Posta Imre weboldala

Navigáció

Szakmai oldal:RSS

Hírek

Cikkek

Jásdi Kiss Imre: Hatodik Pecsét

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet


A MAI NAPTĂ“L (2013/09/22) AZ ĂšJ WEBOLDALUNK A: HTTP://POSTAIMRE.MAGYARNEMZETIKORMANY.COM :)

.....................
(A www.postaimre.net a továbbiakban szakmai oldalként müködik
a www.magyarnemzetikormany.com/pi-klub cím - amint tapasztalhatjátok - elérhetö.)

Klikkelj rá: Posta Imre Youtube oldala
..................

Éleslövészeti felkészülés Újmajorban


Gõzerõvel
Lassan a végéhez közelít a Lendülõ Kard 2013 nevet viselõ légvédelmi rakétaharcászati gyakorlatra való felkészülés idõszaka, így az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonáinak gõzerõvel kell dolgozniuk, hogy maximálisan ki tudják használni a rendelkezésükre álló idõkeretet.


A gyõri honvĂ©dek jelenleg a Bakony HarckikĂ©pzõ Központ Ăşjmajori kikĂ©pzõbázisán tevĂ©kenykednek Tamás Gábor alezredes, az Ă©leslövĂ©szeti kontingens parancsnokhelyettese, a feladatra lĂ©trehozott alkalmi lĂ©gvĂ©delmi rakĂ©tacsoportosĂ­tás parancsnoka irányĂ­tásával. Az Ă©rintett állomány hĂłnapok Ăłta tartĂł elmĂ©leti Ă©s gyakorlati felkĂ©szĂ­tĂ©se márciusban kezdõdött meg alapozĂł, illetve ismeretfrissĂ­tõ tantermi foglalkozásokkal, amelyek után a valĂłs harci helyzetet szimulálĂł tĂ»zirányĂ­tási gyakorlások következtek. A laktanyához közeli gyakorlĂłtereken tartott kikĂ©pzĂ©s befejezĂ©sĂ©t követõen májusban három hĂ©tre a kecskemĂ©ti MH 59. Szentgyörgyi Dezsõ RepĂĽlõbázisra telepĂĽltek, ahol többi között JAS-39-es Gripen vadászrepĂĽlõgĂ©pek közremĂ»ködĂ©sĂ©vel is gyakorolták az ellensĂ©ges lĂ©gi eszközök felderĂ­tĂ©sĂ©t, követĂ©sbe vĂ©telĂ©t Ă©s – ez esetben – imitált megsemmisĂ­tĂ©sĂ©t.

Az éleslövészeti felkészülés utolsó fázisának teljesítésére július 7-én ismét útnak indultak a Rába-parti város alakulatának tagjai, akik ezúttal az MH Bakony Harckiképzõ Központ újmajori gyakorlóterén töltenek el három hetet a légvédelmi rakétaoltalmazás eljárásainak készségszintû rögzítésével, ismétlésével. Az élõerõ és a technikai eszközök minél alaposabb felkészítése mellett az elmúlt idõszak másik kulcsfontosságú mozzanata az éleslövészeti célanyag kiválasztása volt. Mivel az 1. légvédelmi rakétaosztály által használt kis hatótávolságú KUB-, illetve a 2. légvédelmi rakétaosztály által alkalmazott közeli hatótávolságú MISTRAL légvédelmi rakétarendszer eltérõ mûszaki követelményeket támaszt a célanyagokkal szemben, nem volt kis munka megtalálni az optimális megoldást. A végsõ döntés értelmében a célimitációs feladatokat a KUB számára a magyar fejlesztésû METEOR-3M típusú, pilóta nélküli, légcsavaros repülõgép fogja ellátni a lengyel légierõ Ustka városka mellett található állami lõterén, míg a MISTRAL számára a sugárhajtású METEOR-3MA.Ennek megfelelõen már a bakonyi kikĂ©pzõbázison is a Lengyelországban használatos drĂłnokkal szemben kell vĂ©delmet nyĂşjtania az Ă©gbolt Ă©ber õreinek. Az Ăşjmajori gyakorlĂłtĂ©ren a 12. Arrabona LĂ©gvĂ©delmi RakĂ©taezred – már emlĂ­tett – kĂ©t lĂ©gvĂ©delmi rakĂ©taosztályát kĂ©pviselõ erõk mellett termĂ©szetesen a harcvezetĂ©si Ă©s tĂ»zirányĂ­tási rendszereket, valamint a cĂ©lfelderĂ­tõ rádiĂłlokátor állomásokat ĂĽzemeltetõ VezetĂ©si zászlĂłalj is szerephez jut, Ă­gy a gyõri alakulat állományábĂłl a lövĂ©szet idejĂ©re lĂ©trehozott ideiglenes alegysĂ©g lĂ©tszáma a százötvenhez közelĂ­t, mĂ­g a feladatok sikeres vĂ©grehajtásához több, mint fĂ©lszáz tĂ©telt számlálĂł mĂ»szaki apparátus áll majd a vĂ©grehajtĂł csoportosĂ­tás rendelkezĂ©sĂ©re.

A jelenleg folyó munka pedig nem tét nélküli, hiszen az intenzív felkészülést július 24-25-én elméleti és gyakorlati elemeket egyaránt tartalmazó vizsga zárja majd. A szigorú követelményeket támasztó számonkérésen mindenkinek a legjobbat kell nyújtania, ha részese akar lenni a valós rakétaindításoknak augusztus második felében.
Link

Hozzászólások


#1 | rozsola - 2013. július 14. 12:16:35
Milyen érdekes idõzítés
#2 | Kedvesi - 2013. július 14. 17:22:55
" így az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonáinak " s_*_kac

Itt létezik még olyan hogy légvédelem? A bohócokat dísznek tartották meg? s_*_francba
#3 | talpi - 2013. július 15. 00:22:19
Kedvesi!
Azt mégsm vallhatják be,hogy a Magyar légvédelem,a z öküölrázás szintjére süllyedt volna, valamire hivatkozni klll. A pénzt pedig ki kell venmi a rendszerbõl :(
#4 | Kedvesi - 2013. július 15. 04:53:56
Talpi, akár a honvédségnek nevezett operett tábori szakácsok, krumplit pucolni jók lennének, másra nem.

Hozzászólás küldése


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.