Posta Imre weboldala

Bejelentkezťs

FelhasznŠlůnťv

JelszůElfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse

‹dvŲzlet


A MAI NAPT√ďL (2013/09/22) AZ √öJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a tov√°bbiakban szakmai oldalk√©nt m√ľk√∂dik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj r√°: Posta Imre Youtube oldala
..................

Id√Ķ el√Ķtti v√©gt√∂rleszt√©s az IMF-nek?


Ennyire "jól állunk"? Eltörölt adósság, választási kampánynak álcázva...
A Magyar Nemzet inform√°ci√≥i szerint minden adott ahhoz, hogy a korm√°ny legk√©s√Ķbb a j√∂v√Ķ √©v elej√©ig visszafizesse a Nemzetk√∂zi Valutaalap √°ltal ny√ļjtott, a Gyurcs√°ny-korm√°ny √°ltal felvett megahitelt. A szakmai √©rvek a hat√°rid√Ķ el√Ķtti v√©gt√∂rleszt√©s mellett sz√≥lnak, a l√©p√©s az orsz√°g ir√°nti bizalmat er√Ķs√≠theti.

T√∂bb el√Ķnnyel j√°rna, mint h√°tr√°nnyal, ha a korm√°ny lej√°rat el√Ķtt visszafizetn√© a Nemzetk√∂zi Valutaalapt√≥l (IMF) 2008-ban felvett hitel fennmarad√≥ r√©sz√©t. Korm√°nyzati forr√°sb√≥l a Magyar Nemzet √ļgy tudja, hogy az ehhez sz√ľks√©ges √∂sszeg is rendelkez√©sre √°ll. Varga Mih√°ly nemzetgazdas√°gi miniszter a napokban azt mondta, hogy a korm√°ny h√°rom h√©ten bel√ľl d√∂nthet arr√≥l, el√Ķre t√∂rlessz√©k-e a valutaalapt√≥l kapott hitelt. – Az √Āllamad√≥ss√°g-kezel√Ķ K√∂zpont, a Magyar Nemzeti Bank √©s a gazdas√°gi t√°rca munkat√°rsai hozamsz√°m√≠t√°sokat v√©geznek jelenleg, hogy mikor √©ri meg jobban t√∂rleszteni – mondta.
Minden adott hozzá, hogy rendezzék a tartozást

A Magyar Nemzet √ļgy tudja, hogy az elemz√Ķmunka eredm√©nyek√©nt a jegybank √©s az ad√≥ss√°gkezel√Ķ is az el√Ķt√∂rleszt√©s mellett foglal majd √°ll√°st. √ćgy minden egy√ľtt lesz ahhoz, hogy a korm√°ny legk√©s√Ķbb az √©v elej√©ig rendezze a tartoz√°st a valutaalappal.

√Člet az IMF-en t√ļl: h√°rom √©rv sz√≥l a fizet√©s mellett
√Člet az IMF-en t√ļl: h√°rom √©rv sz√≥l a fizet√©s mellett

H√°rom √©rv sz√≥l ugyanis a fizet√©s mellett, mik√∂zben egy ellene – tudta meg a lap. Az el√Ķt√∂rleszt√©s egyr√©szt fontos √ľzenet a piacoknak, mivel azt sugallja, hogy Magyarorsz√°g meger√Ķs√∂d√∂tt, hiszen m√°r lej√°rat el√Ķtt rendezni tudja az IMF-nek az ad√≥ss√°g√°t. Inform√°ci√≥nk szerint az elemz√©sek √ļgy √©rvelnek: azzal, hogy devizahitelt t√∂rleszt haz√°nk – amelynek egy r√©sz√©t forintban kibocs√°tott √°llampap√≠rb√≥l fedezi –, javul az √°llamad√≥ss√°g szerkezete is: az √°rfolyamv√°ltoz√°sok miatt kock√°zatos devizaar√°ny a biztons√°gosabb forinthitelek fel√© tol√≥dik.
Biztons√°gos hitelez√Ķi forr√°s

– Mivel az √°llamk√∂tv√©nyeket az elm√ļlt id√Ķszakban akt√≠van v√°s√°rolj√°k a belf√∂ldi szerepl√Ķk, azon bel√ľl is a lakoss√°g, ez√©rt a valutaalap k√∂lcs√∂n√©t a biztons√°gosabbnak tekinthet√Ķ hitelez√Ķk forr√°saib√≥l finansz√≠rozza az √°llam – hangs√ļlyozta a lap az √©rvel√©st ismer√Ķ inform√°tora.

Ugyanakkor komoly dilemmát okoz a szaktárcának az IMF-hitel ára, vagyis az, hogy mi éri meg jobban az országnak: tovább fizetni a részleteket, vagy pedig egy összegben törleszteni. Ugyanis kevés szó esik arról, hogy a lejárathoz közeledve egyre olcsóbb a valutaalap kölcsöne. Ez azért van, mert Magyarország az IMF tagjaként a rendelkezésre álló kvótáig, azaz 1038,4 millió SDR-ig Рaz amerikai dollár, az euró, a japán jen és az angol font árfolyamaiból képzett érték Рnagyon alacsony kamatokkal kaphat hitelt.

A Gyurcs√°ny-korm√°ny 2008-ban azonban ennek t√∂bbsz√∂r√∂s√©t ig√©nyelte, ami nagyban megdr√°g√≠totta a k√∂lcs√∂n felv√©tel√©t. – A futamid√Ķ v√©g√©n ugyanakkor a fenn√°ll√≥ t√Ķketartoz√°s a magyar kv√≥ta m√©rt√©k√©ig cs√∂kkent, ami most igen olcs√≥n finansz√≠rozhat√≥ – mondta a lap inform√°tora.

(Wiedemann Tam√°s)
Link

HozzŠszůlŠsok


#1 | Gutai Zub - 2013. jķlius 13. 10:47:37
Id√Ķ ut√°n a V√©g j√∂n, nem a T√∂rleszt√©s

Az orsz√°g olyan j√≥l teljes√≠t, hogy √°llamk√∂tv√©nyeket gy√°rt, ezeket t√∂meg√©vel eladja, a p√©nzb√Ķl kifizeti az IMF-t. Zseni√°lis!
Mondja meg már valaki, mi is az államkötvény, békekölcsön, állampapir, stb.
Bizony ez nem valami mink√°b√≥l ered√Ķ term√©k, √©rt√©k, el√Ķ√°ll√≠tott √°r√ļ, hanem √ļjabb k√∂lcs√∂n kamatokkal, fizetni a r√©gi k√∂lcs√∂nt kamatokkal.....
Magyarország jól teljesít.
#2 | keekszem - 2013. jķlius 13. 12:16:27
Az államkötvény olyan mint a magánnyugdíj....

HozzŠszůlŠs kŁldťse


HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.