Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Több ezren léptek ki a finn evangélikus egyházból egy miniszteri beszéd miatt


Több mint négyezren léptek ki az evangélikus egyházból az elmúlt két napban Finnországban, így tiltakozva a kereszténydemokrata finn belügyminiszter homoszexuálisok házasságát támadó és abortuszellenes beszéde miatt.

Pdivi Rdsdnen kereszténydemokrata miniszter múlt szombaton, a délkelet-finnországi Kankaanpdd városában tartott keresztény gyûlésen elítélte az eutanáziát, a terhesség-megszakítást és azokat a kezdeményezéseket, amelyek a homoszexuálisok házasságra lépését támogatják. Sõt azt állította, hogy a hívek Isten szavából erõt merítve szembemehetnek a közvéleménnyel, a normákkal, néha akár a törvénnyel is.

A beszéd után ugrásszerûen megnõtt az egyházat elhagyók száma. Az eroakirkosta.fi internetes oldalt, amelyet azért hoztak létre, hogy a tagok kiléphessenek az evangélikus egyházból, az elmúlt 48 órában "megrohamozták" az internetezõk. A több mint négyezer kilépõ a miniszter "fanatizmusa" és "felelõtlensége" miatt gondolja úgy, hogy nem marad az egyházközösség tagja.

Kari Mdkinen érsek, a finn evangélikus egyház vezetõje a Twitteren közölte, hogy a miniszter véleménye mellett és ellen is lándzsát törhet bárki, de a beszéd nem az egyház véleményét tükrözi.

Nem ez volt az elsõ alkalom, hogy Rdsdnen kijelentése az egyház tagjainak csökkenéséhez vezetett. 2010-ben több mint 40 ezer hívõ döntött a kilépés mellett, miután a miniszter egy televíziós vitában oda nem illõ megjegyzésekkel illette a homoszexuálisokat.
Link

Hozzászólások


Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.