a luxemburgi nép nem is létezik,csak a szlovák nép szintjén áll.A luxemburgi német.Mint ahogy a németajkú svájci,az osztrák,vagy a holland is.
#4 | Perje - 2013. július 11. 17:59:40
Visszakerülnek az írógépek az orosz titkosszolgálatokhoz. Remélem, az indigó nem.;)
http://hvg.hu/vil...itkoss#rss
#5 | Perje - 2013. július 11. 19:04:03
A kémbotrány elõzménye, amelyben megvádolták a nagyaherceget is az angot titkosszolgálattal folytatott kapcsolattal. Itt már ezt nem is említik:
http://karpatinfo...s_cikkek=5
#6 | 9323 - 2013. július 11. 21:26:39
Perje!
Ezek az oroszok nem hallottak arról, hogy a hálókábel csatlakozóját ki is lehet húzni a gépbõl?
Margaréta fejes sornyomtató?
Az is egyedi...

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.